Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters

Ψάχνετε μία έξυπνη και εναλλακτική βόλτα στην Αθήνα; Η ομάδα των Athens Wonders με τα vintage scooters μας συστήνεται και ο Ματθαίος Δαμίγος μας εξηγεί την ιδέα πίσω από τα tours. 

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters

Ψάχνετε μία έξυπνη και εναλλακτική βόλτα στην Αθήνα; Η ομάδα των Athens Wonders με τα vintage scooters μας συστήνεται και ο Ματθαίος Δαμίγος μας εξηγεί την ιδέα πίσω από τα tours.

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters - εικόνα 1

Η ομάδα των Athens Wonders έρχεται για να προσφέρει (σ.σ: μετρώντας μόλις λίγους μήνες λειτουργίας) ένα στυλάτο, φινετσάτο και πρακτικό πρόγραμμα ξενάγησης στις ομορφιές και τις ενδιαφέρουσες γωνιές της Αθήνας χωρίς να ακολουθεί τις προφανείς μαζικές επιλογές για ένα κοινό που αγαπά την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία ενώ θέλει να νιώσει ταυτόχρονα ευέλικτό και ελεύθερο. Μιλήσαμε με τον Ματθαίο Δαμίγο ο οποίος ανέλαβε να μας συστήσει την ουσία της ιδέας πίσω από το Athens Wonders καλώντας μας για έναν καφέ στα γραφεία τους κάτω από τον ίσκιο της Ακρόπολης.

Ποια είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το Athens Wonders; Πότε και πως γεννήθηκε αυτή;

Η ιδέα για τις περιηγήσεις στην Αθήνα με vintage scooters γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τότε μέχρι την δημιουργία των Αthens Wonders (Σεπτέμβρη του 2016), η ομάδα που τους απαρτίζει, αφιέρωσε πολλές ώρες σχεδιασμού, έρευνας κ δοκιμών προκειμένου να μπορέσει να μετατρέψει αυτήν την ιδέα σε πράξη με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη την δυνατότητα να ζήσει την Αθήνα όπως την ζουν οι κατοικοι της. Τα vintage scooters μας, δίνουν στους ενδιαφερόμενους ς την ευκαιρεία να επισκεφθούν με μεγάλη ευκολία κ ευελιξία, μέσα σε λίγο χρόνο, μέρη τα οποία θα ήταν πρακτικά αδύνατον να δει κάποιος μετακινούμενος είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε συμμετέχοντας σε κάποιο παραδοσιακό είδος μαζικών περιηγήσεων (για παράδειγμα με τουριστικά λεωφορεία). Κ όλα αυτά παρέχονται σε ιδιαίτερα όχι μόνο ελκυστικά από απόψη τιμής , αλλά κ συνεχώς ενημερωμένες προτάσεις που ακολουθούν τις νέες τάσεις κ ρυθμούς της πόλης συνδυάζοντας έτσι την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής κ τον φινέτσατο αέρα μιας άλλης εποχής . . .

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters - εικόνα 2

- Ποιο ήταν το niche της αγοράς που είδατε;

Επισκέπτες από το εξωτερικό κ την Ελλάδα, οι οποίοι είναι είτε λάτρεις των συγκεκριμένων scooter, είτε άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με μια απλή περιήγηση στην πόλη μέσα σε στενά προκαθορισμένα χρονικά όρια κ διαδρομές.

- Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως χωρίζονται οι 2 βασικές κατηγορίες διαδρομών;

Η πρώτη κατηγορία (η αυτόνομη περιήγηση) δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να περιηγηθεί με ειδικά σχεδιασμένες συσκευές πλοήγησης, με την χρήση των οποίων ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να διαλέξει μια απο τις ήδη σχεδιασμένες κ εγκατεστημένες θεματικές ενότητες/διαδρομές, είτε να σχεδιάσει την δική του διαλέγοντας ένα (ή περισσότερα) από τις εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος που εμπλουτίζονται συνεχώς. Η δεύτερη κατηγορία αφορά περιηγήσεις ιδιαίτερων θεματικών ενδιαφερόντων (για παράδειγμα αρχιτεκτονικού, φωτογραφικού κ άλλων) με την συνοδεία κ καθοδήγηση επαγγελματιών των αντίστοιχων κλάδων (αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, κλπ)

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters - εικόνα 3

- Ποιες είναι οι αγαπημένες σας γειτονιές, βόλτες και μαγαζιά στην Αθήνα;

Η Αθήνα είνα ταυτόχρονα μια μεγάλη πόλη κ συνάμα πολλά μικρά "χωριουδάκια" το ένα δίπλα στο άλλο. Θα χρειζόμασταν πολλές γραμμές προκειμένου να αναφέρουμε τις αγαπημένες μας γειτονιές.Ενδεικτικά λοιπόν αναφέρουμε το Μεταξουργείο κ φυσικά το Κουκάκι όπου διαλέξαμε προκειμένου να εγκατασταθούμε. Μια από τις αγαπημένες μας βόλτες για τον χειμώνα είναι τα Πετράλωνα για καφέ στον Μπάμπουρα κ εφημερίδα την Κυριακή το πρωί' αργότερα η μέρα μας βρίσκει να ανακαλύπτουμε & να εξερευνούμε μικρούς αυθεντικούς γαστρονομικούς θησαυρούς με την βοήθεια του Aθens Special του αγαπημένου μας Βασίλη Καλίδη. Τα βράδια μας βρίσκουν στα μοναδικά Εξάρχεια με τον μποέμ χαρακτήρα τους... 'Οταν ανοίγει ο καιρός βάζουμε μπρος τις μηχανές των vintage scooters μας κ χαράζουμε πορεία για την Αθηναϊκή ριβιέρα που συνδυάζει πολλά ενδιαφέροντα μαζί (από ψώνια στην Γλυφάδα, μέχρι βουτιές σε μια από τις υπέροχες παραλίες που έχει αυτή η πόλη κ μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο. Κ όταν πεινάσουμε διαλέγουμε να απολαύσουμε μια παγωμένη μπύρα με σαλάτα κ καλαμαράκια σε ταβερνούλες που πραγματικά νοιώθεις το κύμα στα πόδια σου

- Τι σκαρώνετε με τα εκτός έδρας;

Βρισκόμαστε σε στάδιο ανάπτυξης κ αναζητούμε μέρη κ ανθρώπους-συνεργάτες που να αγαπούν τον τόπο τους κ μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς : επισκέπτες που κοντά μας θα αγαπήσουν την πόλη μας κ θα γυρίσουν στον τόπο τους γεμάτοι αληθινές εμπειρίες.

- Πως είναι δομημένο το εταιρικό κομμάτι του team building και τι προσφέρει;

Η ομάδα των Athens Wonders, απαρτίζεται από στελέχη που προέρχονται αμιγώς από τον κλάδο του τουρισμού με μεγάλη εμπειρία τόσο στον τομέα του τουρισμού αναψυχής όσο κ τον τομέα των εταιρικών εκδηλώσεων. Ειδικότερα ο ιδρυτής της (Μ. Δαμίγος) έχει μια μακρόχρονη πορεία 25 κ πλέον χρόνων στον τουριστικό τομέα, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να είναι αφερωμένη στην διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων κ συνεδρίων. Η ιδέα διοργάνωσης μιας εταιρικής εκδήλωσης η οποία θα εντάσει μέσα στην ατζέντα της μια δραστηριότητα με vintagescooters αποτελεί μια άριστη ευχάριστη κ ολοκαίνουργια για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία. Προσκαλούμε τόσο τους συνάδελφους του κλάδου των εταιρικών, εκδηλώσεων, συνεδρίων κ γενικότερα όσους εμπλέκονται στον συγκεκριμένο τουριστικό κλάδο του M.I.C.E. αλλά κ τους επικεφαλείς marketing & human resources εταιριών να επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου να γνωρίσουν αυτόν το νέο πεδίο δραστηριοτήτων. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι ο στόλος μας προσφέρει μια άριστη ευκαιρεία & εργαλείο για τις διαφημιστικές εταιρείες για να προτείνουν στους πελάτες τους νέους τρόπους διαφήμισης (product launch, pop up pointspromotions κ.α.).

Κλείνοντας εμείς θα μπορούσαμε να σημειώσουμε απλώς τα highlights που ξεχωρίσαμε, αφού πρώτα τονίσουμε πως υπάρχουν προγράμματα που εκτελούνται με την βοήθεια ειδικά customized GPS (όπως το πιασάρικο hippest corners) ενώ και κάποια άλλα που πραγματοποιούνται με οδηγό-ξεναγό πάντα σχετικό με την θεματική της βόλτας. Για παράδειγμα, ξεχωρίσαμε το γαστρονομικό, το αρχιτεκτονικό, το φωτογραφικό και το ιστορικό τουρ. Σε γενικές γραμές, το κόστος κυμαίνεται από 30 μέχρι 200 ευρώ το άτομο αναλόγως της επιλογής και των ατόμων που θα απαρτίζουν το γκρουπ.

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters - εικόνα 4

INFO

Athens Wonders http://athenswonders.com/

2109248104 - 6945997644

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.