Carouge: Η ωραία της Γενεύης

Απέναντι από τον ποταμό Αρβ και λίγες μόλις στάσεις από το κέντρο της Γενεύης, βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης, ιδανική για βόλτες.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης

Απέναντι από τον ποταμό Αρβ και λίγες μόλις στάσεις από το κέντρο της Γενεύης, βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης, ιδανική για βόλτες.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 1
Παραλία αλά ελβετικά!

Μια επίσκεψη στην Carouge είναι σαν ένα ταξίδι-αστραπή σε τόπο μεσογειακό. Ξεκινάς να περπατάς στα σοκάκια και ξαφνικά δεν έχει σημασία πού πηγαίνεις αλλά το ότι είσαι εκεί και απολαμβάνεις τη στιγμή. Η αρχιτεκτονική γοητευτική, με κτίρια χαμηλά και πολύχρωμα, που αφήνουν τον άνθρωπο να αναπνεύσει και τον προτρέπουν να ονειρευτεί.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 2
Ξεχωριστά κοσμήματα στο LindseyMarie.

Το καλοκαίρι πιάνεις θέση σε μια από τις λουλουδιασμένες της πλατείες ή στα μποέμ cafe-bistro που βγάζουν τραπεζάκια έξω και απλώς χαζεύεις τον παλμό της γειτονιάς. Οι boutiques είναι όλες τους ιδιαίτερες, καθώς η Carouge έχει εμπνεύσει και προσελκύσει ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεξιότητες. Από σαπουνάκια-έργα τέχνης και ιδιαίτερα άλατα για το μπάνιο στο Autour du Bain μέχρι vintage θησαυρούς στο Mamzelle Popeline (rue de la Filature 36) και ξεχωριστά κοσμήματα, όπως αυτά της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Lindsay Wendler στην boutique LindseyMarie.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 3
Σούπερ παγωτό στο Bellamia.

Την ημέρα της ανοιχτής αγοράς τροφίμων (Τετάρτη και Σάββατο πρωί) η Place du Marche γεμίζει μυρωδιές, γεύσεις και ανθρώπινες φωνές. Εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσεις τους ντόπιους παραγωγούς, να δοκιμάσεις τα προϊόντα τους και να γευτείς τον τοπικό πλούτο της περιοχής. Η ίδια πλατεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά με αντίκες, όπου βρίσκεις κυρίως έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι (από Μάρτιο μέχρι Δεκέμβριο).

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 4
Κλασικό open air ραντεβού η αγορά με αντίκες.

Οι food lovers θα βρουν αρκετούς ακόμη λόγους για εξερεύνηση, όπως η... γευσιγνωσία ελβετικής σοκολάτας σε μια από τις boutiques του ονομαστού chocolatier Philippe Pascoet ή συγκλονιστικά νόστιμο ιταλικό παγωτό στο Bellamia (Place du Marché 2). Στα μπιστρό όπως το «Vert Bouteille» (Rue Vautier 7) το κρασί ρέει στα ποτήρια από νωρίς, αγαπημένη συνήθεια ιδιαίτερα στο γαλλικό κομμάτι της χώρας, που συνδυάζεται άψογα με ποικιλίες από ντόπια αλλαντικά και τυριά. Και προτού το καταλάβεις, οι βραδιές συνεχίζονται δυναμικά σε κάποιο bar, όπως το «Le 19ème», με έμφαση στις μπίρες αλλά και στις βραδιές καραόκε (Rue Ancienne 19).

Info www.geneve-tourisme.ch

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.