5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers

Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια. Αυτά που ακολουθούν, όμως, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαραχθούν βαθιά στη γαστρονομική μνήμη και... στο πορτοφόλι όσων μπορούν να τα απολαύσουν.

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers

Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια. Αυτά που ακολουθούν, όμως, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαραχθούν βαθιά στη γαστρονομική μνήμη και... στο πορτοφόλι όσων μπορούν να τα απολαύσουν.

Στο ιδιωτικό τζετ της Four Seasons με γεύσεις «Noma»

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 1

Υπό τον τίτλο «Culinary Discoveries» το ιδιωτικό τζετ της Four Seasons αναχωρεί για δύο ιδιαίτερα ταξίδια μέσα στην χρονιά επαναπροσδιορίζοντας τον όρο «γαστρονομική αποκλειστικότητα». Υπό την επιμέλεια του Ρενέ Ρετζεπί («Noma»), κάθε ταξίδι θα διαρκεί 21 ημέρες, ισάριθμες εμπειρίες και φυσικά εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλο τον κόσμο. Τα βράδια οι ταξιδιώτες θα διανυκτερεύουν στο Four Seasons της εκάστοτε στάσης ενώ ο σεφ, Κέρρυ Σίαρς, θα φροντίζει για την διατροφή τους στον αέρα. Το πρώτο ταξίδι θα διαρκέσει από τις 27/5 μέχρι τις 14/6 με στάσεις στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Βομβάη, τη Φλωρεντία, τη Λισαβώνα, την Κοπεγχάγη και το Παρίσι μεταξύ άλλων. Ενώ το δεύτερο από τις 3 μέχρι τις 26/9 με στάσεις στο Σιάτλ, το Κυότο, το Πεκίνο, τις Μαλδίβες, τη Βουδαπέστη, την Αγία Πετρούπολη, τo Μαρακές και τη Βοστώνη. Αν απορείτε για το κόστος, αυτό είναι στις € 135.000.

Πρωινό στο ελικόπτερο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 2

Παραμένοντας στους αιθέρες, ήρθε η ώρα για κάτι πιο απλό. Πρωϊνό! Το «Cristallo Hotel Spa & Golf» στην Κορτίνα προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία 5* στο δημοφιλές χειμερινό resort που περιλαμβάνει πρωϊνό σε ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πτήση διάρκειας μίας ώρας πάνω από το πέρασμα Giau στις Δολομιτικές Άλπεις από τα χέρια του Φαμπρίτσιο Αλμπίνι. Αν, όμως, δεν θέλετε να βάλετε ξυπνητήρι στις διακοπές σας υπάρχει πάντα η λύση ενός δείπνου για δύο σε τελεφερίκ.

Γευσιγνωσία σάκε στις Άλπεις

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 3

Η αλήθεια είναι πως ανοίγοντας στα τέλη του 2013, το «The Chedi Hotel» – που βρίσκεται στην γραφική ελβετική πόλη Αντερμά - έχει ανεβάσει τον πήχη της πολυτέλειας στις Άλπεις με πολλούς τρόπους, του γαστρονομικού συμπεριλαμβανομένου. Στο ιαπωνικό του εστιατόριο επικεφαλής είναι ο μάνατζερ Αρμάν Τζαφρί, ένας sake sommelier (καθώς υπάρχει και αυτή η ειδικότητα). Must το μενού course kaiseki με εξειδικευμένες προτάσεις σάκε-γνωσίας!

Sushi master-class στο Μόντε Κάρλο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 4

Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε στο θρυλικό «Buddha Bar» του Μόντε Κάρλο όχι για να διασκέδασετε αλλά για να παρακολουθήσετε μαθήματα sushi; Φανταστείτε sushi experts να σας διδάσκουν τα βασικά της ιαπωνικής κουζίνας ξεκινώντας από τις τεχνικές μαγειρέματος του ρυζιού και τις κοπές του ψαριού μέχρι την προετοιμασία των maki και των rolls. Με 200 γίνεστε σαμουράι της κουζίνας!

Στο Μάτσου Πίτσου με «gourmet» τρένο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 5

Η επίσκεψη και μόνο στο Μάτσου Πίτσου αποτελεί άπιαστο όνειρο για πολλούς. Ταξιδεύοντας, όμως, με το τρένο Belmond Hiram Bingham μπορεί να αποδειχθεί το απόλυτο ταξίδι ζωής. Το πολυτελές τρένο - που θυμίζει έντονα την δεκαετία του ’20 λες και θα ξεπηδήσει από την κουκέτα κάποιου βαγονιού ο Ηρακλής Πουαρό – ξεκινά από το Cuzco με ένα brunch που συνοδεύεται από εκλεκτά περουβιανά κρασιά. Στη συνέχεια ακολουθεί η πολυαναμενόμενη επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου ενώ καθώς το τρένο αναχωρεί για το θρυλικό χωριό Poroy στο τραπέζι σερβίρεται ένα ειδικό μενού με αναφορές στην αρχέγονη ιστορία των Άνδεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.