Spetses Classic Yacht Race

Με αύρα Κυανής Ακτής και μυθιστορηματική προσωπικότητα, οι Σπέτσες είναι το διαμάντι του Αργοσαρωνικού. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος παρακολούθησε το Spetses Classic Yacht Race που διοργάνωσε για 4η χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, με τη χρυσή χορηγία του Chivas Regal, και μας μεταφέρει την αίσθηση.

Spetses Classic Yacht Race

Με αύρα Κυανής Ακτής και μυθιστορηματική προσωπικότητα, οι Σπέτσες είναι το διαμάντι του Αργοσαρωνικού. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος παρακολούθησε το Spetses Classic Yacht Race που διοργάνωσε για 4η χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, με τη χρυσή χορηγία του Chivas Regal, και μας μεταφέρει την αίσθηση.

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 1

Δύσκολα συναντάς νησί με τόσο ξεχωριστό, αρχοντικό χαρακτήρα όπως οι Σπέτσες. Η Άνδρος που έχει παρόμοιο στιλ το συμπυκνώνει σ’ ένα σαφώς πιο αστικό περιβάλλον. Οι Σπέτσες έχουν άλλη αρχοντιά. Τα καστροχτισμένα καπετανόσπιτα είναι πνιγμένα στο πράσινο. Αποπνέουν ιστορία, σθένος αλλά και ηρεμία, έτσι που τα πεύκα και οι ευκάλυπτοι επιβάλλουν τους όρους τους στο τοπίο. Μιλάω τόσο για τα φανταστικά αρχοντικά στην παραλία προς το παλιό λιμάνι, αλλά και γι’ αυτά που πλουμίζουν διάσπαρτα την ενδοχώρα της πόλης και την παραλία προς την Κουνουπίτσα.

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 2

Κι αυτός ο αρχοντικός χαρακτήρας του νησιού ενισχύεται από τις στιλάτες παραδοσιακές αλλά και καινούργιες μεγάλες γιορτές και τους αγώνες που οργανώνονται στο νησί: το εαρινό ράλι-αντίκα, τη μεγάλη φαντασμαγορική Αρμάτα (φέτος θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου) και τη φανταστική Ρεγκάτα, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα ο οποίος διεξήχθη πριν από λίγες μέρες. Παρακολούθησα τη Ρεγκάτα και το καταχάρηκα. Έβλεπα το πηγαινέλα πανέμορφων σκαφών με τα πανιά τους να φουσκώνουν σε χίλια δυο σχήματα και νόμιζα πως βρισκόμουν στο κοσμικό Σεν Τροπέ. Και εδώ όμως τόσο το ιστορικό «Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες όσο και τα «Amanzoe» και «Nikki Beach» στο Πόρτο Χέλι δημιουργούν μια κοσμική εστία που αναμένεται να αναπτυχθεί στο μέλλον. Χειροκρότησα θερμά τους βραβευμένους ιστιοπλόους και ειδικά το πλήρωμα του «Savannah» που κέρδισε το βραβείο Spirit of Chivalry - Chivas Honour Award –παίρνει από το χρυσό χορηγό του αγώνα το διαλεχτό σκοτσέζικο ουίσκι Chivas Regal– για τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα και την αυθεντικότητα του σκάφους. Μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε το φανταστικό συγκρότημα κτιρίων της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής. θα εκπλαγείτε…

Στιγμές απόλαυσης

Ρεγκάτα

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 3

Τέλειος καιρός, αεράκι και οι επιδέξιοι ιστιοπλόοι να κατευθύνουν έτσι το σκάφος που να φουσκώνουν τα πανιά του και να σκίζει τα νερά. Το θέαμα τέλειο. μακάρι να υπήρχε τόσο πυκνή ιστιοπλοϊκή συγκοινωνία για να χαιρόμαστε όλο το καλοκαίρι.

Chivas Regal 18 y.o.

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 4

Δημιουργημένο από τον master blender Colin Scott, περιέχει μερικά από τα σπανιότερα single malt ουίσκι της Σκοτίας.

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 5

Η δύναμη και η φινέτσα παντρεύονται με μια εξαιρετική αρμονία δίνοντας ένα ουίσκι πλούσιο, με πολυεπίπεδα αρώματα πορτοκαλιού, αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας βουτύρου και μαύρης σοκολάτας. Στόμα βελούδινο, σοκολατένιο και λουλουδιαστό, με απαλή καπνιστή αίσθηση.

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 6

O CEO της Pernod Ricard Hellas Christophe Lemarie στην τελετή απονομής

Poseidonion

Spetses Classic Yacht Race - εικόνα 7

Ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, φέρνει αέρα palace της Κυανής Ακτής στο νησί. Είναι εμπειρία να κάθεσαι στη βεράντα του, να πίνεις τον καφέ σου ή να τρως. Φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια και λάμπει! Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.