Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής

Κοντινή, τουλάχιστον στην Αθήνα, σχετικά άγνωστη, αφάνταστα όμορφη, με συναρπαστικές δασικές διαδρομές και ακτογραμμή που φλερτάρει με το Αιγαίο και τον Ευοϊκό να την πιεις στο ποτήρι.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής

Κοντινή, τουλάχιστον στην Αθήνα, σχετικά άγνωστη, αφάνταστα όμορφη, με συναρπαστικές δασικές διαδρομές και ακτογραμμή που φλερτάρει με το Αιγαίο και τον Ευοϊκό να την πιεις στο ποτήρι.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 1

Από την old fashion ατμοσφαιρική Αιδηψό, στη Λίμνη με τη νησιώτικη γοητεία –ίσως το πιο όμορφο χωριό ολόκληρης της Εύβοιας, μέχρι τις ειδυλλιακές Ροβιές, τα εξωτικά Κανατάδικα της Ιστιαίας με τα διβάρια, η τεράστια ρομαντική παραλία της Αγίας Άννας στο ανταριασμένο Αιγαίο και το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι, ολόκληρη η περιοχή, είναι ένα συναρπαστικό παζλ εξαίσιας φύσης, με ιδιαίτερους θρησκευτικούς προορισμούς και ενδιαφέροντα μικρά ειδικά μουσεία.

Χαμηλό το τουριστικό προφίλ με πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια και λίγα υπέροχα ξενοδοχεία, καλό το φαγητό στα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι στα παράλια ή με «χοντρό» κρέας στα ορεινά, δρόμοι με στροφιλίκια που δεν σηκώνουν παλικαριές και άπειρες γωνιές για θέα που κόβει την ανάσα, για cocooning με μόνη ηχητική υπόκρουση τα κύματα ή το θρόισμα των φύλλων και για τέλεια τσιμπούσια χωρίς επιτήδευση, σε τιμές θερμά φιλικές.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 2
Οι καταρράκτες του Δρυμώνα αποτελούν μια τοποθεσία απαράμιλης ομορφιάς.

Σας προτείνουμε τρία χωριά ως βάση για ένα χορταστικό και ξεκούραστο week end: την Αιδηψό, τις Ροβιές και τη Λίμνη. Με αφετηρία κάποιο από αυτά, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά αξιοθέατα τριγύρω, ή, απλώς να μην κουνηθείτε από το ξενοδοχείο σας, απολαμβάνοντας τους ήχους και τα χρώματα της υπέροχης φύσης γύρω σας.

Αιδηψός

Από το 2000 που λειτούργησε ανακαινισμένο το υπέροχο ξενοδοχείο «Thermai Sylla Spa» ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, η πιο παλιά ενεργή λουτρόπολη της Ελλάδας –μετράει 2.000 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πήρε σιγά -σιγά και πάλι τα πάνω της και η όλη ατμόσφαιρα της πόλης (που όλο και περισσότερο εκτιμάται από τις νεώτερες ηλικίες), τα ωραία κτήρια αλλά και η κοντινή εξωτική Λιχάδα, την κάνουν άκρως ενδιαφέρουσα για μια κοντινή εκδρομή με στιλ και άποψη.

Highlights

Υπέροχος ο παραλιακός πεζόδρομος για μια ρομαντική βόλτα, με καφετέριες για να πίνεις τον καφέ σου αγναντεύοντας απέναντι την Αρκίτσα και τον Παρνασό. Καλοντυμένες κυρίες και κύριοι που σέβονται τον κώδικα του προσεγμένου απογευματινού ντυσίματος πριν περάσουν στο τραπέζι για το δείπνο. Δεν λείπουν τα πολλά καταστήματα με σεμεδάκια και ροτόντες για ρετρό αγορές με flash back στις δεκαετίες του ’60 και του ’70!

Grandissima διαμονή στο Thermae Sylla Spa (τηλ. 22260 60100), ένα από τα 10 καλύτερα Thermal Spa στον κόσμο, κατά το περιοδικό “Condé Nast Traveller”. Εκτός από το spa με τις ατέλειωτες θεραπείες και την εσωτερική πισίνα με το ιαματικό νερό -το ξενοδοχείο έχει δική του πηγή, είναι η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Πέραν τούτου, η elegant ατμόσφαιρα, οι χαμηλότονοι γήινοι χρωματισμοί, τα ψηλοτάβανα δωμάτια με τα μαρμάρινα μπάνια και η πατίνα του χρόνου που διαπνέει μοναδικά όλους του χώρους, σε κάνουν να αισθάνεσαι εκλεκτός φιλοξενούμενος με στιλ διαχρονικής πολυτέλειας.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 3
Άκρως ενδιαφέρον το εστιατόριο του Thermae Sylla Spa.

Η πιο μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών φαγητών στην ταβέρνα Καλύβα (τηλ. 2226022735) και ωραία ψητά της ώρας και κήπος και τζάκι στη μικρή περιποιημένη σάλα.
Ποδηλατάδα στον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει από την Αιδηψό και φθάνει στο Μύλο, κάτω από τα Γιάλτρα.
Το μουσείο Θαλάσσιας Ζωής Ναυτίλος στο δρόμο προς Αγιόκαμπο (τηλ. 22260 31662, 697240647). Κοχύλια, κοράλλια, απολιθώματα, ημιπολύτιμοι λίθοι, πετρώματα, θαυμάσια παρουσίαση και ωραία δώρα στο κατάστημα του μουσείου, σε καλές τιμές.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 4
Πληθώρα από κοχύλια, κοράλια και απολιθώματα στο « Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής Ναυτίλος».

Βόλτα στη Λιχάδα, κάτι σαν Σεϋχέλες, μια από τις πιο ωραίες περιοχές της Ελλάδας, με τα καταπράσινα Λιχαδονήσια απέναντι και το Κάβο στην άκρη, το τελευταίο –τελευταίο κομμάτι της Εύβοιας στη Β.Δ. μεριά. Το καλοκαίρι πηγαίνει καραβάκι απέναντι στο Αγ. Κωνσταντίνο και υπάρχει καντίνα και καφετέρια. Τέτοια εποχή, μην το ρισκάρετε. Πάρτε καφέ μαζί σας και απολαύστε μαζί με τους γλάρους μια από τις πιο δυνατές γωνιές της Εύβοιας. Για να φθάσετε, περνάτε μια μαγική διαδρομή δίπλα στις αμμουδερές παραλίες του Αγ. Νικολάου, στις ανηφοριές για τα ορεινά Γιάλτρα στην παραλία των Γιάλτρων με θερμά Λουτρά και το ψαροχώρι Αγ. Γεώργιος.

Τα «Δωμάτια της Βάσως» (τηλ. 2226032090, από € 25) επάνω στην όμορφη παραλία των Λουτρών των Γιάλτρων, σε απόλυτη συμφωνία με το ήρεμο πανέμορφο τοπίο, είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε αυτήν την περιοχή, από τον Αγ. Νικόλαο μέχρι τη Λιχάδα. Τα τέσσερα διαμερίσματα της πανσιόν είναι εξοπλισμένα με κουζίνα, τα φωτεινά χρώματα κυριαρχούν, τα μπαλκόνια βλέπουν την ειδυλλιακή θέα της θάλασσας μέχρι την Αρκίτσα και τον Άγ. Κωνσταντίνο και στη μικρή μπροστινή αυλή θα πιεις τον καφέ σου ακούγοντας το κύμα, ενώ για τους μερακλήδες που θα ήθελαν μια βόλτα στη θάλασσα ή ακόμα και να ψαρέψουν, οι ιδιοκτήτες, διαθέτουν και βάρκα. Η πανσιόν είναι ανοιχτή ολόκληρο το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία των Λουτρών Γιάλτρων –«Μπάνια» τα λένε οι ντόπιοι, είναι η μοναδική παραλία μετά την Αιδηψό με ιαματικά λουτρά που συνορεύουν με τα δροσερά νερά της ρηχής θάλασσας –πολύ κατάλληλης για παιδιά.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 5
Η πανέμορφη θέα στην παραλία των Λουτρών των Γιάλτρων απο τα «Δωμάτια της Βάσως».

Λίγο πιο πέρα από τα Λουτρά Γιάλτρων, βρίσκεται το Γρεγολίμανο και η υπέροχη παραλία Μονογάι: αν και μπορείτε να πάρετε αυτοκίνητο, ο χωματόδρομος που χάνεται μέσα στο δάσος, σύρριζα στα κύματα αγκαλιά με τα πεύκα, σε πηγαίνει κυριολεκτικά σε άλλο κόσμο.
Νοικοκυρεμένη ταβέρνα επάνω στη θάλασσα ο «Αντώνης» (τηλ. 2226033204) στον Άγ. Γεώργιο, για μαγειρευτά και φρεσκότατο ψάρι αλλά κυρίως για τις ωραιότερες ψητές καραβίδες και άψογη καραβιδομακαρονάδα.

Απόλυτη κρεοφαγία στην ταβέρνα Ζαχαράκης (τηλ. 2226031577) στο ορεινό χωριό Άγιος. Επάνω στην πλατεία, τίποτα το ιδιαίτερο απ΄ έξω, δικό τους κρεοπωλείο κολλητά στην ταβέρνα, χοντρό κρέας, κοντοσούβλι με ζυγούρι ή προβατίνα, μοσχαρίσια λουκάνικα, λαιμός χοιρινός μαριναρισμένος ψητός, ο παράδεισος του ακραιφνούς κρεοφάγου.
Η ψαροταβέρνα «Το Κύμα» (τηλ. 2226052023), στα «Κανατάδικα» της Ιστιαίας. Μια υπέροχη οικογενειακή ψαροταβέρνα, με καλούς ανθρώπους , ατμοσφαιρική σάλα και σκεπαστή αυλή, σε μια άγνωστη περιοχή, 5 χλμ. έξω από την Ιστιαία, επάνω στην παραλία. Ανάμεσα σε δύο διβάρια, ένα μαγικό τοπίο με το νησάκι Τρίκερι και την πίσω μεριά του Πηλίου απέναντι. Ο Δημήτρης ψήνει τα ολόφρεσκα ψάρια με μαεστρία και η κ. Ελένη φτιάχνει πεντανόστιμα μαγειρευτά –και δυνατή σκορδαλιά. Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο, που δεν έχει ξαναγίνει.

Ροβιές

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 6
Η μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος κοντά στο χωριό Δρυμώνας.

Περιποιημένο, ήσυχο χωριό ανάμεσα στα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο και Καβαλάρης μέσα σε ένα τεράστιο ελαιώνα που ενώνεται με τη θάλασσα. Βαθυγάλαζα νερά, σπίτια με κήπους γεμάτους λουλούδια και στη μέση του χωριού ένα εντυπωσιακό βενετσιάνικο πυργοκάστελο, ενώ στην άκρη του, ο μικρό χείμαρρος «Ποτάμι», προσθέτει στην γραφικότητα του μέρους. Από τα ωραιότερα παραλιακά μέρη της Εύβοιας, είναι εκτός θερινής σεζόν μια από τις cool επιλογές για ένα ξεκούραστο weekend αφού εδώ βρίσκονται θαυμάσια καταλύματα, με αρκετές δυνατότητες για εξορμήσεις σε κοντινά αξιοθέατα.

Highlights

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 7
Χτισμένες μέσα στις ελιές οι αγροτουριστικές κατοικίες «Ελαιώνας».

Η γυναικεία μονής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλλάντου (τηλ. 2227 0 71215) ανάμεσα στα Ήλια και τις Ροβιές, μέσα σε μια πανέμορφη πευκόφυτη τοποθεσία στη θέση παλιότερης μονής «Ταξιάρχης».
Οι εκπληκτικοί καταρράκτες του Δρυμώνα που πέφτουν από ύψος 15 μ. μικρή λιμνούλα. Recreation area και μονοπάτι που χώνεται βαθιά μέσα στο δάσος με μαύρη πεύκη, πλατάνια, έλατα, δρυς και αγριοκουμαριές με πινακίδες που γράφουν ποιο είναι το κάθένα.
Η μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος (2227071297, 22270.71143) , αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μέσα σε πυκνό πράσινο, απέναντι από το χωριό Δρυμώνας, πάνω από το χωριό Καλαμούδι, με τα ευωδιάζοντα οστά του Αγίου και το ασκηταριό του. Εντυπωσιακό το πέρασμα από το υπόγειο εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων, στα κελιά του μοναστηριού με αγιογραφίες του 17ου αιώνα.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 8
Ρομαντική επιλογή ο ξενώνας «Το Ρόδι».

Ο γλυκύτατος ξενώνας «Το Ρόδι» (τηλ. 2227071666 από 80 ευρώ), μέσα σε ωραίο κήπο –έχει και μια ροδιά που βγάζει μαύρα ρόδια, τρία βήματα από τη θάλασσα. Θέα στον ήσυχο κόλπο, lobby για ατέλειωτο cocooning με τζάκι, λικέρ και επιτραπέζια παιχνίδια, design δωμάτια και μεζονέτες –σουίτες, για μαγικά Σαββατοκύριακα.
Οι Αγροτουριστικές Κατοικίες «Ελαιώνας» (τηλ. 2227071619, από 70 ευρώ), στην άκρη του χωριού, μέσα σε ένα απέραντο ελαιώνα, ξενοδοχείο –προορισμός, με τον Ευβοϊκό κόλπα να φαίνεται πιάτο μέσα από τα ασημόγκριζα φύλλα της ελιάς, απόλυτη ησυχία, η τηλεόραση απούσα από τα δωμάτια, φαγητό με τοπικά προϊόντα από τα χέρια των ιδιοκτητών δίπλα στο τζάκι.

Λίμνη

Το τρίτο χωριό και ίσως το ωραιότερο του νησιού. Από τη μια μεριά η μονή Γαλατάκη σε ορεινή θέση 200 μ. από την άλλη η παραλία όνειρο Κοχύλι, στη μέση το χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά, με το άγαλμα της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, γραφικά καλντερίμια, στέγες με κεραμίδια και καπετανόσπιτα και μπροστά, απλωμένη κρυστάλλινη και ακύμαντη η θάλασσα, να προστατεύει το πανέμορφο χωριό από παντού.

Highlights

Το θαυμάσιο ξενοδοχείο «Kaminos Resort» (τηλ. 222703100, 2227031470, από 95 ευρώ) που αναπτύσσεται γύρω από την υποδειγματικά ανακαινισμένη καμινάδα και το φούρνο του παλιού εργοστασίου επεξεργασίας λευκόλιθου του Σκαλιστήρη. Δωμάτια τεράστια, ατμόσφαιρα, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ησυχία, η θάλασσα μπροστά, δασωμένες πλευρές και από τις δύο μεριές του, πρωινό και φαγητό με προϊόντα δικής τους παραγωγής.
Ο αγροτουριστικός ξενώνας «Βατερή» (τηλ. 2227032493, από 80 ευρώ) σε ύψωμα, στην είσοδο του χωριού, χτισμένος σε επίπεδα, και με καινούργια εξωτερική πισίνα. Θέα που κόβει την ανάσα, ξύλο και πέτρα, δέντρα και βότανα, πρωινό σπιτικό, ο κ. Γιώργος Μπλουκίδης , υπέροχος οικοδεσπότης , εξαιρετικός συνομιλητής και αστείρευτη πηγή πληροφοριών.
Η ταβέρνα «Αύρα» (τηλ. 2227031479). Πολλά ωραία μαγειρευτά και καλοψημένα κρεατικά και φρέσκα ψάρια, θαυμάσια τα τραπεζάκια επάνω στη θάλασσα που θα τα προτιμήσετε αν ο καιρός το επιτρέπει, από τη μάλλον μικρή σάλα.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 9
Το γραφικό λιμάνι του χωριού Λίμνη.

Το σπίτι της αδάμαστης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη και του σατιρικού συγγραφέα Νίκου Τσιφόρου.
Το πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο (τηλ. 2227031335) που στεγάζεται στο αρχοντικό του Αγγελή Φλώκου και φιλοξενεί εκτός των άλλων και αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.
Η ιστορική Μονή «Γαλατάκη» (τηλ. 2227031489) αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, στους πρόποδες του όρους Κανδήλι σε υπέροχη τοποθεσία, με τη Φθιώτιδα απέναντι. Μυστική δίοδος από το παρεκκλήσι που οδηγεί σε κρυψώνα στην οροφή του ναού, θαυμάσιες τοιχογραφίες που οι ειδικοί λένε πως έχει επιρροές από την Κρητική Σχολή.
Η σπηλαία Σκήτη του Οσίου Χριστοδούλου του Πάτμιου στην άκρη της παραλίας. Ευσέβεια και ατμόσφαιρα.
Τα ψαρομάγαζα Άστρον (τηλ. 22270 31487) στα Κατούνια και Bella Vista (τηλ. 22270 31418) στο δρόμο προς Ροβιές. Φοβεροί θαλασσινοί μεζέδες και μακαρονάδες με καραβίδες και αστακό.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 10
Το ξενοδοχείο «Kaminos Resort» χτισμένο γύρω από το παλιό εργοστασίου επεξεργασίας λευκόλιθου του Σκαλιστήρη.

Το καλύτερο τυροπιτάρι, πολύ καλό μπιφτέκι από προβατίνα και εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί στην ψησταριά «Ο Θύμιος» (τηλ. 2227092190), στο χωριό Δάφνη, λίγο έξω από τη Λίμνη. Το Σαββατοκύριακο και κοντοσούβλι.
Το μοναδικό Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών (τηλ. 6974331350, 2227098304) και το απολιθωμένο δάσος στην ορεινή Κερασιά. Μεταξύ άλλων εκτίθεται και ένας χαυλιόδοντας μήκους 1,8 μ. και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δείχνει ένα παρελθόν όπου οι ρινοκεροι, οι γιγάντιες χελώνες και οι ελέφαντες έκαναν τις βόλτες τους στα γύρω λιβάδια…
Το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι, ακολουθώντας μια εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή-με πολλές στροφές, που αρχίζει λίγο πριν το Μαντούδι και τελειώνει λίγο μετά το Προκόπι (ή αντίστροφα αν σταματήσετε ερχόμενοι από τη Χαλκίδα) παράλληλα με το ρέμα του ποταμού Κηρέα μέσα από ένα αιωνόβιο πλατανόδασος

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 11
Παραδοσιακό στιλ στον αγροτουριστικό ξενώνα «Βατερή».

Το χωριό της Αγίας Άννας σε ύψος 300 μ. με υπέροχη θέα στο Αιγαίο, για το Λαογραφικό Μουσείο όπου μεταξύ άλλων εκτίθεται η «αγιαννίτικη» τοπική φορεσιά και τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Άννας στην ομώνυμη εκκλησία που έδωσε και το όνομα στο χωριό.
Το φαράγγι της Μπουλοβίναινας (φαράγγι του Νηλέα), λίγο έξω από την Αγία ΄Αννα. Η Μπουλοβίναινα, κατά την επανάσταση του 1821 γκρεμίστηκε εκεί για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Πανέμορφη η διαδρομή που σχηματίζεται στο διάβα του ποταμού με καταρράκτες, σπηλιές και πλατάνια.
Ρομαντική, μοναδικής ομορφιάς βόλτα στην Παραλία της Αγίας Άννας, την Αγκάλη. Το καλοκαίρι γίνεται χαμός με το θαυμάσιο ξενοδοχείο Thalatta Seaside Hotel (2103615844, 22270 97397) και το μοναδικό στο είδος του camping ClubAgia Anna (2227097250, 2227097185) να πρωταγωνιστούν.

Βόρεια Εύβοια: budget απόδραση στιγμής - εικόνα 12
Τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς το φαράγγι της Μπουλοβίναινας.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/10/13. Updated 08/09/16

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.