Ξενοδοχεία Πόλης

Μετά τα ορεινά resorts και τους ξενώνες ήρθε η σειρά των επαρχιακών πόλεων να διεκδικήσουν την προσοχή μας με πανέμορφα ξενοδοχεία πόλης, τα οποία αποτελούν ιδανικές βάσεις για city breaks αλλά και για εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς. Επιλέγουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Ξενοδοχεία Πόλης

Αφορμή για city break

Μετά τα ορεινά resorts και τους ξενώνες ήρθε η σειρά των επαρχιακών πόλεων να διεκδικήσουν την προσοχή μας με πανέμορφα ξενοδοχεία πόλης, τα οποία αποτελούν ιδανικές βάσεις για city breaks αλλά και για εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς. Επιλέγουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Ξενοδοχεία Πόλης - εικόνα 1

Grecotel Grand Hotel Egnatia - Αλεξανδρούπολη ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Γιατί συνδυάζει την πολυτέλεια και την άνεση ενός city hotel με την ατμόσφαιρα και τη θαλπωρή ενός winter resort, με κερασάκι το Elixir Fitness Club. Ιδανική βάση για μια φυσιολατρική εκδρομή στο Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου και βόλτες στην ατμοσφαιρική, τυλιγμένη με ομίχλη, Αλεξανδρούπολη.

ΤΑ HIGHLIGHTS

H cosy αίσθηση με τα δερμάτινα σαλόνια, τις κατακόκκινες «μπουχάρες» στο πέτρινο δάπεδο, τα δρύινα έπιπλα. Η θέα στο Θρακικό πέλαγος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο από τα δωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

INFO

Πάρκο Εγνατίας, Αλεξανδρούπολη, 25510/38000, www.grecotel.gr. Ειδική τιμή για του Αγίου Βαλεντίνου: από €120 με πρωινό και εοραστικό δείπνο.

Ξενοδοχεία Πόλης - εικόνα 2

Grecotel Larissa Imperial - Λάρισα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Για έξτρα δόσεις πολυτέλειας και άψογο σέρβις σε καταπράσινο περιβάλλον στις παρυφές της πόλης και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της. Ευκαιρία να συνδυάσετε τη ζωντανή streetlife της Λάρισας με μια εκδρομή προς τον Όλυμπο, αλλά και τον Κίσαβο, το επόμενο hot spot της ορεινής Ελλάδας.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Τα μπανγκαλόους και οι σουίτες (junior, executive, νεονύμφων, προεδρική) εξασφαλίζουν έξτρα άνεση και ιδιωτικότητα. Το a la carte εστιατόριο σε ένα όμορφο αίθριο και το Elixir Health Club& Spa με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, χαμάμ, massage rooms, treatment rooms και κομμωτήριο.

INFO

Φαρσάλων 182, Λάρισα, 2410/687600, www.grecotel.gr. Ειδική τιμή για του Αγίου Βαλεντίνου: από €130 με πρωινό και εοραστικό δείπνο.

Ξενοδοχεία Πόλης - εικόνα 3

Mainalon Resort - Τρίπολη

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Θα απολαύσετε την αισθητική και τη διακόσμησή του, μένοντας πάνω σε μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας, την πλατεία Άρεως. Αν ψάχνετε μια εναλλακτική στους ξενώνες της ορεινής Αρκαδίας με όλες τις ανέσεις που υπόσχεται ένα ξενοδοχείο πόλης, είναι η καλύτερη πρόταση.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Το cosy cafe-στέκι της πόλης και η σοφιστικέ αίθουσα υποδοχής με όμορφα παραβάν, «μπαρόκ» γωνιές με καθρέφτες και πολυθρόνες σε στυλ εποχής. Οι ντιζαϊνάτες πινελιές στα ατμοσφαιρικά δωμάτια. Η κομψή δίχωρη σουίτα στα χρώματα του χρυσού και του μαύρου, με DVD και flat-screen TV.

INFO

Πλατεία Άρεως, Τρίπολη, 2710/ 230300, www.mainalonhotel.gr. Τιμή: από €100.

Lingos Φλώρινα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Άνεση, ατμόσφαιρα και θέση στην καρδιά της πόλης - τι άλλο να ζητήσεις από ένα city hotel; Ιδανική αφορμή για εκδρομή σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς. Οι Πρέσπες, το Νυμφαίο και η πλούσια σε ομορφιές Δυτική Μακεδονία κάνουν την ούτως ή άλλως γραφική Φλώρινα κλασικό χειμερινό χιτ.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η θέση του - εκεί όπου σφύζει η κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Μόδη αλλά και δίπλα στην όμορφη συνοικία του ποταμού. Η θέα στο βουνό από ορισμένα από τα όμορφα δωμάτια. Οι ευρύχωρες σουίτες. Το εστιατόριο «Lingos» με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

INFO

Ταγμ. Ναούμ 1, 23850/28322-3, 23850/23391, www.hotel-lingos.gr. Τιμή: από €100.

Ξενοδοχεία Πόλης - εικόνα 4

Volos Palace - Βόλος

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Για να ζήσετε την ατμόσφαιρα του Βόλου απολαμβάνοντας την πολυτέλεια ενός καλού ξενοδοχείου πόλης. Το σχετικά καινούργιο city hotel-σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου συνδυάζει άνεση και ατμόσφαιρα, αποτελώντας ιδανική βάση για να απολαύσετε τη ζωντάνια και το χρώμα μιας από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ατμόσφαιρα κλασικής αστικής πολυτέλειας που αποπνέουν τα δωμάτια και οι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί κοινόχρηστοι χώροι. Η θέα των μπροστινών δωματίων στο λιμάνι του Βόλου. Τα πανέμορφα, άνετα και πλήρως εξοπλισμένα μπάνια. Οι σουίτες 410 και 510 που ξεχωρίζουν για την άνεση των χώρων τους.

INFO

Ξενοφώντος & Θρακών, Βόλος, 24210/76501-5, www.volospalace.gr. Τιμή: από €115.

Σημειώστε ακόμη...

  • Τα δύο αξιόλογα city hotels της Σπάρτης (μιας από τις πρώτες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας που φρόντισε τα ξενοδοχεία της): το ντιζαϊνάτο Μανιάτης (27310/22665-9, www.maniatishotel.gr) και το Μενελάιον σε ένα πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό νεοκλασικό (27310/22161-5, www.menelaion.com ).
  • Το πρόσφατα ανακαινισμένο και πιο φινετσάτο από ποτέ Grecotel Filoxenia, το ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν της παραλίας της Καλαμάτας, που μας δίνει αφορμές για εκδρομές στην πανέμορφη Μεσσηνιακή Μάνη και τον Ταΰγετο (Οδός Ναυαρίνου, Καλαμάτα, 27210/84213, www.grecotel.gr). Δέσποινα Ζευκιλή
    dzeykili@athinorama.gr
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.