20 ταβέρνες για τις διακοπές

Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.

20 ταβέρνες για τις διακοπές

Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.

Κρήτη

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 1
"Καρνάγιο" στον Άγιο Νικόλαο

Καρνάγιο, Λίμνη Αγίου Νικολάου

Δημιουργική ταβέρνα νέας κοπής που αναδεικνύει στο έπακρο την κρητική κουζίνα με την βοήθεια των προσεκτικά διαλεγμένων ντόπιων πρώτων υλών που ακολουθούν πιστά την ροή της εποχικότητας. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Ηλιομανώλης, Ρέθυμνο

Σε λογική παλιού μαγειρείου – που σε ξεναγούν στις γεμάτες κατσαρόλες τους για να διαλέξεις τι θα φας – ξεχωρίζει για τον αυθεντικά σπιτικό χαρακτήρα του και την όμορφη αυλή του. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Argentina, Χανιά

Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε μια βεράντα-κόσμημα. Ψάρια και θαλασσινά κατευθείαν από το ιχθυοπωλείο τους. Highlightsο ροφός γιουβέτσι και η γαριδοσαλάτα. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Κυκλάδες

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 2
"Ό,τι απόμεινε" στην Μύκονο

Ό,τι απόμεινε, Μύκονος

Παραμένοντας αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, το κλασικό στέκι για τους λάτρεις του κρέατος συνεχίζει να κρατά ψηλά τον πήχη της ποιότητας που το καθιέρωσε στο απαιτητικό κοινό της Μυκόνου. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Λιοτρίβι, Αμοργός

Αυλή και ταράτσα με θέα σε ένα παλιό ελαιοτριβείο με καλά μαγειρευτά και σωστές ντόπιες σπεσιαλιτέ. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Αξιώτισσα, Νάξος

Από τα must του νησιού. Προσεγμένη ατμόσφαιρα, όμορφη βεράντα, πλούσιος κατάλογος με έμφαση στην εντοπιότητα και δημιουργικές πινελιές με βιολογικά ντόπια υλικά. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 3
"Τα Δίχτυα" στην Σαντορίνη

Δίχτυα, Σαντορίνη

Κλασική ψαροταβέρνα πάνω στην παραλία. Highlight οποιοδήποτε ψάρι σιγοψημένο στη γάστρα με θαλασσινό νερό και ελαιόλαδο, όπως επίσης η πίτα του ψαρά και το μπεκρή-μεζέ θαλασσινών. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Το Τσικάλι, Σίφνος

Δημοφιλές ταβερνάκι που βγάζει τραπεζάκια στην θάλασσα και αντλεί τα υλικά του από το οικογενειακό τμήμα. Δοκιμάστε παραδοσιακά σιφνέικα τυριά δικής τους παραγωγής. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Δωδεκάνησα

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 4
"Hellas" στην Ρόδο

Hellas, Ρόδος

Ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ ελληνικής παράδοσης και ροδίτικης κουζίνας δοκιμάστε γεύσεις που ακουμπούν συγκρατημένα στις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Η όμορφη πλακόστρωτη αυλή είναι το ιδανικό σκηνικό για να γευτείτε την κουζίνα του. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Θαύμα εν καιρώ, Ρόδος

Ένα μωσαϊκό multi-culti γεύσεων (από Ασία και Ιταλία μέχρι Σκανδιναβία και Μεσόγειο) απλώνεται σε έναν μικρό και ευέλικτο κατάλογο στην λογική πιάτων ημέρας και σερβίρεται σε μία πανέμορφη αυλή που στεγάζεται σε μία διώροφη πολυκατοικία. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Παντελής, Πάτμος

Off-broadway διάσημο στέκι χωρίς κοσμική βαβούρα (κι όμως) με καλοψημένα ψάρια, αστακούς και δυνατούς ουζομεζέδες. Πιάστε θέση στον κήπο ή στο «yachtclub» και αφεθείτε στην μαστοριά του. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Σποράδες

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 5
"Άγιος Πέτρος" στην Σκύρο

Αμφιλίκι, Σκιάθος

Θαλασσινή κουζίνα ολκής και τοπικές σπεσιαλιτέ με την Εύβοια στο πιάτο σας. Τα ζαρζαβατικά είναι από το μποστάνι τους και η κουζίνα κάνει θαύματα. Μην χάσετε τα γεμιστά όστρακα. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Παύλος, Σκόπελος

Κλασική αξία σε γραφικό κόλπο με θέα μπόλικες ψαρόβαρκες για… μέτρημα και γεύσεις για… φίλημα! Φρέσκα ψάρια, αστακομακαρονάδες, μαγειρευτά και εξαιρετικές επιλογές για επιδόρπιο. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Άγιος Πέτρος, Σκύρος

Οικογενειακή ταβέρνα μέσα στο δάσος όπου τα περισσότερα από τα υλικά (κρέατα, λαχανικά, τυριά) είναι που μπαίνουν στην κουζίνα είναι δικής τους παραγωγής. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Επτάνησα

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 6
"Φαμίλια" στα Κύθηρα

Καφέσας, Κέρκυρα

Cult καταστάσεις στην ανατολική παραλία της πόλης με επιμονή στην ποιότητα των τοπικών πρώτων υλών. Παστιτσάδα, σοφρίτο και μπουρδέτο άχαστα. Δοκιμάστε την τοπική ποικιλία κρασιού Κακοτρύγη. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Φαμίλια, Κύθηρα

Στο παλιό σχολείο πάνω στην πλατεία του χωριού, η αυλή γεμίζει με υπέροχες γεύσεις κρεατοφαγικών καταβολών με δημιουργικές ανησυχίες. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Καλυψώ, Ιθάκη

Στη μικρή μαρίνα στο Κιόνι all-day καταστάσεις με πραγματικά ό,τι βάζει ο νους σας. Ψάρια, κρέατα και μαγειρευτά μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστο. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Ανατολικό Αιγαίο

20 ταβέρνες για τις διακοπές - εικόνα 7
"Απόμερο" στην Χίο

Βαφειός, Μυτιλήνη

Υπάρχει καλύτερο από μία καλή ταβέρνα στον εκπληκτικό Μόλυβο; Άπειροι μεζέδες, εντυπωσιακή λίστα ντόπιων (και όχι μόνο) αποσταγμάτων και ενδιαφέροντα γλυκά για το τελείωμα. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

3Α, Σάμος

Πάνω στην πλατεία του χωριού η κουζίνα ακολουθεί διακριτικά την εκλεπτυσμένη αύρα της περιοχής και βγάζει γεύσεις που θα θυμάστε για καιρό. Mustοι ρεβιθοκεφτέδες και η μελιτζανοσαλάτα. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Απόμερο, Χίος

Βεράντα, ρουστίκ περιβάλλον, πληθωρική κουζίνα που ρίχνει το βάρος στα κρέατα, τα μπόλικα ορεκτικά και τις ανατολίτικες γεύσεις χωρίς να αδικεί τους βασικούς ψαρομεζέδες. Μην φοβηθείτε τα πιάτα με τους περίεργους τίτλους. Διαβάστε την αξιολόγηση του Alpha Guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.