"Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024": Η Ιωάννα Κωνσταντίνου περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα τη φύση

Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η genesis gallery του Γιώργου Τζάνερη εγκαινιάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., τη συνεργασία της με την Ιωάννα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο "Πίνδος – Ιμαλάια / Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024".

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η Ιωάννα Κωνσταντίνου πριν από 12 χρόνια άρχισε συστηματικά να περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα και αισθητική τη φύση. Αρχικά φιλοτέχνησε μεμονωμένα στοιχεία, άνθη, δέντρα, γη, ουρανό, δάση και υδάτινα τοπία, και εστίασε το ενδιαφέρον της στη φύση όπως τη βίωσε, "την αμόλυντη Φύση, την ξεχασμένη από τους πολλούς… αυτή που μας τροφοδοτεί με ζωντάνια και δύναμη, που προκαλεί δέος και ερωτηματικά αναπάντητα…". Επιδέξια αποδίδει τα επιμέρους εικονογραφικά χαρακτηριστικά με ρεαλιστικές αναφορές, ενώ το διάχυτο φως με τις ανάλογες φωτοσκιάσεις και ιμπρεσιονιστική απεικονιστική τεχνοτροπία, δημιουργεί συνθέσεις ζωοδόχες, περιγραφικές και αρμονικές, που εξυμνούν το φυσικό τοπίο και τον αναζωογονητικό του αέρα.

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η Κωνσταντίνου συνεχίζει αδιάκοπα τις δοκιμές της και επικεντρώνεται κυρίως στις τοπιογραφικές διατυπώσεις με γνώμονα τις προσλαμβάνουσες βιωμένων τοπίων, όπως των επιβλητικών ελληνικών οροσειρών, των μαγευτικών φιόρδ της Νορβηγίας, των τοπίων του δέους των Ιμαλαΐων, της μυθικής φυσικής ομορφιάς της Κίνας. Απομακρύνει βαθμιαία κάθε φυσικό γεωμορφολογικό στοιχείο, μετατρέπει μέρη αθέατα σε θεατά και η αντικειμενική πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε υποκειμενική παραστατική σύνθεση. Τη δημιουργό την ενδιαφέρει πλέον μόνον ο τόπος ως έναυσμα καλλιτεχνικής έμπνευσης και πειραματισμού. Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.

Εγκαίνια: 18/4 (7.30 μ.μ.)

Info: genesis gallery | 18/4-11/5 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-9 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Ιπποκράτους 121, Νεάπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.