Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα

Με νέες αφίξεις κάθε χρόνο κι επιτυχημένα ραντεβού, τα αθλητικά φεστιβάλ επιστρέφουν και φέτος προσφέροντας την ιδανική αφορμή για weekends που συνδυάζουν fitness και sightseeing.

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα

Με νέες αφίξεις κάθε χρόνο κι επιτυχημένα ραντεβού, τα αθλητικά φεστιβάλ επιστρέφουν και φέτος προσφέροντας την ιδανική αφορμή για weekends που συνδυάζουν fitness και sightseeing, είτε τώρα στις αρχές του καλοκαιριού είτε προς τα τέλη του, όταν η ζέστη κοπάσει. Να μερικά από τα πιο ιδιαίτερα.

Από την Αλεξάνδρα Σταυροπούλου

1. Πόρος για κάθε αθλητικό γούστο

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 1

Ένα multisport διήμερο event, το Porosea με τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση και δρόμους, περιμένει τους επισκέπτες του Πόρου το σαββατοκύριακο 9-10/6. ­Συγκεκριμένα για τους φαν της κολύμβησης υπάρχουν αγώνες 1.500 μ., 3.000 μ. και 300 μ. για τα παιδιά στην παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου, ενώ οι φίλοι του τρεξίματος μπορούν να συμμετέχουν στο City Run 5.000 μ., 10.000 μ. και 1.500 μ. για τα παιδιά, με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Ηρώων, στο λιμάνι του Πόρου. ­Αξίζει ακόμη να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές του ­νησιού, στη γραφική πλατεΐτσα δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεω­ργίου,στο παλιό υδραγωγείο ενώ must είναι και η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927.

Περισσότερα εδώ

2. Τρέξε, Κέα, τρέξε!

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 2

Την Κυριακή 17/6 το νησί υποδέχεται για τέταρτη χρονιά τους αγώνες δρόμου Kea Run. Το αθλητικό φεστιβάλ περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ. αλλά και μια διαδρομή 600 μ. για παιδιά. Τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός γίνονται στο λιμάνι του νησιού, την Κορησσία. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του Κέντρου Υγείας του νησιού. Και μιας και θα βρεθείτε σε αυτό το όμορφο κυκλαδονήσι αξίζει να ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές του. Νιώστε το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι να σας φυσάει κάνοντας τις βουτιές σας στον Οτζιά ή στα αμμουδερά Ξύλα. Πάρτε το βαρκάκι ή πεζοπορήστε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας και μην παραλείψετε να γευτείτε την παραδοσιακή λόζα (παστό χοιρινό), που συνοδεύεται με φρέσκια σαλάτα και ξινό (μαλακό άσπρο τυρί).

Περισσότερα εδώ

3. Μια ιδιαίτερη εμπειρία Σαντορίνης

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 3

Για 4η συνεχή χρονιά το Santorini Experience, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, επιστρέφει στο ηφαιστειογενές νησί στις 5-7/10. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης (1,5 μίλι) από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών καθώς και ποικίλες διαδρομές τρεξίματος (5, 10 και 15 χλμ.) στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, με θέα στην Καλντέρα.Από το Santorini Experience μάλιστα έχουν περάσει σπουδαία ονόματα από το χώρο του αθλητισμού και της κολύμβησης. Οκτώβρης μήνας και το κοσμοπολίτικο νησί θα εξακολουθεί να σφύζει από ζωή, οπότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μια βόλτα στον σοφιστικέ μεσαιωνικό Πύργο ή στον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Θήρας με την απέραντη θέα.

Περισσότερα εδώ

4. Μαραθώνιος αλά Σπετσιώτα

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 4

Το νησί των Σαρωνικού υποδέχεται για όγδοη χρονιά από τις 5 έως τις 7/10 το διάσημο πλέον Spetses Mini Marathon, με αγώνες δρόμου 5 χλμ. για άτομα άνω των 12 ετών, 10 και 25 χλμ. για ενήλικους αλλά και κολυμβητικούς αγώνες 3.000 μ. για άτομα άνω των 15 ετών και 5.000 μ. για άτομα άνω των 18 ετών. Μην αρκεστείτε μόνο στο εμπορικό κέντρο και ψυχή του νησιού, την Ντάπια, και στο κοσμικό Παλιό Λιμάνι, αλλά ανακαλύψτε και τις πιο μακρινές παραλίες όπως ο Βρέλλος και η Ζωγεριά.

Περισσότερα εδώ

5. Ψηλορείτης για runners

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 5

Έτοιμοι να κατακτήσετε την κορυφή του Ψηλορείτη; Οι αθλητές του Psiloritis Race δίνουν ραντεβού στις 3/6 στο οροπέδιο Νίδας στα Ανώγεια Κρήτης για να τρέξουν 35 χλμ. στα βήματα του Κρηταγενή Δία και να κατακτήσουν την κορυφή του πέτρινου γίγαντα. Πέρα όμως από τον ορεινό αγώνα, υπάρχουν και ο αγώνας δρόμου 8,5 χλμ., το δυναμικό βάδην 8,5 χλμ. και ο παιδικός αγώνας 2 χλμ. Παραμείνετε όμως λίγο ακόμη στα Ανώγεια. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι πάντα γεμάτη κόσμο, ενώ συχνά διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Περισσότερα εδώ

6. Η «ατρόμητη» Σίφνος

Τα sports festivals είναι τάση! Δείτε τα σημαντικότερα - εικόνα 6

Έναν «ατρόμητο» αγώνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Σίφνος αυτόν τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 15 και στις 16 του μηνός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα κολύμβησης 3000 μ. καθώς επίσης και 1200 μ. ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με ένα ορεινό τρέξιμο 12,5 χλμ. Φυσικά, όποιος δεν θέλει να βρεχτεί καθόλου μπορεί να συμμετέχει κατευθείαν στην ξεχωριστή εκκίνηση που θα δοθεί για τον ορεινό αγώνα τρεξίματος. Το μονοπάτι της διαδρομής θεωρείται μάλιστα ένα από τα ομορφότερα της Σίφνου μιας και το τοπίο αλλάζει συνεχώς από βραχώδη μονοπάτια μέχρι ελαιώνες απόμακρες παραλίες και μοναστήρια. Και η διασκέδαση δεν σταματάει εκεί μιας και θα υπάρχουν διάφορες ακόμη δραστηριότητες αλλά και ένα βραδινό πάρτι στην άμμο. Μην παραλείψετε να κάνετε και μια περατζάδα από τον πιο κοσμικό οικισμό του νησιού, τη γραφική Απολλωνία καθώς και το Κάστρο.

Περισσότερα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.