Ξενώνες στο βουνό

Υπέροχη φύση, άπλετος χρόνος για on the road διαδρομές, περισσότερη ησυχία και πιο οικονομικές τιμές από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια γυρίζουν τις πλάτες στα νησιά και επιλέγουν για τις διακοπές τους το βουνό. Σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες βάσεις διαμονής για καλοκαιρινές διακοπές σε πράσινο φόντο.

Ξενώνες στο βουνό

Διακοπές φουλ του πράσινου

Υπέροχη φύση, άπλετος χρόνος για on the road διαδρομές, περισσότερη ησυχία και πιο οικονομικές τιμές από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια γυρίζουν τις πλάτες στα νησιά και επιλέγουν για τις διακοπές τους το βουνό. Σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες βάσεις διαμονής για καλοκαιρινές διακοπές σε πράσινο φόντο.

Ξενώνας Κυριακή

Ξενώνες στο βουνό - εικόνα 1

Ιππασία ή χάζι στην πισίνα;

Ο πανέμορφος ξενώνας στην κορυφή του χωριού Αμφίκλεια, με θέα σε όλο τον κάμπο, είναι μία από τις καλύτερες βάσεις για να γνωρίσετε τη φύση της περιοχής. Σε συνεννόηση μάλιστα με την υπεύθυνη του ξενώνα, μπορείτε να κανονίσετε διάφορες δραστηριότητες στη φύση: περπάτημα, mountain bikes, ιππασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, canyoning κ.ά., ενώ οι παραλίες των Καμένων Βούρλων δεν απέχουν παρά 40 λεπτά. Τα όμορφα παρτέρια στην αυλή και η πισίνα με υπέροχη θέα προσφέρουν νότες δροσιάς, ενώ τα άνετα δωμάτια σε μίνιμαλ ύφος με ρομαντικές αναφορές (από τα χρώματα μέχρι τις μικρές διακοσμητικές πινελιές) σε χαλαρώνουν. Στον όμορφο χώρο του πρωινού απολαμβάνετε κάθε πρωί ιδιαίτερα προσεγμένες χειροποίητες γεύσεις, ενώ το φιλικό και ευγενικό σέρβις είναι από τα ατού του ξενώνα.

INFO

Αμφίκλεια Φθιώτιδας, 22340/29011, www.xenonaskiriaki.gr, από € 85.

Αμαδρυάδες

Ξενώνες στο βουνό - εικόνα 2

Οικογενειακά στο Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι πανέμορφο και το καλοκαίρι, και σίγουρα θα χορτάσετε πράσινο αλλά και διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες (trekking, ιππασία στον Καρπενησιώτη κ.ά.). Ο κουκλίστικος μικρός πέτρινος ξενώνας «Αμαδρυάδες», στην άκρη του όμορφου χωριού Βουτύρο, κάτω από τη μικρή πλατεία, είναι μια καλή πρόταση για να κάνετε διακοπές στην περιοχή. Διαθέτει πολύ μεγάλα δωμάτια, όμορφα διακοσμημένα με παραδοσιακές πινελιές. Το καλύτερο είναι η σουίτα. Η αυλή με το γκαζόν είναι ιδανική για να παίζουν τα παιδιά. Τα φρέσκα παραδοσιακά γλυκά και το σπιτικό πρωινό είναι δύο ακόμη από τις ευχάριστες εκπλήξεις που σας περιμένουν στις Αμαδρυάδες. Όταν βαρεθείτε να χαλαρώσετε στον όμορφο εξωτερικό χώρο με το πολύ πράσινο και την πέτρα, αξίζει να περπατήσετε στο χωριό Βούτυρο με τα τρεχούμενα νερά, τα παραδοσιακά σπίτια και τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

INFO

Βουτύρο, 22370/80909, από € 90.

Hotel Aροάνια

Βαθιές ανάσες Χελμού

Άφθονο οξυγόνο, περίπατοι και ποδηλατάδες στη φύση και στην υπέροχη λίμνη Τσιβλού δίνουν το στίγμα των διακοπών στη Ζαρούχλα, ένα χωριό-όαση ηρεμίας στην καταπράσινη αγκαλιά του Χελμού, μέσα στα έλατα και τις καστανιές. Κι αν θελήσετε θάλασσα, οι πανέμορφες παραλίες του Κορινθιακού βρίσκονται σε απόσταση 35 μόνο χιλιομέτρων από το χωριό. Το πανέμορφο ξενοδοχείο «Αροάνια», χτισμένο με γούστο και απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον του πανέμορφου χωριού, είναι μια καλή πρόταση, τόσο από άποψη χώρου όσο και εξυπηρέτησης.

INFO

Ζαρούχλα Αχαΐας, τηλ. 26960/35090, 6972487333, www.aroania-hotel.gr, από € 75.

Εινοσίφυλλον

Βουνό και θάλασσα στο Πήλιο

Επιλέγοντας ως βάση διακοπών το «Εινοσίφυλλον», συνδυάζετε χαλάρωση δίπλα στη φύση και εκδρομές στα χωριά του Πηλίου και τις πανέμορφες παραλίες. Ο Νικόλας Αναστασίου μεταμόρφωσε το παλιό οικογενειακό πέτρινο σπίτι στο Μούρεσι -5 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα και τον Κισσό- σε έναν εκλεπτυσμένο και φιλόξενο ξενώνα. Θα βρείτε τέσσερα δωμάτια στο κυρίως κτίριο και ένα ανεξάρτητο στούντιο. Το πρωινό σερβίρεται στην αυλή.

INFO

Μούρεσι, Πήλιο, 24260/49068, 24260/48898, 6938282970, από € 70.

Ξενώνας Μυρέσιον

Ξενώνες στο βουνό - εικόνα 3

Ποδηλατάδες στο βουνό των Κενταύρων ή pool lounging;

Τα ποδήλατα βουνού μάς περιμένουν να ανακαλύψουμε τη γύρω φύση και τις κοντινές παραλίες, ενώ η πισίνα υπόσχεται ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης. Στο φιλόξενο παραδοσιακό ξενώνα «Μυρέσιον», ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα του 1919 στο Μούρεσι, θα βρείτε μόλις έξι δωμάτια, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, με ατμοσφαιρική προσεγμένη διακόσμηση. Τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα και θα βρουν και παιδική χαρά.

INFO

Μούρεσι, Πήλιο, 24260/49618, www.miression.gr, από € 70.

Αλέκα

Κλασική αξία στο Πήλιο

Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει το Πήλιο μία από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών για όσους αγαπούν το βουνό, αλλά τους λείπουν και οι βουτιές στη θάλασσα. Ριζικά ανακαινισμένο, το «Alekas House» σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νεόχτιστο ξενοδοχείο, ενώ η φημισμένη ταβέρνα δεν χρειάζεται συστάσεις. Ρομαντική ή παραδοσιακή διακόσμηση στα δωμάτια. Στα συν το σπιτικό πρωινό και το προσωπικό σέρβις.

INFO

Τσαγκαράδα Πηλίου, 24260/49380, από € 80.

Elatos Resort & Health Club

Alpine luxury

Το μοναδικό αλπικό resort «Elatos Resort & Health Club», με 39 αυτόνομα ξύλινα σαλέ 2-8 ατόμων, στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, μέσα σε δάσος από πανύψηλα έλατα, μεταξύ Αγόριανης και Αράχοβας, είναι μία από τις πιο πολυτελείς λύσεις διαμονής για να «εισπνεύσετε» βουνό χωρίς να στερηθείτε τις ανέσεις. Η ιδιωτικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του, αφού κάθε σπίτι είναι ανεξάρτητο, διαθέτει καθιστικό, δύο ή τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα και βεράντα.

INFO

Αγόριανη Φωκίδας, 210/3644666, 22340/61162, www.elatos.com, από € 198.

Δασικό χωριό Κέδρος

Το μικρό σπίτι... στα Τζουμέρκα

Ιδανική βάση για εξορμήσεις στη φύση και εναλλακτικές δραστηριότητες στα Τζουμέρκα, σε μια καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 920 μέτρων. Ο οικισμός αποτελείται από 20 ενοικιαζόμενα ξύλινα σπίτια 48 τ.μ. (για 2-4 άτομα) και 72 τ.μ (για 4-8 άτομα), καθώς κι έναν ορειβατικό ξενώνα δυναμικότητας 20 κλινών. Σε ξεχωριστό κτίριο λειτουργούν καφέ-μπαρ, εστιατόριο και μίνι μάρκετ. Ο υπαίθριος χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος και ασφαλής για μικρά παιδιά. Με ορμητήριο τον Κέδρο, μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες στη φύση με την Trekking Hellas.

INFO

Καταρράκτης Άρτας, 26850/31791-3, www.guesthousekedros.com, από € 77.

Εποχές

Ριλάξ στην Αμπελιώνα

Η εποχική προσφορά του πολύ ιδιαίτερου ξενώνα «Εποχές» της Aldemar (3 διανυκτερεύσεις στην τιμή των 2) κάνει ακόμη πιο ελκυστική την πρόταση διακοπών στην Αμπελιώνα, ένα πανέμορφο αλλά άγνωστο χωριό της ορεινής Μεσσηνίας, κοντά στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Οι «Εποχές» μοιάζουν με μικρό οικισμό, ενταγμένο απόλυτα στο χωριό. Σε έξι παραδοσιακά πέτρινα σπίτια όπου κυριαρχεί το ξύλο και το κεραμίδι, στεγάζονται 22 μεγάλα, όμορφα, country style δωμάτια, με θέα στην καταπράσινη φύση του χωριού που δίνουν την αίσθηση εξοχικού σπιτιού. Το καλοκαίρι, η αυλή στο κέντρο του συγκροτήματος με τους ξύλινους πάγκους, τα τραπέζια, το μπάρμπεκιου και τον ξυλόφουρνο γίνεται το meeting point των ενοίκων.

INFO

Κρατήσεις 210/6236150, www.epohes.gr.

Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.