Angsana Corfu Resort & Spa | Πώς το Eclectic Living εντάσσει στην εμπειρία την Κερκυραϊκή γεύση και κουλτούρα

Δοκιμάζοντας για ένα σαββατοκύριακο το νέο concept του Eclectic Living στις βίλες του πολυτελούς resort στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, επικροτείς τον τρόπο με τον οποίο εντάσσει στην εμπειρία την τοπική γαστρονομία, φύση και κουλτούρα.

Angsana Corfu Resort & Spa, βίλα
     

Δοκιμάζοντας για ένα σαββατοκύριακο το νέο concept του Eclectic Living στις βίλες του πολυτελούς resort στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, επικροτείς τον τρόπο με τον οποίο εντάσσει στην εμπειρία την τοπική γαστρονομία, φύση και κουλτούρα.  

Τα resorts των "Banyan Tree" για μένα είναι συνώνυμα με αρώματα Άπω Ανατολής, την κουλτούρα του spa, την ευεξία, τις αναζωογονητικές μυρωδιές από αιθέρια έλαια εξωτικών λουλουδιών. Και όντως, φεύγοντας από το "Angsana Corfu Resort & Spa" μετά από ένα σαββατοκύριακο σε μία από τις βίλες του μερικές από τις πιο καλά αποθηκευμένες αναμνήσεις της εκεί παραμονής συνδέονται με τα παραπάνω: η ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο από τις περισσότερες καμπίνες του πολύ μεγάλου spa, τα αρώματα του λέμονγκρας και του καφίρ λάιμ στο εξαιρετικό μπάνιο της βίλας, η εμπειρία του sound healing, μιας τελετουργικής θεραπείας με θιβετιανά μουσικά κύπελλα και γκονγκ από τον Κερκυραίο μουσικό-θεραπευτή Βασίλειο Μανέτα, η ευχάριστη πικράδα του κουμκουάτ στο πιάτο και το ποτήρι. 

ANGSANA CORFU
H εντυπωσιακή infinity pool
ANGSANA CORFU SPA
To spa με θέα στο πέλαγος

"Angsana" ίσον αναμνήσεις που κρατάνε

Η δημιουργία αναμνήσεων, παρέα με τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά και άλλους ενοίκους, αν το επιθυμείς, η επαφή με την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία και η ευεξία αποτελούν, άλλωστε, την καρδιά της φιλοσοφίας του brand "Angsana" μαζί με τον επαναπροσδιορισμό της πολυτέλειας μέσω της επαφής με τη φύση και με οικολογική ευαισθησία, σύμφωνα με τις ιδρυτικές αρχές των "Banyan Tree" που πρωτοπόρησαν στο χώρο πριν από 30 περίπου χρόνια. Με μια βαθιά εκπνοή που λιώνει τον κόσμο και φέρνει το παρόν στο επίκεντρο παρομοιάζουν οι ίδιοι την εμπειρία "Banyan Tree" και όντως πήραμε αρκετές τέτοιες εκπνοές κατά την παραμονή μας.

ANGSANA CORFU Βίλα
Στην πισίνα της βίλας

Οι 37 βίλες του resort 

Έχοντας στην πλάτη μια κατάφυτη πλαγιά στις Μπενίτσες, και μπροστά τους το Ιόνιο, οι 37 βίλες του "Angsana Corfu Resort & Spa" χωρίζονται σε εκείνες των 100 τ.μ. με μία κρεβατοκάμαρα και ιδιωτική πισίνα, σε εκείνες με δύο υπνοδωμάτια (δέκα από αυτές έχουν και θερμαινόμενη πισίνα) και σε μια βίλα των 327 τ.μ. με τέσσερις κρεβατοκάμαρες. Ο διακοσμητής Δημήτρης Μπραζάς, που επιμελήθηκε πολλές λεπτομέρειες, εστιάζει στο ιδιαίτερο μπλε του Ιονίου, στις πινελιές που έχουν αναφορές στη γεωμετρικότητα της ετρουσκικής τέχνης και στο συνδυασμό ιταλικής και ασιατικής αισθητικής στα σύγχρονης αφαιρετικότητας έπιπλα. Οι βίλες ξεχωρίζουν για τις πολύ γενναιόδωρες διαστάσεις, την άνεση και λειτουργική διαρρύθμιση των χωρών τους, τις αυλές με τις πισίνες τους και τη θέα τους, την οποία απολαμβάνει και μεγάλο μέρος των στάνταρ δωματίων του resort, και φυσικά οι κοινόχρηστοι χώροι.

Angsana Corfu
Το ζεν μπάνιο της βίλας δύο δωματίων 

Αυτά, βέβαια, τα περιμένεις σε ένα brand αυτού του κύρους και οι διακρίσεις (φέτος οι μυστικοί επιθεωρητές του ταξιδιωτικού οδηγού του περιοδικού "Forbes", συμπεριέλαβαν το resort στη λίστα των Star 2023, η οποία συγκεντρώνει τα καλύτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιέρες στον κόσμο και μάλιστα στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα δέκα ελληνικά ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν συνολικά) και η δημοφιλία του (αρχές Απριλίου το βρήκαμε σε μεγάλο ποσοστό πληρότητας) το επιβεβαιώνουν. 

ANGSANA CORFU Εσωτερικό Βίλας
Οι βίλες έχουν σύγχρονο μίνιμαλ ύφος 

Όπως περιμένεις και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, από τα high-end bluetooth speakers για να ακούς μουσική στην πισίνα και τις μηχανές καφέ Nespresso μέχρι τις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες για private dinner κατόπιν ζήτησης. Ευχάριστη έκπληξη το complimentary mini bar την ημέρα της άφιξης, με μεγάλες συσκευασίες ποτών και σνακ και τα μπουκαλάκια νερό που βρίσκεις σε κάθε σου βήμα στη βίλα μέσα στις πάνινες θήκες με το signature λευκό πορτοκαλί μοτίβο, το φύλλο του φυτού banyan που έχει δώσει το όνομα του στο μητρικό brand – όσο για τα αναλώσιμα, αυτά δεν παρέχονται σε πλαστικά μπουκαλάκια αλλά σε κεραμικά που ξαναγεμίζουν. Για χιλιάδες χρόνια, το δέντρο banyan ήταν το ιερό κέντρο πολλών ασιατικών χωριών, ένα καταφύγιο για τους κουρασμένους ταξιδιώτες που αναζητούσαν καταφύγιο και άσυλο.

Angsana Corfu
Η παραλία του resort

Οι εμπειρίες σε φέρνουν σε επαφή με μερικές από τις πιο ξεχωριστές πτυχές της τοπικής παράδοσης που μπολιάζουν τη σύγχρονη φιλοξενία με εκείνο το χρώμα και τη ζεστασιά που ξεφεύγει από την παγκοσμιοποιημένη πολυτέλεια.

Eclectic Living με τοπικό χρώμα

Αυτό που δεν είναι δεδομένο και επιβεβαιώνει ότι η ομάδα του "Angsana Corfu Resort & Spa" κάνει καλά τη δουλειά της, αφουγκραζόμενη τις κυρίαρχες τάσεις, είναι το πώς το concept του eclectic living συνομιλεί με τον ιδιαίτερο πλούτο της Κέρκυρας, γευστικό, πολιτιστικό, ανθρώπινο, και αναδεικνύει σε ακόμη πιο ξεχωριστή εμπειρία την επίσκεψη. Ειδικότερα, οι εμπειρίες σε φέρνουν σε επαφή με μερικές από τις πιο ξεχωριστές πτυχές της τοπικής παράδοσης που μπολιάζουν τη σύγχρονη φιλοξενία με εκείνο το χρώμα και τη ζεστασιά που ξεφεύγει από την παγκοσμιοποιημένη πολυτέλεια. Ενώ ας πούμε οι περισσότεροι στην παρέα δυσκολευτήκαμε να σηκωθούμε από την ξαπλώστρα της αυλής μας δίπλα στην ιδιωτική πισίνα και με θέα το ιδανικό σετ πεύκο και θάλασσα, δεν περιμέναμε ποτέ να διασκεδάσουμε τόσο και να έρθουμε πιο κοντά ζωγραφίζοντας όλοι μαζί Μπότηδες υπό την καθοδήγηση της Άννας Τσάμη, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου τοπικού εργαστηρίου κεραμικής. Ή συμμετέχοντας στη γευσιγνωσία ελαιολάδου και δοκιμάζοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Olithea που παράγεται βιολογικά στο χωριό Άγιος Ματθαίος από την παραγνωρισμένη μέχρι πρότινος ποικιλία λιανολιά που παρ’ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι, αν τη μεταχειριστείς σωστά, μπορείς να πάρεις ξεχωριστά αποτελέσματα. 

Οι εμπειρίες περιλαμβάνουν, επίσης, διαλογισμό, κατασκευές και δραστηριότητες για παιδιά, παρασκευή μεσογειακής βιολογικής μάσκας για απολέπιση, δημιουργία και δοκιμή κοκτέιλ με το λικέρ Kumquat της βραβευμένης τοπικής ποτοποιίας Lazaris. Δυνατότητα συμμετοχής σε αντίστοιχες εμπειρίες έχουν επίσης σε εβδομαδιαία βάση και οι υπόλοιποι ένοικοι του ξενοδοχείου, ενώ ακόμη μία πρόταση επαφής με την τοπική φύση είναι το hiking στο δάσος. 

Τάσος Ανδριώτης, Angsana Corfu

Ζεγκούνους έχετε δοκιμάσει;

Κάνοντας εγκαίρως την κράτησή τους, οι ένοικοι των βιλών μπορούν να απολαύσουν ένα ξεχωριστό τραπέζι-μύηση στην κερκυραϊκή κουζίνα και στα τοπικά προϊόντα που ετοιμάζει αποκλειστικά γι’ αυτούς στη βεράντα τους ο executive chef, Τάσος Ανδριώτης, μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Δοκιμάζοντας δυσεύρετες λιχουδιές όπως τα τζαλίτια (τηγανίτες) με γαριδάκι από τη Λίμνη Κορρισίων και τους ζεγκούνους (άγρια χόρτα) ή ένα νοστιμότατο μαγιάτικο μπιάνκο με σέλερι και ούζο, που μαγειρεύεται ειδικά για μας και την παρέα μας στη βεράντα της βίλας και συζητώντας με τον σεφ για την τροφοσυλλογή και τα τοπικά προϊόντα το τραπέζι γίνεται πραγματική γιορτή που δεν συναντάς εύκολα σε ένα πολυτελές resort. Παράλληλα, οι ένοικοι των βιλών έχουν στη διάθεσή τους μια ξεχωριστή αίθουσα πρωινού με ιδιαίτερες γευστικές επιλογές, και ένα lounge με coffee table books από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους (Assouline, Phaidon, Taschen, Rizzolli, Gestalten, και άλλους), διεθνή Τύπο και περιοδικά, αλλά και επιλογή από διαλεχτά σνακ και ποτά.

Διαβάστε Επίσης

Angsana Corfu
"Vertigo Skybar"

Γαστρονομία και πάρτι με θέα 

Στις γευστικές επιλογές του resort περιλαμβάνεται φέτος το ολοκαίνουργιο ασιατικό εστιατόριο "Oribu" και το "Sofrito" με τοπικές και διεθνείς προτάσεις, που ακολουθούν τη φιλοσοφία από τη φάρμα στο τραπέζι, κάρτα κρεατοφαγίας με ιδιαίτερες κοπές, ένα ενδιαφέρον και καλοφτιαγμένο vegan menu, αλλά και signature cocktails με κερκυραϊκά spirits, όπως το Mandolato με το βραβευμένο premium Merlin Gin της ποτοποιίας Lazaris Distillery Artisan Sweets, κρέμα μαντολάτο, σιρόπι μελιού, χυμό λάιμ, Stillabunt και σόδα.  
Την Πέμπτη 1η Ιουνίου ανοίγει, τέλος, το "Vertigo Skybar" σε μια εντυπωσιακή ταράτσα με vintage πινελιές, εγκαινιάζοντας τη σεζόν με ένα πάρτι που συμπίπτει με την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού, ενώ θα ακολουθήσουν βραδιές με γνωστούς DJs. Στο διπλανό  "Vertigo Restaurant" δίνεται έμφαση στα προϊόντα από ντόπιους μικρούς παραγωγούς και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όλες από την κερκυραϊκή γη.  

Angsana Rerort

Last but not least, ωραία ιδέα για τις busy μέρες του καλοκαιριού η μεταφορά με θαλάσσιο ταξί από την προβλήτα του resort στην πόλη που σε γλιτώνει από την κίνηση και την ταλαιπωρία. 
www.angsana.com/greece/corfu   

Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε στην Κέρκυρα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.