5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει Σεπτέμβριος, αλλά για να μην αφήσουμε τα φθινοπωρινά blues να μας παρασύρουν στη μουντάδα τους, οργανωνόμαστε για πέντε μονοήμερες που θα επαναφέρουν το νησιώτικο χρώμα στο φόντο.

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει Σεπτέμβριος, αλλά για να μην αφήσουμε τα φθινοπωρινά blues να μας παρασύρουν στη μουντάδα τους, οργανωνόμαστε για πέντε μονοήμερες που θα επαναφέρουν το νησιώτικο χρώμα στο φόντο.

#1 Αίγινα: Το φιστίκι γιορτάζει

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο - εικόνα 1

Γιατί να πάω
Νεοκλασικά στα χρώματα της ώχρας, αρώματα γιασεμιού στις αυλές αλλά κι ένα συνολικό lifting παλιών κτιρίων συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής Χώρας του νησιού της διπλανής πόρτας, που απέχει μόλις 40 λεπτά με το ιπτάμενο και μία ώρα με το φέρι από την Αθήνα. Το ζωηρό τοπίο των νέων cafés, μπαρ κι εστιατορίων αλλά και το ουζάκι στην ψαραγορά, οι περίπατοι με άρωμα Ιστορίας στην Παλιαχώρα και την Παχιά Ράχη, οι αυτοκινητάδες στην πευκόφυτη ενδοχώρα, μαζί με βουτιές στα βραχάκια, ή το ραχάτι στα αναβαθμισμένα beach bars είναι μόνο μερικά από τα θέλγητρα της Αίγινας.

Πού να ξαποστάσω
Η Γιορτή Φιστικιού (μέχρι τις 15/9) είναι ο καλύτερος λόγος να επισκεφθείτε το νησί αυτήν την περίοδο με τις πολλές εκδηλώσεις, ενώ το γλυπτό του Γιάννη Μόραλη στην παραλιακή Λεωφόρο Καζαντζάκη, στο οποίο έγινε παρέμβαση με γκράφιτι πριν από λίγες ημέρες, σηκώνει νέες συζητήσεις. Η «Αιγινήτισσα» (2297061546), με ομπρέλες και ξαπλώστρες κάτω από θεόρατα αλμυρίκια, και το «Fyki Beach Restaurant» (2297062200), με beach side chic αύρα, συνδυάζουν βουτιές και τσιμπολόγημα.

#2 Ναύπλιο: Κλασική ρομαντζάδα

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο - εικόνα 2

Γιατί να πάω
Μάλλον η ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου, με χαρακτήρα και παρελθόν που συνδυάζει ιστορικότητα και κοσμοπολιτισμό, το Ναύπλιο είναι ο all time favorite προορισμός για τους λάτρεις της αμαξάδας, αφού τα 138 χλμ. που το χωρίζουν από την Αθήνα –και ιδίως το δεύτερο κομμάτι, από την Κόρινθο προς τον Αργολικό Κόλπο– αγκαλιάζονται από πράσινα ­τοπία ιδιαίτερης γοητείας. Η ίδια η πόλη, με τη ρομαντική αύρα των γραφικών στενών, θα σας υποδεχτεί στα cafés και τα εστιατόριά της, μετά το επιβεβλημένο προσκύνημα στο κάστρο της Ακροναυπλίας ή την ειδυλλιακή βόλτα στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς.

Πού να ξαποστάσω
Η μικρή πλαζ στον κόλπο της Αρβανιτιάς, με τα άσπρα βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά, είναι η ασφαλής επιλογή για δροσερές βουτιές, ενώ τη γεύση της θάλασσας διατηρεί στα πιάτα του ο διαχρονικός «Αραπάκος», διάσημος για το ψάρι και την ποικιλία των μεζέδων του. Το «Café Fougaro» ξεχωρίζει για τη σοφιστικέ αύρα του, η οποία διαποτίζει και το ιδιαίτερο ελληνικό μενού.

#3 Ναύπακτος: Ποτάμι ή θάλασσα;

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο - εικόνα 3

Γιατί να πάω
Βουνό και θάλασσα στο ίδιο πλάνο αλλά και άκρως γραφικές γωνιές, όπως το βενετσιάνικο λιμάνι και το Στενοπάζαρο, συνθέτουν τη σαγήνη της Ναυπάκτου, στους πρόποδες της Πίνδου και στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου. Το πανόραμα του κόλπου από τα ψηλά του κάστρου θα επιβεβαιώσει την επιλογή σας για οδήγηση μέχρις εδώ, αν η πόλη δεν λειτουργήσει απλώς ως γοητευτικό πιτ στοπ για φυσιολατρικές εξορμήσεις στα ορεινά της Ναυπακτίας, με χωριά όπως η Ελατού και η Άνω Χώρα να σας περιμένουν βυθισμένα στα έλατα και στις καστανιές αλλά και τα δροσερά νερά του Ευήνου να γαργαρίζουν.

Πού να ξαποστάσω
Σκεπασμένες από αιωνόβια πλατάνια, το Γρίμποβο και η ­Ψανή είναι οι πλήρως εξοπλισμένες και βραβευμένες με ­γαλάζια σημαία παραλίες της Ναυπάκτου, όμως γύρω στα 15 χιλιόμετρα από την πόλη με τοπίο ειδυλλιακό και σκηνικό ιδανικό για βουτιές στον Εύηνο, ενώ το «Χάνι», μοναδικός ξενώνας της περιοχής, σερβίρει ­αυθεντική σπιτική κουζίνα.

#4 Αίγιο: Σαν παλιό καλοκαίρι

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο - εικόνα 4

Γιατί να πάω
Ζωηρή, όμορφη, νεανική, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας έχει στα υπερατού της την υπέροχη θέα στον Κορινθιακό, την οποία χαζεύουν οι απλωμένες στην προμενάδα της, επιβλητικές παλιές σταφιδαποθήκες· ολοκληρωτικά μεταμορφωμένες πια για τη δεύτερη ζωή τους ως cafés κι εστιατόρια, σφύζουν από ενέργεια. Απολαύστε το παγωτό σας ισορροπώντας στις παλιές γραμμές του τρένου ή ανηφορίστε στα Ψηλά Αλώνια και χαθείτε στα στενάκια του Αγίου Ανδρέα, του πιο γραφικού σημείου της πόλης. Ύστερα βυθιστείτε στη φύση του υδροβιότοπου της Αλυκής ή ρουφήξτε πηλιορείτικο σκηνικό στον γειτονικό Λόγγο.

Πού να ξαποστάσω
Η Τράπεζα είναι από τις καλύτερες παραλίες του Κορινθιακού, ενώ η Άκολη είναι η σταρ των ντόπιων, με βαθιά, ­δροσερά νερά και ταβέρνες στα πέριξ. Το «Ανέμελο» (2691074119), στα αριστερά της παραλίας, είναι γνωστό για τις χορταστικές ποικιλίες του, ενώ στον γειτονικό Ψαθόπυργο είναι πανέμορφο το σκηνικό στο «Αγκίστρι» (Φαλήρου 38, 2610931129), με βεράντα πάνω στη θάλασσα.

#5 Λουτράκι: Vintage γοητεία

5 μονοήμερες εκδρομές με άρωμα νησιού χωρίς απαραίτητα να πάρεις πλοίο - εικόνα 5

Γιατί να πάω
City & beach break της διπλανής πόρτας εδώ και δεκαετίες, το Λουτράκι διατηρεί μια γοητεία διαχρονική, που οφείλεται ακριβώς στη ρετρό αύρα αλλά και την αξέχαστη περαντζάδα του. Παραλίες για όλα τα στιλ και ανανεωμένες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας θα σας φέρουν σε επαφή με το υδάτινο στοιχείο, ενώ η γαστρονομική πιάτσα της πόλης διατηρεί το ενδιαφέρον της ζωντανό, όχι μόνο στην παραδοσιακή προμενάδα αλλά και στα ενδότερα του αστικού ιστού. Το καζίνο εκπέμπει το δικό του μαγνητισμό, ενώ μια γκαζιά απόσταση απέχει η εντυπωσιακή γέφυρα του Ισθμού, που ακόμη και σήμερα σηκώνεται για τα αυτοκίνητα και βουλιάζει για τα πλοία.

Πού να ξαποστάσω
Η τεράστια παραλία της πόλης είναι η προφανής επιλογή, με όλα τα κομφόρ της οργανωμένης πλαζ, ενώ πιο περιπετειώδεις είναι τα Μικρά και Μεγάλα Στραβά και η Μυλοκοπή, αμφότερα στο βόρειο μέρος της χερσονήσου. Το «Μαϊστράλι» φημίζεται για το φρέσκο ψάρι του, ενώ τα πειραγμένα μαγειρευτά του «Ριγάνι» έχουν μοντέρνο χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.