Διακοπές last minute

Επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη στιγμή! Είτε ονειρεύεστε το απόλυτο άραγμα πάνω στη θάλασσα, είτε επιμένετε σε boutique αρχοντικά ή ακόμη και ορεινούς ξενώνες (με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το χειμώνα και σε πολλές περιπτώσεις την θάλασσα σε απόσταση αναπνοής) και ανήκετε στη μεγάλη φυλή των ταξιδευτών της τελευταίας στιγμής συγκεντρώσαμε 40 ξενοδοχεία για κάθε γούστο και budget και ικανούς λόγους από μόνα τους για να ετοιμάσετε βαλίτσα!

Διακοπές last minute

Επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη στιγμή! Είτε ονειρεύεστε το απόλυτο άραγμα πάνω στη θάλασσα, είτε επιμένετε σε boutique αρχοντικά ή ακόμη και ορεινούς ξενώνες (με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το χειμώνα και σε πολλές περιπτώσεις την θάλασσα σε απόσταση αναπνοής) και ανήκετε στη μεγάλη φυλή των ταξιδευτών της τελευταίας στιγμής συγκεντρώσαμε 40 ξενοδοχεία για κάθε γούστο και budget και ικανούς λόγους από μόνα τους για να ετοιμάσετε βαλίτσα!

Resorts δίπλα στη θάλασσα

Διακοπές last minute - εικόνα 1
«The Romanos, a Luxury Collection Resort - Costa Navarino», Πύλος

Πολύ καλές επιλογές προσφέρει η ντίβα των Σποράδων Σκιάθος. Με αχτύπητη θέα στις Κουκουναριές και άφθονη αύρα κοσμοπολιτισμού το ιστορικό «Skiathos Palace» ανανεώνει διαρκώς το προφίλ του δημιουργώντας ιδανικό περιβάλλον διακοπών. Διαθέτει άνετους κοινόχρηστους χώρους με ποικιλία facilities και μεγάλα και άνετα δωμάτια, με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, – καλύτερα αυτά της executive πτέρυγας διαθέτουν μεγάλα μπαλκόνια με ξαπλώστρες και θέα θάλασσα, αλλά και τα πλήρως ανανεωμένα superior με θέα στις Κουκουναριές. Ειδικό mini van θα σας μεταφέρει στη Χώρα ή για βουτιές στις Κουκουναριές και τα Μάραθα, παραλία που διαχειρίζεται το ίδιο, λίγο προτού απολαύσετε το δείπνο σας στο ολόλευκο «White View» στο roof garden, ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες (από €170, δωρεάν 1 παιδί μέχρι 12 ετών στο δωμάτιο των γονιών και μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο, 2427049700) Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ .

Διακοπές last minute - εικόνα 2
«Kivo Luxury Hotel & Suites», Σκιάθος

Στο «Kivo Art Hotel & Suites» την πανοραμική γαλάζια θέα πάνω από την παραλία Βασιλιάς συμπληρώνει ιδανικά ο arty χαρακτήρας που χαρίζουν οι δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών από την πλούσια συλλογή των ιδιοκτητών που διατηρούν γκαλερί στο κέντρο της Σκιάθου. Ένα mini bus εκτελεί δρομολόγια προς την ιδιωτική παραλία της μονάδας, ενώ ο χώρος της πισίνας που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω απ’ το πέλαγος, ενδείκνυται για γευστικές απολαύσεις στα 3 εστιατόρια «SeaView Restaurants», ανοικτά και σε εξωτερικούς επισκέπτες (από €180, 2427022407).

Διακοπές last minute - εικόνα 3
«Mandraki Village», Σκιάθος

Σε απόσταση αναπνοής από το πανέμορφο πευκοδάσος των Κουκουναριών και τη λίμνη της Στροφιλιάς το «Mandraki Village» απλώνεται σε πανέμορφη έκταση 10 στρεμμάτων με κτίρια σε ζωηρούς χρωματισμούς που στεγάζουν δωμάτια με ξεχωριστή διακοσμητική άποψη. Προσφέρεται για όσους αγαπούν τα resorts με προσωπικό χαρακτήρα και πιο boutique στιλ. Τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν τους υπέροχους κήπους, την παιδική χαρά και την παιδική πισίνα και εσείς τα πιάτα μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας που δημιουργεί στο «Elia’s» (ανοικτό και σε εξωτερικούς πελάτες) η βραβευμένη σεφ Σοφία Χατζηελευθερίου, διαρκώς παρούσα στο ξενοδοχείο (από €170, 2427049301).

Διακοπές last minute - εικόνα 4
«The Westin Resort Costa Navarino», Πύλος

Για όσους κατηφορίσουν προς Πελοπόννησο κορυφαία επιλογή αποτελεί ασφαλώς η «Costa Navarino» με εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, aqua park, αθλητικές δραστηριότητες υπαίθρου και θάλασσας, δύο signature γήπεδα γκολφ, πληθώρα γαστρονομικών επιλογών και το 4000 τ.μ. Ananzoe Spa με πρακτικές και προϊόντα από την αρχαία Ελλάδα. Νέα άφιξη το εστιατόριο «Taverna», όπου σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα βασισμένα σε παλιές τοπικές συνταγές, που αναβίωσαν μέσα από ένα μαγειρικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του Μεσσηνιακού Προγράμματος Γαστρονομίας. Καταμεσής του υπέροχου φυσικού τοπίου του Navarino Dunes, το πιο οικογενειακού και νεανικού προφίλ «The Westin Resort Costa Navarino» βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με την μεσσηνιακή γη και την ιστορία της και αποτελείται από 445 δωμάτια και σουίτες στην πλειοψηφία τους με ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης και θέα που χάνεται αβίαστα στο Ιόνιο (από €270, 2723095000). Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Διακοπές last minute - εικόνα 5
«The Romanos, a Luxury Collection Resort - Costa Navarino», Πύλος

Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» είναι το πιο πολυτελές από τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος και ενταγμένο απόλυτα στο περιβάλλον εγγυάται διαμονή υψηλών αξιώσεων με 321 πολύ μεγάλα και κομψά δωμάτια, σουίτες και βίλλες που προσφέρουν μοναδική θέα σε απέραντους ελαιώνες, στα γήπεδα γκολφ και την πανέμορφη παραλία The Dunes Beach (από €330, 2723096000). Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Διακοπές last minute - εικόνα 6
«Nautica Bay», Πόρτο Χέλι

Στο Πόρτο Χέλι το «Nautica Bay» ενδείκνυται για προσιτές, οικογενειακές διακοπές με 164 δωμάτια που βλέπουν θάλασσα, κήπο ή πισίνα, μοιρασμένα σε 9 κτίρια και μέσα σε μεγάλη έκταση πάνω στη θάλασσα. Για τις βουτιές σας θα προτιμήσετε είτε την οργανωμένη παραλία είτε την μεγάλη κεντρική πισίνα, ενώ τα παιδιά θα δροσίζονται στην παιδική πισίνα ή θα ξεδίνουν στην παιδική χαρά. Διαθέτει επίσης εστιατόριο μεσογειακών γεύσεων, όπως και αθλητικές εγκαταστάσεις για τένις και μίνι γκολφ, ενώ τα εστιατόρια και τα στέκια της περιοχής βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (από €77, 2754051415). Σε μια πανέμορφη τοποθεσία μες στο πράσινο, στις ανερχόμενες ακτές της Ερμιονίδας, το ιστορικό Hydra Beach στο Πλέπι άνοιξε ξανά ως «Barceló Hydra Beach Resort» λύνοντας τα χέρια σε όσους αναζητούν μια μικρή πολιτεία διακοπών με όλες τις ανέσεις (από €162 με ημιδιατροφή και €210 all inclusive, 2754098700).

Διακοπές last minute - εικόνα 7
«Olympia Golden Beach Resort & Spa», Κάστρο Κυλλήνης

Με μια θεαματική κεντρική πισίνα, πολλές παροχές για παιδιά, διαρκείς ανανεώσεις στα δωμάτια και τα facilities, 2 εστιατόρια και το διεθνώς βραβευμένο Dream Spa το «Olympia Golden Beach Resort & Spa» στο Κάστρο Κυλλήνης αποτελεί μια καλοκουρδισμένη οικογενειακή επιχείρηση για όσους αποφεύγουν τα μαζικά resorts, σε απόσταση αναπνοής από μερικές πανέμορφες παραλίες (από €245 με ημιδιατροφή μέχρι 17/8 και από €210 μέχρι 24/8, 26230/95999).

Διακοπές last minute - εικόνα 8
«Alkyon Resort», Βραχάτι

Στο εύκολα προσβάσιμο και φιλικό στις οικογένειες «Alkyon Resort Hotel & Spa» στο Βραχάτι ισχύει πακέτο πλήρους διατροφής που περιλαμβάνει γεύματα με ποτά, ελεύθερη χρήση του spa, βραδινή διασκέδαση με dj και παιδικά προγράμματα (από €70 το άτομο και δωρεάν παιδί μέχρι 12 ετών, 2741052010). Συνορεύοντας με το μοναδικό πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου το καλαίσθητο, και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, resort «Sikyon Coast» στην παραλία Συκιά ποντάρει δυνατά και στη γαστρονομία με 2 εστιατόρια, το ένα στο προαύλιο της βίλας του Άγγελου Σικελιανού που κοσμεί τους κήπους του (από €140, 2743028432). Το «Sheraton Rhodes Resort» στην κοσμοπολίτικη Ιξιά της Ρόδου είναι από τα εμβληματικά resorts του νησιού, με πανέμορφους κήπους και κοινόχρηστους χώρους, δωμάτια μοντέρνας αισθητικής και πολύ καλά εστιατόρια, όπως το «Mediterraneo» με gourmet μεσογειακή κουζίνα (από €175, 2241075000). Αν αναζητάτε μια πολυτελή πρόταση διαμονής σε έναν από τους σταθερά ανεβασμένους καλοκαιρινούς προορισμούς της βόρειας Ελλάδας, το «Eagles Palace Hotel» στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής ξεδιπλώνει την πολυτελή του αύρα πάνω σε μια από τις ομορφότερες αμμουδιές της περιοχής ενώ με 4 πολύ καλά εστιατόρια θα σας παρασύρει σε γαστρονομικές περιπλανήσεις αξιώσεων (από €310, 2377031070). Σε μια ιδιωτική έκταση 4500 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το κοσμοπολίτικο «Sani Resort» εντυπωσιάζει τόσο με τις παροχές του και την πληθώρα καλών εστιατορίων όσο και με την υψηλή αισθητική και το φίνο γούστο που χαρακτηρίζει τους χώρους του, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την εποχή το Sani Festival στο λόφο της Σάνης. Για την διαμονή σας θα επιλέξετε ανάμεσα στις σουίτες-βίλες του «Sani Asterias Suites» (από € 234, 2374099530), το ιδανικό για οικογένειες «Sani Beach Club» (από € 89, 2374031221), το ανακαινισμένο «Porto Sani Village & Spa» (από € 148, 2374099520) και το all time classic «Sani Beach Hotel & Spa» (από € 78, 2374099400).

Διακοπές last minute - εικόνα 9
«Tinos Beach»

Πάνω στην πανέμορφη παραλία των Κιονίων της Τήνου και πολύ κοντά στη Χώρα, το εμβληματικό «Tinos Beach» είναι ιδανικό για οικογένειες αλλά και για όσους αναζητούν γαλήνη. Τα διαφόρων τύπων δωμάτια είναι άνετα και τα περισσότερα βλέπουν στη θάλασσα. Σημείο συνάντησης είναι ασφαλώς η κεντρική πισίνα, μπορείτε όμως να χαλαρώσετε και στις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου στην παραλία. Το ιδιωτικό λεωφορείο της μονάδας θα σας μεταφέρει στη Χώρα, ενώ το beach restaurant «Ammos» αξίζει της προσοχής σας (από €78, 2283022626).

Ατμοσφαιρικά και boutique

Διακοπές last minute - εικόνα 10
«Hotel Ploes», Σύρος

Ξεκινώντας από τα νησιά και πιο συγκεκριμένα τη Σύρο, το πολυτελές «Hotel Ploes» στην καρδιά της Ερμούπολης συνδυάζει μοναδικά το κλασικό ύφος με το σύγχρονο και τις ανέσεις υψηλού επιπέδου στεγασμένο σε εμβληματικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα , το οποίο εκτός από διατηρητέο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και ως «έργο τέχνης». Η διακόσμηση, οι αρχιτεκτονική και η όλη ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα πραγματικά one of a kind μικρό ξενοδοχείο, μοναδικό στις Κυκλάδες. Στο cafe-bar «Plous» με την πανοραμική θέα θα απολαύσετε το πρωινό σας αλλά και σνακ, καφέ ή ποτό, ενώ ακριβώς από κάτω η πέτρινη εξέδρα με τις ξαπλώστρες επιτρέπει τις απευθείας βουτιές στη θάλασσα (από €200, 2281079360). Επίσης σε προνομιακό σημείο της Ερμούπολης, το «Σύρου Μέλαθρον» στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του 1856 με εντυπωσιακές οροφογραφίες και ξυλόγλυπτες κατασκευές στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και roof garden με πανοραμική θέα (από €80, 2281086495).

Διακοπές last minute - εικόνα 11
«Aρχοντικό Αγγέλου», Λέρος

Θερμή φιλοξενία σε πανέμορφο αρχοντικό του 19ου αιώνα προσφέρει το «Αρχοντικό Αγγέλου» στα Άλιντα της Λέρου, ενός ιδιαίτερου νησιού που θα εκτιμήσουν οι λάτρες των ανακαλύψεων. Τα ατμοσφαιρικά δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και είναι διακοσμημένα σε παραδοσιακό στυλ, ενώ οι ανεμιστήρες και τα χειροποίητα καλλυντικά είναι σημάδια μιας πολιτικής φιλικής προς το περιβάλλον. Το πλούσιο πρωινό με γεύσεις που εναλλάσσονται καθημερινά σερβίρεται είτε στο ηλιόλουστο μπαλκόνι είτε στον πανέμορφο κήπο, που προσφέρεται και για ώρες χαλάρωσης με κάποιο ποτό από το self service bar (από €75, 2247022749). Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου και σε αναστυλωμένο κτίριο του 15ου αιώνα το «Palazzo Rimondi», μέλος των Small Luxury Hotels, διαθέτει 20 δωμάτια, μικρή πισίνα, κομψή εσωτερική αυλή και μια «μυστική» ηλιόλουστη ταράτσα (από €155, 2831051289). Από τις νεότερες και πιο πολυτελείς αφίξεις στην Άνδρο, στα 20 μέτρα από την παραλία του Μπατσίου, το «Krinos Suites Hotel» έχει ως πυρήνα ένα υποδειγματικά αναπαλαιωμένο διδασκαλείο, το οποίο τον περασμένο αιώνα λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. H καρδιά του ξενοδοχείου χτυπά στο δημοφιλές «Krinos Art Café», στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, το οποίο προσφέρει ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις από τον σεφ Γιώργο Γαβριά. Αποτελεί δε και ένα από τα πιο δυνατά cocktail bar στην Άνδρο, ενώ πολύ συχνά φιλοξενεί happenings, όπως art events και γευσιγνωσίες κρασιού. (από €200, 2282042038). Με πολύ εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα και σταθερά καλή σχέση ποιότητας-τιμής, το «Antzi Studios» συγκαταλέγεται στις πιο ποιοτικές επιλογές για διαμονή στην Αίγινα. Απλώνεται σε 4 κτίρια γύρω από πισίνα στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας (από €60, 2297061233).

Διακοπές last minute - εικόνα 12
«Kinsterna Hotel & Spa», Moνεμβασιά

Στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στα περίχωρα της Μονεμβασιάς, το «Kinsterna Hotel & Spa» είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προσφέρουν στους εαυτούς τους την ιδιαίτερη εμπειρία της διαμονής σε ένα κορυφαίο ξενοδοχείο καταμεσής ενός πανέμορφου κτήματος με πυρήνα του ένα αρχοντικό η δημιουργία του οποίου περιβάλλεται από έναν πέπλο μυστηρίου, ατμοσφαιρικό spa και πολύ καλό εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας με τραπέζια που «ίπτανται» πάνω από τη βυζαντινή στέρνα. Υπάρχει μάλιστα προσφορά για 7 διανυκτερεύσεις στην τιμή των 5 (από € 220, 2732066300). Μέσα στο Κάστρο, το «Moni Emvasis» είναι η νέα πολυτελής άφιξη στο κεντρικό στενό με 3 σουίτες που συνδυάζουν τις σπάνιες για τον οικισμό ανέσεις με την ντιζάιν διακόσμηση από κορυφαίους οίκους. Σημείο συνάντησης ακόμη και για όσους δεν μείνουν εδώ, το εστιατόριο Χρυσόβουλο της ίδιας ιδιοκτησίας, σε μια βεράντα με πανοραμική θέα στο ίδιο οίκημα (από €200, 2732062122). Πάνω στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, τέσσερα κτίρια ιστορικής σημασίας που ανήκαν στην οικογένεια του Γιάννη Ρίτσου στεγάζουν το «Θεοφανώ Art Hotel». Τα δωμάτια διακοσμούνται με αντίκες και έργα τέχνης, ενώ το roof terrace χαρίζει πανοραμική θέα (από €98, 2732061212). Επίσης στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, το «Likinia Hotel» διαθέτει άνετα δωμάτια κλασικής διακόσμησης με πολυτελή υλικά και θέα από τα περισσότερα στο Μυρτώο, ενώ πόντους γοητείας προσθέτουν στοιχεία του παρελθόντος, όπως οι καμάρες και οι στέρνες (από €100, 2732061939). Ο κουκλίστικος ξενώνας «Ιζαμπώ» διαθέτει μόλις τρία δωμάτια με εξοπλισμένη κουζίνα που χαρίζουν εκπληκτική θέα από τα μπαλκονάκια τους αλλά και ησυχία, καθώς βρίσκονται σκαρφαλωμένα στο τέρμα της Κάτω Πόλης (από €100, προσφορές ανάλογα με τις διανυκτερεύσεις, 6945413966).

Διακοπές last minute - εικόνα 13
«Κυρίμαι», Μάνη

Η καλοκαιρινή Μάνη είναι κούκλα και η προνομιακή θέση του «Κυρίμαι» πάνω στη θάλασσα του Γερολιμένα εγγυάται ότι θα την απολαύσετε στο έπακρο μένοντας σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της Ελλάδας με έντονη αύρα ιστορίας. H επιμέλεια του Χριστόφορου Πέσκια στο μενού του εστιατορίου, το οποίο βλέπει στη θάλασσα και τον εντυπωσιακό βράχο του Κάβο Γκρόσο, προσθέτει πόντους σε μια ούτως ή άλλως ξεχωριστή μονάδα που κλείνει φέτος τα 10 χρόνια της. (από €110, 2733054288). Επίσης στο Γερολιμένα, μπροστά στη θάλασσα, ο ξενώνας «Λάουλα» διαθέτει όμορφα δωμάτια που κοιμίζουν μέχρι 5 άτομα με ωραία έπιπλα και μπαλκόνια με θέα, όπως και χώρο καφέ στο ισόγειο που ευνοεί τη χαλάρωση (από €90, 2733054271). Ο πετρόχτιστος ξενώνας «Πετρίτης Mani Guest House» στην κορυφή του Οιτύλου μοιράζεται σε 2 κτίρια, ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό σπίτι του 19ου αιώνα και ένα νεόκτιστο πύργο, με υπέροχη θέα στη θάλασσα και το Κάστρο της Κελεφάς (από €90, 2733052600). Διακοπές σαν σε πολυτελές εξοχικό θα κάνουν όσοι επιλέξουν κάποια από τις 2 βίλες του «Soukidia Villas» σε ύψωμα πάνω από το Καραβοστάσι. Η μία απέκτησε μόλις εξωτερική πισίνα 9x5μ με Jacuzzi και σύστημα αντίθετης ροής (από €300, 6974053756). Δύο μεγάλα πέτρινα κτίρια μανιάτικης αρχιτεκτονικής συγκροτούν το «Κτήμα Καραγεώργου» στις παρυφές της Αρεόπολης, που όπως μαρτυρά και το όνομά του βρίσκεται μέσα σε κατάφυτο κτήμα με άνετα δωμάτια ιδανικά για οικογένειες, εστιατόριο και πισίνα (από €90, 2733051368). Στην καλοδιατηρημένη Κοίτα της Μάνης, τα δωμάτια του «Citta dei Nicliani» μοιράζονται σε δύο κτίρια, με πιο ιδιαίτερα αυτά του διατηρητέου και πιο άνετα αυτά του νεόκτιστου πύργου, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η πανέμορφη αυλή (από €90, 2733051827).

Διακοπές last minute - εικόνα 14
«Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη», Λεωνίδιο

Στο «Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη» στο Λεωνίδιο, η εύκολη πρόσβαση στις όμορφες βοτσαλωτές παραλίες της περιοχής αλλά και στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο, συνδυάζεται με χαλάρωση στον κήπο με τις λουλουδιασμένες γωνιές και υπέροχη θέα από την ταράτσα και την τραπεζαρία του πρωινού. Τα δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος, έχουν όλα όμως αναφορές στην τσακώνικη παράδοση και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. (από €70, στις 6 διανυκτερεύσεις η 7η δωρεάν, 2757022476). Μικρή αλλά ιδιαίτερη ξενοδοχειακή μονάδα, ο «Ξενώνας Ιλάκια» στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα στη Νέα Φιγαλία Ηλείας με μεγάλη πέτρινη αυλή ιδανική για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. Αποτελείται από 4 ευρύχωρα και καλόγουστα διαμερίσματα που προσφέρονται και για οικογένειες που θέλουν να γνωρίσουν τις όμορφες ακτές της Ηλείας αλλά και τους μοναδικούς καταρράκτες της Νέδας (από €65, 2625041366). Στις ανερχόμενες ακτές της Πρέβεζας, το ολοκαίνουργιο «Sesa Hotel» στην αμμουδιά Κανάλι εμπνέεται από τα 4 στοιχεία της φύσης δημιουργώντας ένα περιβάλλον ήρεμης πολυτέλειας και χαλάρωσης, το οποίο σιγοντάρουν οι δυνατές προτάσεις του σεφ στο εστιατόριο του (από €150, 2682052707).

Γαλάζιο και πράσινο στο Πήλιο

Διακοπές last minute - εικόνα 15
«6 Kλειδιά», Άφησσος Πηλίου

Πάνω στην παραλία της Καλλιφτέρης λίγο έξω από την Άφησσο τα «6 Κλειδιά» αποτελούν πρόταση που αναβαθμίζει τόσο το ξενοδοχειακό όσο και το γαστρονομικό σκηνικό ολόκληρου του Πηλίου. Τα 6 ατμοσφαιρικά δωμάτια δημιουργούν σκηνικό που θυμίζει Προβηγκία, ενώ το ομώνυμο all day εστιατόριο με τις προτάσεις των Γιάννη Μπαξεβάνη και Ηλία Γώγου μαζί με το πανέμορφο beach bar έχουν εξελιχθεί σε hot στέκια ολόκληρης της περιοχής. Ακόμη και να μη μείνετε εδώ αξίζει να το επισκεφτείτε για φαγητό. (από €230 με κρατημένες ξαπλώστρες στο beach-bar, 2423033720). Σε έκταση 30 στρεμμάτων πάνω στην παραλία Χόρτο κοντά στη Μηλίνα το «Leda Pelion» δίνει την αίσθηση χωριού με σπιτάκια πηλιορείτικου ύφους, πισίνα, καφέ-μπαρ, εστιατόριο, παιδική χαρά και γήπεδο τένις (από €90 μέχρι 18/8 και ύστερα από €60, 2421027931). Σε ύψωμα στον Άγιο Δημήτριο, το «Αρχοντικό Έλντα» θα σας κοιμίσει σε δωμάτια διακοσμημένα σε παραδοσιακό στυλ και θα σας κακομάθει με πλούσιο πρωινό που σερβίρεται μέχρι αργά, ενώ οι παραλίες του Αγίου Ιωάννη δεν απέχουν παρά ελάχιστα (από €60, 2426031422). Το «Ίρις Παραδοσιακοί Ξενώνες και Σουίτες» βρίσκεται μέσα σε λουλουδιασμένο κήπο στην καρδιά της Τσαγκαράδας, ενώ στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους το παραδοσιακό στυλ συναντά το μοντέρνο, το μπαρόκ και τη χειροποίητη ζωγραφική στους τοίχους (από €70, 2426049370). Μέσα σε κτήμα στο δρόμο που οδηγεί από την Τσαγκαράδα στην παραλία του Μυλοποτάμου, με μεγάλο κοινόχρηστο play room και συχνές δραστηριότητες για παιδιά οι 5 κατοικίες του συγκροτήματος «Νύμφες» ενδείκνυνται για οικογένειες αλλά και όσους αναζητούν ηρεμία (από €90, 2426049560).

Ο επιμένων βουνό

Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή να δείτε με άλλο μάτι μερικούς απ’ τους παραδοσιακά χειμερινούς προορισμούς απολαμβάνοντας φύση, δραστηριότητες και ηρεμία. Στο ξεχωριστό ορεινό resort «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» στα Κάψια Ορεινής Αρκαδίας, τα δωμάτια μοιράζονται σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1860, ένα boutique hotel και μια all-suite μονάδα, ενώ η θέα από την πισίνα βυθίζεται στις πλαγιές του Μαινάλου (από €80, 2710235822). Πολυτελής άφιξη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, η «Αρχοντόπετρα Suites & Spa» ξεχωρίζει χάρη στις 7 σουίτες κλασικού ύφους και τη φοβερή θέα μέχρι το όρος Τριανταφυλλιά και το Αγρίνιο και στις 32 βουνοκορφές που μεσολαβούν (από €80, 2237041100).

Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, οι τιμές είναι ανά ημέρα και αφορούν στάνταρ δίκλινο με πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.