Φύγαμε για τα τριήμερα του Μαρτίου σε ξενοδοχεία και ξενώνες που ξεχωρίζουν

Androck-Villas

Προικισμένος όχι με ένα αλλά με δύο πολύτιμα τριήμερα, ο Μάρτιος με το ιδιαίτερο μεταβατικό ύφος του μας επιφυλάσσει αποδράσεις είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα ή ακόμη και σε city break προορισμούς. Κάπου λοιπόν μεταξύ χειμώνα και άνοιξης, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου αποτελούν πρώτη τάξεως ευκαιρία για εκδρομές σε ξενοδοχεία και ξενώνες - φετίχ που συμπυκνώνουν άνεση, με φυσιολατρικό υπόβαθρο και εγγυημένη χαλάρωση. Τώρα αν θέλετε να πάρετε ακόμη μια μέρα άδεια, και να τα κάνετε τετραήμερα, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα! 

Magnes Hotel

"MAGNES Hotel" στο Βόλο, το μοντέρνο

Συνδυάζει μοντέρνα αισθητική, με την σύγχρονη άνεση και την ιδιαιτερότητα ενός boutique hotel. Ο λόγος για το "MAGNES Hotel" στο κέντρο του Βόλου που εξασφαλίζει ηρεμία και απόλυτη χαλάρωση ενώ βρίσκεστε στην πιο ζωντανή πόλη της Θεσσαλίας. Από το κομψό lobby με το τζάκι που πλημμυρίζει ζεστασιά τον χώρο μέχρι την fancy πισίνα, όλα προσφέρουν μια πιο σοφιστικέ εμπειρία με ανεβασμένους τόνους φινέτσας. Η μοντερνιτέ του design βρίσκει την πλήρη έκφρασή της στα πολύ περιποιημένα δωμάτια και τις σουίτες, αλλά και στο χαρακτηριστικά cozy lobby.
Ελ. Βενιζέλου 97, Βόλος, 24214 21400, magneshotel.com

The Westin Resort Costa Navarino

"The Westin Resort Costa Navarino” στην Μεσσηνία, το υπερπολυτελές

Για το Westin Resort Costa Navarino, στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Σε ένα από τα καλύτερα family resorts της Ελλάδας απλώνονται αρμονικά μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικές πισίνες και μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος. Στο "The Westin Resort Costa Navarino” κυριαρχούν φυσικά τοπικά υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο και το καλάμι και σε έναν άμεσο "διάλογο" με το λιόφυτο τοπίο τριγύρω δημιουργούν την καλύτερη αφορμή για μια απόδραση με αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες και εμπειρίες εμπνευσμένες από τα έθιμα και στις παραδόσεις της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν ξεκούραση και διασκέδαση, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως ποδηλασία ή πεζοπορία με το Navarino Outdoors (με ειδικά παιδικά ή ηλεκτρικά ποδήλατα) να προπονηθούν σε ένα από τα 12 γήπεδα του Mouratoglou Tennis Center, καθώς επίσης να δοκιμάσουν padel και pickleball σε νέα γήπεδα. Συνώνυμο με το Costa Navarino το γκολφ στα 4 διεθνώς αναγνωρισμένα γήπεδα ενώ μεγάλη φήμη για την ευζωική του πτυχή κατακτά συνεχώς το στο Anazoe Spa, προτείνοντας θεραπείες εμπνευσμένες από αρχαίες πρακτικές. Ειδικά, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι επισκέπτες θα ζυμώσουν παραδοσιακά λαλάγγια και λαγάνες και θα φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό για να τον πετάξουν στην παραλία The Dunes beach. Navarino Dunes, Μεσσηνία, 27230 95000 https://www.costanavarino.com/navarino-dunes/

Μπελαίικο

"Μπελαίικο" στη Στεμνίτσα, το παραδοσιακό

Με ιδιαίτερη προσωπικότητα και σπιτική θαλπωρή, το κάθε δωμάτιο αυτού του παραδοσιακού ξενώνα στην ορεινή Αρκαδία αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν. Η βουνίσια ατμόσφαιρα που περιβάλει το παραδοσιακό πέτρινο σπίτι του 17ου αιώνα μαζί με την περίφημη φιλοξενία της ιδιοκτήτριας Νένας Γκριντζιά φτιάχνουν δυνατό δίδυμο απόλυτης αποσυμπίεσης σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία της Στεμνίτσας. Όποιος έχει μείνει "Μπελαίικο" δεν ξέρει τι να πρωτομνημονεύσει: το σπιτικό πρωινό με λιχουδιές που αλλάζουν καθημερινά, τον ηλιόλουστο οντά, τη θέα σε όλο το χωριό, ή τη γουστόζικη διακόσμηση των πέντε δωματίων. Φυσικά, όλα τα παραπάνω.
Στεμνίτσα, Αρκαδία, 2795081286, 6976607967, mpelleiko.gr

Androck Villas

"ANDROck" στην Άνδρο, το μίνιμαλ

Βγαλμένο από το κυκλαδίτικο μοτίβο της ολιστικής αρμονίας, το "ANDROck" στο Στιβάρι σαγηνεύει με το μυαλό μας στην καρδιά της Άνδρου. Με σημείο αιχμής τη μινιμαλιστική διακόσμηση η οποία συναντά την παράδοση του νησιού, οι κομψές πετρόχτιστες βίλες του διαμορφώνουν μια ατμοσφαιρική εμπειρία διαμονής. Ιδανική επιλογή για οικογένειες, αλλά και για παρέες φίλων που επιθυμούν έναν συνδυασμό ιδιωτικότητας και προσωποποιημένων υπηρεσιών από την ομάδα του "Androck". Κάτι που μπορεί να σημαίνει ένα μασάζ από εξειδικευμένο προσωπικό στην πισίνα, ή ένα γεύμα που θα ετοιμάσει ο σεφ με ντόπια υλικά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τον κήπο του "Androck". 
Στιβάρι, Άνδρος, 6932020101, androck.gr

Rouista Tzoumerka Resort

"Rouista Tzoumerka Resort" στα Τζουμέρκα, το βουνίσιο

Ανεβαίνοντας τους φιδογυριστούς δρόμους των Τζουμέρκων θα αντικρίσετε σε υψόμετρο 800 μέτρων το ιστορικό χωριό Βουργαρέλι τυλιγμένο -συνήθως- σε μια απόκοσμη ομίχλη. Εκεί μεταξύ ουρανού και γης, το "Rouista Tzoumerka Resort" στέκει μεγαλοπρεπές και ταυτόχρονα φιλόξενο εξασφαλίζοντας σύγχρονες ανέσεις συνδυαστικά με υπαίθριες δραστηριότητες και την τραχιά ομορφιά των Τζουμέρκων. Διάχυτη φινέτσα μαζί με παραδοσιακό ύφος συνδυάζουν οι διαφορετικοί τύποι δωματίων για κάθε είδος επισκέπτη. Για ατόφιες ορεσίβιες γεύσεις σε σύγχρονη ανάγνωση δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στο εστιατόριο "Bostani", όπου με farm to table πρακτικές από τους λαχανόκηπους του ξενοδοχείου αρθρώνουν μια πολύ ευρηματική γαστρονομική πρόταση.
Βουργαρέλι Άρτας, Κεντρικά Τζουμέρκα, 26850 22200, rouista.com

The Chania Hotel Χανιά

"The Chania Hotel” στα Χανιά, το νοσταλγικό

Πως μπορεί ο ιστορικός συμβολισμός των Χανιών να μεταφέρεται αυτούσιος σε ένα φρεσκοανακαινισμένο city hotel; Από τα δωμάτια που φιλοξενούν παλιές φωτογραφίες της περιοχής μέχρι τα τοπωνύμια που χάρισαν το όνομά τους στους κοινόχρηστους χώρους και τις σουίτες, το "The Chania Hotel" αναδεικνύει έξοχα τις ποιότητες ενός γεμάτου πολιτιστική κληρονομιά προορισμού. Φωλιασμένο στην πλατεία 1866, αυτό το οικοτουριστικής φιλοσοφίας ξενοδοχείο ζει μια δεύτερη νιότη απ’ όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του. Ταυτόχρονα, έχει για στολίδι του το εντυπωσιακό "Pantheon Bar & Restaurant" στον 5ο όροφο που εξερευνά την τοπική κουζίνα με οικειότητα και πειραματισμό.
Πλατεία 1866 16, Χανιά, 2821090002, thechaniahotel.com

Hotel Brettania

"Hotel Brettania" στα Γιάννενα, το διαχρονικό

Ένα βήμα από το ιστορικό ρολόι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με ιστορία 60 ετών, το "Hotel Brettania" αποτέλεσε κορωνίδα της ηπειρώτικης φιλοξενίας. Στη νέα εποχή του, πάντως, το all time classic ξενοδοχέιο υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο, που κοσμούν έργα του Θανάση Λάλα, με ευρύχωρα και καλαίσθητα δωμάτια. Σαν μια "παλιά" καλή συνήθεια, το περιβάλλον αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα, την ώρα που το πρωινό σερβίρεται φρέσκο και à la carte στο δωμάτιό σας, το οποίο ενισχύεται από καλούδια από το γειτονικό Γιολδάσης αρτοποιήματα.
Πλατεία Δημοκρατίας 11, Ιωάννινα, 2651076300, www.hotelbrettania.gr

Hypnos Cozy Living

"Hypnos Cozy Living" στα Γιάννενα, το χαλαρωτικό

Μια απόλυτη εμπειρία ύπνου στην καρδιά της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο και τη Λίμνη έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο "Hypnos Cozy Living". Το χαλαρωτικό προφίλ του αναδεικνύει με το μίνιμαλ περιβάλλον ηρεμίας και βαθιάς ξεκούρασης που φέρνει τον επισκέπτη σε άμεση επαφή με μια ολιστική αύρα αποφόρτισης. Γήινοι τόνοι αφαιρετικές γραμμές και branded παροχές κυριαρχούν στα δωμάτια του ενώ διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια άνετη διαμονή.
Ζαλοκώστα 60, Ιωάννινα, 2651607530, hypnos-hotel.com

beonholidays

"Be On Holidays” στην Κρήτη, το πολυπρόσωπο

Αν υπάρχει ένας απολαυστικός τρόπος να γνωρίσεις τις πιο όμορφες γωνιές της Κρήτης από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, διατηρώντας την αυτονομία σου, αυτό είναι το δίκτυο πολυτελών καταλυμάτων "Be on Holidays. Ιδανικό ορμητήριο για απόδραση στην πολυσχιδή Κρήτη, όλες τις βίλες του δικτύου "Be on Holidays" ξεχωρίζουν για το σύγχρονο design και την comfort φιλοσοφία τους συνδυάζοντας την ιδιωτικότητα με την διακριτική πολυτέλεια. Ανάλογα με την διάθεση του τριήμερου, η πυξίδα σας μπορεί να στραφεί στα γοητευτικά Χανιά, στα ζωηρά θέρετρα του Πλατανιά και της Αγίας Μαρίνας, ή ακόμη στον ρομαντικό Άγιο Νικόλαο.
beonholidays.gr, 6972197197, 2821031220

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.