Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά δωρεάν γαστρονομικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες της εστίασης.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 & 22 Μαΐου 2015 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις αλλά και την καθοδήγηση σημαντικών επαγγελματιών του χώρου όπως ο Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), ο Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και ο Γιώργος Παπαϊωάννου (Armyra, Navarino Dunes & Παπαϊωάννου στον Πειραιά), οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις.
Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, ενώ από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ο Πάρης Κωστόπουλος, Διευθυντής Κουζίνας & Γαστρονομικός Σύμβουλος και ο Βενυχάκης Κωνσταντίνος, Chef Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης θα προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων.
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218, 62200 και ώρες 9.00-15.00.