10 hostels νέας γενιάς

Νεανικά, low budget, πολυπολιτισμικά. Τα hostels της Ευρώπης ανανεώνονται! Αλλάζουν «διάθεση», προβάλλουν ποιοτικότερες υπηρεσίες, αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία, δίνουν έμφαση στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στην εσωτερική τους διακόσμηση. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αγαπημένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

10 hostels νέας γενιάς

Νεανικά, low budget, πολυπολιτισμικά. Τα hostels της Ευρώπης ανανεώνονται! Αλλάζουν «διάθεση», προβάλλουν ποιοτικότερες υπηρεσίες, αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία, δίνουν έμφαση στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στην εσωτερική τους διακόσμηση. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αγαπημένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ONE 80° Hostels, Βερολίνο

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 1

Η γειτονιά Βρίσκεται στη νεανική και ανερχόμενη συνοικία Mitte του Βερολίνου, 650 μέτρα από το σταθμό των τρένων και το μετρό της Alexanderplatz. Iδανικό για νεανικές παρέες.
Το hostel H conceptual διακόσμησή του περιλαμβάνει έργα Βερολινέζων ζωγράφων και ντιζάινερ. Στο μίνιμαλ πανέμορφο lobby lounge και στο μπαρ με τους βελούδινους καναπέδες μπορείτε να δίνετε τα ραντεβού σας ή να αράζετε με την παρέα σας.
Highlight Στο υπόγειο λειτουργεί club με DJ –και πλήρη ηχομόνωση– για να διασκεδάζετε μέχρι το πρωί χωρίς να έχετε στο μυαλό σας την επιστροφή, ενώ στο photo booth μπορείτε να απαθανατίσετε το πέρασμά σας από το Βερολίνο και να δείτε τον εαυτό σας να φιγουράρει στο site του hostel. Σάντουιτς και ελαφριά σνακ είναι διαθέσιμα 24/7. Δωρεάν wifi.
Info Otto Braun Strasse 65, www.one80hostels.com> . Τιμή: από € 50/τετράκλινο, από € 9,90 σε κοιτώνα.

The Loft, Παρίσι

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 2

Η γειτονιά Πολυσύχναστα μπαρ και εστιατόρια, πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Ένα πραγματικό hotspot του Παρισιού είναι η Belleville, η γειτονιά αυτού του ποπ hostel αλλά και της… Edith Piaf. Το σημείο εξυπηρετείται από δύο γραμμές μετρό.
Το hostel Τα δωμάτια και οι κοιτώνες, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως 8 άτομα, φωτεινά, ηλιόλουστα και με μοντέρνα απλή διακόσμηση, θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ άνετα. Έχουν πολύ καλή ηχομόνωση και διαθέτουν εσωτερικό μπάνιο. Κάποια διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι.
Highlight Εκτός του πρωινού, το οποίο περιλαμβάνεται στην τιμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινόχρηστη κουζίνα όλες τις ώρες της ημέρας, ώστε να φτιάξετε κάποιο πρόχειρο φαγητό. Δωρεάν wifi σε όλους τους χώρους.
Info 70 Rue Julien Lacroix, Ménilmontant, www.theloft-paris.com>> . Τιμή: από € 100 το δίκλινο, από € 33 σε κοιτώνα.

The Yellow, Ρώμη

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 3

Η γειτονιά Απέχει μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini. Έτσι, με αφετηρία το «Yellow», μπορείτε να δείτε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, χωρίς να είστε στην «καρδιά» της πόλης.
Το hostel Τα δωμάτια είναι απλά, φωτεινά, πολύχρωμα και απευθύνονται μάλλον σε νεαρότερες ηλικίες. Διαθέτουν είτε κοινόχρηστο είτε ιδιωτικό μπάνιο και κλιματισμό. Συνδυάζει club με DJ και bar για πάρτι καταστάσεις και lounge με βιβλιοθήκη και xbox αν θέλετε την ησυχία σας. Δωρεάν wifi και χρήση iPad.
Highlight Το «Yellow» διαθέτει ενδιαφέρον εστιατόριο και μια ατμοσφαιρική terrace για άραγμα. Κάντε like στη σελίδα του ξενώνα στο facebook και θα σας κεράσουν ένα ποτό!
Info Via Palestro 44, Termini, www.the-yellow.com>> . Τιμή: από € 47/δίκλινο, € 15,6 σε εξάκλινο κοιτώνα.

U Hostels, Μαδρίτη

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 4

Η γειτονιά Μόλις πέντε λεπτά από την αγορά Fuencarral αλλά και την πολυσύχναστη συνοικία Chueca, σε ένα μεγάλο κτίριο, βρίσκεται το U Hostels. Σε απόσταση περίπου 20 λεπτών με τα πόδια, βρίσκεται η πλατεία Puerta del Sol αλλά και τα μουσεία Thyssen και Prado.
Το hostel Τα μοντέρνα δωμάτια διαθέτουν νεανικά και εύχρηστα έπιπλα, με casual διάθεση. Τα περισσότερα έχουν μπαλκόνι. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία, ενώ υπάρχει επίσης μια κοινόχρηστη κουζίνα όπου μπορείτε να ετοιμάσετε τα γεύματά σας. Διαθέτει αυτόματα μηχανήματα πώλησης με σνακ και ποτά.
Highlight Μπορείτε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, βλέποντας μια ταινία στον κινηματογράφο του ξενώνα ή χαλαρώνοντας στο lounge. Σε κάθε όροφο του κτιρίου, θα βρείτε θέσεις με δωρεάν υπολογιστές. Δωρεάν wifi.
Info C/Sagasta, 22, http://en.uhostels.com> . Τιμή: από € 60/δίκλινο, από € 17,5 σε κοιτώνα.

Stayokay, Άμστερνταμ

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 5

Η γειτονιά Το Zeeburg απέχει περίπου 15 λεπτά με ποδήλατο από το ιστορικό κέντρο. Μοιράζεται το κτίριο με ένα σινεμά και ένα θέατρο και αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά design hostel του Άμστερνταμ. Παλαιότερα στο κτίριο λειτουργούσε σχολείο.
Το hostel Προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια και κοιτώνες με δικό τους μπάνιο. Δεν διαθέτει πετσέτες, οπότε είναι καλό να φέρετε τις δικές σας. Το πορτοκαλί κυριαρχεί στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ τα έπιπλα των δωματίων είναι κατά κύριο λόγο inox. Διαθέτει υπηρεσία πλυντηρίου.
Highlight Βρισκόμαστε στο Άμστερνταμ, την πόλη του ποδηλάτου. Στο ξενοδοχείο μπορείτε να νοικιάσετε ή να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας. Διαθέτει ένα μπαρ-μπρασερί, ένα εστιατόριο και βεράντα. Δωρεάν wifi.
Info Timorplein 21, Zeeburg, www.stayokay.com/nl> . Τιμή: από € 51/δίκλινο, από € 21 σε κοιτώνα.

Cityhostel, Βερολίνο

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 6

Η γειτονιά Σε απόσταση… βολής, από τον εμπορικό δρόμο Friedrichstrasse, στη Mitte, αλλά και μόλις 15 λεπτά με τα πόδια, από την πύλη του Βρανδεμβούργου το Cityhostel, αποτελεί μία επιλογή κατάλληλη για όλους όσους θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της πόλης. Επίσης, απέχει 50μ. από το σταθμό Mohrenstrasse του μετρό.
Το hostel Τα δωμάτια, είναι φωτεινά και διαθέτουν λιτή επίπλωση. Μερικά από τα δωμάτια, περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο με ντους, ενώ διατίθενται και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Το πρωινό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και σερβίρονται φρέσκα προϊόντα.
Highlight Τον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να τον περάσετε στην αίθουσα παιχνιδιών με μπιλιάρδο, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο και φλίπερ. Ακόμη, το ξενοδοχείο διαθέτει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων για να… βολτάρετε στο Βερολίνο. Αν έχει καλό καιρό ξεκουραστείτε στην υπαίθρια βεράντα. Δωρεάν Wi- Fi
Info Glinkastrasse 5-7, Mitte, www.cityhostel-berlin.com> . Τιμή: από € 50/τετράκλινο, € 15/κρεβάτι σε εξάκλινο κοιτώνα.

Pajol, Παρίσι

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 7

Η γειτονιά Πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord, μία παλιά αποθήκη των σιδηροδρόμων, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του, δίνουν ενεργειακή αυτάρκεια, ενώ τα δέντρα και τα φυτά που αναπτύσσονται εδώ καθιστούν την περιοχή απόλυτα οικολογική, πλήρες μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης .
Το hostel Ο ξενώνας φιλοξενεί ένα θέατρο, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο με θέα στον κήπο και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 340 άτομα. Στα συν η καθαρότητα των γραμμών στη διακόσμηση και η έμφαση στην οικολογικές λύσεις.
Highlight Μαγικό το περιβάλλον με πολύ πράσινο. Κάντε μία βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο, ανάμεσα στα δέντρα. Δωρεάν wi-fi.
Info Rue Pajol, paris.pajol@hifrance.org> . Τιμή: από € 59/δίκλινο, € 29,5/κρεβάτι σε εξάκλινο κοιτώνα.

Safestay, Λονδίνο

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 8

Η γειτονιά Το κτίριο John Smith House, του 18ου αι. το οποίο στέγασε και την έδρα των Εργατικών, φιλοξενεί σήμερα το hostel Safestay στην περιοχή Elephant & Castle του Λονδίνου. Απέχει μόλις 5 λεπτά από το σταθμό του Elephant & Castle.
Το hostel Αποτελεί πολύ καλή επιλογή για όσους ψάχνουν ένα οικονομικό ξενώνα, με ποιοτικές υπηρεσίες. Κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν plasma τηλεόραση ενώ άλλα έχουν ιδιωτικό και άλλα κοινόχρηστο μπάνιο. Θα βρείτε εγκαταστάσεις πλυντηρίων, αλλά και αίθουσα παιχνιδιών με μπιλιάρδο.
Highlight Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, με πολύ όμορφο κήπο. Εντυπωσιακή η ανακαίνιση. Δωρεάν wi-fi.
Info 144-152 Walworth Road, Southwark, http://www.safestay.co.uk/en/> . Τιμή: από € 25/κρεβάτι με κοινόχρηστο μπάνιο.

STF af Chapman, Στοκχόλμη

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 9

Η γειτονιά Τα 34 δωμάτιά του στεγάζονται σε ένα πλοίο του 1800 αγκυροβολημένο στο νησί Skeppsholmen, στο κέντρο της Στοκχόλμη. Απέχει μόλις 10λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό Kungstradgarden του μετρό.
Το hostel Τα δωμάτια είναι προσεκτικά ανακαινισμένα με διακόσμηση του 19ου.αι. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν πρόσβαση στο internet και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης, διατίθενται και 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Το πρωινό, είναι παραδοσιακό σουηδικό, και διατίθεται σε μπουφέ με ζεστές και κρύες επιλογές.
Highlight Από το κατάστρωμα έχετε απίθανη θέα τόσο στην Παλιά Πόλη, όσο και στη λίμνη Malaren. Όταν έχει καλό καιρό, αξίζει να χαλαρώσετε στο κατάστρωμα και να απολαύσετε τον ήλιο και τον καφέ σας.
Info Flaggmansvägen 8, 111 49, http://www.svenskaturistforeningen.se/en> .Τιμή: Από € 98 το δίκλινο, €43 σε 6κλινο κοιτώνα.

Eurohostel, Ελσίνκι

10 hostels νέας γενιάς - εικόνα 10

Η γειτονιά Βρίσκεται στο νησί Katajanokka του Ελσίνκι, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από τα φέρι Viking Line.Έχει πολύ ιδιαίτερη νεανική διακόσμηση, ενώ οι μπλε κολώνες στo lobby προσδίδουν μία ακόμη πιο μοντέρνα διάσταση στο χώρο. Όλος ο χώρος διακρίνεται από τις ευθείες ξεκούραστες γραμμές.
Το hostel Σε κάθε όροφο υπάρχουν πλυντήρια ενώ όλα τα δωμάτια έχουν κοινόχρηστα μπάνια. Προσφέρονται δωρεάν πετσέτες και σκεπάσματα, ενώ κάθε πρωί, έχετε πρόσβαση στη σάουνα. Η ρεσεψιόν λειτουργεί όλο το 24ωρο απ` όπου μπορείτε να πάρετε και διάφορα πάσο για επισκέψεις στην πόλη.
Highlight Επισκεφτείτε το εστιατόριο του Eurohostel και δοκιμάστε μερικές από τις καλύτερες φινλανδικές μπύρες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να καθίσετε στη βεράντα και να απολαύσετε εκεί το γεύμα σας.
Info Linnankatu 9, http://www.eurohostel.eu/> . Τιμή: Από € 55 το δίκλινο με κοινόχρηστο μπάνιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.