Weekends με αύρα καλοκαιριού

Ρίχνουμε ιδέες για τα τελευταία weekends με καλοκαιρινή εσάνς σε αγαπημένα νησιά και κοντινές ή και λίγο πιο μακρινές στεριές της Πελοποννήσου, του Πηλίου και της Βόρειας Εύβοιας μαζί με τα καλύτερα ξενοδοχεία σε κάθε προορισμό.

Weekends με αύρα καλοκαιριού

Ρίχνουμε ιδέες για τα τελευταία weekends με καλοκαιρινή εσάνς σε αγαπημένα νησιά και κοντινές ή και λίγο πιο μακρινές στεριές της Πελοποννήσου, του Πηλίου και της Βόρειας Εύβοιας μαζί με τα καλύτερα ξενοδοχεία σε κάθε προορισμό.

Weekends με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 1
«Montanema Handmade Village», Ανθοχώρι

Σαλπάρουμε από Πειραιά, Λαύριο ή Ραφήνα; Εξαρτάται σε ποιο κοντινό νησί θέλουμε να φτάσουμε πανεύκολα ακόμη και για μονοήμερη. Από τον Πειραιά σε μισή ώρα με το δελφίνι και σε μία με το συμβατικό καράβι μπορούμε να βολτάρουμε στην προκυμαία της Αίγινας και να ετοιμάσουμε πρόγραμμα: ουζάκι στην ψαραγορά, επίσκεψη στο ναό της Αφαίας, εξερεύνηση της μεσαιωνικής Παλιαχώρας, φρέσκο ψαράκι στην Πέρδικα και βουτιές στο αντικρινό νησάκι της Μονής. Από το Λαύριο όλοι οι (θαλάσσιοι) δρόμοι οδηγούν στην Τζια. Λατρεύουμε τους χαλαρούς κοσμικούς της ρυθμούς, τις βουτιές στο Σπαθί και στα Ξύλα, τα σούρουπα στη Χώρα αλλά και τα βραδινά ποτάκια στο Βουρκάρι. Η Άνδρος, πάλι, είναι γειτόνισσα της Ραφήνας. Φέτος αγαπήσαμε τη βόρεια παραλία του Ζόργκου, ωστόσο δεν χορταίνουμε ποτέ ούτε τις βόλτες στη Χώρα με τα νεοκλασικά κι ενετικά πυργόσπιτα ούτε το νυχτερινό σεργιάνι στο Μπατσί. Στην Αίγινα το συγκρότημα Fistikies Holiday Apartments αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή διαμονής σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, ενώ το Antzi Studios στην Πέρδικα ξεχωρίζει για την πολύ όμορφη και μοντέρνα πτέρυγα γύρω από τη μεγάλη πισίνα. Στην Τζια οι Kea Villas στην κορυφή της Χώρας συνδυάζουν την αυτονομία με την πολυτέλεια, ενώ το Porto Kea Suites ξεδιπλώνει τη γοητεία του πάνω στην αμμουδιά της Κορησσίας, δυο βήματα από το λιμάνι. Στην είσοδο της Χώρας της Άνδρου το Paradise Lifestyle Hotel συγκαταλέγεται στα εμβληματικά ξενοδοχεία του νησιού, ενώ δίπλα στον πεζόδρομο οι τρεις Andria Suites (6977994110) στεγάζονται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Νέα πρόταση διαμονής το Aegea Blue Cycladic Resort (2282770845) πάνω από την παραλία του Ζόργκου, μας συστήνει την άγνωστη βόρεια πλευρά του νησιού.

Weekends με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 2
«Κυρίμαι», Γερολιμένας

Place to be ήταν φέτος το καλοκαίρι η Πελοπόννησος, καθώς ξένοι και Έλληνες ανακαλύπτουν τις χάρες αυτού του «νησιού» κοντά στην Αθήνα. Τα πιθανά σενάρια ενός weekend είναι σχεδόν ανεξάντλητα, καθώς ακόμη και τα κοντινά και πιο low profile παράλια του Κορινθιακού κρύβουν εκπλήξεις. Από το Ξυλόκαστρο και το Βραχάτι οι πλαγιές της Ζήριας­ και ο κάμπος του Φενεού δεν απέχουν παρά ελάχιστα, ενώ πάνω από την Ακράτα παραμονεύουν γαλήνια χωριά όπως η Σελιά­να και το Περιθώρι. Το Ναύπλιο είναι ίσως η πιο γοητευτική πόλη­ της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο φλερτάρουμε και με την ανερχόμενη Ερμιονίδα­, που συνδυάζεται ωραιότατα με μια βόλτα στις Σπέτσες. Κατηφορίζοντας στα νότια της Πελοποννήσου, τα σενάρια απαιτούν ιδανικά περισσότερες διαθέσιμες ημέρες και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει χιλιό­μετρα. Τρία ατρόμητα κάστρα, η Πύλος, η Κορώνη και η Μεθώνη, με σταρ την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μπορούν να γίνουν ο βασικός κορμός ενός ταξιδιού με έντονη αύρα Ιστορίας. Η Αρεόπολη και τα περίχωρά της αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς βάσεις για εκδρομές σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη. Πετρόχτιστα χωριά με εντυπωσιακά πυργόσπιτα μέσα στις φραγκοσυκιές, μεταξύ των οποίων ο Γερολιμένας και ο Κότρωνας, μικρές παραλίες με κροκάλες κι εντυπωσιακά τοπία θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του on the road. Τα λόγια, τέλος, περιττεύουν όταν μιλάμε για την εντυπωσιακή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, με ανεξερεύνητες ακόμη τριγύρω ομορφιές. Στο Βραχάτι το Alkyon Resort Hotel & Spa απλώνεται μέσα σε ολάνθιστους κήπους με φοινικόδεντρα, μιαν ανάσα από την παραλία. Συνορεύοντας με το πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου, το Sikyon Coast Hotel προσφέρεται για χαλαρωτικές αποδράσεις σε μοντέρνας αισθητικής δωμάτια με όλες τις ανέσεις. Σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, το Ilion Traditional Hotel στεγάζεται σε μεγαλοπρεπές κτίριο ιστορικής σημασίας, ενώ το Δίας, στην πρώην κατοικία του Υψηλάντη, σερβίρει στο πρωινό σπιτικές μαρμελάδες και πίτες στον ξυλόφουρνο.

Weekends με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 3
«Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa», Οίτυλο

Η διακριτική πολυτέλεια και το καλό γούστο χαρακτηρίζουν όλους τους χώρους του Ιππολύτη , σε ένα κομψό νεοκλασικό της Παλιάς Πόλης. Στο Barcelo Hydra Beach Resort , λίγο­ έξω από την Ερμιόνη, θα βρείτε­ μια πραγματική καλοκαιρινή πολιτεία με κάθε λογής παροχές, ενώ το Nautica Βay στο Πόρτο Χέλι ενδείκνυται για όσους θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα αλλά και πάνω στη θάλασσα. Το εμβληματικό Poseidonion Grand στις Σπέτσες κλείνει φέτος τα 100 εκπέμποντας όλη τη γοητεία της μακράς διαδρομής του. Καταμεσής του υπέροχου φυσικού τοπίου του Navarino Dunes στην Πύλο, το The Westin Resort Costa Navarino βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τη μεσσηνιακή γη και την Ιστορία της, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες τόσο στους ενήλικους όσο και στους μικρούς επισκέπτες. Λίγο έξω από το Γύθειο, το Castello Antico (2733022601) απλώνεται σαν μικρό χωριό με πέτρινα πυργόσπιτα και λιθόκτιστα καλντερίμια πάνω στην αμμουδιά­ του Μαυροβουνίου. Το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa ατενίζει τον κόλπο­ του Οιτύλου από ένα πετρόχτιστο­ κτίριο με αναφορές στην τοπική αρχιτεκτονική κι εστιατόριο σε επιμέλεια του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Στο βοτσαλωτό λιμανάκι του Κότρωνα το value for money ξενοδοχείο Kotronas Bay Bungalows συστεγάζεται με τη νόστιμη ταβέρνα «Τιμονιέρα» της Μαίρης Παναγάκου, ενώ στο historic boutique hotel Κυρίμαι , πάνω στη θάλασσα του Γερολιμένα, κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας. Νέα πολυτελής άφιξη στον κόλπο της Πλύτρας κοντά στη Μονεμβασιά το Princess Kyniska Suites , υπόσχεται και γαστρονομικές απολαύσεις, καθώς το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Κοντινή, αν και άγνωστη στους περισσότερους, η Βόρεια Εύβοια απλώνεται από την ανανεω­μένη λουτρόπολη της Αιδηψού, τη Λίμνη με τη νησιώτικη γοητεία και τις ειδυλλιακές Ροβιές μέχρι τα εξωτικά Κανατάδικα της Ιστιαίας, την τεράστια παραλία της Αγίας Άννας και το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι. Το Thalatta Seaside , στο ομορφότερο σημείο της Αγίας Άννας, είναι ένα από τα ξενοδοχεία αναφοράς της Εύβοιας και όχι μόνο.

Weekends με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 4
«Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο

Είναι όμορφη η δυτική ακτογραμμή της Ηπείρου: βόλτες στα σοκάκια της Πρέβεζας, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, action στον Αχέροντα, κολύμπι με θέα στο Ιόνιο. Πάνω στην αμμουδιά Κανάλι, το boutique ξενοδοχείο Sesa ανεβάζει τον πήχη της διαμονής στην ευρύτερη περιοχή με μίνιμαλ ατμόσφαιρα και αξιόλογο εστιατόριο. Προορισμός για κάθε εποχή, το Πήλιο συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα και τις πληθωρικές τοπικές γεύσεις με τις τσιπουροκατανύξεις – ο Βόλος βρίσκεται άλλωστε σε απόσταση αναπνοής­. Ασφαλώς και θα κάνουμε μια βόλτα σε όλα τα εμβληματικά χωριά του, ενώ για τη διαμονή μας θα προτιμήσουμε να τσεκάρουμε τις πιο πρόσφατες αφίξεις, όπως το Agapitos Villas & Guesthouses , το οποίο επέστρεψε φέτος με νέο πρόσωπο πάνω από την παραλία Παπά Νερό ή τα εννιά luxury apartments του Karavia Lux Inn , που απολαμβάνουν μοναδική πανοραμική θέα στον κόλπο της Αφήσσου. Αν, τέλος, η θάλασσα δεν σας λέει πλέον τίποτα και θέλετε να γνωρίσετε τη συγκλονιστικά παρθένα φύση γύρω από το φαράγγι­ του Ανθοχωρίου στα Άγραφα, το ολοκαίνουργιο Montanema Handmade Village άνοιξε μόλις τις πύλες του υποσχόμενο μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, σε μια περιοχή που –όπως όλα δείχνουν– θα λάμψει τα επόμενα χρόνια ως αυτόνομος προορισμός διακοπών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.