Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49

Με τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις να φορούν τα πιο όμορφά τους, ο χειμώνας μάς καλεί για city breaks στη γηραιά ήπειρο και αποδράσεις σε μερικά από τα πιο όμορφα καταλύματα της χρονιάς.

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49

Με τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις να φορούν τα πιο όμορφά τους, ο χειμώνας μάς καλεί για city breaks στη γηραιά ήπειρο και αποδράσεις σε μερικά από τα πιο όμορφα καταλύματα της χρονιάς: από designer hostels μέχρι πολυτελή υπερξενοδοχεία, αυτές οι τέσσερις νέες αφίξεις μάς ανοίγουν ορέξεις για ονειρεμένα check in.

«Raffles Europejski», Βαρσοβία

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49 - εικόνα 1
Νέα εποχή για το εμβληματικό «Raffles Europejski» στη Βαρσοβία

Άνοιξε: Ιούνιο 2018
Τιμή: Από € 225

Με ιστορία μεγαλύτερη του ενάμιση αιώνα, το εμβληματικό πέτρινο κτίριο που άνοιξε τις πύλες του το 1857 ως ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, πέρασε στη νέα, λαμπερή εποχή του φέτος, έπειτα από επίπονη τετραετή ανακαίνιση. Υπό τη σκέπη της πολυτελούς αλυσίδας Raffles, έχει να επιδείξει δωμάτια χαρακτηριστικής φινέτσας, την υψηλή αισθητική των οποίων υπογραμμίζουν αυθεντικά έργα –σύγχρονων και μη– Πολωνών καλλιτεχνών. Μωσαϊκά κοσμούν το spa, η διάσημη patisserie (κάποτε στέκι για την αφρόκρεμα της πολωνικής διανόησης) έχει αποκατασταθεί στην αρχική της δόξα, ενώ το εστιατόριο σερβίρει παραδοσιακή πολωνική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές. Η τοποθεσία του, πάνω στη Βασιλική Οδό και ακριβώς απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο, χαρίζει στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους θέα εντυπωσιακή σε τοπόσημα όπως η Παλιά Πόλη, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ο καταπράσινος Κήπος της Σαξονίας.

Info: www.raffles.com/warsaw

Τι να κάνετε στην πόλη: Αναδομημένοι γοτθικοί ρυθμοί, τσιμεντένια κομμουνιστικά μεγαθήρια και μοντέρνοι μεταλλικοί ουρανοξύστες με γυάλινες επιφάνειες συνθέτουν τους ομόκεντρους κύκλους ανάπτυξης μιας από τις πιο πλούσιες σε Ιστορία πόλεις της Ευρώπης, της οποίας η μοντέρνα καρδιά χτυπά σε δεκάδες μαγαζάκια, μπουτίκ και γκαλερί, σοφιστικέ καφέ κι εντυπωσιακά μουσεία αλλά και ολοζώντανη νυχτερινή κι εστιατορική πιάτσα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Βαρσοβία στο αναλυτικό μας guide εδώ.

«Grands Boulevards», Παρίσι

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49 - εικόνα 2
Το αρχοντικό «Grands Boulevards» στην καρδιά του Παρισιού

Άνοιξε: Ιανουάριο 2018
Τιμή: Από € 173

Με κουκλίστικα δωμάτια με φινετσάτες λεπτομέρειες, που προσδίδουν χαρακτήρα και προσωπικότητα, το «Grands Boulevards» είναι το νέο κρικάκι στην αναπτυσσόμενη αλυσίδα ξενοδοχείων της παρισινής κολεκτίβας Experimental Group, που υπερηφανεύεται για την άνθηση της κουλτούρας των κοκτέιλ στην Πόλη του Φωτός κι έχει υπό τη σκέπη της σοφιστικέ εστιατόρια, cocktail bars και wine bars σε Ευρώπη αλλά και Νέα Υόρκη. Στην άκρη μιας κρυφής αλέας στο 2ο Διαμέρισμα του Παρισιού, στην καρδιά των μπουρζουά συνοικιών της πόλης, το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του «Grands Boulevards» έχει ιστορία που κρατάει από τη Γαλλική Επανάσταση, με τη διακόσμηση κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων να βρίσκει τη χρυσή τομή ρομάντζου και αριστοκρατίας. Δυο βήματα από την Όπερα και τα θέατρα της Μονμάρτρης, κοντά στο nightlife του Strasbourg Saint-Denis και στα εστιατόρια του Faubourg Poissonnière, μαγεύει με τις λαμπερές βίστες και τα περίτεχνα κοκτέιλ του terrace bar του, ενώ το εστιατόριο σερβίρει γαλλικά και ιταλικά κομψοτεχνήματα με την υπογραφή του Giovanni Passerini.

Info: www.grandsboulevardshotel.com

Τι να κάνετε στην πόλη: Λες και η ατμόσφαιρα του Παρισιού δεν είναι αρκετή από μόνη της, για όσους χρειάζονται αφορμές πάνω από 250 έργα του Χουάν Μιρό θα κοσμούν τους διαδρόμους του Grand Palais σε μια τεράστια ρετροσπεκτίβα, στον κυβισμό εστιάζει το Centre Pompidou, ενώ με αναδρομική έκθεση στον Γκουστάβ Κλιμτ κάνει εγκαίνια η γκαλερί L’Atelier des Lumières.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Παρίσι στο αναλυτικό μας guide εδώ.

«Torel Avantgarde», Πόρτο

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49 - εικόνα 3
Αίσθηση οργιώδους φύσης στο «Torel Avantgarde» του Πόρτο

Άνοιξε: Σεπτέμβριο 2017
Τιμή: Από € 90

Με το όραμα τυπωμένο φαρδύ πλατύ στο όνομά του, το νέο στολιδάκι του Πόρτο είναι αφιερωμένο σε αβανγκάρντ προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα των τεχνών, πιονέρους της μουσικής, της λογοτεχνίας, της μόδας και της αρχιτεκτονικής. Η διακόσμηση και η επίπλωση καθενός από τα 47 του δωμάτια αντλούν έμπνευση από έναν διαφορετικό οραματιστή (το δωμάτιο Φρίντα Κάλο αποπνέει τροπικό –φλούο– αέρα για παράδειγμα, ενώ στο δωμάτιο Ντα Βίντσι μια τεράστια Μόνα Λίζα παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν) και οι κοινόχρηστοι χώροι φέρνουν μια αίσθηση οργιώδους φύσης στο εσωτερικό του κτιρίου. Μία από τις καλύτερες πανοραμικές βίστες της πόλης απολαμβάνει κάποιος από την πισίνα της ταράτσας, ενώ το κομψό εστιατόριο «Digby» στο ισόγειο σκορπά μυρωδιές από μοντέρνες εκδοχές παραδοσιακής πορτογαλικής γαστρονομίας.

Info: www.torelavantgarde.com

Τι να κάνετε στην πόλη: Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, νεανική και ζωντανή πόλη με έντονο nightlife και ορμητήριο για οινικό τουρισμό στην κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, το Πόρτο είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Πορτογαλίας, με κίτρινα τραμ να περιδιαβαίνουν μεσαιωνικά στενά με σημαιοστολισμένα μπαλκόνια, ανθισμένες γλάστρες και μπαρόκ ναούς. Η αψιδωτή μεταλλική γέφυρα Dom Luis Ι ενώνει από το 1886 τις δύο όχθες του Ντούρο και αποτελεί την πιο γνώριμη εικόνα του.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πόρτο στο αναλυτικό μας guide εδώ.

«Generator», Μαδρίτη

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία για στιλάτα city breaks από €49 - εικόνα 4
Η υψηλού επιπέδου αισθητική του «Generator» της Μαδρίτης ανεβάζει level στην έννοια του hostel

Άνοιξε: Απρίλιο 2018
Τιμή: Από € 15 (κοιτώνες) / € 49 (δωμάτια)

Πρώην γκαράζ αυτοκινήτων στις παρυφές της ανερχόμενης συνοικίας Μαλασάνια, που μετατράπηκε σε ντιζαϊνάτη πρόταση φιλοξενίας, το νέο στολίδι στην αλυσίδα μοδάτων hostels της Generator ξεχωρίζει για τον μοντέρνο, urban σχεδιασμό του με αρχιτεκτονικές πινελιές που φέρνουν στους χώρους του το χρώμα της πόλης: γυαλιστερά πλακάκια, δερμάτινα φινιρίσματα και μεταλλικές λεπτομέρειες σε κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια παραπέμπουν στη σημαντική ντιζάιν παράδοση της πόλης, ενώ τόσο τα κομψά πριβέ δωμάτια όσο και οι προσεγμένοι ξενώνες με παροχές υψηλού ξενοδοχειακού επιπέδου ανεβάζουν level στην έννοια του hostel. Η ευρύχωρη ταράτσα δίνει αφορμές για… αεράτη κοινωνικοποίηση, ενώ ακαταμάχητο είναι το location, δίπλα στην Calle Grand Via, το Μπρόντγουεϊ της Ισπανίας.

Info: www.generatorhostels.com

Τι να κάνετε στην πόλη: Ολοζώντανη πόλη, με νεαρόκοσμο να γεμίζει δρόμους και πλατείες από τις πρώτες ώρες της ημέρας μέχρι τη νύχτα, η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει αρκετά πρόσωπα, για να καλύψει όλα τα γούστα: από ακριβό shopping μέχρι εναλλακτικό street fashion, από αστεράτα εστιατόρια μέχρι συγκλονιστικό streetfood και από νεαρούς ντιζάινερ μέχρι ογκόλιθους της κλασικής ζωγραφικής (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Μπος, Πικάσο, Νταλί, Μιρό), όλα βρίσκονται στους δρόμους μιας πόλης με πολυσυλλεκτική αρχιτεκτονική, που μένει αξέχαστη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Μαδρίτη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.