10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα!

Η άνοιξη δείχνει δειλά τα πρώτα της σημάδια και το μυαλό μας τρέχει σε ανθισμένα κτήματα, πλακόστρωτες αυλές, αβγά από το κοτέτσι και δραστηριότητες στη φύση. Ιδού λοιπόν δέκα προτάσεις για όσους την είδαν αγροτουριστικά.

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα!

Η άνοιξη δείχνει δειλά τα πρώτα της σημάδια και το μυαλό μας τρέχει σε ανθισμένα κτήματα, πλακόστρωτες αυλές, αβγά από το κοτέτσι και δραστηριότητες στη φύση. Ιδού λοιπόν δέκα προτάσεις για όσους την είδαν αγροτουριστικά.

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 1
«Ευμέλεια», Γούβες Λακωνίας

Αμανίτα», Πήλιο
Από τους πιο ιδιαίτερους ξενώνες του Πηλίου, βρίσκεται σε ένα κτήμα λίγο έξω από την πανέμορφη Τσαγκαράδα. Δύο πετρόχτιστα country style κτίρια με πηλιορείτικα στοιχεία «βλέπουν» πέλαγος από τους επάνω χώρους και στέλνουν το μάτι και το νου μέχρι τις Σποράδες. Τα μανιταροκυνήγια δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από το πρόγραμμα, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε τα εκλεκτά προϊόντα που παράγει με μεράκι ο ιδιοκτήτης του ξενώνα. (24260 49707)

«Red Tractor», Τζια
«Γιατί κόκκινο τρακτέρ», είναι η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάθε επισκέπτη. «Διότι στο κτήμα δουλεύει ακόμη η “γριά”, ένα κόκκινο τρακτέρ του 1947», λέει ο Κώστας Μαρούλης, που μετέτρεψε πριν από λίγα χρόνια μια έκταση 35 στρεμμάτων στην Τζια σε έναν όμορφο αγροτουριστικό ξενώνα. Μαζί με τη γυναίκα του Marcie Meyers φτιάχνουν chutneys, μπισκότα από βελανίδια, κέτσαπ από καρπούζι και πολλά άλλα καλούδια, ενώ η Marcie σχεδιάζει τις συσκευασίες των προϊόντων, ζωγραφίζει, υφαίνει στον αργαλειό, οργανώνει συχνά εργαστήρια με παιδιά και ασχολείται με τον κήπο όσο εσείς συμμετέχετε στις δραστηριότητες ή ξεκουράζεστε σε μία από τις πέντε γραφικές μεζονέτες που αριθμούν συνολικά δέκα διαμερίσματα. (22880 21346)

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 2
«Αμανίτα», Πήλιο

«Ξενώνας Βατερή», Εύβοια
Όμορφη­ αγροτουριστική μονάδα σε κτήμα με αμπέλια, κηπευτικά και λιόδεντρα. Η κλιμακωτή ανάπτυξη των κτιρίων δίνει ωραία προοπτική στη θέα προς τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Παλιό τούβλο, ξύλο, πέτρα και κεραμίδι δεσπόζουν στο συγκρότημα. Όλα τα δωμάτια –χωρισμένα στην παλιά και τη νέα πτέρυγα– διαθέτουν δικό τους τζάκι και σκεπαστό χαγιάτι, ενώ αυτά των ορόφων βλέπουν στη θάλασσα. Η όμορφη αυλή, η πισίνα, τα γήπεδα­ τένις και μπάσκετ θα σας κρατήσουν απασχολημένους μαζί με τις κατά εποχή προσφερόμενες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, οι εκδρομές με mountain bikes, οι μανιταρο-εξορμήσεις, ο τρύγος και το ελιομάζωμα. Τιμήστε το εξαιρετικό πρωινό με τα χειροποίητα εδέσματα και τα δικά τους προϊόντα. (22270 32493)

«Αγρόκτημα Φωκαέων», Κερνίτσα Καλαβρύτων
Προσεγμένη αγροτουριστική μονάδα με ιδιαίτερη αισθητική, το «Αγρόκτημα Φωκαέων» στην Κερνίτσα Καλαβρύτων περιβάλλεται από ένα κτήμα 35 στρεμμάτων σε υψόμετρο 700 μ., με λιμνούλα, λαχανόκηπο, αμπέλι, πλατάνια, βελανίδια, οπωροφόρα και διάφορα ζώα. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο για να έρθετε πιο κοντά στη φύση; Τις πέτρινες αγροικίες χαρακτηρίζει μια γοητευτική απλότητα. Από τα τέσσερα σπιτάκια το ένα έχει σάουνα και τα τρία διαθέτουν τζάκι. Το πλούσιο πρωινό φτιάχνεται καθημερινά αποκλειστικά από προϊόντα του αγροκτήματος. (26910 97300)

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 3
«Έναγρον», Αξός Ρεθύμνου

«Ευμέλεια», Γούβες Λακωνίας
Βιολογικό αγρόκτημα-ξενώνας, η «Ευμέλεια» βρίσκεται σε ένα μεγάλο κτήμα λίγο έξω από το χωριό Γούβες, που διαθέτει αρχαίο ελαιώνα και υπέροχες εκτάσεις καλλιέργειας βοτάνων. Οι κατοικίες –στις παρυφές της κοιλάδας του Ευρώτα– μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και τέσσερα άτομα σε village chic στιλ άκρως φιλικό προς το περιβάλλον. Το νερό ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια. Οι ανάγκες του ξενώνα σε τρόφιμα καλύπτονται πλήρως με φρούτα και λαχανικά δικής τους παραγωγής καθώς και με μια πλούσια γκάμα από βιολογικά προϊόντα. Φυσικά, οι κάθε λογής αγροτουριστικές δραστηριότητες και τα μαθήματα μαγειρικής βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη. (6947151400)

«Agroville Farm», Άγιος Παντελεήμονας
Σε απόσταση 45 λεπτών από το Αίγιο και σε υψόμετρο 1.350 μέτρων σάς περιμένει μια παραδοσιακή φάρμα με τέσσερα ξύλινα σαλέ και τέσσερις πέτρινες κατοικίες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι οκτώ άτομα. Χάρη στο πολύ ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μπορείτε να ξεκινήσετε αρμέγοντας αγελάδες, ταΐζοντας αρνάκια και κατσικάκια και μαζεύοντας αβγά από το κοτέτσι, να προχωρήσετε μαζεύοντας ελιές και καρύδια ή ακόμη και να τυροκομήσετε. Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι που το κτήμα λειτουργεί ως παιδική κατασκήνωση. (26111 80708)

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 4
«Socrates Organic Village», Κρυονέρι

«Socrates Organic Village», ­Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας
Το βιολογικό αγρόκτημα βρίσκεται λίγο έξω από το Μεσολόγγι, σε μια όμορφη παραλία του Πατραϊκού Κόλπου μεταξύ του όρους Βαράσοβα και των εκβολών του ποταμού Εύηνου. Στο αγρόκτημα καλλιεργούνται αρωματικά φυτά και όλων των ειδών τα οπωροκηπευτικά με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ θα δείτε να συνυπάρχουν αρμονικά από χήνες, πάπιες, κότες και παγόνια μέχρι κατσίκες, πρόβατα, γουρουνάκια και αγελάδες. Οι καλόγουστες ανεξάρτητες κατοικίες διαθέτουν το δικό τους ευρύχωρο κήπο, ενώ έχουν και θέα θάλασσα. (26310 41141)

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 5
«Αγρόκτημα Φωκαέων», Κερνίτσα

«Εvinos Organic Garden Farm», Τρίκορφο
Βιολογικό αγρόκτημα με ελιές και οπωροφόρα δέντρα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, μεταξύ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, το «Evinos Organic Garden Farm» διαθέτει υπέροχη πανοραμική θέα στους γύρω λόφους και στη μοναδική κοίτη του Ευήνου, προσφέροντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον αλλά και για συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες μιας φάρμας εν ενεργεία. Δια­θέτει πέντε ανεξάρτητα παραδοσιακά διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και τέσσερα άτομα, πισίνα, παιδική χαρά και ποδήλατα για να απολαύσετε τη φύση στη γύρω περιοχή. (26340 45005)

10 ξενώνες που ξυπνούν μέσα μας τον... αγροτουρίστα! - εικόνα 6
«Απλυνόρι», Κύθηρα

«Έναγρον», Αξός Ρεθύμνου
Από τις ομορφότερες και πιο φροντισμένες αγροτουριστικές μονάδες της Κρήτης, το «Έναγρον» είναι ένα οικοτουριστικό χωριό στον Αξό του Νομού Ρεθύμνου με άποψη και οικολογική συνείδηση. Η φάρμα που βρίσκεται πνιγμένη από ένα δάσος με βελανιδιές έχει ζώα, πουλιά, αμπελώνα, περιβόλια, τυροκομείο μέχρι και αποστακτήριο ρακής. Τα πλήρως εξοπλισμένα 32 διαμερίσματα μοιράζονται σε διώροφα κτίρια, απόλυτα εναρμονισμένα με την πέτρινη κεντρική μονάδα, που διαθέτει ένα παραδοσιακό καφενείο, άνετο σαλόνι κι εστιατόριο κρητικής κουζίνας με προϊόντα του αγροκτήματος. (28340 61611)

«Απλυνόρι», Κύθηρα
Λιτός ξενώνας στα Μητάτα, στο κέντρο του νησιού, φτιαγμένος με όρεξη και μεράκι. Ιδανικός για όσους αναζητούν σπιτική φιλοξενία και αγροτουριστικές δραστηριότητες, ακόμη κι αν χρειαστεί να στερηθούν λίγες ανέσεις. Οι μικροί κοινόχρηστοι χώροι θυμίζουν όντως σπίτι, ενώ από την κουζίνα βγαίνουν καθημερινά πλούσιο πρωινό αλλά και μεσημεριανό με ντόπια προϊόντα. Με άλλα λόγια, ιδανικό σενάριο για να το κλείσει ολόκληρο μια μεγάλη παρέα. (27360 33010)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.