10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα

Επιλέξαμε προσωπικούς ξενώνες σε βουνό και νησιά, ορισμένοι από τους οποίους θα μπορούσαν να κλειστούν και από ολόκληρη παρέα, και ζητήσαμε tips από τους ιδιοκτήτες τους.

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα

Μικρές φιλικές μονάδες, ήσυχα και γραφικά σοκάκια και μονοπάτια, σε χωριά και προορισμούς χωρίς πολυκοσμία. Ένας πολύ ελκυστικός, δηλαδή, τρόπος διακοπών για όποιον θέλει να νιώσει ασφάλεια, ξεγνοιασιά και ιδιωτικότητα δίπλα στη φύση στη μετά τον κορονοϊό εποχή. Επιλέξαμε προσωπικούς ξενώνες σε βουνό και νησιά, ορισμένοι από τους οποίους θα μπορούσαν να κλειστούν και από ολόκληρη παρέα, και ζητήσαμε tips από τους ιδιοκτήτες τους.

Ξενώνας Νόστος, Κύθηρα

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 1

Αυτός ο ατμοσφαιρικός ξενώνας στη γραφική Χώρα των Κυθήρων αποπνέει γοητεία άλλης εποχής. Το παλιό αρχοντικό του παπά Σαμουήλ, μιας σπουδαίας εκκλησιαστικής φυσιογνωμίας του 19ου αιώνα, πέρασε αρχικά στην οικογένεια του Παναγιώτη Νικηφοράκη και αργότερα μετατράπηκε από τους κληρονόμους του σε ξενώνα με προσεκτικές επεμβάσεις στο κτίριο. Το διώροφο αρχοντικό φιλοξενεί έξι δωμάτια διακοσμημένα με αυθεντικά έπιπλα εποχής, που επιφυλάσσουν μια άνετη και ήρεμη παραμονή στο ξεχωριστό περιβάλλον τους.

Local’s tip: Τα Κύθηρα είναι ιδανικά για περιπάτους. Ανάμεσα σε βουνά και πλαγιές ξετυλίγεται ένα ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μονοπατιών στην καταπληκτική φύση του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Homy Apartments Αστάρτη, Σέριφος

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 2

Ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός, περιμένει όποιον θέλει να βιώσει την απόλυτη εμπειρία υπό έναν όρο: "να μείνει μεταξύ μας". Με αυτή την ιδιαίτερη καμπάνια, η Σέριφος προσκαλεί φέτος τους επισκέπτες, και μια εξαιρετικά ζεν πρόταση διαμονής που προσφέρει αυτή την οικειότητα είναι η "Αστάρτη", στην παραλία Λιβαδάκια. Τα έξι διαμερίσματα, με μίνιμαλ κυκλαδίτικο στιλ, cosy ατμόσφαιρα και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, υπόσχονται να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Local’s tip: Ξεχωριστή εμπειρία η ανατολή από το κάστρο της Χώρας ή η πρώτη βουτιά της ημέρας με τον ήλιο να βγαίνει από τη θάλασσα στην Ψιλή Άμμο.

Λιβαδάκια, 2281051042, € 50-150

Melissaki Villas, Ναύπλιο

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 3

Στον ήρεμο οικισμό Πυργιώτικα, ανάμεσα στις αρχαίες Μυκήνες και το κάστρο του Παλαμηδίου, οι τρεις αυτές βίλες αποτελούν ιδιαίτερη πρόταση διαμονής και όχι μόνο για την περιοχή. Κάθε βίλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα και διαθέτει καθιστικό, τραπεζαρία, άριστα οργανωμένη κουζίνα, τρεις κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια και μεγάλη βεράντα που βλέπει στον κήπο και στην πισίνα. Θα σας κακομάθουν με το πλούσιο πρωινό, το οποίο σερβίρεται όποια ώρα το επιθυμείτε.

Local’s tip: Δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται στα Πυργιώτικα από τις γύρω περιοχές για τις ταβέρνες τους. Μην τις παρακάμψετε!

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Παραδοσιακά Διαμερίσματα Πέτρινο, Νάξος

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 4

Στον μικροσκοπικό οικισμό Αμπράμ, στα βορειοδυτικά της Νάξου, 20 χλμ. από το λιμάνι, θα σας λείψει η πολυκοσμία και οι πολυσύχναστες παραλίες, αλλά θα βρείτε ησυχία, απομόνωση και… το "Πέτρινο". Μόλις 300 μέτρα από τη θάλασσα, σκαρφαλωμένη σε μια πλαγιά, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει επτά λιτά διακοσμημένα διαμερίσματα και μια υπέροχη αυλή στην οποία σερβίρεται το σπιτικό πρωινό, που θα ετοιμάσει για σας η πολύ ταλαντούχα μαγείρισσα από τα ζαρζαβατικά και τα φρούτα του κήπου τους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ντόπιο κρασί, ζητήστε να επισκεφτείτε το οικογενειακό αμπέλι, το κρασί του οποίου θα θυμάστε για καιρό.

Local’s tip: Εκτός από τα διάσημα τυριά του νησιού, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα εξαιρετικά γλυκά κουταλιού, όπως το κερασάκι Νάξου.

Αμπράμ, 2285063272, € 50-135

Anemos, Τήνος

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 5

Χτισμένο σ’ έναν ήσυχο λόφο, μέσα σε ένα κτήμα με ελιές και φραγκοσυκιές, ο πέτρινος ξενώνας "Anemos" συνδυάζει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία μιας αγροικίας με τις απαραίτητες ανέσεις ενός κυκλαδίτικου σπιτιού. Κομψά διακοσμημένα και σε ήσυχα χρώματα, τα οκτώ διαμερίσματα του συγκροτήματος "Anemos" δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ εικαστικές δημιουργίες της ιδιοκτήτριας και χειροποίητα έπιπλα κοσμούν την πολυτελή Anemos Villa με την ιδιωτική πισίνα. Το πρωινό περιλαμβάνει αποκλειστικά τηνιακά προϊόντα.

Local’s tip: Αν ψάχνετε απόμερη παραλία, πάρτε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Πλατιά Άμμο, έξω από τα Κιόνια. Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά.

Άγιος Ιωάννης Πόρτο, 6972076317, € 90-300.

Ξενώνας Μπελλαίικο, Στεμνίτσα

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 6

Ένα παλιό παραδοσιακό πέτρινο σπίτι του 17ου αιώνα σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Στεμνίτσας, με καταπληκτική θέα στο χωριό και στα γύρω βουνά –μέχρι τον Ταΰγετο– ενδείκνυται για χαλάρωση κι επαφή με τη φύση. Παραμένοντας πιστή στην παράδοση, αλλά διατηρώντας και ξεχωριστή προσωπικότητα, η διακόσμηση των πέντε δωματίων αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν. Το σπιτικό πεντανόστιμο πρωινό από τα χέρια της Νένας σερβίρεται στον ηλιόλουστο φιλόξενο οντά ή στο δωμάτιό σας.

Local’s tip: Συντονιστείτε με το χωριό πίνοντας έναν καφέ με τους ντόπιους στην κεντρική πλατεία και αφεθείτε στη χαλαρή του ενέργεια, ακόμα κι αν χρειαστεί να μην ακολουθήσετε κατά γράμμα το πρόγραμμά σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Ξενώνας Ροδάμι, Τζουμέρκα

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 7

Φτιαγμένος από σμιλευτή πέτρα και ξύλο, ο ξενώνας "Ροδάμι" στο ήρεμο χωριό Καλέντζι στα Τζουμέρκα, εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Τα τρία διαμερίσματα που φιλοξενούν έως και έξι άτομα χάνονται ανάμεσα στους ανθισμένους κήπους και τις πλακόστρωτες αυλές σε διαφορετικά επίπεδα. Μπορείτε να απολαύσετε το παραδοσιακό πρωινό στο κατώι ή στις αυλές, ενώ οι λάτρεις των σπορ έχουν τις επιλογές της τοξοβολίας, της ποδηλασίας ή του ράφτινγκ στον Άραχθο, που απέχει ελάχιστα από τον ξενώνα.

Local’s tip: Αξίζει να κάνετε πεζοπορία μέχρι τις πηγές Κλίφκης, για να θαυμάσετε τους μικρούς φυσικούς καταρράκτες, τον παλιό υδρόμυλο και το σπίτι του μυλωνά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Παραδοσιακός ξενώνας Ναϊάδες, Καρπενήσι

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 8

Πνιγμένος στο πράσινο και με θέα στον ποταμό "Καρπενησιώτη" και τα γύρω βουνά, ο ξενώνας Ναϊάδες στο Κλαυσί δημιουργεί τι κατάλληλες συνθήκες για ζεν διακοπές. Τέσσερις σουίτες με τζάκι, υδρομασάζ, διαφορετική χρωματική παλέτα η καθεμία και προσεγμένη διακόσμηση αναπτύσσονται σε ενιαίο χώρο. Όσο για το περιποιημένο πρωινό του ξενώνα, αυτό μπορείτε να το απολαύσετε στα δωμάτια ή στο κιόσκι της αυλής.

Local’s tip: Απαραίτητη η επίσκεψη στο σημαντικότερο παλαιοχριστιανικό μνημείο της Ευρυτανίας, τον Αγιο Λεωνίδη στο Κλαυσί, ένα μνημείο γεμάτο γοητευτικά μυστήρια και ένα εντυπωσιακότατο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα μ.Χ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Το σπίτι της Άννας, Πήλιο

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 9

Στη δημοφιλή Πορταριά, ένα διώροφο πηλιορείτικο αρχοντικό με όμορφη αυλή μετατράπηκε σε ξενώνα 5 δωματίων που νοικιάζεται ολόκληρος ως κατοικία μέχρι και για 10 φιλοξενούμενους. Τα παραδοσιακά σιδερένια κρεβάτια, οι αντίκες ντουλάπες και τα κομψά μικροαντικείμενα χαρίζουν ρομαντικό στιλ στον χώρο. Τα επίπεδα οικειότητας αυξάνονται χάρη στην ύπαρξη μιας κοινόχρηστης κουζίνας, στην οποία θα βρείτε τοπικά προϊόντα και χειροποίητα εδέσματα για το πρωινό.

Local’s tip: Η φάρμα που δημιούργησε ο Στέφανος Καραΐσκος βρίσκεται κοντά στην Πορταριά, στην οποία εκτός από ξεναγήσεις προσφέρονται και μαθήματα μαγειρικής στη φιλοσοφία "from farm to table".

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Πανσιόν Ανδρομέδα, Ναύπλιο

10 ήρεμοι ξενώνες για διακοπές με ιδιωτικότητα - εικόνα 10

Στο εμβληματικό ιστορικό κέντρο του παλιού Ναυπλίου, το διατηρητέο νεοκλασικό του 1850 ξεχωρίζει διατηρώντας αναλλοίωτο το ρομαντικό του ύφος. Εναρμονίζοντας τέλεια την απλή ομορφιά με την βασιλική πολυτέλεια, τα πέντε προσεγμένα δωμάτια της Ανδρομέδας διαθέτουν διαφορετικό χρώμα και διακόσμηση το καθένα, πάντα με ρετρό διάθεση. Ζεστή αίσθηση φιλοξενίας και ένα νόστιμο πρωινό που σερβίρεται στα δωμάτια ή στην σάλα περιλαμβάνει η δοκιμασμένη συνταγή.

Local’s tip: Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, βρίσκεται η παραλία Καραθώνα. Τα πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς σε συνδυασμό με τους ευκάλυπτους την καθιστούν ως την αγαπημένη παραλία των ντόπιων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.