19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη

Ένα χορταστικό τριήμερο (ίσως και τετραήμερο) είναι αυτό της Πρωτομαγιάς που πλησιάζει κι εμείς επιλέγουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία για να... πλέξουμε το μαγιάτικο στεφάνι σε βουνά, θάλασσες και όμορφες πόλεις.

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη

Ένα χορταστικό τριήμερο (ίσως και τετραήμερο) είναι αυτό της Πρωτομαγιάς που πλησιάζει κι εμείς επιλέγουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία για να... πλέξουμε το μαγιάτικο στεφάνι σε βουνά, θάλασσες και όμορφες πόλεις.

Πρωτομαγιά στο βουνό

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 1

«Elatos Resort & Health Club», Παρνασσός
Στο ελατοσκέπαστο σκηνικό της Αγόριανης, τα πολυτελή chalets προσφέρουν πολύτιμη ησυχία καθώς βρίσκονται στα όρια του εθνικού δρυμού. Τα δωμάτια είναι όλα ανεξάρτητα, με τζάκι, βεράντα και country style αισθητική, ενώ στα συν είναι το εστιατόριο με την πολύ καλή θέα, η εσωτερική πισίνα και το γυμναστήριο. Οι ζωόφιλοι ας σημειώσουν πως τις ημέρες της Πρωτομαγιάς θα «τρέχει» παράλληλα ένα Dog weekend, στο πλαίσιο του οποίου το resort σάς περιμένει παρέα με το σκύλο σας για βόλτες στο βουνό, παιχνίδια, grooming κι εξειδικευμένη φροντίδα (από € 220 ανά ημέρα τουλάχιστον για δύο διανυκτερεύσεις, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 2
«Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο

«Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο
Μιαν ανάσα από το ξακουστό Παπά Νερό του Πηλίου και με υπέροχη πανοραμική θέα προς την παραλία, το ανανεωμένο συγκρότημα προσφέρει επιλογές διαμονής για κάθε γούστο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους δωματίων και σπιτιών: από πολυτελείς μεζονέτες και σπίτια ιδανικά για οικογένειες μέχρι ρομαντικές σουίτες για δύο αλλά και ατμοσφαιρικά δωμάτια στο ριζικά ανακαινισμένο παραδοσιακό κτίριο του ξενώνα, που απέκτησε σοφιστικέ σύγχρονο στιλ. Πρόσθετο ατού το κομψό bar & resto «El» με την υπέροχη βεράντα, όπου οι μοντέρνες ελληνικές γεύσεις έχουν την τιμητική τους (από € 90, περισσότερα εδώ).

«Aristi Mountain», Ζαγοροχώρια
Πολυτελές πέτρινο συγκρότημα που αποτελείται από κεντρικό κτίριο και μπανγκαλόους, στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης, με παροχές υψηλού επιπέδου και θέα στους Πύργους της Αστράκας. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική γραμμή συνδυάζεται με σύγχρονη διακοσμητική διάθεση σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Νέα προσθήκη στα ίδια στάνταρντ οι 6 διώροφες και πλήρως αυτοεξυπηρετούμενες βίλες, που είναι ιδανικές για μεγάλες παρέες και οικογένειες, αλλά και το επισκέψιμο βιολογικό μποστάνι σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο. Στα συν το καλά εξοπλισμένο spa και οι σύγχρονες ελληνικές γεύσεις στο αξιόλογο εστιατόριο «Salvia», με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Γιάννη Κιόρογλου (από € 140, περισσότερα εδώ).

Φτιάχνουμε στεφάνι δίπλα στη θάλασσα

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 3
«Κυρίμαι», Μάνη

«Κυρίμαι», Μάνη
Βoutique hotel σε αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870, που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στον Γερολιμένα της Λακωνικής Μάνης. Αυτό είναι το ξακουστό «Κυρίμαι», που έχει χαρακτήρα και ωραία αισθητική. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό: από τη γεμάτη παράθυρα σουίτα 301 με θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο μέχρι τον μανιάτικο πύργο 306 (σε τρία επίπεδα), ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του συγκροτήματος, με μοναδική πηγή φωτός τα πέντε μικρά παραθύρα-πολεμίστρες. Το πρωινό είναι ενισχυμένο με ντόπια προϊόντα και γεύσεις, ενώ η θέα από την πισίνα κόβει την ανάσα (από € 120, περισσότερα εδώ).

«Αstros Beach», Παράλιο Άστρος
Προσεκτικά ανακατασκευασμένο ξενοδοχείο, σε προνομιακό σημείο δίπλα στην κεντρική πλατεία και μπροστά από το καινούργιο λιμάνι και την παραλία. Το «Astros Beach» διαθέτει άνετα δωμάτια με λιτή επίπλωση­ κι extra large επώνυμα κρεβατοστρώματα που βλέπουν στη θάλασσα ή στο κάστρο (από € 70 ανά ημέρα για τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 4
«Alkyon Resort Hotel & Spa», Βραχάτι Κορινθίας

«Alkyon Resort Hotel & Spa», Βραχάτι
Σε απόσταση μόλις μιας­ ώρας από την Αθήνα, στο Βραχάτι Κορινθίας, το «Alkyon Resort Hotel & Spa» απλώνεται μέσα σε καταπράσινους κήπους δίπλα στον Κορινθιακό Κόλπο και είναι ιδανικό για οικογενειακές και value for money αποδράσεις κάθε εποχή του χρόνου. Από τις πολλές και διαφορετικές επιλογές διαμονής ξεχωρίζουν οι καλόγουστες σουίτες στη νέα πτέρυγα κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου. Πολλές παροχές για τους μικρούς επισκέπτες και πλήρης χαλάρωση στο 1.300 τ.μ. Spa Center (από € 110, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 5
«6 Κλειδιά», Πήλιο

«6 Κλειδιά», Άφησσος
Στις παλιές εγκαταστάσεις ενός καρνάγιου, στην παραλία Καλλιφτέρη ανατολικά του Βόλου, τα «6 Κλειδιά» αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση boutique ξενοδοχείου. Τα δωμάτια έχουν classy ρομαντικό ύφος και διαθέτουν το καθένα τη δική του βεράντα-αυλή (με αναπαυτικές ξαπλώστρες-κρεβάτια) η οποία καταλήγει στη θάλασσα. Highlight το ομώνυμο εστιατόριο του ξενοδοχείου που διακρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ειδικά για τους αναγνώστες του «α», οι 3 διανυκτερεύσεις προσφέρονται στα € 450 με ένα μπουκάλι κρασί για καλωσόρισμα, περισσότερα εδώ).

«Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική
Πολυτελές ξενοδοχείο με cool ατμόσφαιρα στη Βουρβουρού. Τα δωμάτια απλώνονται σε τρία κτίρια και είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους, με κοινό παρονομαστή το σύγχρονο ντιζάιν και την οικολογική ευαισθησία. Μοναδική η ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα, όπου βρίσκονται το lounge με τους καναπέδες, οι αιώρες και το εστιατόριο «Bubo», που κέρδισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους φετινούς Χρυσούς Σκούφους. Μην παραλείψετε την εμπειρία της εκδρομής που προσφέρει η Διάπορος, το μεγαλύτερο από τα νησιά που στεφανώνουν τον κόλπο της Βουρβουρούς (από € 120, περισσότερα εδώ).

Στα νησιά για πρόβα καλοκαιριού

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 6
«Poseidonion Grand Hotel», Σπέτσες

«Poseidonion Grand Hotel», Σπέτσες
Ένα από τα πιο εμβληματικά grand hotels στην Ελλάδα, το «Poseidonion Grand Hotel» (χτίστηκε το 1914) έτυχε της ανακαίνισης που του άξιζε και πλέον διαγράφει νέα πορεία στον ξενοδοχειακό χάρτη. Τα μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου αναδεικνύονται με έμπνευση, ενώ το βιολογικό μποστάνι προμηθεύει τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό με εκλεκτές πρώτες ύλες για τις προτάσεις του στη «Library Brasserie» και στο διακεκριμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2017 «On the Verandah» (από € 200 ανά ημέρα για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις, περισσότερα εδώ).

«Porto Kea Suites», Τζια
Στην αμμουδιά της Κορησσίας, δυο βήματα από το λιμάνι, το «Porto Kea Suites», μέλος των Small Luxury Hotels of the World, συνταιριάζει την ντόπια σκούρα πέτρα, το ξύλο και τα παραδοσιακά­ χρώματα της Τζιας με το φίνο γούστο και τον αέρα κοσμοπολίτικης πολυτέλειας. Τα μεγάλα δωμάτια και οι σουίτες διαφόρων τύπων μοιράζονται σε διώροφα μπανγκαλόους μέσα σε περιποιημένο κήπο, ο οποίος οδηγεί στη θεαματική πισίνα με την πανοραμική­ θέα στη θάλασσα. Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται από φέτος τη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου (από € 159, περισσότερα εδώ).

«Hotel Ploes», Σύρος
Σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα, σε μικρή απόσταση από την κεντρική Πλατεία Μιαούλη, στεγάζεται το «Hotel Ploes», ένα boutique hotel με αύρα εποχής στην αρχοντική συνοικία Βαπόρια. Αυθεντικά έργα τέχνης, καλόγουστη επίπλωση, βενετσιάνικα φωτιστικά, χειροποίητα χαλιά και οροφογραφίες που μαγνητίζουν είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Στο cafe-bar «Plous» θα απολαύσετε το πρωινό σας, καφέ ή ποτό, ενώ θα κάνετε και μια βουτιά από την πέτρινη εξέδρα αν το επιτρέπει ο καιρός (από € 160, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 7
«Kensho Boutique Hotel & Suites», Μύκονος

«Kenshō Boutique Hotel & Suites», Μύκονος
Καινούργιο πολυτελές ξενοδοχείο, που βρίσκεται­ ψηλά στον Ορνό και ποντάρει στο ντιζάιν αλλά και στη γαστρονομική εμπειρία. Αυθεντικά αντικείμενα κι έργα σύγχρονης τέχνης από την αφρόκρεμα των σύγχρονων ντιζάινερ κοσμούν όλους τους χώρους και τις σουίτες, ενώ από την πισίνα του συγκροτήματος έχετε πανοραμική θέα στη θάλασσα. Στα συν οι ξεχωριστές γεύσεις του Γιώργου Στυλιανουδάκη στο «Kenshō Restaurant» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017) αλλά και το ιδιαίτερο spa του ξενοδοχείου (από € 300, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 8
«Santorini Secret», Σαντορίνη

«Santorini Secret», Σαντορίνη­
Πολυτελές ξενοδοχείο, μέλος των Small Luxury Hotels, στην καρδιά της Οίας. Οι παλιές κάναβες υπέστησαν πλήρη αναστύλωση και μετατράπηκαν σε πολυτελείς σουίτες με ιδιωτική πισίνα ή εξωτερικό τζακούζι, ενώ η βεράντα στο χαμηλότερο σημείο του ξενοδοχείου­ μοιάζει να ίπταται πάνω από την Καλντέρα και φιλοξενεί το εστιατόριο «Black Rock», με προσεγμένες ελληνικές γεύσεις και πολλές πρώτες ύλες από το ιδιόκτητο μποστάνι (από € 267, περισσότερα εδώ).

Ατμοσφαιρικά city breaks

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 9
«Elite City Resort», Καλαμάτα

«Elite City Resort», Καλαμάτα
Στο τέρμα του μεγάλου παραλιακού δρόμου της ταχέως ανερχόμενης Καλαμάτας, το προσεγμένο ξενοδοχείο συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός city hotel με τις πολλές resort παροχές. Για τη διαμονή σας επιλέξτε ανάμεσα στις σουίτες του κεντρικού κτιρίου και τις μεζονέτες, που θα βολέψουν ιδιαίτερα τις οικογένειες. Το funky εστιατόριο «Yiamas Gastro Bar» με τις ψαγμένες ελληνικές γεύσεις του Στέλιου Μπαρμπέα έχει γίνει προορισμός και για τους Καλαματιανούς (από € 108, περισσότερα εδώ).

«999 Luxury Hotel», Ναύπλιο
Σε ένα εξαιρετικά αποκατεστημένο ιστορικό κτίριο, που υπήρξε κατοικία παλιού δημάρχου, το «999 Luxury Hotel» προσφέρει γαλήνια ατμόσφαιρα, λιτή διακόσμηση­ κι ευρύχωρα δωμάτια. Πολύ όμορφο το χαγιάτι με τη θέα στο Παλαμήδι, όπως επίσης και τα μπαλκόνια που βλέπουν στους μέσα δρόμους (από € 60, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 10
«Domotel Xenia Volos», Βόλος

«Domotel Xenia Volos», Βόλος
Μέλος της αλυσίδας Domotel Hotels & Resorts, το «Xenia Volos» είναι ένα στιλάτο city hotel πάνω στη θάλασσα, που δίνει έμφαση στην άνεση, την πολυτέλεια και τις παροχές επιπέδου. Η αίσθηση της ευρυχωρίας και της λιτής κομψότητας γίνεται άμεσα αντιληπτή ήδη από τους χώρους υποδοχής του «Domotel Xenia Volos» και, φυσικά, χαρακτηρίζει τα σύγχρονου ύφους δωμάτια – από τα μονόκλινα και δίκλινα με θέα στην πόλη ή τη θάλασσα μέχρι τα μεγάλα οικογενειακά και τις junior σουίτες. Πέρα από εστιατόριο, roof garden και cafe-lounge, θα βρείτε κι ένα ατμοσφαιρικό spa, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά τις βόλτες σας στην ολοζώντανη πόλη του Βόλου αλλά και στα διάσημα χωριά του Πηλίου, όπως η Πορταριά και η Μακρινίτσα, που απέχουν ελάχιστα από το ξενοδοχείο (από € 120, περισσότερα εδώ).

«Grecotel Larissa Imperial», Λάρισα
Στις παρυφές της πόλης, αυτό το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και την ατμοσφαιρική πολυτέλειά του. Οι ευρύχωροι κοινόχρηστοι χώροι είναι επιπλωμένοι σε κλασικό στιλ, ενώ οι σουίτες και τα κομψά δωμάτια με το σύγχρονο εξοπλισμό μοιράζονται μεταξύ κεντρικού κτιρίου και μπανγκαλόους (από € 85, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 11
«Nikopolis Hotel», Θεσσαλονίκη

«Nikopolis Hotel», Θεσσαλονίκη
Πολυτελές και μοντέρνο ξενοδοχείο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, με στιλάτη διακόσμηση. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ματιά του συνδυάζεται με όμορφα έπιπλα, εντυπωσιακούς θόλους, ενυδρεία, παραμυθένιους κήπους και καταρράκτες, σε ένα περιβάλλον που τραβάει το βλέμμα. Ο μοντέρνος σχεδιασμός των 99 πολυτελών δωματίων και σουιτών, με αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή σπουδαίων σύγχρονων ντιζάινερ, και μια αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης κλέβουν την παράσταση. Στα συν το εστιατόριο «Dome» με τις ενδιαφέρουσες γεύσεις του σεφ Στέφανου Σταμίδη, όπως και το άρτι αφιχθέν sushi restaurant «Kasai» για ασιατικές γεύσεις δίπλα στην πισίνα (οι 3 διανυκτερεύσεις έχουν έκπτωση 15% στις αρχικές τιμές, περισσότερα εδώ).

19 ξενοδοχεία για να πιάσουμε τον Μάη - εικόνα 12
«Antique», Γιάννενα

«Antique», Γιάννενα
Γοητευτικό boutique hotel, που απλώνεται σε τρεις ορόφους σε ένα παλιό αρχοντικό στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων. Η όμορφη εσωτερική αυλή, η υποδειγματική αναστύλωση και το φίνο γούστο στην επίπλωσή του δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα – ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό το μοβ double deluxe δωμάτιο, όπως και οι δύο σοφίτες κάτω από την επικλινή στέγη (από € 95, περισσότερα εδώ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.