Η πυξίδα του island hopping

Θέλετε να δείτε όσα περισσότερα νησιά γίνεται αυτό το καλοκαίρι; Η Μαριάννα Κουρκούνη προτείνει τους καλύτερους συνδυασμούς και χρήσιμα tips.

Η πυξίδα του island hopping

Θέλετε να δείτε όσα περισσότερα νησιά γίνεται αυτό το καλοκαίρι; Η Μαριάννα Κουρκούνη προτείνει τους καλύτερους συνδυασμούς και χρήσιμα tips.

Κως -> Νίσυρος -> Τήλος -> Χάλκη

Η πυξίδα του island hopping - εικόνα 1
Νίσυρος

Η Κως δεν έχει μόνο πολυτελή resorts και αχανείς αμμουδερές παραλίες να επιδείξει. Αν, ωστόσο, κουραστήκατε από τους αρχαιολογικούς περιπάτους και το πλήθος των τουριστών, έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε προς μέρη ανεξερεύνητα με ατόφιο δωδεκανησιακό χρώμα, μιας και η Dodekanisos Seaways συνδέει τοπικά όλο το σύμπλεγμα νησιών. Για να μη χαθείτε ανάμεσα στα τουριστικά spot του λιμανιού, αναζητήστε την ταβέρνα της «Ευδοκίας» (Μπουμπουλίνας 9) σε walking distance από το λιμάνι με πραγματικά σπιτικό φαγητό: το ιδανικό μεσημεριανό γεύμα για να πάρετε ενέργεια και να συνεχίσετε προς Νίσυρο, Τήλο και Χάλκη, αν έχετε διάθεση για αναχωρητισμό. Επειδή η διαδρομή διαρκεί λίγο (δρομολόγια Δευτέρα & Πέμπτη, το πολύ μία ώρα από νησί σε νησί), μπορείτε να κρατήσετε ως βάση την Κω και να πεταχτείτε για ένα μπάνιο στις ηφαιστειακές παραλίες της Νισύρου.

Αμοργός -> Μικρές Κυκλάδες

Η πυξίδα του island hopping - εικόνα 2
Κουφονήσια

Η πανέμορφη Αμοργός είναι το ιδανικό ορμητήριο για να επισκεφθείτε τα πιο in «αντι-μοδάτα» νησιά των τελευταίων χρόνων: Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά. Από το λιμάνι της Αιγιάλης φτάνετε μέσα σε μια ώρα στη Δονούσα με τα πλοία της Blue Star Ferries (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή). Αν δεν σας ζαλίζει η θάλασσα, συχνότερα δρομολόγια (καθημερινά εκτός Κυριακής) έχει ο «θρύλος» της άγονης γραμμής «Σκοπελίτης», με αναχώρηση από τα Κατάπολα. Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο εκτελεί όλα τα δρομολόγια ξεκινώντας στις 6 π.μ. (με ενδιάμεση στάση και στην Αιγιάλη), ενώ τις υπόλοιπες μέρες (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) σαλπάρει στις 7 π.μ. και αποβιβάζει στη Σχοινούσα, την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια.

Κέρκυρα -> Διαπόντια Νησιά

Η πυξίδα του island hopping - εικόνα 3
Οθωνοί

Εάν ο δρόμος σας βγάλει στο Ιόνιο, οι άγνωστοι σε πολλούς δορυφόροι της σικ Κέρκυρας αξίζουν την προσοχή σας. Το «Αλέξανδρος Κ2» εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ερείκουσα-Μαθράκι-Οθωνοί την Τρίτη και την Πέμπτη, νωρίς το πρωί, ενώ την Παρασκευή φεύγει απόγευμα και διανυκτερεύει σε κάποιο από τα νησιά. Ιδανική μέρα για μονοήμερη εκδρομή είναι η Κυριακή, μιας και το πλοίο αναχωρεί στις 9 π.μ. και δένει στους Οθωνούς για λίγες ώρες, προτού επιστρέψει πάλι στις 5 το απόγευμα. Εναλλακτικά, το λιμανάκι του Άγιου Στέφανου συνδέεται 2 φορές την εβδομάδα με την Ερείκουσα (Δευτ. & Παρασ.) και με Μαθράκι - Οθωνούς (Δευτ. & Τετ.), ενώ αν κινείστε προς το Σιδάρι για να πάρετε το τουριστικό πλοίο «Νέαρχος», κάντε μια στάση για φωτογραφίες στο περίφημο canal d’amour.

Ρόδος -> Σύμη -> Καστελόριζο

Η πυξίδα του island hopping - εικόνα 4
Καστελόριζο

Έχετε χρόνο να σκοτώσετε στο λιμάνι της Ρόδου, καθοδόν για τα γειτονικά μικρονήσια; Δεν είναι δυνατόν να γυρίσετε την πλάτη στη μεσαιωνική γοητεία της Παλιάς Πόλης. Αν ψάχνετε για εύκολο lunch spot, κάντε στάση στο «Golden Olympiade Peridis» (Απελλού & Ευδήμου) για ροδίτικα πιάτα, όπως χόρτα σύβραση, πιταρούδια και ροδίτικους κεφτέδες. Η σύνδεση μεταξύ των λιμανιών (κατά μέσο όρο τρία δρομολόγια την ημέρα για Σύμη) ευνοεί το... hopping, ενώ από το λιμάνι της Σύμης για το Καστελόριζο θα βρείτε δύο πρωινά την εβδομάδα: Σάββατο πρωί σας ταξιδεύει το «αργό» των Blue Star και τη Δευτέρα στις 8 π.μ. σαλπάρετε με το καταμαράν της Dodekanisos, για να βρεθείτε σε τρεισήμισι μόνο ώρες κυριολεκτικά στην άκρη της Ελλάδας και στο δρόμο για το Γαλάζιο Σπήλαιο, σχεδιάζοντας μετά να επιστρέψετε στο λιμάνι και να τιμήσετε τους ψαρομεζέδες της «Αλεξάνδρας».

Μιας και το island hopping ευνοεί το camping, οφείλουμε πριν σαλπάρουμε να εξοπλιστούμε με τα απαραίτητα: ελαφριά σκηνή, φακό, λάμπα, υποστρώματα κ.λ.π. Εάν, μάλιστα, θέλουμε να περνάμε πολλές ώρες στην παραλία, μια καλή λύση για να προστατευόμαστε από τον ήλιο είναι το πρακτικό, pop up σκίαστρο της Terra, "leaf".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.