10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά

Συγκεντρώσαμε μερικούς προορισμούς, ιδανικούς για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανήμερα ή με ετεροχρονισμένες εξορμήσεις στη φύση και στην πόλη.

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά

Ναύπλιο

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 1

Μακράν η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου και μία από τις ομορφότερες της χώρας, το κουκλίστικο Ναύπλιο και η Παλιά Πόλη του είναι all-time classic αγαπημένος προορισμός για τους ερωτευμένους και όχι μόνο. Τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, οι πεζόδρομοι, τα σοκάκια, η αρχιτεκτονική, η ατμόσφαιρα, το παραλιακό μέτωπο, τα δύο ενετικά κάστρα, η Ακροναυπλία, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν ακαταμάχητο. Αν, δε, αντέξετε και ανεβείτε τα σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι θα απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Πιείτε τον καφέ σας στην γραφική πλατεία Συντάγματος και μην ξεχνάτε ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Περισσότερα για το Ναύπλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Μονεμβασιά

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 2

Επικρατεί η άποψη πως αν δεν επισκεφθείτε την Μονεμβασιά ερωτευμένοι δεν μπορείτε να συλλάβετε την επιρροή της ατμόσφαιράς της. Ιδού η ευκαιρία σας για ένα ταξίδι με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Τα μεσαιωνικά τείχη αυτής της πανέμορφης καστροπολιτείας – που είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές της Ελλάδας – περιβάλλουν δεκάδες εκκλησίες (από τις οποίες ξεχωρίζει η Αγία Σοφία), αρχοντικά, χαμάμ, καλντερίμια και ατμοσφαιρικά boutique hotel. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, κάτι που θα κάνει τους περιπάτους σας ακόμα πιο ρομαντικούς. Μην παραλείψετε να κατεβείτε μέχρι το γοητευτικό Πορτέλο ή να ανεβείτε μέχρι την έρημη Επάνω Πόλη για να μεταφερθείτε σε έναν άλλο κόσμο.

Περισσότερα για τη Μονεμβασιά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Στεμνίτσα

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 3

Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Αρκαδίας με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια αντιστέκεται με στυλ στην υπερβολική τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις. Περπατήστε χέρι-χέρι περνώντας κάτω από τις καμάρες των σπιτιών ή καθίστε στην ολοζώντανη πλατεία κάτω από τα πλατάνια. Επισκεφθείτε την ξακουστή σχολή αργυροχρυσοχοϊας και το λαογραφικό μουσείο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χειροποίητα κοσμήματα για την καλή σας στα διάφορα παραδοσιακά εργαστήρια του χωριού. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε τον Λούσιο ποταμό ο οποίoς προσφέρεται για εκδρομές και rafting ενώ μπορείτε να ανακαλύψετε κάποια από τα μονοπάτια του "Menalon Trail" και να χαθείτε στην φύση.

Περισσότερα για τη Στεμνίτσα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Παύλιανη

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 4

Αν ψάχνετε κάτι όμορφο και ήσυχο για να κάνετε έκπληξη στο έτερον σας ήμισυ, η Παύλιανη είναι το μεγάλο outsider που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Καταπράσινη περιοχή με χιονισμένο τοπίο στις γύρω κορφές τους χειμερινούς μήνες αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για σαφάρι στα γύρω ορεινά χωριά καθώς βρίσκεται κοντά στο ορεινό τρίγωνο μεταξύ Γκιώνας, Βαρδουσίων και Οίτης. Χωθείτε στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης με την πλούσια χλωρίδα ακούγοντας τον ήχο του αέρα που περνά ανάμεσα από τα επιβλητικά δέντρα ή εξερευνήστε με την ησυχία σας το μονοπάτι που βρίσκεται μεταξύ Άνω και Κάτω Παύλιανης και οδηγεί στο πιο feelgood δάσος που έχετε περπατήσει ποτέ.

Περισσότερα για την Παύλιανη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Καρπενήσι

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 5

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την άκρως "ρομαντική" λίστα το Καρπενήσι. Οι οργανωμένες υποδομές διαμονής και η ανεπτυγμένη σκηνή εστίασης και διασκέδασης θα σας προσφέρουν μία μοναδική και έντονη εμπειρία γεμάτη επιλογές. Περπατήστε στο κέντρο χαζεύοντας τις βιτρίνες, πάρτε τον καφέ σας στο σαλέ του χιονοδρομικού, επισκεφθείτε την πανέμορφη Μονή Προυσού και κάντε μία βόλτα στα καλντερίμια του Παλαιού Μικρού Χωριού ή του Κεφαλόβρυσου. Αν είστε περιπετειώδες ζευγάρι, τιμήστε την πεζοπορική διαδρομή στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς που ξεκινά από τον Προυσό ή περάστε μία βόλτα από την λίμνη Κρεμαστών.

Περισσότερα για το Καρπενήσι και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Τρίκαλα

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 6

Κατά πολλούς, η πιο όμορφη πόλη της Θεσσαλίας τα κουκλίστικα Τρίκαλα θα σας εκπλήξουν. Περιποιημένη και γραφική η πόλη είναι στα καλύτερά της σε περίοδο εορτών, πόσο μάλλον σε καρναβαλική περίοδο. Περπατήστε αγκαλιά δίπλα στο ποταμάκι που διασχίζει την πόλη, νοικιάστε ένα ποδήλατο (θα εκπλαγείτε από το πόσους ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα συναντήσετε) και περιηγηθείτε με στυλ στα μικρά δρομάκια και στους όμορφους πεζοδρόμους. Αν, δε, θέλετε να πάρετε μία γερή ιδέα από φύση, τα Μετέωρα και ο Κόζιακας με την Ελάτη και το Περτούλι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Ετοιμαστείτε!

Περισσότερα για τις ομορφιές της Θεσσαλίας και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Ιωάννινα

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 7

Η λίμνη και η ζωντανή καστροπολιτεία κάνουν τα Γιάννενα να μοιάζουν σαν βγαλμένα από άλλη εποχή. Παραδοσιακά κτίρια, χρωματιστές πινελιές και μία αύρα "αστικής εξοχής" προσφέρουν ανάσες χαλάρωσης. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να περπατήσετε με το αμόρε σας εντός των τειχών, στον παραλίμνιο δρόμο ή στο ιστορικό κέντρο που εκτείνεται περιμετρικά του κάστρου. Υπάρχει και νυχτερινή ζωή στην πολή, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μπλεχτείτε με τον φοιτητόκοσμο στα τσιπουράδικα και τα μικρά μπαράκια. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά από όλα αυτά σε μισή περίπου ώρα μπορεί να βρεθεί στο Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια ή τα Τζουμέρκα τότε συνειδητοποιούμε ότι τα Γιάννενα παίζουν σε άλλη πίστα κάθε εποχή.

Περισσότερα για τα Ιωάννινα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Καστοριά

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 8

Πανέμορφο τοπίο, παλιά αρχοντικά εμπόρων, λίμνη, βυζαντινές εκκλησίες (υπάρχουν περισσότερες από 70), η πιο διάσημη αγορά γουναρικών της Ελλάδας και εναλλακτικά καφενεία. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την Καστοριά ξεχωριστή. Περπατήστε χέρι-χέρι στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με τα πολλά όμορφα νεοκλασικά και στο Ντολτσό και χαζέψτε την θέα στην λίμνη από την κορυφή κάποιου ανηφορικού δρόμου. Ο μικρός ή ο μεγάλος γύρος της λίμνης είναι άκρως ρομαντικός και θα σας κάνει να ξεχάσετε προς στιγμήν ότι βρίσκεστε σε πόλη.

Περισσότερα για την Καστοριά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Θεσσαλονίκη

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 9

Η Θεσσαλονική ήταν ανέκαθεν από τους πιο αγαπημένους ρομαντικούς προορισμούς. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που που η πόλη με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κοιτάζει τον Θερμαϊκό με ντιζάιν διαθέσεις. Ξεκινήστε την βόλτα σας με τα πόδια ή με ποδήλατο από το κάτω μέρος της πλατείας Αριστοτέλους και καταλήξτε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα ανοίξει η καρδιά σας και μάλλον θα ερωτευθείτε ξανά από την αρχή. Κατά τα άλλα, σταθερές αξίες η Τσιμισκή, η Άνω Πόλη και οι κυριολεκτικά άπειρες επιλογές για καλό φαγητό και διασκέδαση θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Καβάλα

10 προορισμοί για ρομάντζο αλά ελληνικά - εικόνα 10

Ο ορισμός της πόλης-έξω καρδιά, η Καβάλα είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στην θάλασσα και διαθέτει πολλά αξιοθέατα ιστορικής σημασίας. Ιδανική για ατελείωτες ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης όπου δεσπόζει το κάστρο ή στις παλιές καπναποθήκες. Περάστε μία βόλτα και από την παραδοσιακή συνοικία του Αγίου Νικολάου που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας αν της αφιερώσετε χρόνο και την εξερευνήσετε. Αν είστε φυσιολάτρες κατευθυνθείτε βορειοανατολικά προς το δέλτα του Νέστου εκεί που θα μείνετε άφωνοι με την οργιαστική βλάστηση και τη γαλήνη ή δυτικά προς το Παγγαίο όρος για κάτι πιο ήπιο και ορεινό με θέα στην πεδιάδα και τη θάλασσα.

Περισσότερα για την Καβάλα και αξιλογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.