ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Αποκριά έχει ανάψει το κέφι στις γειτονιές του κόσμου. Κι εσείς δεν έχετε παρά να φορέσετε τις μάσκες σας: εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο διάσημα καρναβαλικά ραντεβού αλλά και οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα για να επισκεφτείτε ορισμένους από τους πιο κεφάτους αποκριάτικους προορισμούς.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

στην τρέλα της Αποκριάς

Η Αποκριά έχει ανάψει το κέφι στις γειτονιές του κόσμου. Κι εσείς δεν έχετε παρά να φορέσετε τις μάσκες σας: εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο διάσημα καρναβαλικά ραντεβού αλλά και οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα για να επισκεφτείτε ορισμένους από τους πιο κεφάτους αποκριάτικους προορισμούς.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 1

Βενετία αναγεννησιακό ξεφάντωμα

Αρλεκίνοι, κοντεσίνες και καζανόβες τραγουδούν στις γόνδολες, ποζάρουν στις πιάτσες, αγκαλιάζονται στα κανάλια. Ζωντανή σκηνή βγαλμένη από τις ιστορίες της Commedia dell' Arte μοιάζει η Γαληνοτάτη από τις 28/1. Την επίσημη έναρξη πάντως δίνει το «πέταγμα του αγγέλου», ένα εντυπωσιακό χάπενινγκ στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου στις 30/1. Το ξεφάντωμα θα κρατήσει τους πάντες άγρυπνους σε δρόμους αλλά και στους μεγαλόπρεπους ιδιωτικούς χορούς στα απαστράπτοντα παλάτσο για 12 ακόμα ημέρες.

Πως θα πάτε

  • 6ήμερη οδική, 3-8/2 με € 556. Επιπλέον, προσφέρεται ένα δείπνο την τελευταία νύχτα. Superfast Ferries, 2108919130.
  • 4 ημέρες αεροπορικώς από € 580. Interitalia, 2103622329.
  • 4ήμερη αεροπορική 4-7/2 από € 590. Signature, 2103245620.
  • Ομαδικό τουρ 3-6/2 με € 655. Heronia, 2103747000.
  • Αεροπορικό πακέτο 4-7/2 με € 750. Travel Plan, 2103238801.
  • 6ήμερο οδικό 3-8/2 με € 556. Επιπλέον 1 γεύμα και ξενάγηση Βερόνας. Travel Plan, 2103238801.
  • 4-7/2 αεροπορικώς από € 645 (με ημιδιατροφή). WAS, 2103613910. Όλες οι εκδρομές περιλαμβάνουν μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3-4* με πρωινό και ξενάγηση.
    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 2

    Νίκαια λουλουδάτο χαλί

    Είκοσι περίπου άρματα, 180 ήρωες-καρικατούρες και οι πιο όμορφες κοπέλες της Κυανής Ακτής πρωταγωνιστούν στο μυρωδάτο καρναβάλι της μιμόζας, όπου θεατές και μασκαρεμένοι επικοινωνούν εκτοξεύοντας λουλούδια! Φετινές καινοτομίες: όλες οι παρελάσεις θα γίνουν στην περίφημη παραλιακή Promenade des Anglais, ενώ οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν παρέλαση των λουλουδιών και by night! Η αυτού εξοχότης ο βασιλιάς Καρνάβαλος καταφθάνει μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων στις 12/2 και μας αποχαιρετά εν μέσω πυροτεχνημάτων στις 27/2.

    Πως θα πάτε

  • 4ήμερο αεροπορικώς από € 518 και με ενοικίαση αυτοκινήτου. Classic Travel, 2103631440 - 1.
  • 6ήμερο οδικό με € 427. Kapa Travel, 2105234402. Οι εκδρομές περιλαμβάνουν μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχείο 3-4* με πρωινό.

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 3

    Μάλτα το γλέντι των ιπποτών

    Από το 1535 η Μάλτα έχει δει πολλές φαντασμαγορικές αποκριάτικες φιέστες. Ένα όμως παραμένει το ίδιο: η αστείρευτη διάθεση για γλέντι με μεσογειακό χρώμα, σατιρική διάθεση και πολύχρωμη φανφάρα. Από τις 4 έως τις 6/2 το κέφι πιάνει το ζενίθ στη Βαλέτα με παρελάσεις, street happenings και νυχτερινές μεταμφιεσμένες εξορμήσεις για clubbing. Αν αναζητάτε όμως κάτι πιο σκοτεινό και μυστηριακό, αξίζει να φτάσετε και στο Ναντούρ, στο νησί Γκόζο, για να δείτε μια διαφορετική καρναβαλική προσέγγιση.

    Πως θα πάτε

  • 4ήμερο 4-7/2, από € 235 (μεταφορές, διαμονή με πρωινό και ξενάγηση). Mayfair, 2108946680 και Kapa Travel, 2105234402.

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 4

    Μαδέρα όπως Ρίο

    Κάτι οι σχέσεις με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από την εποχή της αποικιοκρατίας, κάτι η αποκριά, στη Μαδέρα την είδαν Βραζιλιάνοι και χορεύουν σάμπα. Τα στολισμένα άρματα, η δυνατή μουσική και οι καρναβαλιστές που μεταμφιέζονται είτε α λα Ρίο είτε αλληγορικά (σατιρίζοντας ανελέητα όποιον τους μπήκε στο μάτι τη χρονιά που πέρασε), βάζουν το πορτογαλέζικο νησί του Ατλαντικού σε dance fever για μια εβδομάδα περίπου. Το κεφάτο σκηνικό κορυφώνεται με τις δύο παρελάσεις στο Φουντσάλ, την αλληγορική -που είναι και η πιο σημαντική- το Σάββατο της Αποκριάς και την «trapalhao» για το Mardi Gras την Τρίτη 8/2.

    Πως θα πάτε

  • 4 ημέρες από € 514 (μεταφορές, ξενοδοχείο 4*, πρωινό). Hellita Travel, 2103236675.

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 5

    Πουτινιάνο με σατιρικές παρλάτες

    Σαράντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπάρι, η γραφική κωμόπολη του Πουτινιάνο προσφέρει long play σπονδή στο βασιλιά Καρνάβαλο έχοντας ξεκινήσει τις σατιρικές παρλάτες ήδη από τις 26/12. Μέχρι τις 8/2 προλαβαίνετε να πάρετε το πλοίο για την Ιταλία, να περπατήσετε στις εκκλησιές και τα γραφικά σοκάκια του Πουτινιάνο και φυσικά να υποβάλετε τα σέβη σας στον Φαρινέλα, την κεντρική φιγούρα του παγανιστικού καρναβαλιού. Όλη πάντως η αποκριάτικη κουστωδία παρελαύνει εν χορδαίς και οργάνοις τις Κυριακές 30/1 και 6/2 αλλά και την ημέρα του Mardi Gras, ενώ η γιορτή μεταδίδεται και απευθείας μέσω ίντερνετ! (στη διεύθυνση www.carnevalediputignano.it).

    Εκδρομές με τα feel free πακέτα της Superfast Ferries, 2108919130. Ιωάννα Γκομούζα
    jgomouza@athinorama.gr

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.