Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες

Πέντε κατοικίες διακοπών με ξεχωριστή ιστορία και μοναδική φυσιογνωμία, για να στεγάσετε τις φετινές σας αποδράσεις με ατμοσφαιρικό στιλ.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες

Πέντε κατοικίες διακοπών με ξεχωριστή ιστορία και μοναδική φυσιογνωμία, για να στεγάσετε τις φετινές σας αποδράσεις με ατμοσφαιρικό στιλ.

Makarias Villa: Φολέγανδρος

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 1

Ο Χαρακτήρας
Σε μια γαλήνια τοποθεσία, στην άκρη του χωριού Άνω Μεριά, βρίσκεται η βίλα "Μακαριά", μια πρώην θεμωνιά που αναπαλαιώθηκε, αναμειγνύοντας αριστοτεχνικά όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της, με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Η διακόσμηση ακολουθεί το αθάνατο στιλ της νησιώτικης μινιμαλιστικής αισθητικής, με τα μποέμ στοιχεία να προσθέτουν ζεστασιά σ’ ένα περιβάλλον όπου βασιλεύουν τα αιώνια υλικά του ξύλου, της πέτρας και της πατητής τσιμεντοκονίας.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 2

Το Highlight
Η ιδιωτική εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδρομασάζ, για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης με θέα σε μια ατέρμονη μπλε μαγεία.

Η Τοποθεσία
Σ’ αυτό το αιγαιοπελαγίτικο χωριό με τις ξερολιθιές, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της Φολεγάνδρου, τα σπίτια απλώνονται δεξιά κι αριστερά του δρόμου με απόσταση μεταξύ τους και αρκετή αυτονομία, αφού το καθένα διαθέτει το μποστάνι του, το αλώνι του, φούρνο, κελάρι και κήπο.

Pyrgos Kastelli Villas: Πύργος, Σαντορίνη

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 3

Ο Χαρακτήρας
Σ’ ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά χωριά της Σαντορίνης, στον Πύργο Καλλίστης, φτιάχτηκαν με μεράκι δύο αυθεντικές, παραδοσιακές υπόσκαφες βίλες. H Villa Artemis και η Villa Athina, κομψές και μοντέρνες, με μίνιμαλ αισθητική, διατηρούν την παραδοσιακή και μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με θολωτές οροφές, καμάρες και καμπύλες. Ένα υπέροχο ιδιωτικό καταφύγιο για όσους θέλουν να αισθάνονται μέρος της καθημερινής ζωής αυτού του παραδοσιακού χωριού.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 4

Το Highlight
Το πρωινό στο καλάθι με ζεστό καρβελάκι και χειροποίητες λιχουδιές, που αφήνει η οικοδέσποινα Κατερίνα στη βεράντα, την ώρα που θέλουμε. Επίσης, το υπόσκαφο εσωτερικό spa της Villa Athina, αλλά και το jacuzzi στη βεράντα της Villa Artemis που απολαμβάνουμε το βράδυ, για απόλυτη χαλάρωση μετά τις βόλτες στο νησί.

Η Τοποθεσία
Το ενετικό καστέλι με τα βαθμιδωτά καλντερίμια και τις αυστηρές καμάρες χαρίζει απλόχερα την πανοραμική του θέα. Μην παραλείψετε μια βραδιά στο "Franco’s" για ένα ποτό συνοδεία πιάνου και βιολοντσέλου, αλλά και μια επίσκεψη στο οινοποιείο Santo Wines, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Captain's House: Σέριφος

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 5

Ο Χαρακτήρας
Αρχοντικό και επιβλητικό, στέκει στην κάτω χώρα της Σερίφου το παλιό καπετανόσπιτο του Καπετάν Γιώργη Πελοποννήσιου (1868-1945), που χτήστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ανακαινισμένο με μεράκι, σήμερα είναι διακοσμημένο με τις ντίκες του, στη σάλα δεσπόζει η αυστηρή του φωτογραφία του ενώ τα κομπολόγια του είναι απλωμένα στον περίτεχνα σκαλισμένο μπουφέ. Ο πολυέλαιος της σάλας που χρονολογείται από το 1907 τονίζει την αύρα της εποχής.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 6

Το Highlight
Μέσω αυτού του σπιτιού, ο Μάνος και η Έμμυ μοιράζονται την οικογενειακή τους την ιστορία με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο και προσφέρουν κάτι παραπάνω από διαμονή· ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

Η Τοποθεσία
Η γοητευτική συνοικία της Κάτω Χώρας,
με την εκκλησία της Ευαγγελίστριας να στέκεται επιβλητική στην κεντρική πλατεία, χαρίζοντας χρώμα στο κάτασπρο σκηνικό, διαθέτει κεντρικό μονοπάτι που οδηγεί στην Άνω Χώρα, αλλά ενώνεται και με το δρόμο που φτάνει στο Λιβάδι.

ZuziM Villa: Βουρβούλος, Σαντορίνη

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 7

Ο Χαρακτήρας
Η Zuzi M Villa ήταν ένα παλιό οινοποιείο, το οποίο ο Αντώνης Μπιρνιάκος μεταμόρφωσε σ’ ένα ιδιαίτερο cavehouse, διατηρώντας ωστόσο τα περισσότερα στοιχεία του με εμφανή τρόπο. Όλη η σπηλιά, από την κρεβατοκάμαρα, μέχρι την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και το μπάνιο, έχει ντυθεί με πατητή τσιμεντοκονία, που προσφέρει γήινη αίσθηση, απόλυτα εναρμονισμένη με την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 8

Το Highlight
Το jacuzzi με θέα θάλασσα στη βεράντα με τα φανάρια και τα κεριά, που προδιαθέτουν για ρομαντικές βραδιές. Το γεγονός επίσης πως κάθε πρωί ο Αντώνης μας ετοιμάζει ένα χορταστικό πρωινό και μας το φέρνει ακριβώς την ώρα που έχουμε ζητήσει.

Η Τοποθεσία
Ο Βουρβούλος, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Σαντορίνης, είναι ένα ήσυχο, αυθεντικό χωριουδάκι με υπόσκαφα και παλιά αγροτόσπιτα, λίγα βήματα από το Ημεροβίγλι και τα Φηρά. Μην αμελείσετε την ταβέρνα "Roza’s", που από το 1983 σερβίρει γευστικούς θησαυρούς της Σαντορίνης.

Cape Suites: Άγιος Δημήτριος, Κύθνος

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 9

Ο Χαρακτήρας
Σε μια μεγάλη έκταση, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, στο ακρωτήριο Πόρος, βρίσκονται 8 αυτόνομες πέτρινες κατοικίες με θαλασσινά ονόματα, και θέα στο απέραντο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο. Ένα μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής υκλαδίτικης αισθητικής, με πατητή τσιμεντοκονία, μπαμπού φωτιστικά, ξύλο και κορμούς δέντρων κυριαρχεί, ενώ μερικά περόκτιστα σκαλοπάτια προσφέρουν πρόσβαση στη θάλασσα για μια βουτιά από τα βράχια.

Το Highlight
Τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου
από τα μπαλκόνια και το γεγονός ότι νανουρίζεσαι και ξυπνάς αποκλειστικά με τον ήχο του κύματος.

Σπίτια-όνειρο στις Κυκλάδες - εικόνα 10

Η Τοποθεσία
Ο οικισμός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κύθνου και διαθέτει μεγάλη αμμώδη παραλία με πεντακάθαρα νερά,
ψηλά αλμυρίκια και γραφικά ταβερνάκια, ενώ κάθε Αύγουστο γεμίζει με λευκά κρινάκια. Αφιερώστε μια βουτιά και στην παραλία Αλυκή, που θα συναντήσετε πριν από την είσοδο του οικισμού.

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.