Kiku Seaside

14

Πάρτι μοδάτων στη Βουλιαγμένη η παραθαλάσσια εκδοχή του δημοφιλούς γιαπωνέζικου εστιατορίου του downtown.

Kiku Seaside

Πάρτι μοδάτων στη Βουλιαγμένη η παραθαλάσσια εκδοχή του δημοφιλούς γιαπωνέζικου εστιατορίου του downtown.

Kiku Seaside - εικόνα 1

Jap lounge στη Βουλιαγμένη: Το περσινό «Coast» του Γιάννη Μωράκη έλαβε τέλος και μια καινούργια συνεργασία με τον Γιώργο Ανδρούτσο και τον Γιώργο Μελισσάρη γέννησε το «Kiku Seaside» το οποίο ξεκαλοκαιριάζει στον όμορφο χώρο της Βουλιαγμένης, εκτός από το «Cavo Tagoo» στη Μύκονο.
Kiku σημαίνει χρυσάνθεμο στα γιαπωνέζικα, σήμα κατατεθέν του εστιατορίου όμως είναι ένα ανθισμένο κλαδί κερασιάς^ ελαφρώς σουρεάλ, αλλά πάντα χαρακτηριστικό της μεγάλης αγάπης των Γιαπωνέζων για τα λουλούδια. Το «Kiku» λοιπόν έχει μια κομψή και μοντέρνα εξοχική αύρα που υλοποιείται από ριγέ λευκό και μπλε ύφασμα σε καναπέδες και πολυθρόνες και γοητευτικό ξύλο παντού. Το κλίμα βρίσκεται κάπου μεταξύ Κολωνακίου και Μυκόνου, με υπέρκομψες γυναικείες εμφανίσεις και ανάλαφρη διάθεση διακοπών.
Και απ’ ό,τι φαίνεται το πακέτο lounge, κοκτέιλ και γιαπωνέζικη κουζίνα έχει απήχηση και τις καθημερινές το μαγαζί γεμίζει. Λογικό αφού η δημοφιλία της γιαπωνέζικης κουζίνας είναι δεδομένη και το πόστο του εστιατορίου εξαιρετικό με θέα στη θάλασσα και πολύ πράσινο μπροστά σου. Κλασικά και μοντέρνα: Ο πολύ καλός σεφ Χρόνης Δαμαλάς που έχει εδώ και μερικά χρόνια την ευθύνη της κουζίνας του «Kiku» έχει επιμεληθεί και το μενού της Βουλιαγμένης, υιοθετώντας μια ανάμειξη πιο παραδοσιακών αλλά και πιο σύγχρονων σπεσιαλιτέ. Μια σαλάτα με τόνο tataki είναι ενδιαφέρουσα καθώς το ψάρι είναι ποιότητας, όμως τα μεγάλα μαρουλόφυλλα ζαλίζουν το γιαπωνέζικο πνεύμα του κι εκεί που περίμενες τα κρύα noodles και τα μανιτάρια enoki να δίνουν τον τόνο, καταπιέζονται από την πρασινάδα.

Kiku Seaside - εικόνα 2

Αντιθέτως τα τηγανητά καβούρια με το μαλακό κέλυφος (kani karaage) παρότι είναι μια σταλιά λαδοπιωμένα στέκονται τραγανά και νόστιμα μαζί με γιαπωνέζικη μουστάρδα και wasabi. Τα προτίμησα ως πιο ασυνήθιστα εν συγκρίσει με τις πιο κλασσικές tempura, οι οποίες περνούσαν μπροστά μου αέρινες και τραγανές για να σερβιριστούν σε άλλα τραπέζια.
Κορυφαίο πάντως πιάτο εξ όσων δοκίμασα είναι τα σούπερ ντελικάτα ντάμπλινγκ με κρέας κα λαχανικά (yaki gy-oza) ελαφροτηγανισμένα, αέρινα κομψά και πεντανόστιμα, που απηχούν στην εντέλεια το πνεύμα της ιαπωνικής ελαφράδας. Από κοντά τους, το σοφιστικέ και άκρως πετυχημένο nigiri sushi hano unagi foie gras, εξαιρετικός συνδυασμός χελιού με γαλατικό συκώτι που σε μαγνητίζει με τη βαθιά umami νοστιμιά του. Το California inside-out με βασιλικό καβούρι και το ρύζι του πασπαλισμένο εξωτερικά με τραγανά αβγά χελιδονόψαρου, είναι καλό αλλά δεν συγκρίνεται με το αδελφάκι του. Πολύ καλό στην απλότητά του και το black cod^ πάρα πολύ ωραία η υφή του, γλυκιά από το miso η νοστιμάδα του, αλλά η κάπως υπογραμμισμένη αλμύρα του στερεί πόντους αρμονίας.
Δεν μπορώ να πω ότι η creme brulee από πράσινο τσάι λέει κάτι ξεχωριστό, προτίμησα τα φρέσκα κεράσια της γαρνιτούρας της. Αντιθέτως το φοντάν σοκολάτας με τζίντζερ, λέει. Καλές προθέσεις έχει το σέρβις, αλλά είναι ασυντόνιστο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αβλεψίες.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 1/7.

Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια