Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Το βιβλίο του γνωστού pastry chef και καθηγητή ζαχαροπλαστικής, που πήρε το βραβείο κοινού στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ των Public Book Awards 2018, θα μας αποδείξει ότι, τελικά, τα γλυκά είναι εύκολα…

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Αυτό που παρατηρεί κανείς ξεφυλλίζοντας αυτό το όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο του γνωστού pastry chef Χρήστου Βέργαδου με τίτλο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές. Είναι όντως ένα είδος σχολείου, αφού πριν τις συνταγές κάθε κεφαλαίου υπάρχει η θεωρία, δηλαδή χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για βασικές τεχνικές βήμα - βήμα, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη που θα χρειαστούν. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει δέκα συνταγές, κατά σειρά δυσκολίας, από την πιο εύκολη στην πιο σύνθετη. Ξεκινά από τα κέικ και τα μπισκότα, συνεχίζει με βασικές κρέμες, σιρόπια, τάρτες και προχωρά στις μαρέγκες, τη σοκολάτα, για να καταλήξει σε αυτά που αποκαλεί ο ίδιος SOS θέματα, δηλαδή απολαυστικά γλυκίσματα που μας φέρνουν στη μνήμη τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, και να ολοκληρώσει με γλυκά ιδανικά για γιορτές.
Συνολικά, περιλαμβάνει 80 συνταγές κλασικών, αλλά και πιο «προχωρημένων» γλυκών: από το κέικ μαρμπρέ, τον μπακλαβά και το τσουρέκι στον κορμό κάστανο και τη φουντουκόπιτα, την πάβλοβα και τα moelleux μπανάνας.

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου - εικόνα 1

Γεννημένος σε οικογένεια ζαχαροπλαστών στη Σπάρτη, ο Χρήστος Βέργαδος αγάπησε από νωρίς την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους του χώρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, έγινε καθηγητής ζαχαροπλαστικής και γνωστός pastry chef και αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Στόχος του, να γίνει ένας οδηγός ζαχαροπλαστικής που θα λύσει τις βασικές μας απορίες και θα μας κάνει να καταφέρουμε να φτιάξουμε όλες τις συνταγές του, ακόμη και τις πιο σύνθετες και να διαπιστώσουμε ότι… τελικά η ζαχαροπλαστική είναι εύκολη! Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το κοινό το ψήφισε και το έφερε στην πρώτη θέση της κατηγορίας ΕΥ ΖΗΝ στα πρόσφατα Public Book Awards 2018...

Εκδόσεις Διόπτρα, σελ. 248.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.