Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα!

Ακούμε μουσικές, χαζεύουμε βιτρίνες, κάνουμε tea break, πίνουμε και τρώμε σε βραβευμένα μαγαζιά και χαράσσουμε την πιο ζωηρή εορταστική πορεία στο χάρτη του downtown…

Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα!
Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα! - εικόνα 1
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος έχει καλλιτεχνική υπογραφή.

Το κέντρο της Αθήνας, όπως και κάθε μητρόπολης, έχει την τιμητική του στις γιορτές, με τα μουσεία, τα ξενοδοχεία, τους εμπορικούς δρόμους και τις εκδηλώσεις να δίνουν τον τόνο. Το μίνιμαλ δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος έχει ήδη φωταγωγηθεί, δίπλα του Αθηναίοι και τουρίστες παίρνουν θέση για τις χριστουγεννιάτικες selfies, ενώ διάφορα σημεία του κέντρου έχουν στολιστεί ατμοσφαιρικά με θεατρικό concept, καθώς ο στολισμός φέρει την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα.

Μουσικές απλώνονται σε κάθε γωνιά του κέντρου, ενώ κάθε πλατεία φιλοξενεί και από ένα ξεχωριστό δρώμενο. Αφιερώστε ένα ολόκληρο απόγευμα και απολαύστε την «παράσταση» που έχει στηθεί με μαγικό τρόπο στους δρόμους της πόλης· ποιος δεν έχει ανάγκη από λίγη μαγεία άλλωστε;

Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα! - εικόνα 2
Η Βασιλίσσης Σοφίας συστήνεται και ως «δρόμος της τέχνης»

Δώστε ραντεβού με φίλους μετά το γραφείο ή απλώς βάλτε την αγαπημένη σας playlist στα ακουστικά και κατηφορίστε προς το κέντρο ξεκινώντας τη βόλτα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Η κίνηση στην πιο όμορφη λεωφόρο του κέντρου εξαφανίζεται με μαγικό τρόπο όταν σουρουπώνει – τα αυτοκίνητα βέβαια παραμένουν, αλλά ποιος τα παρατηρεί όταν τα λαμπιόνια των χριστουγεννιάτικων δέντρων φέγγουν μέσα από τα παράθυρα πανέμορφων νεοκλασικών κτιρίων;

Η Βασιλίσσης Σοφίας άνετα συστήνεται και ως «δρόμος της τέχνης», καθώς εκεί φιλοξενούνται μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου συνεχίζεται η έκθεση «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα», δίνοντας επιπλέον την έμπνευση σε σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές να δημιουργήσουν arty γούρια που σας περιμένουν στο πωλητήριο. Σταθερό προορισμό για χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελεί και το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη που πάντα περιλαμβάνει στη συλλογή του ιδιαίτερα δώρα για όλους. Ξεχωρίσαμε το ημερολόγιο τοίχου που δημιουργήθηκε με αφορμή τη διεθνή έκθεση αφίσας-αφιέρωμα στον Toulouse-Lautrec «Salon des Cent», αλλά και την πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη μπάλα από το υλικό του μαυροπίνακα που έρχεται μαζί με κιμωλίες για να γράψετε και να χαρίσετε τις πιο προσωπικές ευχές! Μόλις ξεκίνησε και η έκθεση «Θρησκευτική τέχνη από τη Ρωσία» με θησαυρούς γνωστών μουσείων. Λίγο πιο κάτω, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα δείτε πώς βλέπουν γνωστοί καλλιτέχνες τον Γιώργο Σεφέρη στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια», ενώ στο πωλητήριο θα βρείτε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και χειροποίητα κοσμήματα.

Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα! - εικόνα 3
Το κομψό «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Φτάνοντας προς το τέρμα της Βασιλίσσης Σοφίας, στρίψτε δεξιά με κατεύθυνση την πιο «ευρωπαϊκή» γωνιά του κέντρου. Το στολισμένο City Link κερδίζει τις εντυπώσεις, οι πάντα μαξιμαλιστικές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Attica προσφέρονται για ατελείωτο window shopping, ενώ οι στολισμοί των καταστημάτων διάσημων οίκων μόδας στη Βουκουρεστίου φέρνουν κάτι από τον αέρα της λονδρέζικης Oxford Street (εντοπίσαμε μέχρι και αερόστατα!).

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και συνήθειες κινείται και η «Μεγάλη Βρεταννία», που καθημερινά (12 μ.-8 μ.μ.) στο κομψό «Winter Garden» στο λόμπι της σερβίρει απογευματινό τσάι συνοδεία λαχταριστών sandwiches κι εκπληκτικών γλυκών. Στην ίδια λογική, τα σαββατοκύριακα το «New Hotel» στη Φιλελλήνων ενδείκνυται για late brunch, ενώ στην κορυφή του boutique ξενοδοχείου «The Zillers» στη Μητροπόλεως απολαμβάνουμε το νέο μενού της βραβευμένης Κωνσταντίνας Φάκλαρη αλλά και ζεστά κοκτέιλ με την Ακρόπολη στο... πιάτο.

Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα! - εικόνα 4
Ο πεζόδρομος της Αιόλου προσφέρεται για ατελείωτες περαντζάδες

Και αν η περαντζάδα της Ερμού σας κουράσει, πάρτε θέση για ένα κοκτέιλ στη στολισμένη ταράτσα του «360°» και δείτε από ψηλά τη λαοθάλασσα της πλατείας στο Μοναστηράκι ή μπείτε στο μυσταγωγικό κελάρι με το γυάλινο πάτωμα του εκλεπτυσμένου restaurant-bar «Επτά 7».

Μια γιορταστική βόλτα στο κέντρο της πόλης που τα έχει όλα! - εικόνα 5
Το μυσταγωγικό κελάρι του «Επτά 7» κρύβει εκλεκτά κρασιά

Στην Όθωνος «παγιδευτείτε» στη στοά του «Trap» και απολαύστε τσίπουρο με προχωρημένους βολιώτικους μεζέδες από την ομάδα του «ΜεΖεν». Σε Christmas mood τρέχει και το βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου «The Clumsies», με τα πειραγμένα του κοκτέιλ να κλείνουν ιδανικά το γιορτινό απόγευμα στην πόλη, ενώ στα must μπαίνει το «Little Κook» στου Ψυρρή, που με το στολισμό του γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο έπακρον, και το «Noel», που γιορτάζει την… ονομαστική του γιορτή ενισχύοντας την παραμυθένια του ατμόσφαιρα!


Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.