Last minute διακοπές

Ολοκαίνουργιες μονάδες σε νησιά και βουνά, ξενοδοχεία με γαστρονομικό ενδιαφέρον που έρχονται να ενισχύσουν μια τάση ολοένα και πιο δυναμική, πολυτελείς αλλά και value for money επιλογές με ή χωρίς πλοίο. Όπως κι αν φαντάζεστε το ιδανικό ξενοδοχείο για τις φετινές διακοπές, σκανάραμε το τοπίο και σας έχουμε ιδέες για κάθε στιλ.

Last minute διακοπές

Ολοκαίνουργιες μονάδες σε νησιά και βουνά, ξενοδοχεία με γαστρονομικό ενδιαφέρον που έρχονται να ενισχύσουν μια τάση ολοένα και πιο δυναμική, πολυτελείς αλλά και value for money επιλογές με ή χωρίς πλοίο. Όπως κι αν φαντάζεστε το ιδανικό ξενοδοχείο για τις φετινές διακοπές, σκανάραμε το τοπίο και σας έχουμε ιδέες για κάθε στιλ.

Check-in first!

Last minute διακοπές - εικόνα 1
«Montanema Handmade Village», Ανθοχώρι Καρδίτσας

Λένε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Και το χειροποίητο, θα συμπληρώναμε εμείς για την περίπτωση του Montanema Handmade Village, που ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του στις 25/7 στο καταπράσινο φαράγγι του Ανθοχωρίου, 4,5 χλμ. από τη λίμνη Πλαστήρα, ενσαρκώνοντας το όραμα των ιδιοκτητών Χρήστου Αθανασιάδη και Δημήτρη Παναγόπουλου για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου φιλοξενίας στην πλαγιά των Αγράφων την οποία πρωτοαντίκρισαν πριν από περίπου 15 χρόνια. Σε μια πραγματικά μαγική τοποθεσία μες στο δάσος, περιτριγυρισμένο από καταρράκτες και τρεχούμενα νερά, αποτελείται από 33 διαμερίσματα και βίλες διαφόρων τύπων και μια πισίνα που μοιάζει να ακουμπά στα έλατα. Ακόμη κι αν δεν μείνετε εδώ, το cafe-bar «Ηρέμα» με ωραία μουσική και κοκτέιλ ως αργά, αλλά και το εστιατόριο «Φούρνια» με παραδοσιακές γεύσεις, τώρα που το βουνό φορά τα καλοκαιρινά του, περιμένουν να τα ανακαλύψετε (2445045220, από € 90).

Last minute διακοπές - εικόνα 2
«Princess Kyniska Suites», Καραβοστάσι Μονεμβασιάς

Νέα άφιξη στον κόλπο της Πλύτρας κοντά στη Μονεμβασιά, το Princess Kyniska Suites εντάσσεται αρμονικά στο τοπίο και αγναντεύει τη θάλασσα και τα εντυπωσιακά γύρω βουνά τόσο από τις άνετες σουίτες δύο τύπων (junior & senior) με τα στρώματα Simmons όσο και από το κοκτέιλ μπαρ και το εστιατόριο που υπόσχεται γαστρονομικές απολαύσεις διά χειρός του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Ξεκινήστε την ημέρα σας με κάποια από τις θεραπείες στο spa και συνεχίστε με στιγμές δροσιάς πλάι στην εξωτερική πισίνα με το pool lounge bar (2732083410, από € 180).

Last minute διακοπές - εικόνα 3
«Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο

Πλήρως ανανεωμένο επέστρεψε φέτος το συγκρότημα Agapitos Villas & Guesthouses στο Πήλιο, κρατώντας από τα παλιά μονάχα τη φανταστική θέα στην παραλία Παπά Νερό. Τα δωμάτια αποπνέουν γήινη, country style αίσθηση, ενώ στη φοβερή βεράντα του ολοκαίνουργιου «ElResto-Bar» θα απολαύσετε δημιουργικές ελληνικές γεύσεις, όπως λουκουμάδες με μους φέτας και βάμμα βατόμουρου, συνοδεία καλοφτιαγμένων κοκτέιλ με γαλανόλευκες αποχρώσεις. Οι επιλογές διαμονής ποικίλλουν – από ατμοσφαιρικά δωμάτια στον παραδοσιακό ξενώνα μέχρι κατοικίες για οικογένειες (2426031005, από € 90).

Last minute διακοπές - εικόνα 4
«Beach House», Απάντημα Αντιπάρου

Η Αντίπαρος είναι μόδα και φέτος αποκτά μια ολοκαίνουργια πρόταση διαμονής που ταιριάζει με το νεο-μποέμ προφίλ της ανάπτυξής της. Με highlight τις έξι ολοκαίνουργιες σουίτες, το Beach House του Ιάσονα Τσάκωνα στην παραλία Απάντημα της Αντιπάρου (γνωστού από το ReMap και τα σχέδιά του για την ανάπτυξη του Μεταξουργείου αλλά και από τις σχεδιασμένες από γνωστούς αρχιτέκτονες βίλες στην Αντίπαρο) προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη boutique καλοκαιρινή εμπειρία, με ραχάτι σε αναπαυτικά στρώματα και καθιστικά από παλιές παλέτες, θαλάσσιες δραστηριότητες και arty μαγαζάκια για shopping. Η καρδιά του χτυπά στο άκρως ντιζαϊνάτο beach bar σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο ARP, όπου τα κοκτέιλ υπογράφει ο παλιός μας γνώριμος από το «Guru» Γρηγόρης Παπαντώνης και την κουζίνα μεσογειακού ύφους επιμελείται ο Περικλής Κοσκινάς (2284064000, από € 200).

Last minute διακοπές - εικόνα 5
«Diles & Rinies», Λαγκάδες Τήνου

Αναζητάτε το δικό σας… εξοχικό στο Αιγαίο; Αν και ξεκίνησαν πιλοτικά ως αυτόνομες κατοικίες, οι οκτώ διώροφες βίλες σε μοντέρνο κυκλαδίτικο στιλ του συγκροτήματος Diles & Rinies στην περιοχή Λαγκάδες της Τήνου διαθέτουν πλέον ξενοδοχειακές παροχές, από υπηρεσίες concierge και καθαριότητας μέχρι private chef. Ανάλογα με το μέγεθός τους διαθέτουν από 2 έως 4 υπνοδωμάτια και χαρίζουν απεριόριστη θέα στη Δήλο και τη Ρήνεια, την οποία θα απολαύσετε από τις ιδιωτικές βεράντες με τις πέργκολες και από τη μεγάλη infinity view πισίνα του συγκροτήματος (2283026146, από € 259). Το συγκρότημα Castri Village είναι μια νέα πρόταση που ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για τα διαχρονικά ξεχωριστά Κύθηρα. Σε προνομιακό πόστο με θέα θάλασσα στην Αγία Πελαγία, αποτελείται από πέντε αυτόνομες μεζονέτες με ξενοδοχειακές παροχές, ενώ το πλούσιο πρωινό διαδέχεται η χαλάρωση στην πισίνα με το pool bar σε περίπτωση που δεν πεταχτείτε στην παραλία. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για ζευγάρια, ενώ τα διαμερίσματα είναι άνετα και καλά εξοπλισμένα, σε λιτό σύγχρονο στιλ (2736033090, από € 186).

Αν θέλετε να ξυπνάτε κάθε πρωί ατενίζοντας την παραλία του Ζοργκού, που θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη της Άνδρου, σημειώστε το Aegea Blue Cycladic Resort που απλώνεται σαν κυκλαδίτικο χωριό στις παρυφές του Βρυοκάστρου με πλήρως εξοπλισμένες σουίτες και βίλες διάφορων μεγεθών, όλες με βεράντες και δικά τους sun beds. Οι μεγαλύτερες διαθέτουν μέχρι και πέντε υπνοδωμάτια και είναι ιδανικές για παρέες ή οικογένειες που θα κάνουν διακοπές σαν στο εξοχικό τους. Σημείο συνάντησης όλων ο μοναδικά διαμορφωμένος χώρος της πισίνας, σαν παραλία πάνω από την παραλία, από όπου θα νομίζετε ότι κάνετε «βουτιά» στις κοντινές βουνοκορφές. Η δροσερή βεράντα του πρωινού τα βράδια μετατρέπεται σε ένα ατμοσφαιρικό ρεστοράν, ενώ το συγκρότημα αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την ευρύτερη και άγνωστη στους περισσότερους βόρεια Άνδρο (2282770845, από € 140).

Last minute διακοπές - εικόνα 6
«White Palace», Κρήτη

Ανανεωμένη και με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε τύπο ταξιδιώτη η leader αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel έκανε καλό ποδαρικό στη φετινή χρονιά, αφού μετά το ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο «Pallas Athena» στο κέντρο της Αθήνας, που εγκαινιάστηκε τις πρώτες ημέρες του 2014, συνεχίζει δυναμικά φρεσκάροντας ριζικά το «Mykonos Blu» και εγκαινιάζοντας δύο νέα ξενοδοχεία στα περίχωρα του Ρεθύμνου, το «Caramel Boutique Resort» στον Αδελιανό Κάμπο και το ολόλευκο «White Palace» στον Πηγιανό Κάμπο. Και τα δύο resorts δίνουν μεγάλη έμφαση στο ντιζάιν και την ατμόσφαιρα, η οποία ξεφεύγει από τα δεδομένα των μεγάλων αλυσίδων, αλλά και στο γαστρονομικό κομμάτι της εμπειρίας, με πολλά κρητικά προϊόντα κατευθείαν από ντόπιους παραγωγούς και την επισκέψιμη βιολογική φάρμα Agreco του ομίλου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής – η επίσκεψη είναι must. Φυσικά οι επιλογές δεν τελειώνουν στην Κρήτη (όπου ξεχωρίζει το εκπληκτικό luxury resort «Amirandes»), αλλά απλώνονται από την Κέρκυρα ως την Πελοπόννησο με exclusive και all inclusive επιλογές. Τσεκάρετε τις ειδικές καλοκαιρινές προσφορές που ισχύουν σε ολόκληρο το ξενοδοχειακό της δίκτυο (2107280400).

Gourmet διακοπές

Last minute διακοπές - εικόνα 7
«6 κλειδιά», Άφησσος Πηλίου

Στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις ενός παλιού καρνάγιου στην παραλία της Καλλιφτέρης στην Άφησσο, τα 6 Κλειδιά συνδυάζουν την εμπειρία της boutique διαμονής σε έξι ατμοσφαιρικά δωμάτια που περιβάλλονται από καταπράσινους κήπους με το ολοήμερο beach fun στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και τα φουσκωτά πουφ του beach bar. Θα το εκτιμήσουν όμως εξίσου τόσο οι οικογένειες που αναζητούν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα όσο και τα ζευγάρια που ονειρεύονται τετ-α-τετ διακοπές σε ένα γοητευτικό περιβάλλον. Στο ομώνυμο εστιατόριο που φέτος τιμήθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας τα πιάτα που δημιουργεί ο νεαρός σεφ Διονύσης Ζαχαρόπουλος, υπό την υψηλή εποπτεία του Γιάννη Μπαξεβάνη, δελεάζουν τους foodies ολόκληρου του Πηλίου – ιδίως τα βράδια που τα τραπέζια στρώνονται πάνω στην άμμο για έξτρα ρομαντική ατμόσφαιρα (2423033720, από € 245).

Last minute διακοπές - εικόνα 8
«Κυρίμαι», Γερολιμένας Μάνης

Πάνω στη θάλασσα του Γερολιμένα, με υπέροχη θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο, και με ένα υποδειγματικά ανακαινισμένο συγκρότημα μανιάτικων κτιρίων να αποτελούν τον πυρήνα του, το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Κυρίμαι προσφέρει διαμονή με έντονη αύρα ιστορίας σε δωμάτια που το καθένα είναι ξεχωριστό. Η εμπειρία εμπλουτίζεται από τις ιδιαίτερες γεύσεις του εστιατορίου τις οποίες υπογράφει ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας αλλά και από τη χαλάρωση στην πισίνα με τη μοναδική θέα (2733054288, από € 110).

Last minute διακοπές - εικόνα 9
«Bill & Coo», Μύκονος

Η πολυτέλεια και ο ντιζαϊνάτος μινιμαλισμός χαρακτηρίζουν το μυκονιάτικο Bill & Coo Suites and Lounge, στο δυναμικό του οποίου προστέθηκαν φέτος ολοκαίνουργιες σουίτες με την υπογραφή των K-Studio. Μπορεί η διαμονή εδώ να είναι για λίγους και εκλεκτούς, ωστόσο οι γκουρμέ επισκέπτες του νησιού σίγουρα θα περάσουν κάποιο βράδυ από τον υπέροχα φωτισμένο χώρο της πισίνας για τα πιάτα του Αθηναγόρα Κωστάκου, που φέτος απέσπασαν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (2289026292, από € 780).

Last minute διακοπές - εικόνα 10
«Emellise», Κεφαλονιά

Ως φυσική συνέχεια του παραδοσιακού οικισμού του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά, το Emelisse των Tsimaras Hotels απλώνεται σε μια χερσόνησο με υπέροχη θέα στην Ιθάκη και είναι η πιο exclusive πρόταση διαμονής στο νησί. Τα 14 πετρόχτιστα σπίτια του κομψού συγκροτήματος στεγάζουν μεγάλα στάνταρ δωμάτια, διαμερίσματα, family μεζονέτες και σουίτες με κομψή διακόσμηση, έπιπλα από τικ, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και απόλυτη άνεση και θέα στους κήπους. Πλέον το ξενοδοχείο δίνει έμφαση και στο γαστρονομικό κομμάτι της εμπειρίας. Μετά τις βουτιές στη γαλήνια κοντινή παραλία ή τις περιποιήσεις στο spa, ενδώστε σε γαστρονομικές απολαύσεις: είτε μεσημεριανές, με τα detox πιάτα του Alan Wichert στο εστιατόριο «Kinema», είτε βραδινές, με ολόφρεσκα θαλασσινά, ψάρια και φοβερή αστακομακαρονάδα από τον Μιχάλη Μηλιάδη στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Votsalo» πλάι στην πισίνα (2674041200, από € 295).

Boutique πολυτέλεια

Last minute διακοπές - εικόνα 11
«Perantzada 1811 Art Hotel», Ιθάκη

Με επίκεντρο ένα θαυμάσιο μικρό οίκημα του Τσίλερ, που φιλοξένησε στο παρελθόν τη Ναυτική Σχολή Σταθάτου, το Perantzada 1811 Art Hotel, επίσης μέλος της οικογένειας των Tsimaras Hotels, ξεδιπλώνει τον arty χαρακτήρα του στο Βαθύ της Ιθάκης συνδυάζοντας το μοντέρνο ντιζάιν με την παράδοση και τα έθνικ στοιχεία. Τους κατάλευκους κοινόχρηστους χώρους κοσμούν έργα τέχνης από κορυφαίους ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ τις εκπληκτικές βεράντες μαροκινές φωτοφόροι, κιλίμια του 19ου αιώνα, πολυθρόνες από ρατάν και μπελ επόκ ξαπλώστρες, ιδανικές για να απολαύσετε το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα. Πιο άνετα τα δωμάτια στο νεότερο κτίριο, πάνω από την infinity view πισίνα, με μίνιμαλ γεωμετρίες σε τόνους κυρίως του λευκού και του γκρι (2674033496, από € 180).

Last minute διακοπές - εικόνα 12
«Mill House», Σαντορίνη

Σε μια μοναδική τοποθεσία στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, με όλα τα μπαλκόνια των δωματίων του, τις βεράντες και τους κοινόχρηστους χώρους να έχουν υπέροχη θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα, το all-suites συγκρότημα Mill Houses προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις με άνεση και πολυτέλεια σε σουίτες χτισμένες σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στιλ, εξοπλισμένες με πολυτελή έπιπλα, επώνυμα στρώματα και amenities, και διακοσμημένες με ατμοσφαιρικές σοφιστικέ πινελιές. Το πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας «Mylos» συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία (2286027117, από € 330).
Ένα παραδοσιακό συγκρότημα θεμωνιών αποτελεί τον πυρήνα του κομψού Themonies Luxury Suites στην πανέμορφη Χώρα της Φολεγάνδρου. Η απρόσκοπτη θέα στην Παναγία γίνεται ακόμα πιο απολαυστική χάρη στην ευγενική και προσωποποιημένη φιλοξενία της Μίρκας Ζαφειρίου, που ως λάτρης του νησιού θα σας συμβουλεύσει πρόθυμα για ό,τι χρειαστείτε, ενώ το a la carte πρωινό σερβίρεται μέχρι αργά. Πιο ιδιαίτερα τα δωμάτια στο παλιό κτίριο, η κουκλίστικη «Θεμωνιά του Βοσκού» και η «Μεγάλη Θεμωνιά» (2286041517, από € 190).
Στο πιο όμορφο σημείο της Ερμούπολης στη Σύρο, εκείνο που συνορεύει με τα Βαπόρια και έχει κάτι από Βενετία, το Hotel Ploes συνδυάζει μοναδικά το κλασικό με το σύγχρονο σε ένα διατηρητέο αρχοντικό με θέα στο ανοιχτό πέλαγος, υπέροχες οροφογραφίες, καλόγουστα έπιπλα, χειροποίητα χαλιά, αυθεντικά έργα τέχνης και ντεκ για απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα. Στο cafe-bar «Plous» θα απολαύσετε το πρωινό σας αλλά και το σνακ, τον καφέ ή το ποτό σας όλες τις ώρες της ημέρας (2281079360, από € 200).

Last minute διακοπές - εικόνα 13
«Porto Kea Suites», Τζια

Επάνω στον παραλιακό δρόμο της Κορησσίας στην Τζια, το Porto Kea Suites, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, ξεχωρίζει με τους περιποιημένους κήπους, τη μεγάλη πισίνα και τα άνετα δωμάτια με τις old luxury πινελιές που μοιράζονται σε bungalows ντυμένα με τζιώτικη πέτρα, ενώ μόλις απέκτησε έναν ολοκαίνουργιο χώρο spa με πολλές θεραπείες σώματος. Το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του beach bar πάνω στην αμμουδιά (2288022870, από € 160).

Last minute διακοπές - εικόνα 14
«Kea Villas», Tζια

Αν, πάλι, σας γοητεύει η τζιώτικη Χώρα, το συγκρότημα Kea Villas βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της με επτά αυτόνομες κατοικίες διαφόρων μεγεθών διακοσμημένες σε μίνιμαλ κυκλαδίτικο στιλ, ενώ περιποιημένα καλντερίμια οδηγούν στην πισίνα, σε περίπτωση που δεν εξορμήσετε στις φανταστικές παραλίες του νησιού. Ένα περιποιημένο καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα θα σας περιμένει για καλωσόρισμα, μαζί με τη διακριτική παρουσία του προσωπικού που θα φροντίσει για ό,τι χρειαστείτε (6972243330, από €215 και προσφορές ανάλογα με τις διανυκτερεύσεις).

Last minute διακοπές - εικόνα 15
«Sesa Hotel», Πρέβεζα

Πάνω στη μεγάλη αμμουδερή παραλία Κανάλι, μία από τις ωραιότερες της Ηπείρου, το Sesa Hotel άνοιξε πέρυσι ανεβάζοντας τον πήχη της διαμονής στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας με μίνιμαλ φόρμες στη διακόσμηση τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δέκα δωμάτια, το κάθε ένα με ξεχωριστό χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Υπέροχα διαμορφωμένος, ο χώρος της πισίνας ενδείκνυται για ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ ή τις ιδιαίτερες προτάσεις που κάνει ο σεφ του εστιατορίου Κώστας Τερζούδης, ο οποίος χρησιμοποιεί την ελληνικότητα ως δημιουργικό εργαλείο αναζήτησης (2682052707, από € 120).

Στα μεγάλα resorts

Last minute διακοπές - εικόνα 16
«Skiathos Palace», Σκιάθος

Φροντίζοντας να ανανεώνεται διαρκώς, το Skiathos Palace απλώνεται αρχοντικά σε ύψωμα πάνω από τις θρυλικές Κουκουναριές και με τη σιγουριά μιας μεγάλης και ιστορικής μονάδας υπόσχεται ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα από τα δωμάτια, τους κήπους, την πισίνα, τις βεράντες και το roof-top grill-restaurant «White View». Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο beach bars, ένα στα Μάραθα και ένα καινούργιο και πολύ όμορφο στην Αγία Ελένη στο οποίο θα απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού παρέα με ωραίες μουσικές και κοκτέιλ. To εμβληματικό ξενοδοχείο βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς ανανέωσης χάρη σε ένα μεγαλόπνοο πλάνο ολικής ανακαίνισης το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2016. Φέτος φρεσκαρίστηκαν αισθητά τα classic δωμάτια και προστίθενται στην παλέτα των πλήρως ανακαινισμένων executive, superior και modern, ενώ διαμορφώθηκε και ένας νέος κήπος. Πέρα από τις καρτποσταλικές Κουκουναριές, από την άκρη του ξενοδοχείου ένα μονοπάτι οδηγεί εύκολα στην παραλία Μάραθα. (2427049700, από € 170, δωρεάν ένα παιδί έως 12 ετών και η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο).
Σε απόσταση περιπάτου από το λιμάνι της Σκοπέλου, πάνω στη θάλασσα, το Skopelos Village είναι ένα όμορφο συγκρότημα μέσα σε φροντισμένους κήπους, με πολλών τύπων δωμάτια σε διώροφα κτίρια. Χάρη στις πρόσφατες επεκτάσεις αποπνέει μια χαλαρή resort αίσθηση, η οποία ξεκινά από τον πολύ όμορφο χώρο της υποδοχής και τις νόστιμες ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο «Αγιολί» (όπου σερβίρεται και το πλούσιο χειροποίητο πρωινό) και «σκαρφαλώνει» προς τη νέα πτέρυγα δωματίων που έχουν πρόσβαση στην καινούργια, τρίτη πισίνα του συγκροτήματος (2424023011, από € 170).

Last minute διακοπές - εικόνα 17
«Aquis Mon Repos Palace», Κέρκυρα

Από την Κέρκυρα και την Κρήτη μέχρι την Κω, τη Ζάκυνθο αλλά και την Αττική, τα 11 ξενοδοχεία της Aquis Hotels & Resorts ενδείκνυνται για ποιοτικές αποδράσεις με ελεγχόμενο budget σε εμβληματικούς ελληνικούς προορισμούς. Σε ολόκληρο το δίκτυο ισχύουν ειδικές καλοκαιρινές προσφορές, όπως λ.χ. στο ριζικά ανακαινισμένο Aquis Agios Gordios Beach, το οποίο απλώνεται σε μια ειδυλλιακή φυσική τοποθεσία πάνω από την αμμουδιά του Αγίου Γορδίου με δωμάτια που βλέπουν στη θάλασσα και bungalows με μικρό κήπο (2661180000, πακέτο 4 διανυκτερεύσεων στα € 560 με ημιδιατροφή), ή στο Aquis Park Hotel σε απόσταση αναπνοής από τις παραλίες των Γουβιών, που «αναπνέει» μέσα σε τεράστιους καταπράσινους κήπους με λεμονιές και πορτοκαλιές (2661091347, πακέτο 4 διανυκτερεύσεων στα € 480 all inclusive).

Last minute διακοπές - εικόνα 18
«Costa Navarino - The Romanos, a Luxury Collection Resort», Πύλος

Στο εμβληματικό resort της Μεσσηνίας Costa Navarino οι καλοκαιρινές ημέρες ξεκινάνε στην πανέμορφη αμμουδιά του συγκροτήματος, ενώ η συνέχεια γράφεται με πλήθος δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια, όπως γκολφ σε 2 signature γήπεδα, μαθήματα μαγειρικής, περιποιήσεις εμπνευσμένες από την αρχαιότητα στο Anazoe Spa και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά στα βραβευμένα kids clubs Cocoon και SandCastle. Μία ποικιλία εστιατορίων καλύπτει ένα ευρύτατο γευστικό φάσμα, πάντα με τη σφραγίδα του culinary director του συγκροτήματος Δόξη Μπεκρή. Πολύ ιδιαίτερη η «Taverna» με παλιές μεσσηνιακές συνταγές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν ύστερα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής. Οι οικογένειες προτιμάνε σταθερά το πιο ανάλαφρο και νεανικό The Westin Resort Costa Navarino (από € 300), ενώ οι λάτρεις της διακριτικής πολυτέλειας το The Romanos, a Luxury Collection Resort (από € 360) – κρατήσεις και για τα δύο στο 2723097000.
Μια μικρή και καλά οργανωμένη πολιτεία διακοπών, ιδανική για οικογένειες αλλά και action lovers, το πεντάστερο Barcelo Hydra Beach Resort στο Πλέπι Ερμιονίδας απλώνεται σε μια καταπράσινη έκταση με πολύ όμορφους κήπους και έντονη βλάστηση, ποικιλία εστιατορίων (υπέροχη η θέα από το κεντρικό) και μπαρ, πολύ μεγάλο spa, δύο πισίνες, γήπεδα, κέντρο για θαλάσσια σπορ και τρεις διαφορετικές αμμώδεις παραλίες με θέα στην Ύδρα. Τα δωμάτια μοιράζονται σε bungalows και μια σειρά χαμηλά ενιαία κτίρια (2754098700, από € 240 με ημιδιατροφή).

Last minute διακοπές - εικόνα 19
«Barcelo Hydra Beach Resort», Πλέπι Ερμιονίδας

Διάσπαρτα σε έκταση 30 στρεμμάτων, γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια, αιωνόβια δέντρα και αυλές με μπουκαμβίλιες, τα πηλιορείτικου ύφους σπιτάκια του Leda Village Resort στο Χόρτο Πηλίου, κοντά στην Αργαλαστή, εντάσσονται αρμονικά στο τοπίο θυμίζοντας μικρό χωριό πάνω στη θάλασσα. Στις εγκαταστάσεις, στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων, θα βρείτε όλες τις σύγχρονες παροχές όπως πισίνα, σάουνα, jacuzzi, γυμναστήριο και γήπεδο τένις, ενώ στον όμορφο χώρο του εστιατορίου Αμβροσία σερβίρονται παραδοσιακές γεύσεις με θέα στη θάλασσα (2421027931, από € 120 με ημιδιατροφή).
Στο ιδανικό για οικογενειακές και value for money διακοπές επιπέδου –και, μάλιστα, σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα– Alkyon Resort στο Βραχάτι οι τιμές ξεκινούν από € 60 το άτομο ανά ημέρα με πλήρη διατροφή σε μπουφέ, ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μουσικές βραδιές, δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου και της εσωτερικής πισίνας στο Spa Center, παιδικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και δωρεάν διαμονή για ένα παιδί έως 12 ετών (2741052010).
Σε μια πανέμορφη παραλία του Koρινθιακού που συνορεύει με το μοναδικό αισθητικό πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου και με την ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής βίλα του Άγγελου Σικελιανού να δεσπόζει στον κήπο του, το Sikyon Coast Hotel & Resort ενδείκνυται για όσους αναζητούν τις resort παροχές σε ένα κομψό και boutique περιβάλλον με διάφορων τύπων δωμάτια διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ, δύο διαφορετικά εστιατόρια, πλήρως εξοπλισμένο spa με έμφαση στις θεραπείες με βάση τα ελληνικά προϊόντα και αναπαυτικές ξαπλώστρες στην παραλία και στην πισίνα (2743028432, από € 150 με ημιδιατροφή).
Στην άκρη της μεγάλης παραλίας της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια και με ευπρόσδεκτη για τους μήνες αιχμής ησυχία, το Thalatta Seaside κάνει αίσθηση με την κομψή διακόσμηση όλων των χώρων του αλλά και την προσωποποιημένη φροντίδα που δείχνει στους επισκέπτες του, τόσο στους νεότερους με παιδαγωγούς και ποικίλες δραστηριότητες όσο και στους μεγαλύτερους που ρομαντζάρουν με πριβέ δείπνα πλάι στο κύμα. Φέτος το ξενοδοχείο απέκτησε μια πρωτότυπη και ντιζαϊνάτη δανειστική βιβλιοθήκη παραλίας πάνω στην άμμο (2227097397, από € 170).

Value for money αποδράσεις για κάθε στιλ

Last minute διακοπές - εικόνα 20
«Oversea, Αιδηψός

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και μόλις 3 χλμ. μακριά από την ανανεωμένη λουτρόπολη της Αιδηψού, το συγκρότημα Oversea είναι ιδανικό για όσους αναζητούν τη χαλάρωση πάνω στην αμμουδιά του Αγίου Νικολάου ή τις on the road εξερευνήσεις – όρεξη να ’χετε και η Εύβοια προσφέρει πληθώρα αφορμών. Για τη διαμονή σας θα επιλέξετε ανάμεσα σε στούντιο που κοιμίζουν μέχρι τέσσερα άτομα και σουίτες που κοιμίζουν μέχρι έξι άτομα, ενώ σε κάθε περίπτωση θα ευχαριστηθείτε ύπνο σε στρώματα CocoMat και θα έχετε στη διάθεσή σας κουζίνα και μπαλκόνι με θέα στον κήπο και την παραλία, όπου το ξενοδοχείο παρέχει δωρεάν ξαπλώστρες (2226024013, από € 80).

Last minute διακοπές - εικόνα 21
«Ξενώνας Γεωδή», Άρνα Ταϋγέτου

Για όσους διακοπές δεν σημαίνουν απλώς ήλιο και θάλασσα αλλά ποιοτικό χρόνο και χαλάρωση μακριά από τα πλήθη σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στη σκιά του μεγαλοπρεπούς Ταΰγετου, προτείνουμε τον πανέμορφο ξενώνα Γεωδή στο χωριό Άρνα στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού. Μέσα σε κήπο με υπέροχη θέα στον Λακωνικό Κόλπο, στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα, αναστυλωμένο με φροντίδα από τους ιδιοκτήτες Χρήστο Παπαγεωργίου και Ελευθερία Βάβουλη, οι οποίοι προσδίδουν στη φιλοξενία προσωπικό χαρακτήρα και θα σας συμβουλεύσουν πρόθυμα για τις εξορμήσεις σας – από τις κοντινές αμμουδιές του Γυθείου μέχρι τα γραφικά χωριά της Μάνης και την εξωτική Ελαφόνησο (2731020703, από € 80).
Στη μαγευτική αμμουδιά του Μαυροβουνίου, λίγο έξω από το Γύθειο, το Castello Anticο θυμίζει μικρό χωριό, έτσι όπως απλώνεται με πέτρινα πυργόσπιτα και λίθινα καλντερίμια μέσα στους ελαιώνες. Τα δωμάτια είναι λιτά και χαλαρωτικά, ενώ η πισίνα και η θάλασσα προσφέρουν τις απαραίτητες νότες δροσιάς. Έχει μάλιστα και το δικό του αμπέλι που εφοδιάζει με κρασί το εστιατόριο του συγκροτήματος, όπου οι συνταγές έχουν τη σφραγίδα της γιαγιάς Ζωής και εκτελούνται αξιοποιώντας τα εποχικά τοπικά προϊόντα (2733022601, από € 90).
Σε μια πλαγιά μέχρι τη θάλασσα, στο γραφικό ψαροχώρι Κότρωνας στην Ανατολική Μάνη, το Kotronas Bay Bungalows προσφέρεται για χαλαρές οικογενειακές διακοπές, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές νοστιμιές της Μαίρης Παναγάκη, που σερβίρονται στα δύο εστιατόρια του συγκροτήματος, τη διάσημη εδώ και 20 χρόνια «Τιμονιέρα» και το νεότερο «Εν Πλω» σε ένα πυργόσπιτο του 1870 πάνω στο κύμα με μεσογειακές γεύσεις και τα βότανα του Ταϋγέτου να πρωταγωνιστούν (2733021340, από € 50).
Στο όλο και πιο hot Πόρτο Χέλι το Nautica Bay, μέσα σε μεγάλη έκταση πάνω στη θάλασσα και σε απόσταση 1.200 μ. από το κέντρο του οικισμού, ενδείκνυται για οικογενειακές και όχι μόνο διακοπές με 164 δωμάτια μοιρασμένα σε εννέα κτίρια, ποικίλες παροχές και πανοραμική θέα από τη βεράντα του εστιατορίου, ενώ για τις βουτιές σας θα προτιμήσετε είτε την οργανωμένη παραλία είτε τη μεγάλη κεντρική πισίνα καταμεσής των περιποιημένων κήπων με τα γήπεδα τένις και την παιδική χαρά (2754051415, από € 74).

Last minute διακοπές - εικόνα 22
«Κτήμα Λογοθέτη», Zάκυνθος

Ονειρεύεστε διακοπές με αύρα αγροτουρισμού; Στο πανέμορφο Κτήμα Λογοθέτη, στον Βασιλικό Ζακύνθου, θα βολτάρετε με τα ποδήλατα μέχρι τις κοντινές ξανθιές αμμουδιές, θα φτιάξετε φαγητό με κηπευτικά από το μποστάνι και θα βουλιάξετε στην αιώρα της αυτόνομης κατοικίας σας όσο τα παιδιά παίζουν με τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα. Τα σπίτια διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά είναι πιστά στα ζακυνθινά πρότυπα αγροτικής αρχιτεκτονικής (2695035106, από € 55).
Στην πανέμορφη παραλία Κιόνια της Τήνου, λίγα μέτρα από το ναό του Ποσειδώνα και πολύ κοντά στη Χώρα, το εμβληματικό Tinos Beach ενδείκνυται για οικογένειες αλλά και για όσους αναζητούν γαλήνη με διάφορων τύπων δωμάτια, τα περισσότερα με θέα στη θάλασσα, αξιόλογο εστιατόριο και σημείο συνάντησης την κεντρική πισίνα, αν δεν επιλέξετε τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου πάνω στο κύμα (2283022626, από € 70).
Η άκρως ενδιαφέρουσα καλοκαιρινή προσφορά του Elatos Resort & Health Club στην Αγόριανη, μέλος πλέον των Aria Hotels, μας βάζει σε mood για δροσερές διακοπές στο ανανεωμένο resort στις πλαγιές του Παρνασσού, περιπάτους στη φύση, κολύμπι στην πισίνα και παιχνίδι στο υπαίθριο σκάκι. Οι τιμές ξεκινούν από € 140 ανά ημέρα για τουλάχιστον έξι διανυκτερεύσεις και περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο καθημερινά, ελεύθερη είσοδο στο Health Club και αναβάθμιση chalet κατόπιν διαθεσιμότητας (2234061162).
Ακόμα μία νέα πρόταση για τους καλοκαιρινούς εραστές του βουνού, το Vasilikia Mountain & Farm Retreat στην είσοδο της Παύλιανης στην Ορεινή Παρνασσίδα. Πρόκειται για μια πραγματική φάρμα σε λειτουργία, όπου τον πρώτο ρόλο έχει η χαλάρωση και η επαφή με τη φύση. Αποτελεί ιδανική επιλογή και για οικογένειες, καθώς θα δείτε ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα, μια λιμνούλα με το γεφυράκι της, αλλά κι ένα πανύψηλο ξύλινο παρατηρητήριο. Οι τρεις πολύ ιδιαίτερες κατοικίες του συγκροτήματος εμπνέονται διακοσμητικά από αντίστοιχα ράντσα ανά τον κόσμο, ενώ το πρωινό σερβίρεται στο «Τhe Taverna Lodge» (6981074581, από € 90).

Εκτός πακέτων προσφοράς, οι τιμές αφορούν δίκλινη χρήση με πρωινό ανά ημέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.