Music Traveller: 8 αφορμές για αξέχαστες μουσικές εμπειρίες στην Ευρώπη

Περιοδείες λαμπερών αστέρων της ποπ κάνουν στάση σε διάσημα ευρωπαϊκά στάδια. Αγαπημένες φωνές της τζαζ στήνουν ζεστές, μαγευτικές βραδιές σε θέατρα κάτω απ’ τα αστέρια.

Music Traveller

Περιοδείες λαμπερών αστέρων της ποπ κάνουν στάση σε διάσημα ευρωπαϊκά στάδια. Αγαπημένες φωνές της τζαζ στήνουν ζεστές, μαγευτικές βραδιές σε θέατρα κάτω απ’ τα αστέρια. DJs αναδύονται απ’ τις σκιές του underground για να δώσουν παλμό σε παραθαλάσσιες χορευτικές συναντήσεις και πάρτι σε πλεούμενα που σχίζουν νωχελικά το απέραντο γαλάζιο. Βάζουμε καπέλο ηλίου, T-shirts με τις αγαπημένες μας μπάντες και μια δόση γκλίτερ στη βαλίτσα και πατάμε "play" στα μουσικά highlights-αφορμή για νέες ηχητικές περιπέτειες το φετινό καλοκαίρι. Απ’ τη Μαδρίτη στο Μόναχο κι απ’ τα γρασίδια της αγγλικής εξοχής στις δαντελωτές δαλματικές ακτές. 

Dimensions Festival

Dimensions Festival

Ένας παραδεισένιος προορισμός μεταξύ Σπλιτ και Ζαντάρ, στην καρδιά των δαλματικών ακτών, φιλοξενεί ένα απ’ τα πιο ψαγμένα ηλεκτρονικά φεστιβάλ του καλοκαιριού. Για 11η χρονιά φέτος, διεθνείς πρωτοπόροι και φρέσκα ονόματα της χορευτικής σκηνής δίνουν ραντεβού στον καταπράσινο κόλπο που αγκαλιάζει το παραθαλάσσιο "Garden Resort" του Tisno της Κροατίας: DJs και παραγωγοί όπως οι Helena Hauff, Stingray 313, Ghost, ο ναός του λονδρέζικου nightlife "fabric" και η ανεξάρτητη δισκογραφική Dr Banana δίνουν το "παρών" με καυτούς ήχους house, drum ’n’ bass, electro, techno, disco, live μουσικές και αποκλειστικά events. Αfter parties κάτω απ’ τ’ αστέρια στην "Barbarellas Discotheque", τρίωρες χορευτικές πλεύσεις στο ιστιοφόρο του φεστιβάλ και επιλογές glamping ανεβάζουν την εμπειρία κάθε χρόνο σε άλλο επίπεδο. 

31/8-4/9, Τhe Garden Resort, Tisno, Κροατία
dimensionsfestival.com

Harry Styles: Love on Tour

Love on Tour

Mε δύο φρέσκα βραβεία Grammy ανά χείρας, το πρώην μέλος των One Direction και νυν solo σούπερ σταρ Harry Styles κάνει στάση στη σκηνή του εντυπωσιακού σταδίου "PGE Narodowy", στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας-μαμούθ. Μαζί του φέρνει απόλυτους ύμνους του καλοκαιριού αλά "Watermelon Sugar", χαρτογραφώντας την πορεία του ως πολυπρόσωπου pop-rock ειδώλου και trendsetter μόδας που υπερβαίνει τα στερεότυπα ανδρικού και θηλυκού. Ένα στιλάτο μουσικό αποκορύφωμα σ’ ένα ηλιόλουστο city break στη φιλική, πράσινη και πολιτιστικά ανήσυχη Βαρσοβία – τον "Καλύτερο Προορισμό της Ευρώπης 2023", σύμφωνα με τον ιστότοπο European Best Destinations.

2/7, στάδιο PGE Narodowy, Bαρσοβία
livenation.pl

Glyndebourne Opera Festival

Glyndebourne Opera Festival

H ιστορία του ξεκινά το 1934, αλλά το εξαιρετικό αυτό φεστιβάλ εφεύρει διαρκώς νέους τρόπους να ανατρέπει τις οπερατικές παραδόσεις. Μέχρι τέλη Αυγούστου, έξι όπερες φέρνουν ορδές κομψοντυμένων μουσικόφιλων στoν άρτιο τεχνολογικά ναό του Glyndebourne, στην εξοχή του Sussex (η επίσημη ενδυμασία, πάντως, δεν επιβάλλεται). Ένα πικ νικ στα γύρω γρασίδια αποτελεί αγαπημένο μέρος του οπερατικού τελετουργικού κατά τα 90λεπτα γευστικά διαλείμματα των παραστάσεων, ενώ μια σειρά από εστιατόρια σερβίρουν από ντόπια βιολογικά πιάτα μέχρι κουζίνα επιπέδου Michelin. Aνάμεσα στις επιλογές, φέτος, ο "Ντον Τζοβάννι" του Μότσαρτ, το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Μπρίτεν, αλλά και ο "Κατήφορος του Ασώτου" του Στραβίνσκι, που ξεχωρίζει για το πρωτοποριακό ντιζάιν του διάσημου Βρετανού ζωγράφου David Hockney, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λονδίνου. Λίγα λεπτά μόνο απ’ τον χώρο του φεστιβάλ, η ατμοσφαιρική πόλη του Lewes συγκεντρώνει ιστορικά αξιοθέατα, ολάνθιστους κήπους και γραφικά στέκια για μια μοναδική μουσική απόδραση, μόνο μία ώρα με το τρένο απ’ το Λονδίνο.

Έως 27 Αυγούστου, Glyndebourne, Lewes, East Sussex, BN8 5UU
glyndebourne.com

P!NK: Summer Carnival 2023

Summer Carnival

Ένα ποπ καρναβάλι φέρνει στo Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου η ατρόμητη P!NK, που κυκλοφόρησε φέτος το "Trustfall", το πρώτο της άλμπουμ εδώ και τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, πάντα ψάχνει "νέα cool πράγματα από τα οποία μπορεί να μην πεθάνεις", γι’ αυτό και ίπταται σ’ ένα κομμάτι της εκθαμβωτικής παραγωγής, που καλύπτει 23 ολόκληρα χρόνια δισκογραφίας. Το στάδιο στην καρδιά του καταπράσινου Ολυμπιακού Πάρκου περιβάλλεται από παγκόσμιας κλάσης ατραξιόν, όπως ο πύργος παρατήρησης και το γειτονικό μουσείο αυτοκινήτων BMW Welt. Οι πιο τολμηροί, όμως, μπορούν να επιλέξουν μια πολύ πιο "P!NK" δραστηριότητα: να περπατήσουν ή να αιωρηθούν από την πανοραμική οροφή του.

5-6/7, Ολυμπιακό Στάδιο Μονάχου
olympiapark.de

Jazz à Vienne

Jazz à Vienne

Ένα ρωμαϊκό θέατρο με 2.000 χρόνια ιστορίας προσθέτει ρομαντικές πινελιές σε μια ποικιλόμορφη, "ανοιχτή σε όλους" γιορτή, νότια της "Γαστρονομικής Πρωτεύουσας του Κόσμου" Λυών. Εκτός θεάτρου, οι περισσότερες απ’ τις 190 συναυλίες του φεστιβάλ, σε τρεις επιπλέον σκηνές, είναι εντελώς δωρεάν. Η βελούδινη φωνή της jazz-pop Norah Jones, ο μέγα μπλουζίστας Joe Bonamassa και οι πολυβραβευμένοι πρεσβευτές του τζαζ φιούζιον Snarky Puppy σκορπίζουν φέτος ηχητική χρυσόσκονη. Μη χάσετε όμως και κρυφά διαμάντια όπως οι Ezra Collective – μία απ’ τις πιο σαρωτικές δυνάμεις της σύγχρονης βρετανικής τζαζ.

28/6-13/7, Théâtre Antique de Vienne, Γαλλία
jazzavienne.com

Μad Cool

Μad Cool

Φεστιβάλ-τιτάνες σαν το Mad Cool της Μαδρίτης δεν φέρνουν απλώς ένα τσουνάμι διάσημων καλλιτεχνών. Δημιουργούν ένα παράλληλο μουσικό σύμπαν στο οποίο, για λίγες μέρες, νιώθεις ότι αιωρείσαι. Μέχρι και η Iberia Express, άλλωστε, σχίζει τους αιθέρες με το επίσημο αεροπλάνο του Mad Cool. Eδω θ’ ακούσετε live τις νέες μουσικές των funk-rockers Red Hot ChilI Peppers και θα δείτε το πληθωρικό pop φαινόμενο Lizzo. Θα χορέψετε με τη θεατρική Rina Sawayama και θα τραγουδήσετε ανατριχιαστικά εξομολογητική ποπ με τη Raye – μαζί με νότες rock, rap, soul, blues, electronica και folk από τους Sam Smith, Janelle Monáe, Liam Gallagher, Machine Gun Kelly κ.ά. Περπατώντας από σκηνή σε σκηνή, σε ανάλογου μεγέθους φαντασμαγορικά events, πάντα ανακαλύπτουμε κρυφά διαμαντάκια – και νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες, όπως η Sila Lua, υπόσχονται φέτος ουκ ολίγες εκπλήξεις. Στην πλατφόρμα Mad Cool Travel θα τσεκάρετε, παράλληλα, ξενοδοχεία για μια αξέχαστη διαμονή στην πόλη. Από τις εκθέσεις διεθνούς βεληνεκούς στα μουσεία Prado και Reina Sofía, μέχρι τις πολύχρωμες βόλτες στα στενά της Chueca και της Malasaña, η ισπανική πρωτεύουσα το καλοκαίρι είναι στα καλύτερά της.

6-8/7, Νuevo Recinto de Festivales de Madrid (La Ciudad de la Música), Villaverde, Mαδρίτη
madcoolfestival.es

Flow Festival

Flow Festival

Οι σημαιοφόροι της Britpop Blur κάνουν στάση στο Eλσίνκι ως μέρος ενός πολυαναμενόμενου reunion tour, που γεμίζει το καλοκαίρι με νοσταλγικά 90s vibes. Το Flow Festival, όμως, κοιτάζει μπροστά, πλέκοντας αριστοτεχνικά σύγχρονους ήχους, ντιζάιν, τέχνες και τεχνολογία. Οι headliners περιλαμβάνουν τη νεαρή ιέρεια της electro-pop Lorde, τον σταρ της Afrobeats σκηνής Wizkid και τον πολυβραβευμένο "el maestro" της Latin jazz Eddie Palmieri. Τα μάτια και τ’ αυτιά μας, όμως, στρέφονται και σε πιο "ήσυχες" δυνάμεις της art και avant pop: FKA Twigs, Caroline Polachek και Christine and the Queens αναγάγουν τη μουσική σε πολυπρόσωπη καλλιτεχνική εμπειρία. Απλωμένος σε 11 σκηνές στο πρώην εργοστάσιο-νυν βιομηχανικό πάρκο Suvilahti, ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος με ΜΜΜ, ποδήλατο ή τα πόδια απ’ το κέντρο του Ελσίνκι. Δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε αειφόρες πρακτικές, το Flow είναι ένα απ’ τα πρώτα φεστιβάλ ουδέτερου άνθρακα στον κόσμο – ένα "boutique" event που μοιράζει διασκέδαση και τροφή για σκέψη.

11-13/8, Suvilahti, Parrukatu, 00540, Ελσίνκι
flowfestival.com

Blackpink στο BST Hyde Park

Ο τυφώνας της K-pop Blackpink προσγειώνεται στα γρασίδια του πιο διάσημου πάρκου του Λονδίνου. Το British Summer Τime απλώνεται σε διαδοχικά μουσικά σαββατοκύριακα – πλαισιωμένα από δωρεάν ψυχαγωγία μέσα στην εβδομάδα. Οι headliners-θρύλοι της παγκόσμιας ποπ-ροκ σκηνής Bruce Springsteen, Guns n’ Roses και Τake That πρωταγωνιστούν φέτος, με ολοήμερο μουσικό ζέσταμα από ανερχόμενα ονόματα, πλούσιες γεύσεις και VIP εμπειρίες. Το κουαρτέτο των 20 και κάτι Blackpink στέκεται επάξια δίπλα στους βετεράνους του line-up με υβριδική K-pop που κινείται ευέλικτα απ’ την EDM στο ραπ, προχωρημένες μόδες και χορογραφίες που αναμένεται να απογειώσουν το βρετανικό ντεμπούτο τους.

2/7, Hyde Park, Λονδίνο
bst-hydepark.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.