Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα

Κοντινές, αρχοντικές, κοσμοπολίτικες, οι Σπέτσες είναι από τα κλασικά νησιά για την ατζέντα του Σεπτέμβρη.

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα

Κοντινές, αρχοντικές, κοσμοπολίτικες, οι Σπέτσες είναι από τα κλασικά νησιά για την ατζέντα του Σεπτέμβρη.

Πρώτος καφές και sightseeing στη Ντάπια

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 1

Το λιμάνι - πρωτεύουσα Ντάπια είναι η πιο δημοφιλής πρωινή πιάτσα στο νησί. Γύρω από την κεντρική πλατεία που βρίσκεται εκεί, αυτή της Επανάστασης, θα κάνετε βόλτες ανάμεσα στα νεοκλασικά αρχοντικά, στα στρωμένα με βότσαλα σε περίτεχνους σχεδιασμούς δρομάκια, θα χαζέψετε τα μαγαζιά, ενώ εδώ θα βρείτε και τα σημαντικότερα μουσεία.

Ξεκινήστε από το Μουσείο των Σπετσών με εκθέματα που διατρέχουν την ιστορία του νησιού: από την έκθεση για την ενάλια αρχαιολογία στο ισόγειο, με ευρήματα από το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, αυτό του νησιού Δοκός, μέχρι τα ευρήματα από τις ανασκαφές του πρωτοελλαδικού οικισμού της Αγίας Μαρίνας και από σπάνια κεραμικά από διάφορα μέρη του κόσμου μέχρι υπέροχα επιζωγραφισμένα ξύλινα ακρόπρωρα. Στα must και το μουσείο-σπίτι της περίφημης επί Τουρκοκρατίας ηρωίδας Μπουμπουλίνας όπου μπορείτε να δείτε από κοντά τα μοναδικά, φλωρεντινής προέλευσης έπιπλα, τα οποία δημιουργούν με το ξυλόγλυπτο ταβάνι της κύριας σάλας ένα εντυπωσιακό σύνολο, αλλά και για να θαυμάσετε τη συλλογή όπλων. Highlight το μογγολικό ξίφος, δώρο του τσάρου της Ρωσίας Αλέξανδρου Α΄. Στον εσωτερικό δρόμο της Ντάπιας επίσης βρίσκεται το επιβλητικό αρχοντικό του μεγάλου Σπετσιώτη Ευεργέτη-Σωτήρη Αναργύρου.

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 2

Διάλεξε την παραλία σου

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 3

Οι γεμάτες με πεύκα παραλίες των Αγίων Αναργύρων αλλά και της Αγίας Παρασκευής αποτελούν δυο από τις καλύτερες επιλογές για μπάνιο. Στην ίδια πλευρά με την Αγία Παρασκευή, θα βρείτε τις επίσης όμορφες Ξυλοκέριζα, Ζωγεριά και Βρέλλο. Οι 2 τελευταίες είναι οργανωμένες και μπορείτε να πάτε με καΐκι ή και μηχανάκι (σε ορισμένες πηγαίνει και λεωφορείο). Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε τόσο από την πόλη, επιλέξτε την κοσμική και πολύ στα πάνω της φέτος πλαζ της Αγίας Μαρίνας και το πάντα δημοφιλές Καΐκι.

Ώρα για Παλιό Λιμάνι

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 4

Το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλιό Λιμάνι με τους ταρσανάδες, το κέντρο της νυχτερινής ζωής του νησιού με εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και club για κάθε στιλ. Η διαδρομή από τη Ντάπια μέχρι το Παλιό Λιμάνι είναι ιδιαίτερα γραφική με επιβλητικά αρχοντικά και βοτσαλάκια για εύκολη βουτιά. Κοντά στο Παλιό Λιμάνι βρίσκονται το εκκλησάκι της Παναγιάς της Αρμάτας και ο Κήπος του Κανονιοστασίου του Μέξη Χατζηγιάννη, που προσφέρονται για πρωινή ή απογευματινή βόλτα.

Πάμε απέναντι;

Με θαλάσσιο ταξί θα πάτε στην απέναντι ακτή της Κόστας, στο Πόρτο Χέλι αλλά και στις γύρω παραλίες. Στα πάρκινγκ της Κόστας θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας αν επιλέξετε να έρθετε στις Σπέτσες οδικώς (στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα).

Βόλτες στη φύση και την ιστορία

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 5

Αξίζει ένας περίπατος προς το Καστέλλι, το οποίο θυμίζει χωριό – αν και απέχει μόλις λεπτά από την κοσμική Ντάπια. Από το Καστέλλι οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορείτε να περπατήσετε στο δάσος των Σπετσών απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και τη θέα στον Αργοσαρωνικό. Στην Κουνουπίτσα πάλι, σε μια πευκόφυτη έκταση, δεσπόζει μια από τις πιο φημισμένες άλλοτε σχολές της χώρας, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος.

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 6

Σπετσιώτικες γεύσεις

Σεπτεμβριάτικες Σπέτσες σε 6 βήματα - εικόνα 7

Το πιο γνωστό τοπικό γλυκό είναι το αμυγδαλωτών Σπετσών, που ευωδιάζει κανέλα και γαρίφαλο. Δοκιμάστε επίσης το με σάλτσα ντομάτας ψάρι, αλά Σπετσιώτα.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια, αξιολογημένα από τον Alpha guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, αξιολογημένα από τον Alpha guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.