Ποια είναι η εταιρεία εμπορίου ξυλείας που μπαίνει στον τουρισμό με δύο νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη

Marriott

Η δραστηριοποίηση της οικογένειας Βασιλάκη στο χώρο της ξυλείας ξεκίνησε το 1912, με την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου στα Χανιά, και πολύ σύντομα η εταιρεία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της περιοχής. Το 1963 ξεκινά η παράλληλη δραστηριότητα στο Ηράκλειο και η εταιρεία αναπτύσσεται και στον κλάδο του εμπορίου.

Το 1990 οι δραστηριότητες επεκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, σε νέες εγκαταστάσεις, με αποκλειστικό αντικείμενο το εμπόριο της ξυλείας, ενώ το 2001 ιδρύεται η εταιρεία Α.Βασιλάκης Α.Ε.Β.Ε (εισαγωγή και εμπορία ξυλείας) στη Λεωφ. Καζαντζίδη, έναν δρόμο που, αμέσως μετά, μετατράπηκε σε σημαντικό κόμβο εμπορίου. Αργότερα, η εταιρεία διεύρυνε τη δραστηριότητά της στον τομέα των κατασκευών και στα οικοδομικά υλικά.

Η εταιρεία, συμφερόντων του επιχειρηματία Αντώνη Βασιλάκη, μπαίνει και το χώρο του τουρισμού, με την κατασκευή δύο νέων μονάδων στην Κρήτη και με μια σημαντική συμφωνία με τη Marriott International για το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα (υπάρχουν πάνω από 120 ξενοδοχεία JW Marriott σε σχεδόν 40 χώρες).

Το JW Marriott Crete Resort & Spa θα βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης των Χανίων κατά μήκος  της παραλίας του Μαραθίου. Η κατασκευή της μονάδας ξεκίνησε το 2022 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμη να λειτουργήσει το 2025. Όπως τονίζεται, η SWOT Hospitality θα  συνεργαστεί με τη Βασιλάκης Α.Ε. και τη Marriott International ως η διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, που τοποθετείται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων (η οποία προέκυψε από την αγορά οικοπέδων από διάφορους ιδιοκτήτες), θα αποτελείται από 160 πολυτελή δωμάτια, με σουίτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου  θα υπάρχουν πέντε εστιατόρια και μπαρ,  συμπεριλαμβανομένων ενός παραδοσιακού κρητικού εστιατορίου και ενός μεσογειακού, πισίνες, γυμναστήριο, beach club, spa και εμπειρίες Family by JW.  

Η αποτίμηση της επένδυσης, όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα είναι εποχικής λειτουργίας, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από διακόσιες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Σημειώνεται πως η επένδυση υλοποιείται με ίδια κεφάλαια, αλλά και με τραπεζικό δανεισμό.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει ακόμη μια ξενοδοχειακή μονάδα, ένα city resort 70 δωματίων, στο Ηράκλειο, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης". Θα είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας, όπως λένε οι πληροφορίες. Η κατασκευή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, όμως η μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Σημειώνεται πως ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Αντώνης Βασιλάκης, από το 2014 δραστηριοποιείται στον τομέα των υδατοδρομίων μέσα από την εταιρία Ελληνικά Υδατοδρόμια, στην οποία είναι μέτοχος. Το 2015 δημιούργησε την εταιρεία Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ με προσανατολισμό την τυποποίηση και εξαγωγή ελαιόλαδου. Τέλος από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. 

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Πηγή: forbesgreece.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.