Πάσχα με χρώμα Ανατολής

Καυτός ήλιος, έρημος και ατελείωτα σαφάρι. Επιλέξαμε ιδιαίτερα και προσιτά πακέτα από τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων για όσους θέλουν να γυρίσουν μαυρισμένοι, έχοντας απολαύσει την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο ή το Ντουμπάι, προτού το θερμόμετρο χτυπήσει κόκκινο! 

Πάσχα με χρώμα Ανατολής

Καυτός ήλιος, έρημος και ατελείωτα σαφάρι. Επιλέξαμε ιδιαίτερα και προσιτά πακέτα από τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων για όσους θέλουν να γυρίσουν μαυρισμένοι, έχοντας απολαύσει την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο ή το Ντουμπάι, προτού το θερμόμετρο χτυπήσει κόκκινο!

Ντουμπάι, από € 465

Πάσχα με χρώμα Ανατολής - εικόνα 1

Παραμένει ο παράδεισος του shopper. must visit το Dubai Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο εμιράτο, το οποίο φιλοξενεί κι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο. Κάντε ηλιοθεραπεία στην παραλία της Τζουμέιρα με θέα στο θρυλικό ξενοδοχείο «Burj Al Arab» και το βράδυ απολαύστε ποτό με θέα στο «Buddha Bar» στα πανύψηλα Emirates Towers.

Η εκδρομή
Ξενάγηση στην πόλη: στο 14 χιλιομέτρων Dubai Creek, στη λεωφόρο με τους ουρανοξύστες, στην Παλιά Πόλη, την παραλία αλλά και στα σουκ των υφασμάτων και του χρυσού. Τη δεύτερη ημέρα γνωρίστε το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι. Κάντε σαφάρι με 4x4 στην έρημο και δειπνήστε σε μια όαση υπό το φως των αστεριών. Διάρκεια εκδρομής: 5 ημέρες, αναχωρήσεις από 14/4. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία με πρωινό, δύο γεύματα, μεταφορές και ξεναγήσεις.
Versus Travel, www.versustravel.eu

Κάιρο - Σαρμ Ελ Σέιχ από € 610

Πάσχα με χρώμα Ανατολής - εικόνα 2

Το γοητευτικό Κάιρο και το αγαπημένο των divers θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ είναι αχτύπητος συνδυασμός. Από τις πυραμίδες της Γκίζας, την πολύβουη αγορά του Αλ Χαλίλι, το Αιγυπτιακό Μουσείο με τους μοναδικούς θησαυρούς και τα ευρήματα από τον τάφο του Τουταγχαμόν μέχρι τους πολύχρωμους βυθούς της Ερυθράς Θάλασσας.

Η εκδρομή
Εξερευνήστε το Κάιρο σε μια ολοήμερη εκδρομή και αφιερώστε το υπόλοιπο ταξίδι στο θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα απολαύσετε τις μοναδικές παραλίες με τους κοραλλιογενείς ύφαλους καθώς και πολλές εξορμήσεις στην έρημο και τη μονή της Αγίας Αικατερίνης. Διάρκεια εκδρομής: 7 ημέρες, αναχωρήσεις από 11/4. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, μεταφορές και ξεναγήσεις.
Pyramis International, www.pyramistravel.gr

Μαρόκο από € 585

Πάσχα με χρώμα Ανατολής - εικόνα 3

Το αυτοκρατορικό Μαρόκο είναι ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μυθικές πόλεις της Καζαμπλάνκα και της Φεζ και καταλήγει στην κόκκινη πόλη του Μαρακές μέσα από την κοιλάδα της Ουρίκα και τη μαγευτική οροσειρά του Άτλαντα. Επιβλητικά παλάτια, ιστορικά μνημεία, ξακουστά τζαμιά, αγορές και παζάρια αλλά και ακτές που ακουμπούν στον Ατλαντικό συνθέτουν ένα ταξίδι ανεπανάληπτο.

Η εκδρομή
Γνωρίστε την Καζαμπλάνκα, το μεγάλο τζαμί, τα γραφικά σουκ και την κεντρική αγορά, περιηγηθείτε την πρωτεύουσα Ραμπάτ, την πόλη Φεζ με το ανδαλουσιανό τζαμί Καραούιν, το Μαρακές με τα παλάτια, την περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους γητευτές φιδιών, όπως και την παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα. Διάρκεια εκδρομής: 7 ημέρες, αναχωρήσεις από 12/4. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία
με ημιδιατροφή, μεταφορές και ξεναγήσεις. Manessis Travel, www.manessistravel.gr

Τυνησία από € 625

Πάσχα με χρώμα Ανατολής - εικόνα 4

Εξερευνήστε την Τύνιδα και την Παλιά Πόλη, χαθείτε στα παζάρια με τα δερμάτινα και τα κοσμήματα, ψαρέψτε και κολυμπήστε στα ανοιχτά του ιστορικού κόλπου της Σύρτης και κάντε ηλιοθεραπεία στις τροπικές παραλίες με τη λευκή άμμο. Ζήστε την περιπέτεια του αληθινού σαφάρι στη Σαχάρα και στις οάσεις της με 4x4 και περιπλανηθείτε στη νότια πόλη Τοζέρ με την αλμυρή λίμνη Σοτ Ελ Τζερίντ.

Η εκδρομή
Βόλτες και ξεναγήσεις στη Μεδίνα της Τύνιδας, σαφάρι με σταθμό το Ελ Τζεμ, το πιο καλά διατηρημένο Κολοσσαίο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, διάσχιση της στέπας μέχρι να αποκαλυφθεί η παραλιακή όαση Γκάμπες και βόλτα με καμήλες. Εξερεύνηση της πόλης Τοζέρ, όπου θα φτάσετε με τα 4x4 σε ορεινές οάσεις με καταρράκτες. Διάρκεια εκδρομής: 8 ημέρες, αναχωρήσεις από 3/4. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, μεταφορές και ξεναγήσεις. Day Rise Holidays, www.dayrise.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.