10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο

Σας προτείνουμε δροσερές ιδέες για road trip σε παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο

Με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές παγκοσμίως, η Ελλάδα είναι ο τόπος που πάντα μπορείς να ανακαλύψεις καινούριες παραλίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο για οργανωμένες διακοπές σε κάποιο από τα νησιά της, ειδυλλιακές ακτές, κρυστάλλινα νερά και παραθαλάσσια φυσικά θαύματα σε περιμένουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Σας προτείνουμε, λοιπόν, 10 δροσερές ιδέες για road trip σε παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 1

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, βαφτίστηκε από τους ομηρικούς χρόνους έτσι εξαιτίας του σχήματος του κόλπου της. Ούσα και προστατευόμενη περιοχή Natura, αποτελεί περιοχή με σημαίνουσα περιβαλλοντική σημασία και παραμένει ακόμα φυσική και ανοργάνωτη. Δεσπόζει στη θέα από το Κάστρο Ναυαρίνου (Παλαιόκαστρο) και είναι ιδανική για μια αξέχαστη εξόρμηση.

Καλόγρια, Αχαΐα

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 2

Βασικός προορισμός των Πατρινών και όχι μόνο, η παραλία της "Καλόγριας" ή "Καλογριάς" είναι από τις αγαπημένες στην Αχαΐα. Η πλούσια βλάστηση του δάσους της Στροφυλιάς και οι βιότοποι της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου καταλήγουν στην πλατιά αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά της. Η ζεστή άμμος σχηματίζει γιγάντιους αμμόλοφους στα πέριξ, ενώ το beach bar και οι ξαπλώστρες στην καρδιά της προσφέρουν δροσιστικές λύσεις στον καύσωνα.

Σύβοτα, Θεσπρωτία

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 3

Ο πετρόκτιστος οικισμός με τα διάσπαρτα νησάκια, διαθέτει μια δαντελωτή ακτογραμμή που προσφέρει ειδυλλιακές παραλίες. Ο οικογενειακός προορισμός "Μεγάλη Άμμος" και η αντίστοιχη "Μικρή" που προτιμάται από πιο νέους, η παραδεισένια "Πισίνα" με τον μικρό όρμο, η Ζέρη και ο Γαλλικός Μώλος είναι μερικές μόνο ιδέες. Ωστόσο, η πιο διάσημη παραλία στα Σύβοτα είναι η εξωτική Μπέλα Βράκα, με τη ροζ άμμο και την πυκνή βλάστηση. Προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης (με το νερό ωστόσο να μην ξεπερνά το γόνατο), η εκπληκτική παραλία ευθύνεται για την ονομασία της περιοχής ως η "Καραϊβική της Ελλάδας".

Παραλίες Πιερίας

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 4

Οι απέραντες, αμμουδερές παραλίες και οι πευκώνες που αγγίζουν το κύμα κερδίζουν όλο και περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο, με μια ποικιλία επιλογών για κάθε γούστο και budget. Μεταξύ άλλων το ιστορικό Λιτόχωρο, αληθινή πύλη για τον Όλυμπο, ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές, η Ολυμπιακή ακτή για πιο τουριστικές, ενώ ο γραφικός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα γεφυρώνει διαφορετικά στυλ. Οικογένειες, αθλητές θαλάσσιων σπορ, γυμνιστές και bon viveurs, όλοι βρίσκουν αυτό που θέλουν στη σκιά του Ολύμπου.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 5

Προχωρώντας στο δεύτερο "πόδι" της Χαλκιδικής, ανακαλύπτουμε ένα σύμπλεγμα από παραλίες και κολπίσκους, γνωστό ως Καβουρότρυπες. Κρυμμένη πίσω από ένα πυκνό πευκοδάσος και δυσπρόσιτη (μερικοί κολπίσκοι είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα), η παραλία έχει ανεπαίσθητη ανθρώπινη παρέμβαση, με εξαίρεση τις καλλιτεχνικές επεμβάσεις στα βράχια. Ένα αποστομωτικό γαλανόλευκο τοπίο, αγαπημένο στους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ.

Μυλοπόταμος, Πήλιο

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 6

Η άγρια, ατόφια φυσική ομορφιά του ελληνικού τοπίου καθιστούν τον Μυλοπόταμο έναν must προορισμό για κάθε επισκέπτη του Πηλίου. Τα τιρκουάζ νερά της διάσημης παραλίας διχοτομούνται από έναν επιβλητικό βράχο, που χρησιμεύει και ως πέρασμα από την πιο ερημική πλευρά της παραλίας, στην πλευρά με το lounge beach bar και τις λιγοστές ξαπλώστρες. Το κοντινότερο χωριό, είναι η παραμυθένια Τσσαγκαράδα με τις παραδοσιακές ταβέρνες της, που προσφέρουν πηλιορείτικες γεύσεις, στη σκιά των γέρικων πλατάνων.

Καϊάφας, Ηλεία

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 7

Όσο προχωράμε προς την νότια Πελοπόννησο, δεν θα μπορούσε να λείπει η ριβιέρα της Ηλείας στο Ιόνιο Πέλαγος. Στην ακτογραμμή του δήμου Ζαχάρως, από την παραλία του Καϊάφα μέχρι τα χωριά του Θολού και παρακάτω της Ελαίας οι αχανείς αμμουδιές και τις ψηλές αμμοθίνες διακόπτονται από μίνι θέρετρα για χαλαρές, παρεΐστικες διακοπές. Τα περιβάλλοντα δάση με τις κουκουναριές και τα ιαματικά νερά της λίμνης του Καϊάφα κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για την οικολογική της σημασία.

Φονέας, Μεσσηνία

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 8

Το όνομα της παραλίας βασίζεται σε ένα μωσαϊκό από μύθους και προκαταλήψεις με μακάβριο περιεχόμενο, που, ωστόσο, καμία ομοιότητα δεν έχουν με τα καταγάλανα νερά του διαμαντιού της Δυτικής Μάνης. Το κοντράστ της γυάλινης θάλασσας που "αγκαλιάζεται" από σπηλιές και πράσινα βράχια την φτάνουν ψηλά στις προτιμήσεις των λουομένων. Ο δύσβατος δρόμος με τις απότομες στροφές, όμως, την προστατεύουν από την ανθρώπινη παρέμβαση, διαφυλάσσοντας τη φυσική γοητεία της.

Μύτη Ποσειδίου, Χαλκιδική

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 9

Διάφανα νερά και πυκνή βλάστηση. Η χερσόνησος της Κασσάνδρας φημίζεται για τις παραλίες της, από τις οποίες, ωστόσο, ξεχωρίζει η "Μύτη" Ποσειδίου. Εξαιτίας ενός ασυνήθιστου για τα ελληνικά δεδομένα φυσικού φαινομένου, η χρυσαφένια άμμος "σκίζει" στα δύο τη θάλασσα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Η παραλία περιστοιχίζεται από άλλες δύο οργανωμένες στο ακρωτήρι του Ποσειδίου, με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για κοσμοπολίτικες βουτιές όσο και για zone out.

Αλωνάκι, Πρέβεζα

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο - εικόνα 10

Η Ήπειρος είναι γνωστή για τους ορεινούς προορισμούς της, αλλά το παραθαλάσσιο μέτωπο της είναι εξίσου δελεαστικό και πολυπρόσωπο. Σε αυτό ξεχωρίζει η κρυφή, σκιώδης παραλία του νομού Πρεβέζης με τους αγέρωχους βράχους που πλαισιώνουν τα καταπράσινα νερά. Ένα μυστικιστικό τοπίο, που μοιάζει σαν να ‘χει επιβιώσει ίδιο στον χρόνο, πλησίον στις πηγές του Αχέροντα και στο Νεκρομαντείο. Με ένα χαλαρό μπαράκι και λιγοστές ψάθινες ομπρέλες, το περίφημο "Αλωνάκι" είναι η πιο δροσιστική απάντηση στην αστική ραστώνη.

Αναδημοσίευση από το αρχείο του Αθηνόραμα Travel.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.