Χριστούγεννα στη Βιέννη

Ξέρει να σκηνοθετεί την απόλυτη γιορτινή μαγεία και βρίσκεται σε κομβικό σημείο για σεργιάνια στην Κεντρική Ευρώπη. Πώς να μην είναι η πρωταγωνίστρια των γιορτών; Ξεκοκαλίσαμε τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων και σας δίνουμε κάθε δυνατό συνδυασμό για να ανακαλύψετε την αυστριακή πρωτεύουσα και τα πέριξ. Μόνο βιαστείτε, γιατί οι θέσεις είναι πλέον λιγοστές και ανάρπαστες.

Χριστούγεννα στη Βιέννη

Ξέρει να σκηνοθετεί την απόλυτη γιορτινή μαγεία και βρίσκεται σε κομβικό σημείο για σεργιάνια στην Κεντρική Ευρώπη. Πώς να μην είναι η πρωταγωνίστρια των γιορτών; Ξεκοκαλίσαμε τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων και σας δίνουμε κάθε δυνατό συνδυασμό για να ανακαλύψετε την αυστριακή πρωτεύουσα και τα πέριξ. Μόνο βιαστείτε, γιατί οι θέσεις είναι πλέον λιγοστές και ανάρπαστες.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 1

Solo Vienna

Ένα κλασικό σενάριο για... πρωτάρηδες που προσφέρεται σε εκδοχές τεσσάρων, πέντε ή έξι ημερών με τις ίδιες πάνω κάτω ευκαιρίες: πανοραμική περιήγηση στα πανέμορφα κτίρια που ξεδιπλώνονται στον ιστορικό «δακτύλιο» της πόλης -την Κρατική Όπερα, το Δημαρχείο και τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών-, ξενάγηση στο παλάτι Σενμπρούν και ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψεις τη Βιέννη με τους δικούς σου ρυθμούς. Θα ανεβείς στο καμπαναριό του Αγίου Στεφάνου, θα δεις τις συλλογές του μουσείου Αλμπερτίνα και τις βιτρίνες στη Μαριαχιλφερστράσε, θα δοκιμάσεις ζάχερ τόρτε και βέρο βιεννέζικο σνίτσελ ή θα εξορμήσεις στα γύρω δάση και στην περιοχή των λιμνών.

Για οργανωμένες εκδρομές απευθυνθείτε στα γραφεία: TUI (2109495000), Marathon Travel (2103818069), F.P. Travel (2103612170), Palmos Travel (2109359384), XT Travel (2109343468), Βυζαντινό (2105234850), Heronia (2103747000), Interaviation (2103318318). Αν προτιμάτε τα οδικά ταξίδια με την παρέα σας, η Superfast Ferries (2108919130) σας κλείνει

εισιτήρια για το πλοίο και

ξενοδοχείο.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 2

Η μελωδία του… Μότσαρτ

Θα ξεκινήσετε με μυρωδιές ζεστής σοκολάτας και αχνιστού γκλουβάιν στους στολισμένους πεζόδρομους της Κερτνερστράσε και της Γκράμπεν και αφού τριγυρίσετε στα βασικά αξιοθέατα της Βιέννης, θα πάρετε το δρόμο για το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων στο Μάγερλινκ και θα καταλήξετε στο Ζάλτσμπουργκ για να επισκεφθείτε τον όμορφο καθεδρικό, το γραφικό ιστορικό κέντρο και τους κήπους Μιραμπέλ. Σας το προτείνουν για πέντε και έξι ημέρες τα γραφεία TUI, Marathon, F.P., Βυζαντινό και Heronia.

Αυστριακό Πανόραμα...

…σημαίνει επτά ή οκτώ ημέρες στο δρόμο, κάθε μέρα και σε άλλη πόλη, για όσους θέλουν να πάρουν γεύση από Βιέννη, αυστριακά δάση, Μάγερλινγκ αλλά και από την πανέμορφη περιοχή των λιμνών (Σαλτζκάμεργκουτ), να ξεναγηθούν στο Ζάλτσμπουργκ, να ανέβουν στο Kitzbuhel, ένα από τα ομορφότερα τιρολέζικα χωριά, και να καταλήξουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Ίνσμπρουκ. Ορισμένοι πράκτορες επιστρέφουν στην Ελλάδα με πτήση από τη Βαυαρία, αφού σας εξασφαλίσουν μια σύντομη περιήγηση στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταϊν και στο Μόναχο. Για οργανωμένες εκδρομές απευθυνθείτε στα γραφεία Marathon, F.P., Heronia και Βυζαντινό.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 3

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Όταν η Βουδαπέστη απέχει μόλις 320 χιλιόμετρα και η Πράγα 370, είναι προκλητική η ιδέα να κάνεις συνδυαστικές εξορμήσεις ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη. Σε αρκετά τουριστικά γραφεία θα βρείτε πακέτα τόσο για Βιέννη και Βουδαπέστη (συνήθως πενθήμερα), με βασικές ξεναγήσεις στις πόλεις και προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, αντίστοιχες προτάσεις για Βιέννη και Πράγα αλλά και επιλογές των τριών είτε σε αεροπορική είτε σε οδική βερσιόν.

Το τουριστικό γραφείο F.P. Travel, μάλιστα, το οποίο ειδικεύεται στην Κεντρική Ευρώπη, προτείνει ακόμα περισσότερες διαδρομές στα πέριξ για όσους έχουν διάθεση για τουρ από πόλη σε πόλη. Στις 27/12, για παράδειγμα, έχουν προγραμματίσει

αναχωρήσεις αεροπορικώς για οκταήμερα στη Βιέννη, στη Βουδαπέστη και στο Βουκουρέστι, ένα γκρουπ για Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα και Μόναχο, ενώ προσφέρεται και η εναλλακτική εκδρομή σε Βιέννη, Κρακοβία, Βαρσοβία. Αυτή την τελευταία πρόταση εντοπίσαμε και στον προγραμματισμό του Marathon Travel, που προσφέρει επίσης αρκετές επιλογές εκδρομών στην περιοχή.

Αν, πάλι, ονειρεύεστε περισσότερο αλπικές εμπειρίες και εναλλαγές τοπίου, το ίδιο γραφείο προτείνει ένα οκταήμερο που ξεκινά από τη Βιέννη, για να φτάσει την τρίτη ημέρα στο Ζάλτσμπουργκ και στο Μόναχο πριν συνεχίσει

για ένα γύρο τύπου «ελβετικό πανόραμα» με βάση τη Ζυρίχη και καθημερινές περιηγήσεις από τη Λουκέρνη, το Ιντερλάκεν και τη Βέρνη έως το Νταβός και το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό του Σεν Μόριτς.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.