5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο

Ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά ραντεβού, νέα εστιατόρια και ξενοδοχεία μάς βάζουν σε mood για εύκολη απόδραση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο

Ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά ραντεβού, νέα εστιατόρια και ξενοδοχεία μάς βάζουν σε mood για εύκολη απόδραση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

H τέχνη βγαίνει στους δρόμους

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο - εικόνα 1

Tο 1ο Stray Art Festival έρχεται στην Ερμούπολη στις 22,23 και 24 Σεπτεμβρίου. Αγαπημένοι καλλιτέχνες της Τέχνης του Δρόμου και του Graffiti και περισσότεροι από σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί και performers έρχονται για να γιορτάσουν την κουλτούρα του δρόμου σε μια «περιπλανώμενη» γιορτή, η οποία έχει ως πυρήνα την τέχνη της τοιχογραφίας και τον τοίχο του Ναυπηγείου του Νεωρίου. Σε αυτό το γεμάτο τριήμερο θα πραγματοποιηθεί ζωντανά η φιλοτέχνηση του νησιωτικού τοπίου από τους καλλιτέχνες του δρόμου. Παράλληλα, μουσικά σχήματα και dj sets θα γεμίσουν με ήχο και χρώμα την γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ. ενώ δεν λείπουν τα θεατρικά δρώμενα και performances. Την εμπειρία έρχονται να συμπληρώσουν σεφ από διάφορα μέρη της Ελλάδας με επιτόπια μαγειρέματα.

Περισσότερα εδώ.

To animation γιορτάζει

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο - εικόνα 2

Από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1 Οκτωβρίου, το Διεθνές φεστιβάλ Animasyros γιορτάζει τα 10 του χρόνια, διοργανώνοντας και φέτος μια τετραήμερη γιορτή animation, στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρο και την Ποσειδωνία. Με τίτλο «Evrόpi: 28 animation narratives», η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στο νέο αφήγημα της τέχνης της εμψύχωσης στην Ευρώπη και απευθύνεται σε νέους δημιουργούς αλλά και επαγγελματίες.

Περισσότερα εδώ.

Οι ωραιότερες τελευταίες βουτιές

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο - εικόνα 3

Εύκολες βουτιές, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε από την Ερμούπολη, θα κάνετε από την τσιμεντένια προβλήτα στα Αστέρια με φόντο τα Βαπόρια. Οι πιο κοσμικές και οργανωμένες παραλίες του νησιού είναι οι αμμουδερές Γαλησσάς, Κίνι και Αγκαθωπές. Οι οικογένειες απλώνουν την ψάθα τους συνήθως στην Αζόλιμνο, στη Βάρη, κάτω από τα αρμυρίκια στον Μέγα Γιαλό και στον Φοίνικα. Η νεολαία προτιμά το Κόμητο, περίπου δύο χιλιόμετρα από τον Φοίνικα.

Περισσότερα για τη Σύρο και πλήρες know-how για το νησί εδώ.

Νέα για foodies

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο - εικόνα 4

To πιο καινούργιο εστιατόριο της Ερμούπολης είναι το εντυπωσιακό «Ousyra», το οποίο ομιλεί την ιταλικήν. Σχεδιασμένο από το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης, που υπογράφει ορισμένα από τα πιο κομψά μαγαζιά της Αθήνας και όχι μόνο, το ρεστοράν σερβίρει στην ατμοσφαιρική του σάλα από ορεκτικά και σαλάτες, μέχρι πίτσα (όπως αυτή του καταστήματος με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, μανιτάρια και παστράμι), πάστα, ριζότι και κύρια πιάτα (όπως η ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα). Όσο ο καιρός παραμένει καλός μπορείτε να καθίσετε και στα τραπεζάκια έξω (2281076676, Κλώνος & Κυπάρισσου Στέφανου).

Δείτε όλα τα προτεινόμενα από τον AlphaGuide εστιατόρια στη Σύρο εδώ.

Ατμοσφαιρική διαμονή

5 αφορμές για γλυκό Σεπτέμβρη στη Σύρο - εικόνα 5

Στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, σε ένα αρχοντικό κτίριο χτισμένο το 1844 από το Χιώτη έμπορο ξυλείας Νικόλαο Α. Παρασκευά, βρίσκονται οι πρόσφατα ανακαινισμένες σουίτες «1844 Suites» με θέα στη θάλασσα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή είναι από ποιοτικό ξύλο στα δάπεδα μέχρι πεντελικά μάρμαρα στα μπάνια με το υδρομασάζ και τα επώνυμα καλλυντικά, και χειροποίητα έπιπλα για τη διακόσμηση. Όλες οι σουίτες διαθέτουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες με διπλά τζάμια, τηλεοράσεις Full HD 43’’ με παροχή συνδρομητικής τηλεόρασης, ψυγείο, μηχανή εσπρέσο και κρυστάλλινα ποτήρια και πορσελάνινα φλυτζάνια καφέ (6936 556734, Στ. Πρωΐου 44 & Μ. Μπότσαρη).

Δείτε όλα τα προτεινόμενα από τον AlphaGuide ξενοδοχεία στη Σύρο εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.