Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο hot προορισμούς για τη νέα χρονιά- στην εικοσάδα κι ένας ελληνικός προορισμός, δείτε ποιος!

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο hot προορισμούς, ως προς τις ενοικιάσεις καταλυμάτων, για τη νέα χρονιά. Αν και η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στην πρώτη δεκάδα που ακολουθεί, η Μύκονος καταλαμβάνει επάξια την 19η θέση με 173% αύξηση στις ενοικιάσεις.

1. Κανγκούνγκ, Νότια Κορέα

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 1

Τη μεγαλύτερη με διαφορά έκρηξη στις αναζητήσεις καταλυμάτων, σημείωσε η Κανγκούνγκ της Νοτίου Κορέας, η οποία καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη από 2.175% μέσα στο 2017 «έσπασε» τα μηχανάκια της Airbnb. Και αν αναρωτιέστε τους λόγους μιας τέτοιου είδους αύξησης να σας θυμίσουμε ότι η Κορέα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

2. Μπόρνμουθ, Μεγάλη Βρετανία

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 2

Τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το παρελθόν ήταν ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν φέτος το παραλιακό Μπόρνμουθ, το διασημότερο θέρετρο των νότιων βρετανικών ακτών. Αποπνέοντας μια νεανική διάθεση – λόγω του μεγάλου πανεπιστημίου που διαθέτει – και συνδυάζοντας την ξέφρενη διασκέδαση με την πολιτιστική εξερεύνηση η Βρετανική πόλη δικαίως ανήλθε στις προτιμήσεις του κόσμου με ποσοστό 353%. Στα must do ανήκει μια σειρά από ενδιαφέροντα φεστιβάλ, που διοργανώνονται στην αχανή παραλία, με κορυφαία το «Bournemouth Food and Drink» και το «Arts by the Sea».

3. Έντμοντον, Καναδάς

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 3

Το Έντμοντον, η καρποσταλική πόλη της καναδέζικης επαρχιακής Αλμπέρτα, διακρίνεται όχι μόνο για την μοναδική ομορφιά της αλλά και για την τοποθεσία της, αποτελώντας το δημοφιλέστερο πέρασμα για τα Βραχώδη Όρη, που δέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν το Έντμοντον στις πρώτες θέσεις της φετινής λίστας με ποσοστό αύξησης 353%.

4. Ινδιανάπολη, Ιντιάνα

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 4

Στο παρελθόν η πρωτεύουσα της Ιντιάνα έχει χαρακτηριστεί ως «πόλη του ύπνου», αλλά μόνο αυτό δεν είναι τελικά, αφού τη φετινή χρονιά η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε κατά 256%, κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη πεντάδα της λίστας των top προορισμών για την ερχόμενη χρονιά. Η πόλη-διαμάντι της Ιντιάνα ξεχωρίζει για τα νέα «παιδιά» της που δεν σταματούν να την προικίζουν με ενέργεια, πρωτοποριακές ιδέες και σημαντικές επενδύσεις.

5. Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 5

Το Βιετνάμ είχε την τιμητική του στη φετινή λίστα της Airbnb, με δύο παρουσίες. Πρώτο εμφανίζεται το βιετναμέζικο αυτό θέρετρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η αρχαία πόλη Χόι Αν, που προστατεύεται πλέον από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

6. Κολόμπους, Οχάιο

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 6

Με όνομα αφιερωμένο στο εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο, που πιθανότατα την ανακάλυψε, και το ομώνυμο πανεπιστήμιο να της δίνει ζωή, η πρωτεύουσα του Οχάιο έχει πολύ περισσότερα να μοιραστεί με τους επισκέπτες της, και αυτό δεν περιορίζεται στο φαγητό αλλά και στην ιστορία και την διασκέδαση.

7. Αμμόχωστος, Κύπρος

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 7

Η ιστορική πόλη-φάντασμα της Κύπρου σημείωσε αύξηση 234% σε σχέση με το 2016.

8. Μπιλμπάο, Ισπανία

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 8

Μια καλή φωτογραφική μηχανή είναι ότι χρειάζεστε για το ταξίδι σας στο ισπανικό Μπιλμπάο, με το φιλμ να καταγράφει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σύγχρονου κέντρου που μπλέκεται με τα μπαρόκ κτήρια της παλιάς γειτονιάς και τους καταπράσινους λόφους που συνενώνονται με τα νερά του ποταμού Nervion. Μπορεί η μητρόπολη των Βάσκων να αποτέλεσε ένα καταθλιπτικό βιομηχανικό κέντρο στο παρελθόν, ωστόσο σήμερα μετά από ένα επιτυχημένο face lifting, θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα της Ισπανίας, όπως άλλωστε μαρτυρά και η 234% αύξηση στη ζήτηση καταλυμάτων.

9. Ανόι, Βιετνάμ

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 9

Δεύτερη εμφάνιση για το Βιετνάμ στη λίστα, αυτή τη φορά με την πόλη Ανόι, που χτισμένη στις όχθες της λίμνης Χόα Κιμ, ξεχωρίζει για τα καταπράσινα πάρκα και τους κήπους της αλλά και για τις γοτθικού ρυθμού εκκλησίες και τα κτήρια που κοσμούν το παλαιό κέντρο της.

10. Matinhos, Βραζιλία

Οι 10 πιο hot προορισμοί της Airbnb για το 2018 - εικόνα 10

Μια πόλη με αχανείς παραλιακές εκτάσεις, που απολαμβάνουν όχι μόνο οι φανατικοί υποστηρικτές του surfing, του kite και των λοιπών θαλάσσιων sports, αλλά και όσοι επιθυμούν να ξεφύγουν για λίγο από την αγχώδη καθημερινότητα. Τοποθετημένο πλάι σε μια από τις μεγαλύτερες ακτές του ατλαντικού, το Matinhos αποτελεί τον μοναδικό νοτιοαμερικάνικο προορισμό στην λίστα της Airbnb, σημειώνοντας 209% αύξηση μέσα στο 2017.

Η εικοσάδα συνεχίζεται ως εξής:

11. Κόρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο
12. Γκουαραπάρι, Βραζιλία
13. Μινεάπολις, Μινεσότα
14. Οοϊτά, Ιαπωνία
15. Ντούνεντιν, Ν. Ζηλανδία
16. Μαρ Ντελ Πλάτα, Αργεντινή
17. Fernie, Καναδάς
18. Ζάγκρεμπ, Κροατία
19. Μύκονος, Ελλάδα
20. Μαζατλάν, Μεξικό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.