Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας

Ιδανικό για κάθε γούστο, από τους λάτρεις της περιήγησης και της περιπέτειας μέχρι τους λάτρεις της χαλάρωσης, για οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και solo εξερευνητές.

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας

Τα γραφικά χωριά, τα εξαιρετικά περιπατητικά μονοπάτια στη φύση, οι πλατείες με τα επιβλητικά πλατάνια και ο συνδυασμός βουνού με θάλασσα καθιστούν το Πήλιο έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Ιδανικό για κάθε γούστο, από τους λάτρεις της περιήγησης και της περιπέτειας μέχρι τους λάτρεις της χαλάρωσης, για οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και solo εξερευνητές. Όλα του τα χωριά του σε κοντινή σχετικά απόσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα περισσότερα και να μην μείνουν μόνο σε ένα, εξερευνώντας τα είτε μέσω των μονοπατιών που ενώνουν κάποια από αυτά είτε με αυτοκίνητο. Αλλά ακόμη κι αν επιλέξετε να… απομονωθείτε αποκλειστικά σε κάποιο από αυτά και ξεχνώντας το αυτοκίνητο, το Πήλιο δεν θα σας απογοητεύσει.

Πορταριά

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 1

Το πιο διάσημο χωριό του Πηλίου συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού. Η γραφικότητα της, η φυσική ομορφιά της και η κοντινή απόσταση της τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από την θάλασσα την καθιστούν τον must προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο. Λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και πλατείες χαρακτηρίζουν το χωριό. Ιδιαίτερα όμορφες και γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι η κεντρική πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια.

Μακρινίτσα

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 2

Η ιστορική Μακρινίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός, μιας και κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με τα όμορφα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, τις περίτεχνες βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια. Στην είσοδο της βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία Μπράνη με την όμορφη ρεματιά από πίσω της,. Η Μακρινίτσα είναι δικαίως γνωστή ως το "μπαλκόνι του Πηλίου" αφού έχει στα πόδια της θέα ολόκληρο τον Παγασητικό και τον Βόλο. Οι τουριστικές υποδομές του χωριού καλύπτουν όλες τις επιθυμίες από παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι μικρά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ και μπαρ.

Ζαγορά

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 3

Το μεγαλύτερο χωριό του ανατολικού Πηλίου είναι η Ζαγόρα που χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες, της Αγίας Παρασκευής ή Περαχώρας, της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Γεωργίου και του Σωτήρα, αμφιθεατρικά σκαρφαλωμένες στην πλαγιά του βουνού, με άπλετη θέα στο Αιγαίο. Η Ζαγόρα είναι ιδανική για όσους αγαπούν το παραδοσιακό χρώμα με τα πέτρινα γεφύρια της, τις πηγές με τρεχούμενα νερά. Μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και μέσα από ένα καταπράσινο μονοπάτι καταλήγει στην παραλία του Χορευτού.

Τσαγκαράδα

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 4

Τον απόλυτο συνδυασμό βουνού θάλασσας προσφέρει η Τσαγκαράδα, χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά και περιτριγυρισμένη από παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Όμορφα αρχοντικά, πετρόχτιστα καλντερίμνια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης. Γι’ αυτό άλλωστε η Τσαγκαράδα παραμένει διαχρονικά το χωριό των καλλιτεχνών και των σοφιστικέ επισκεπτών. Η πιο διάσημη διαδρομή της είναι αυτή που ξεκινάει από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και μέσω του παλιού μονοπατιού που διασχίζει το δάσος, με γεφυράκια και πηγές, καταλήγει στην Νταμούχαρη, με το όμορφο φυσικό λιμανάκι.

Μηλιές

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 5

Ίσως το πιο κουκλίστικο χωριό του Πηλίου είναι οι Μηλιές και αφετηρία του διάσημου "Μουτζούρη", του μικρού τρένου που φτάνει μέσα από μια όμορφη διαδρομή τα Άνω Λεχώνια. Χωριό με μακρά ιστορία και αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πυργόσπιτα και αρχοντικά, πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σήμερα σε ξενώνες. Η κεντρική πλατεία είναι το σημείο συνάντησης τόσο ντόπιων όσο και επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτω από τα πλατάνια τον καφέ τους ή να γευματίσουν στις παραδοσιακές ταβέρνες. Από την πλατεία ξεκινούν τα πλακόστρωτα παλιά καλντερίμια που οδηγούν στις γειτονιές των Μηλέων. Ένα από αυτά μάλιστα μετατρέπεται σε μονοπάτι και φτάνει μέχρι την Τσαγκαράδα.

Τρίκερι

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας - εικόνα 6

Το ιδανικό χωριό για να απολαύσετε το Νότιο Πήλιο είναι το Τρικέρι με θέα τον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο. Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με νησιώτικό χαρακτήρα και με ένα φυσικό λιμάνι όπου αράζουν τα ψαροκάικα. Ακόμη και τα κτήρια του οικισμού είναι διαφορετικά, αφού μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια αποκαλύπτει μανιάτικους πύργους, που όμως κοσμούνται με μακεδονίτικα χαγιάτια, άσπρα σπιτάκια αλλά και πολλά αρχοντικά, από αυτά τα πιο όμορφα βρίσκονται στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.