'Ωρα για χιονοδρομικά!

Χάρη στις ραγδαίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Κάνουμε focus σε 8 από αυτά και... κλείνουμε ραντεβού στις πίστες!

'Ωρα για χιονοδρομικά!

Χάρη στις ραγδαίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Κάνουμε focus σε 8 από αυτά και... κλείνουμε ραντεβού στις πίστες!

Brand new Παρνασσός

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 1

Η ναυαρχίδα του χιονοδρομικού τουρισμού της χώρας βρίσκεται φέτος στην καλύτερη φάση της χάρη στα πολυπόθητα εδώ και χρόνια έργα εκσυγχρονισμού για τα οποία σας έχουμε ήδη γράψει εκτενώς. Ακόμα και να μην κάνετε σκι αξίζει να ανεβείτε από τα Κελάρια μέχρι την κορυφή του Βάκχου με τον ολοκαίνουργιο αναβατήρα τύπου combi lift, ο οποίος υπάρχει μονάχα σε άλλα 3 χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, ενώ τα Σάββατα τα σλάλομ κρατάνε μέχρι τις 8 το βράδυ. Η συνέχεια γράφεται ασφαλώς στο πολύβουο κεντρικό στενό της Αράχοβας, όπου δεν λείπουν οι νέες αφίξεις, ή στις πλατείες της Αγόριανης και της Αμφίκλειας για όσους αποζητάνε την ησυχία. Για διαμονή στην Αράχοβα προτείνουμε το πολυτελές Santa Marina Arachova Resort & Spa (2267031954) στο δρόμο προς το χιονοδρομικό και το καινούργιο συγκρότημα Monte Bianco Villas (2267031704) με αυτόνομα σαλέ στο Λιβάδι. Διαχρονικές επιλογές ο οικογενειακός ξενώνας Το Μπαλκόνι της Αγόριανης (2234061127) στην Αγόριανη και το Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού (2234029040) στην Αμφίκλεια.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Το πρόσφατο οδοιπορικό μας στην περιοχή εδώ

Νεανικός Χελμός

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 2

Από το πάρκο εκμάθησης σκι και σνόουμπορντ ειδικά για παιδιά με τρισδιάστατα σχέδια και φιγούρες μέχρι την παιδική χαρά με τσουλήθρες και τραμπάλες στα χιόνια αλλά και την διαρκή επίβλεψη από δασκάλους, παιδαγωγούς και ψυχολόγους, το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων δεν σταματά να εμπλουτίζει τις παροχές για τους μικρούς χιονοδρόμους, όπως και τα καινοτόμα πακέτα all inclusive ski, τα οποία προσφέρονται πλέον σε ποικίλους συνδυασμούς, καλύπτοντας κάθε budget. Όσο οι σκιέρ της παρέας καρβάρουν σε κάποιες από τις πίστες για κάθε γούστο και στο snow park, οι υπόλοιποι μπορείτε απολαύσετε τη βόλτα σας στο πάντα ζωντανό κέντρο των Καλαβρύτων ή να εκδράμετε προς το Μέγα Σπήλαιο, τη Μονή Αγίας Λαύρας, τη γραφική Ζαχλωρού και την γαλήνια Ζαρούχλα. Για διαμονή στα Καλάβρυτα προτείνουμε τον ανανεωμένο Ξενώνα Φαναρά (2692023665) και το περιποιημένο Chalet Azania’s (2692029100).

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Δραστήριο Καϊμακτσαλάν

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 3

Να φτάσουμε με το SnowCat στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για μοναδική θέα από την τρίτη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας ή να αναζητήσουμε την περιπέτεια καβάλα στο snowmobile μας; Το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν που άνοιξε ξανά πέρυσι ύστερα από μικρή αποχή υπόσχεται γενναίες δόσεις ολόλευκης αδρεναλίνης, καθώς μπορούμε ακόμα να επιδοθούμε σε Snow Kite αλλά και Parapente σε snow version. Με 13 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, 4 αναβατήρες (μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Κρέμασης που φτάνει μέχρι τα 2480 μ.) και δύο σαλέ, ένα στην είσοδο και ένα στις πίστες, ούτε οι λάτρεις της κλασικής χιονοδρομίας θα μείνουν παραπονεμένοι. Από το κοσμικό και συνάμα γραφικό χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, με τον ζεστό ξενώνα Πετρογόνημα (6907220600), μέχρι το Λουτράκι Αριδαίας με τις περίφημες ζεστές πηγές και το πολυτελές Chateau Rond Suites (2381091646), η περιοχή προσφέρεται για ανακαλύψεις.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Ξενύχτικο Βελούχι

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 4

Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το χιονοδρομικό του Καρπενησίου ξέρει σίγουρα να συνδυάζει το σκι με την διασκέδαση. Τα Σάββατα που η νυχτερινή χιονοδρομία κρατά μέχρι τη 1 το βράδυ σε δύο πίστες με το μεγαλύτερο νυχτερινό φωτισμό στην Ελλάδα, ανοικτό παραμένει και το Snow Bar, το οποίο φιλοξενεί συχνά πάρτυ αλλά και όλους όσοι θέλουν απλώς να αλλάξουν τον αέρα τους κάνοντας μια βόλτα με τον περίφημο αναβατήρα Τάκης Φλέγκας. Πολλές πίστες, 4 off-piste διαδρομές, πίστα για snowboard αλλά και FunBag συμπληρώνουν την εικόνα στο φοβερό και τρομερό Βελούχι, ωστόσο και ο γάργαρος Καρπενησιώτης έχει τα δικά του «μυστικά», τα οποία θα ανακαλύψετε οδηγώντας προσεκτικά από το Μεγάλο Χωριό και το Παλαιό Μικρό Χωριό, μέχρι τους Κορυσχάδες, το Κλαυσί, το Βουτύρο και τη Μονή του Προυσσού. Μένουμε στο πολυτελές Αρχοντόπετρα Suites & Spa (2237041100) ή στον φροντισμένο ξενώνα Λεβάντα (2273041101), αμφότερα στο Μεγάλο Χωριό.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Σκι με τους κενταύρους

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 5

Οι χειμερινοί κολυμβητές του Πηλίου το πρωί μπορούν (λέμε τώρα) να κάνουν τη βουτιά τους και λίγο αργότερα να κατεβαίνουν τις πλαγιές στο χιονοδρομικό Αγριόλευκες στα Χάνια έχοντας για κάδρο το απέραντο γαλάζιο. Τα χιόνια των τελευταίων ημερών που έπεσαν μέχρι και μέσα στον Βόλο έχουν ντύσει το βουνό των Κενταύρων στα λευκά, με όλες τις πίστες του χιονοδρομικού ανοικτές για τους σκιέρ και ένα ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο να το συνδέει καθημερινά με την πόλη. Και εδώ διοργανώνεται κάποια Σάββατα νυχτερινό σκι, ενώ στα Χάνια θα βρείτε επιπλέον κάποιες ταβέρνες και ξενοδοχεία, όπως το Πλειάδες (2428074211). Από τις κλασικές Πορταριά και Μακρινίτσα μέχρι την αρχοντική Τσαγκαράδα, με τον ξενώνα και εστιατόριο-θεσμός Αλέκα (2426049380), και το γαλήνιο Μούρεσι, με το εντελώς ανανεωμένο Agapitos Villas & Guesthouses (2426031005) και το ψαγμένο εστιατόριο «Εl», το βουνό είναι γεμάτο πανέμορφα χωριά.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Το πρόσφατο οδοιπορικό μας στην περιοχή εδώ

Αγαπημένη Βασιλίτσα

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 6

Στην καρδιά της οργιαστικής φύσης της Πίνδου, το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας δελεάζει τους λάτρεις της χιονοδρομίας και του σνόουμπορντ με πολλές πίστες, μεταξύ των οποίων αρκετές μαύρες, αλλά και την πρώτη πίστα half pipe της Ελλάδας, ενώ οι καταβάσεις έχουν για θέα πότε τον Όλυμπο και τον Σμόλικα, πότε το Βίτσι και τον Γράμμο. Για τη διαμονή σας θα πρέπει να κατευθυνθείτε στα γειτονικά χωριά που απέκτησαν ζωή χάρη στο χιονοδρομικό, όπως η Σμίξη, με το Casa la Mundi (2462025555) και το Valia Nostra Escape Hotel (2462080151), η Αλατόπετρα, με τις Αμαδρυάδες (2462025034), η Κρανιά, με το Pindos Resort (2462086200), το Πανόραμα με το Vasilitsa Resort (2462083555) και η περίφημη Σαμαρίνα, ένα από τα πλέον ορεινά χωριά της χώρας, με το ντιζαϊνάτο Samarina Resort (2462095216).

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

New entry Ανήλιο

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 7

Ανεβασμένη από κάθε άποψη η Ήπειρος, διαθέτει εδώ και ελάχιστα χρόνια το νεότερο χιονοδρομικό της Ελλάδας, αυτό του Ανηλίου, απλωμένο σε μια δραματική πλαγιά απέναντι από το γραφικό Μέτσοβο. Μπορεί να μην προσφέρει χιονοδρομικές συγκινήσεις μεγατόνων, αλλά η συγκλονιστική θέα αξίζει από μόνη της την ανάβαση στο σαλέ, το οποίο φέτος ανακαινίστηκε. Το Grand Forest Metsovο (2656029001) είναι η νέα πεντάστερη ξενοδοχειακή άφιξη στην περιοχή, που ξαναβάζει για τα καλά το Μέτσοβο στον χάρτη.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Μαίναλο για την πρώτη γλίστρα

'Ωρα για χιονοδρομικά! - εικόνα 8

Με ολόλευκη παιδική χαρά μοιάζει τα Σαββατοκύριακα η Οστρακίνα, το χιονοδρικό του Μαινάλου στην κοντινή ορεινή Αρκαδία. Λογικό, μια και χωρίς να λείπουν οι μαύρες πίστες, η μεγάλη άπλα κοντά στην είσοδο είναι ιδανική για να γνωρίσουν τα μικρά σας το άθλημα, όσο εσείς τα καμαρώνετε ή απολαμβάνετε τον καφέ σας στο ανανεωμένο σαλέ, ενώ η επίσκεψη στο κοντινό σπήλαιο Κάψια θα ολοκληρώσει θαυμάσια μια μονοήμερη εκδρομή. Αν αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε, προτείνουμε το Nefeles Mainalon Resort (2796022771) στον γειτονικό Άνω Καρδαρά, το Αρχοντικό Καλτεζιώτη (2710235822) στα Κάψια και τον ξενώνα Μπελλαίικο (2795081286) στη Στεμνίτσα.

Περισσότερα για το χιονοδρομικό εδώ
Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ , εδώ κι εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.