Palacio de los Patos

Ένα παλάτι του 19ου αιώνα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Γρανάδας, μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό design hotel, το οποίο αρκεί από μόνο του να μας δώσει αφορμή για ένα city break σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του ισπανικού Νότου ή να μας δώσει ιδέες για τα Χριστούγεννα. Όχι, η Ανδαλουσία δεν έχει μείνει στην παέλια και στο φλαμένκο.

Palacio de los Patos

Design ανδαλουσιανό παλάτι

Ένα παλάτι του 19ου αιώνα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Γρανάδας, μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό design hotel, το οποίο αρκεί από μόνο του να μας δώσει αφορμή για ένα city break σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του ισπανικού Νότου ή να μας δώσει ιδέες για τα Χριστούγεννα. Όχι, η Ανδαλουσία δεν έχει μείνει στην παέλια και στο φλαμένκο.

Palacio de los Patos - εικόνα 1

Αντίθετα από τις trendsetters Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι πόλεις της Ανδαλουσίας παρέμεναν μέχρι πρότινος εστιασμένες σε ένα πιο φολκλόρ τουριστικό μοντέλο, με τα μάτια στραμμένα στην παράδοση. Το καινούργιο ξενοδοχείο Palacio de los Patos, μέλος των Design Hotels, αλλά και τα ντιζαϊνάτα tapas bar που ανοίγουν σε παραδοσιακά κτίρια δείχνουν ότι η κατάσταση αλλάζει και ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού εμπνέονται από τη σπάνια αρχιτεκτονική και την πολιτιστική παράδοση της πόλης, φιλτράροντάς τη μέσα από τις νέες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας. Ένα ατμοσφαιρικό παλάτι του 19ου αιώνα, σχεδόν δίπλα στην Puerta Real στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με έντονες τις επιρροές της βορειοαφρικανικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας, μεταμορφώθηκε από την ομάδα Hospes Design σε ένα χώρο λιτής πολυτέλειας. Το Palacio de los Patos είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν το μοναδικό χρώμα της Γρανάδας αναζητώντας κάτι πιο ιδιαίτερο από τα κλασικά paradores (τις παραδοσιακές πανσιόν σε ιστορικά κτίρια) αλλά και κάτι πιο προσωπικό από τα κλασικά city hotels. Οι παραδοσιακές γραμμές και ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία από το παρελθόν αναδεικνύονται μέσα από τη διακόσμηση που ακολουθεί την τάση του συνδυασμού μίνιμαλ και μάξιμαλ στοιχείων. Η σύγχρονη αφαιρετική επίπλωση αφήνει το μάτι να περιηγηθεί στους ψηλοτάβανους χώρους με τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, ενώ μια ζεν ατμόσφαιρα κυριαρχεί στα μοντέρνα μπάνια και στο χώρο χαλάρωσης και περιποίησης με τα τρεχούμενα νερά.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 33 στάνταρντ δωμάτια, 5 junior σουίτες και 2 σουίτες, όλα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το εστιατόριο σερβίρει εποχικές γεύσεις, δίνοντας έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών, ενώ το κοκτέιλ μπαρ και το 24ωρο room service συμπληρώνουν την εμπειρία της διαμονής.

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Γρανάδα:

  • Να επισκεφθείς το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα από τα πιο ρομαντικά μνημεία της Ευρώπης.
  • Να εξερευνήσεις τα σοκάκια του Albaicin, όπου η παλιά αγορά συνυπάρχει με μοδάτα στέκια.
  • Να δοκιμάσεις φασόλια με jamon στο ’30s εστιατόριο «Sevilla», στο ίδιο περιβάλλον όπου έτρωγε ο Λόρκα.
  • Να κάνεις μια βόλτα στον Jardin de los Ardaves, έναν πανέμορφο κήπο του 17ου αιώνα, κατά μήκος των ερειπίων του τοίχους Alcazaba.
  • Να περάσεις από τα tapas bar της Plaza Nueva Plaza de las Pasiegas για ένα σέρι ή την τοπική μπίρα Alhambra και εκπληκτικούς μεζέδες. Δέσποινα Ζευκιλή
    dzeykili@athinorama.gr
    INFO

    Palacio de los Patos, C/ Recogidas n; 11, esquina con C/ Solarillo de Gracia, Γρανάδα. Κρατήσεις: 0049 30 62 90 11 11, 00 800 49 12 90 54, www.designhotels.com. Τιμή: € 120-500.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.