9 αποδράσεις για το φθινόπωρο

Σύντομες, σε κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς, ή απλωμένες σε ένα τετραήμερο, για όσους έχουν υπόλοιπο αδείας και όρεξη να πάνε λίγο πιο μακριά, οι πρώτες φθινοπωρινές εξορμήσεις έχουν άρωμα βουνού αλλά και το ξενοδοχείο που τους ταιριάζει.

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο

Σύντομες, σε κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς, ή απλωμένες σε ένα τετραήμερο, για όσους έχουν υπόλοιπο αδείας και όρεξη να πάνε λίγο πιο μακριά, οι πρώτες φθινοπωρινές εξορμήσεις έχουν άρωμα βουνού αλλά και το ξενοδοχείο που τους ταιριάζει.

Βόλος ή Πήλιο;

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 1
Ατμόσφαιρα και θέα στο «Xenia Volos»

Η χαλαρή εκδοχή ενός weekend στην όμορφη θεσσαλική πρωτεύουσα ξεκινά με βόλτες, ποδαράτες ή… ορθοπεταλιά, στη γραφική παραλία της πόλης και συνεχίζεται με μοντέρνες τσιπουροκατανύξεις στο «Με ζεν», ωραίες all-day καταστάσεις στο «Ba.Ca.Re» και βραδινές βόλτες στα Παλαιά. Από την άλλη, όμως, δύσκολα αντιστεκόμαστε και στο κλασικό πηγαινέλα ανάμεσα σε Πορταριά και Μακρινίτσα που μας «κοιτάζουν» από ψηλά και απέχουν μόλις μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Μέλος των Domotel, το «Xenia Volos» είναι ένα στιλάτο city resort με προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα, άνεση, πολυτέλεια και καλές παροχές. Μεγάλα δωμάτια, με λιτό ντιζάιν, άνετα μπάνια, spa, εστιατόριο και roof garden.

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 2
Ζεστή ατμόσφαιρα και άνεση στις «Δρυάδες»

Αν πάλι ψηφίζετε Πήλιο, μια ωραία πρόταση έξω από τα κλασικά είναι ο γραφικός και ήσυχος Άγιος Λαυρέντιος, με πολύ παραδοσιακό χρώμα. Το ξενοδοχείο Δρυάδες, ανανεωμένο φέτος με spa, αποτελεί κλασική ποιοτική πρόταση διαμονής, ενώ ακόμη κι αν δεν μείνετε εδώ το αδελφό εστιατόριο Δρυάδων Γεύσεις αγαπά την παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές πινελιές.

Ορεινή Κορινθία για δύο

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 3
Βουρ... για Τρίκαλα Κορινθίας!

Την ώρα που οι λάτρεις της ησυχίας επιλέγουν τη μεριά της Ζήρειας που «βλέπει» το μαγευτικό κάμπο του Φενεού, το κεφαλοχώρι της Γκούρας και τη λίμνη Δόξα, τα ζευγαράκια κάνουν βόλτες στις γειτονιές των Τρικάλων, όπου χτυπά και η καρδιά του ορεινού μετώπου της Κορινθίας. Ειδικά τα μεσαία Τρίκαλα, με τα περισσότερα μπαράκια και ταβερνάκια, τα σαββατοκύριακα μετατρέπονται σε ζωηρή ζευγαρούπολη, ενώ οι περισσότεροι ξενώνες δίνουν έμφαση στη ρομαντική ατμόσφαιρα. Στο «Αρχοντικό Φιαμέγκου» (2743091188), στην είσοδο του οικισμού, η ιδιοκτήτρια έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα στη διακόσμηση, επιλέγοντας σκούρα ξύλινα έπιπλα, κρεβάτια με ουρανό, ρετρό φωτιστικά και ζεστούς χρωματισμούς στα υφάσματα.

Ηπειρώτικο city break στα Γιάννενα

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 4
«Φρόντζου Πολιτεία»

Μπορεί οι νέοι δρόμοι να κάνουν εύκολη υπόθεση το «πέταγμα» μέχρι το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια και την Κόνιτσα, ωστόσο, και μόνο στα Γιάννενα να μείνουμε, μια χαρά θα περάσουμε. Μεταξύ άλλων, θα δώσουμε τα ραντεβού μας, κλασικά, στο Ρολόι, θα μπούμε εντός των τειχών για μια βόλτα στο Κάστρο, θα πάρουμε το καραβάκι μέχρι το νησάκι της κυρα-Φροσύνης και θα επιδοθούμε σε bar-hopping στους πεζοδρόμους της πόλης. Όσον αφορά τη διαμονή το «Φρόντζου Πολιτεία» διαθέτει μοναστηριακού τύπου πολυτελείς mini suites και βρίσκεται στην καρδιά του αισθητικού δάσους των Ιωαννίνων με καταπληκτική θέα σε μία παραδοσιακή πέτρινη πλατεία με πλατάνια. Για κάτι πιο οικογενειακό, σημειώστε το boutique ξενοδοχείο «Haones Suites», πολύ κοντά στο σπήλαιο του Περάματος, με 9 καλόγουστες σουίτες, διακοσμημένες με γαλλικά πατιναρισμένα έπιπλα και custom made στοιχεία.

Ορεινή Ναυπακτία για φυσιολάτρες

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 5
Ναύπακτος με νησιώτικη γοητεία

Αν και τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, δεν έχουν απογειωθεί τουριστικά διατηρώντας το χαμηλό τους προφίλ και προσφέροντας μια ιδέα περιπέτειας σε όσους τα επιλέξουν για ένα φυσιολατρικό γουικέντ. Παίρνοντας την ανηφόρα από τη Ναύπακτο, όπου προβλέπεται μια πρώτη στάση, συνεχίζουμε προς τα κεφαλοχώρια της Ελατούς και της Άνω Χώρας, λίγο προτού «χαθούμε» σε δάση και πλαγιές. Η πιο φρέσκια πρόταση διαμονής στο βουνό είναι το «Omalia Village» (2634048000), με 18 διαμερίσματα μοιρασμένα σε πετρόχτιστα κτίρια, στην άκρη μιας χαράδρας με υπέροχη θέα στο χωριό Κρυονέρια.

Ορεινή Αρκαδία για όλους

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 6
«Μπελλαίικο»

Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Βυτίνα, Λαγκάδια… Σε απόσταση βολής από την Αθήνα, τα χωριά του Μαινάλου συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε γραφικότητα, κρατώντας όμως το καθένα την προσωπικότητά του, ενώ το εξίσου πολυμορφικό ξενοδοχειακό σκηνικό προσφέρει λύσεις σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Από τις παρέες και τα ζευγάρια που γεμίζουν εδώ και χρόνια τα μόλις πέντε δωμάτια του «Μπελλαίικου» (2795081286) στη Στεμνίτσα και, βεβαίως, απολαμβάνουν τα επικά πρωινά της Νένας, μέχρι τους λάτρεις της πολυτέλειας και των παροχών υψηλού επιπέδου που βρίσκουν στο πεντάστερο «Nymfasia Arcadia Resort», στις παρυφές του ελατοσκέπαστου όρους Μαινάλου στη Βυτίνα, όλες τις πολυτελείς παροχές ενός μοντέρνου χώρου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική που εντάσσεται πλήρως στον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο.

Μαγική Καστοριά

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 7
Boutique Καστοριά στο «Αρχοντικό Ωρολογόπουλου»

Με επίκεντρο τη μαγευτική λίμνη Ορεστιάδα, τη βόρεια και τη νότια παραλία αλλά και τις αμέτρητες βυζαντινές εκκλησιές, η Καστοριά δένει μοναδικά το παρελθόν με το παρόν και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Αν και τα Ραγκουτσάρια αργούν ακόμη, το Ντολτσό στη νότια παραλία αποτελεί μια από τις πλέον ατμοσφαιρικές συνοικίες της πόλης, όπου η περιπλάνηση ανάμεσα στα τριώροφα αρχοντικά των εύπορων Καστορια­νών του 18ου και του 19ου αι. μετατρέπεται σε συναρπαστική εμπειρία. Μιαν ανάσα από την κεντρική πλατεία, το διατηρητέο αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου μετατράπηκε πρόσφατα από τον πολιτικό μηχανικό και ιδιοκτήτη Σιδέρη Σμαρόπουλο στον πολυτελή ξενώνα «Αρχοντικό Ωρολογόπουλου» (2467021604).

Θεσσαλονίκη για πάντα

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 8

Πάντα ζωντανή και δραστήρια, η φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη είναι μια καλή λύση για ένα urban γουικέντ στα βόρεια. Δεν βλέπουμε την ώρα για εκείνο το πρώτο ενσταντανέ στην πλατεία Αριστοτέλους, στην ανανεωμένη παραλία, στις «κοκέτες» οδούς του κέντρου και στις γοητευτικές παλιές αγορές, με τα χρώματα και τις μυρωδιές να κυριαρχούν. Τα νέα στέκια αλλά και τα boutique hotels της Θεσσαλονίκης ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια, οπότε συμβουλευτείτε τον Alpha Guide για φαγητό και διαμονή .

Road trip στη Λακωνική Μάνη

9 αποδράσεις για το φθινόπωρο - εικόνα 9

Καλά τα βουνά, δεν λέμε, αλλά και μια αυτοκινητάδα costa costa στη Λακωνική Μάνη έχει τη χάρη της χειμώνα καλοκαίρι. Οδηγώντας, όλο και κάποιο άγνωστο πετρόχτιστο χωριό θα μας κάνει να λοξοδρομήσουμε για λίγο από την πορεία μας, καθώς κάνουμε τις απαραίτητες επαναληπτικές στάσεις στα αγαπημένα μας, από το Οίτυλο μέχρι την Αρεόπολη, τον Πύργο Διρού και τον Γερολιμένα. Το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο «Πέτρα και Φως» (2733054050) ατενίζει από ψηλά τον κόλπο του Οίτυλου, με ξύλινες οροφές στα δωμάτια, εμφανή πέτρα στους περισσότερους χώρους, σοφιστικέ στιλ στην επίπλωση και πολλές παροχές, ενώ το «Κυρίμαι» (2733054288) στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο συγκρότημα μανιάτικων κτιρίων του 1870 πάνω στη θάλασσα, με υπέροχη θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο, μοναδική ατμόσφαιρα και διακόσμηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα που υπογράφει ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.