Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο!

Τα φώτα της γιορτής άναψαν κι εμείς αναδεικνύουμε το kids friendly Βερολίνο με αφορμή το διαγωνισμό ζωγραφικής της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα και χορηγό επικοινωνίας το «α», που θα στείλει τον καλύτερο μικρό ζωγράφο στην αγαπημένη μητρόπολη.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο!

Τα φώτα της γιορτής άναψαν κι εμείς αναδεικνύουμε το kids friendly Βερολίνο με αφορμή το διαγωνισμό ζωγραφικής της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας της, και χορηγό επικοινωνίας το «α», που θα στείλει φέτος τον καλύτερο μικρό ζωγράφο για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην αγαπημένη μητρόπολη.

Από την Ταϋγέτη Λάζου

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 1
Η γερμανική μητρόπολη φορά τα γιορτινά της

Oσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα η γερμανική μητρόπολη μεταμορφώνεται σε μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Με πάνω από 60 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε γούστο και ηλικία, ακόμη και το underground Βερολίνο προτάσσει την πιο ανάλαφρη και χαρούμενη πλευρά του.

Με ένα αχνιστό ποτήρι Gluehwein στο χέρι και με αφράτα μπρέτζελ και ζαχαρωτά για τα παιδιά, περπατήστε ανάμεσα στους φορτωμένους πάγκους της Weinachtszeit –πίσω από την Alexanderplatz–, της WeinachtsZauber στο Gendarmenmarkt ή της διάσημης χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Charlottenburg, που διαθέτουν κάθε λογής καλούδια, ξύλινα παιχνίδια, διακοσμητικά, κούκλες, κεριά και παραδοσιακά προϊόντα, για να απολαύσετε τα Χριστούγεννα όπως οι Γερμανοί.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 2
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συγκαταλέγεται στα καλύτερα του είδους

Ύστερα από μια βόλτα στην Potsdamer Platz, όπου στήνεται η περίφημη πίστα για toboggan με θέα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, επιδοθείτε άφοβα σε museum hopping κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μικρών επισκεπτών. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τη δημοφιλή Αίθουσα των Δεινοσαύρων, το Deutsches Technisches Museum με τις μηχανές, τα ιστιοπλοϊκά, τις διάφορες οθόνες και τα ραδιόφωνα καθώς και το Μουσείο Ψηφιακών Παιχνιδιών­ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Για ακόμη μικρότερα παιδιά λειτουργεί­ το Puppet Theatre Museum, με μια τεράστια συλλογή από μαριονέτες και φιγούρες κινουμένων σχεδίων, όπου υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε workshops και διασκεδαστικές διαλέξεις. Εκεί βέβαια που θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό τα πιτσιρίκια είναι στο Aquadom & SeaLife , όπου θα έρθουν σε επαφή με θαυμαστά είδη του βυθού.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 3
Μια επίσκεψη στο Aquadom & SeaLife εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους

Αν πάλι ο καιρός δυσκολέψει το περπάτημα στην πόλη, κάτι καθόλου ασυνήθιστο για το Βερολίνο με το παροιμιώδες κρύο, τι καλύτερο από εσωτερικούς παιδότοπους για indoor ξεσάλωμα και café-restaurants με kids friendly χαρακτήρα; «KiiWii» και «Café Blume» θα σας αποζημιώσουν με τις διάφορες γευστικές επιλογές, την όμορφη ατμόσφαιρα και τους ειδικά διαμορφωμένους –κατάλληλους για παιχνίδι­– χώρους τους.

Με αναρριχητικούς τοίχους, τραμπολίνο, γέφυρες με σχοινιά αλλά κι ένα κάστρο, τα παιδιά σας δύσκολα θα φύγουν από τον παιδότοπο Tommy’s Turbulent Tobewelt, ενώ αν αγαπούν τον αθλητισμό, το «SEZ» με τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου αλλά και τα τραπέζια πινγκ πονγκ είναι ιδανικό.

Θέλετε να ζήσετε κι εσείς, λοιπόν, την παραπάνω χριστουγεννιάτικη οικογενειακή εμπειρία στο Βερολίνο; Δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση, προκειμένου να ενημερωθείτε για το διαγωνισμό της γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας και πώς μπορείτε να λάβετε μέρος σε αυτόν.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια»

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 4
Τα Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια είναι το φετινό θέμα του διαγωνισμού

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, με χορηγό επικοινωνίας το «αθηνόραμα», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε για πέμπτη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας της για τα Χριστούγεννα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά είτε ως e-card, σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς. Επιπλέον ο νικητής θα ταξιδέψει για 5 ημέρες κατά τη διάρκεια των γιορτών στο μαγευτικό Βερολίνο.

Πώς θα πάρετε μέρος

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 5
Δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο

1) Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια». Το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει όμως να περιλαμβάνει γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ. ονόματα, ­ευχές, λέξεις).

2) Η επιλογή των υλικών ή της ­τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ κ.λπ.) είναι ελεύθερη.

3) Θα πρέπει να στείλετε το έργο­ σας (σε σκαναρισμένη μορφή ή φωτογραφία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr.100.athen@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 1/12/2017 και ώρα 3 μ.μ. Στην υποβολή του έργου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail γονέα/κηδεμόνα. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.

Οι νικητές και τα βραβεία

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 6
Ντυθείτε ζεστά και απολαύστε το Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν­ τηλεφωνικά την Τετάρτη 6/12/2017. Στη συνέχεια τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.athen.diplo.de και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πρεσβείας καθώς και στις ιστοσελίδες www.athinoramatravel.gr και www.athinorama.gr.

1ο βραβείο: Ένα 5ήμερο ταξίδι από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2017 του/της νικητή/τριας με τον γονέα ή κηδεμόνα του/της στο Βερολίνο. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα- Βερολίνο μετ’ επιστροφής, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στο Βερολίνο για 4 διανυκτερεύσεις, εκδρομή στο Πότσνταμ.

2ο-6ο βραβεία: Δωροεπιταγές αξίας € 20 από το βιβλιοπωλείο Notos Plus στην Αθήνα. Ισχύουν για αγορές από το κατάστημα ή το e-shop μέχρι τις 31/12/2017.

7ο-9ο βραβεία
Σετ ζωγραφικής.

10ο-13ο βραβεία Χριστουγεν­νιάτικα αγγελάκια.

14ο-20ό βραβεία Ποδοσφαιρικές μπάλες ή ομπρέλες προσφορά της Haribo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.