Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50

Λίγο προτού αρχίσουμε να κοιτάζουμε προς πιο χαμηλά, έως και… παραθαλάσσια υψόμετρα, διαλέξαμε 5 ξενώνες σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς ορεινούς προορισμούς, όπως πάντα μαζί με τις απαραίτητες συμβουλές για να αποδράσετε προετοιμασμένοι.

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50

Λίγο προτού αρχίσουμε να κοιτάζουμε προς πιο χαμηλά, έως και… παραθαλάσσια υψόμετρα, διαλέξαμε 5 ξενώνες σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς ορεινούς προορισμούς, όπως πάντα μαζί με τις απαραίτητες συμβουλές για να αποδράσετε προετοιμασμένοι.

Λεβάντα, Μεγάλο Χωριό

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 1

Από τις πιο value for money επιλογές διαμονής στην περιοχή, η «Λεβάντα» στεγάζεται σε πετρόχτιστο κτίριο στην είσοδο του Μεγάλου Χωριού και σε στρατηγικό σημείο, αφού μπροστά της απλώνεται ένα πανόραμα βουνοκορφών που κόβει την ανάσα. Διαθέτει 10 δωμάτια διαφόρων τύπων με στόφες σε παστέλ αποχρώσεις, προσεγμένη επίπλωση, ταμπλαδωτά ταβάνια και ποιοτικά κλινοσκεπάσματα. Το προαιρετικό πρωινό είναι σερβιριζόμενο και περιλαμβάνει σπιτικά κέικ και πολλές χειροποίητες τοπικές μαρμελάδες (€ 50 για μίνιμουμ 2 διαν/σεις, € 45 χωρίς πρωινό, 2237041101).

Must do:
Από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά χωριά της περιοχής, το Μεγάλο Χωριό προσφέρεται για σεργιάνι στα καλντερίμια του, καφέ και χαλαρά ποτάκια και απαραιτήτως ένα πέρασμα από το πολύ καλό Λαογραφικό Μουσείο (2237041502). Πολύ γρήγορα, όμως, ο πανταχού παρών Καρπενησιώτης θα σας καλέσει να εξερευνήσετε τα χωριά που βρίσκονται στο διάβα του, από το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι μέχρι τη Μονή Προυσσού. Οι επιλογές είναι πολλές και εξίσου απολαυστικές: από τον Γαύρο, το Νέο Μικρό Χωριό και το Παλιό Μικρό Χωριό μέχρι το Κλαυσί, το Βουτύρο και τους Κορυσχάδες με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ το Φαράγγι του Πάντα Βρέχει, η Λίμνη Κρεμαστών και η Δομνίστα θα δελεάσουν τους ορκισμένους εξερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Καρπενήσι και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Κραναία Αθηνά, Ελάτεια

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 2

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, η Ελάτεια αγναντεύει τον Παρνασσό από την ανατολική πλευρά της κοιλάδας του Κηφισού, στα μισά περίπου της διαδρομής Άμφισσας-Αμφίκλειας. Στην πίσω μεριά της κεντρικής πλατείας Αγ. Δημητρίου, ένα πέτρινο αρχοντικό του 1895 στεγάζει τον απλό ξενώνα «Κραναία Αθηνά». Η ανακαίνισή του έδωσε 5 σχετικά άνετα δωμάτια, στα οποία η σκουρόχρωμη πέτρα συνδυάζεται με τη ρουστίκ ύφους επίπλωση. Τα 4 έχουν μπαλκόνι, ενώ η «Αθηνά» και ο «Μνησίβουλος» διαθέτουν και τζάκι. Το πρωινό σερβίρεται στη φιλόξενη κοινόχρηστη αίθουσα, όπου θα βρείτε και αναπαυτικό χώρο καθιστικού για το τελευταίο ποτάκι της ημέρας (€ 50, 2234031400).

Must do:
Μπορεί ο Παρνασσός να σας γνέφει από απέναντι για τα τελευταία σλάλομ της σεζόν, αφιερώστε όμως λίγο χρόνο στη γραφική Ελάτεια των 2.500 κατοίκων, με το μεγάλο πεζόδρομο, την πλατεία με τα καφενεδάκια και τη σημαντικότατη –και ενδεικτική της πλούσιας ιστορίας της που φτάνει μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα– Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου. Οι επιλογές για βόλτες στα πέριξ περιλαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στην κεντρική πλατεία της Τιθορέας κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και με όλη την κοιλάδα να απλώνεται μπροστά σας, αλλά και βόλτες στην Αμφίκλεια, ιδίως στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού που απλώνεται πάνω από την Άνω Πλατεία.

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης, Αγόριανη

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 3

Από τους πιο γνωστούς ξενώνες της περιοχής, το «Μπαλκόνι της Αγόριανης» χαρίζει όμορφη θέα στο χωριό που απλώνεται σε επτά λόφους και σε υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 1.100 μέτρα. Απλού και ρουστίκ ύφους τα δωμάτια, καλύπτουν όλες τις βασικές ανάγκες, ενώ ξύλινα δάπεδα και ταβάνια ζεσταίνουν το χώρο. Μητέρα της οικογένειας που θα σας φιλοξενήσει εγκάρδια είναι η χρυσοχέρα μαγείρισσα κ. Ευμορφία, υπεύθυνη για το πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει από χειροποίητες μαρμελάδες και ντόπιο μέλι μέχρι πίτες, λουκάνικα και ομελέτες. Για τα πιάτα που σερβίρει στη διάσημη ταβέρνα του ξενώνα χρησιμοποιεί μόνο ντόπια κρεατικά και πρώτες ύλες (€ 45, 2234061127).

Must do:
Στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, με θέα στο Καλλίδρομο και το Ζητούνι η Αγόριανη βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο υποψιασμένων φυσιολατρών που δεν αναζητούν μονάχα εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό. Αγναντέψτε ένα κάδρο γεμάτο πηγές, έλατα, πλατάνια και φτελιές, ξαποστάστε στην πλακόστρωτη πλατεία, επισκεφτείτε τα διάσπαρτα εκκλησάκια του 19ου αιώνα, περπατήστε το πέτρινο μονοπάτι κατά μήκος της ρεματιάς, βρείτε τη βελανιδιά του Σικελιανού, όπου ο γνωστός λογοτέχνης στοχαζόταν αγναντεύοντας τον κάμπο της Γραβιάς. Αν πάλι θέλετε να γράψετε χιλιόμετρα, η πανέμορφη Βάργιανη, το όλο και πιο δημοφιλές Πολύδροσο (ή Σουβάλα), οι Δελφοί, ακόμα και η Ιτέα ή το Γαλαξίδι βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αγόριανη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Η Ελατού, Ελατού

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 4

Στην είσοδο της Ελατούς, πάνω σε μια λοφοπλαγιά χωμένη στα έλατα, «Η Ελατού» στεγάζεται σε απλό, ανακαινισμένο κτίριο με προσεγμένο κήπο και υπέροχη θέα που παλαιότερα λειτουργούσε ως δημοτικός ξενώνας. Τα απλά και περιποιημένα δωμάτια βρίσκονται στον πρώτο όροφο, ενώ όλα διαθέτουν μπαλκόνι με θέα είτε στο χωριό είτε στο δάσος. Στο ισόγειο του ξενώνα βρίσκεται το καθιστικό και η πολύ καλή ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα από ντόπια υλικά, όπως χορτόπιτες, αρνάκι λαδορίγανη και μοσχαράκι στο πήλινο. Στο μικρό μαγαζάκι του ξενώνα θα κάνετε τις προμήθειές σας σε μέλι ελατίσιο και γλυκά του κουταλιού που παρασκευάζουν οι ίδιοι (€ 45, 2634053000).

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 5
Χωμένη στα έλατα η Ελατού

Must do:
Κρυμμένα ανάμεσα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου, την Οξιά, το Παναιτωλικό και τα Βαρδούσια, πνιγμένα στα έλατα, τις καρυδιές, τις οξιές και τους καστανόλογκους, γεμάτα μονοπάτια που περνούν από χαράδρες και ρεματιές τα περίπου 45 χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας προσφέρονται για συναρπαστικές on the road εξερευνήσεις σε δρόμους δύσβατους και τοπία που μαγεύουν. Στα SOS η πιο ονομαστή Άνω Χώρα, η Λιμνίστα με την όμορφη πλατεία, η αμφιθεατρική Τερψιθέα με θέα μέχρι το Παναχαϊκό όρος, η Αμπελακιώτισσα και το ζωντανό κεφαλοχώρι Πλάτανος.

Περισσότερες πληροφορίες για την ορεινή Ναυπακτία και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Αρχοντικό Γερο-Φώτη, Λάκκα Αιγίου

Ανοιξιάτικοι ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 6

Στην άκρη της ήσυχης Λάκκας και σε υψόμετρο 450 μ. ένα πέτρινο διατηρητέο του 19ου αιώνα στεγάζει το «Αρχοντικό Γερο-Φώτη». Δυνατό χαρτί του ξενώνα είναι η τοσκανέζικου τύπου θέα σε αμπελώνες και ελαιώνες που βυθίζονται στον Κορινθιακό, όμως εξίσου γοητευτικές είναι και οι λεπτομέρειες του παλιού αρχοντικού που διατηρούνται αναλλοίωτες. Ξύλινα πατώματα, πόρτες με σύρτες και περίτεχνα σκαλιστά έπιπλα-αντίκες δίνουν τον τόνο στα δωμάτια, που δεν στερούνται ωστόσο σύγχρονων ανέσεων (επίπεδες τηλεοράσεις, dvd, hi-fi, internet). Τα περισσότερα διαθέτουν μπαλκόνι. Ιδανικό για οικογένειες το δίχωρο διαμέρισμα με κουζίνα, που κοιμίζει μέχρι 5 άτομα και παρέχει άμεση πρόσβαση στην πανέμορφη βεράντα του ξενώνα. Σημείο συνάντησης η τραπεζαρία με το τζάκι και τα επιτραπέζια, όπου κα Βασιλική σερβίρει το πλούσιο πρωινό της (€ 50, 6977295847).

Must do:
Το Αίγιο, με τις παραλιακές καφετέριες στα παλιά κτίρια των σταφιδαποθηκών και τα κτίρια-στολίδια του Τσίλερ, το Καλέντζι με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις πλατείες του, οι ωραίες διαδρομές προς το Πυργάκι και τη Φτέρη με τα τρεχούμενα νερά είναι μερικές μόνο από τις στάσεις που θα κάνετε ανακαλύπτοντας την άγνωστη στους πολλούς Αιγιαλεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Αίγιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.