White Dwarf

Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση της VR εγκατάστασης στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το «White Dwarf» (ο Λευκός Νάνος) σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Μία διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας που παρουσιάζει με όρους εικονικής αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας ένα κομμάτι της ιστορίας της «γέννησης» της πρώτης ατομικής βόμβας από τον φυσικό J. Robert Oppenheimer, σε μια εμβυθιστική εμπειρία. Ο «Λευκός Νάνος» είναι ένα αστέρι που αφού εξάντλησε όλη του την ενέργεια, πεθαίνει μέσα στην απόλυτη σιωπή, χωρίς να εκραγεί. Πώς θα ήταν άραγε η ανθρωπότητα, εάν η ατομική βόμβα ακολουθούσε την ίδια μοίρα με ένα «Λευκό νάνο» και αντί να σκορπίσει την καταστροφή, έμενε βουβή, μέσα σε ένα δωμάτιο για να καταλήξει έκθεμα σε ένα μουσείο του μέλλοντος; Στo έργο, η έρευνα του φυσικού J. Robert Oppenheimer, του «πατέρα της ατομικής βόμβας» πλέκεται με την ιστορία της νεαρής Sadako Sasaki, θύματος του βομβαρδισμού της Χιροσίμα. Οι επιστημονικές εξελίξεις και η εξερεύνηση του διαστήματος αντιπαραβάλλονται με την ευχή του μικρού κοριτσιού για ειρήνη στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η έκρηξη της ατομικής βόμβας μοιάζει με εκείνη του θανάτου ενός αστεριού σε μια έκρηξη σουπερνόβα, που αντί να αποκαταστήσει την κοσμική ισορροπία, προκαλεί αμετάκλητη ζημιά στη Γη.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Tο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη προέκυψε κατόπιν ανάπλασης ενός ήδη υπάρχοντος κτίσματος στην Πειραιώς, καταλήγοντας σε ένα δόμημα κατά ένα...

  • Εγκαταστάσεις
  • τηλ.: 2103453111

Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή: 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ., Σάββατο: 12 μ.μ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 3 μ.μ., 4 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ., Κυριακή: 12 μ.μ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 3 μ.μ., 4 μ.μ., 5 μ.μ.

Είσοδος: €8, €5

  • Εως: 10/12