Athens Tattoo Convention: 400 κορυφαίοι tattoo artists από όλο τον κόσμο έρχονται στο μεγαλύτερο tattoo festival στην Ελλάδα

Athens Tattoo Convention

Ήταν το 2007 όταν μια παρέα από πωρωμένους με την τέχνη και την κουλτούρα του tattoo αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια "γιορτή", ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη μεγάλη τους αγάπη, ενώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλο το tattoo community της χώρας. Αναφερόμαστε στο Athens Tattoo Convention, το οποίο σήμερα μετά από 16 χρονιές που πραγματοποιείται, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον κόσμο του tattoo και μάλιστα με διεθνή εμβέλεια. Άλλωστε, δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία "ένα από τα καλύτερα στον κόσμο".

Μέσα σε αυτά τα 16 χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω. Τεχνολογικές εξελίξεις, κοινωνικές μεταβολές, τάσεις που ήρθαν και έφυγαν. Όμως, το Athens Tattoo Convention παραμένει εκεί να αποτελεί το μεγάλο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού των λατρευτών των τατουάζ και μάλιστα κάθε χρονιά επιστρέφει ολοένα και πιο ανατρεπτικό, και ολοένα πιο μεγάλο και εντυπωσιακό, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες που είτε είναι φανατικοί με τα τατουάζ, είτε άνθρωποι που γουστάρουν τη street κουλτούρα και "λυσσάνε" για τέτοια event, είτε άνθρωποι που αναζητούν συνέχεια να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία μέσα στην πόλη τους.

Athens Tattoo Convention
Για να κλείσεις εισιτήριο πάτα εδώ

Για τη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 & 19 Μαΐου στο Κλειστό Γήπεδο ΤΑΕ ΚWON DO του Φαλήρου, η ομάδα του Athens Tattoo Convention κατάφερε να μαζέψει πάνω από 400 κορυφαίους καλλιτέχνες της tattoo σκηνής από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα δείξουν live την τέχνη τους, δίνοντάς μας "ζωντανές" ιδέες για το επόμενο tattoo που θα "χτυπήσουμε" και εντυπωσιάζοντάς μας στα tattoo contests που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Athens Tattoo Convention
Όλο το τριήμερο τα "μηχανάκια" θα πάρουν φωτιά με τους tattoo artists να κάνουν ασταμάτητα live tatooing. Για να κλείσεις εισιτήριο πάτα εδώ

Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και η ομάδα τoυ Horishachi που θα έρθει από την Οσάκα της Ιαπωνίας, η οποία συνεχίζουν την παράδοση του ιαπωνικού χειροποίητου τατουάζ, tebori, που σημαίνει "στο χέρι", χρησιμοποιώντας τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία πριν από εκατοντάδες χρόνια, ο Ιταλός θρύλος, Rudy Ftitzch και o Αμερικανός Jack Rudy "Arteest" που "χτυπάει" tattoo από το 1975, επανεφηύρε το στυλ τατουάζ "Black and Grey", καθώς και πολλοί ταλαντούχοι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει για τα σχέδια και την τεχνική τους. 

Live tattooing, διαγωνισμοί που θα αναδείξουν τα πιο ευρηματικά και άρτια εκτελεσμένα τατουάζ, αλλά και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις, όπως σόου με Graffiti, ποδήλατα και skate, Body Painting, σόου με ακροβατικά, εντυπωσιακά fire performances, art exhibitions, μουσικάρες από αγαπημένους Djs, αλλά και ζωντανή μουσική έχουν κανονιστεί για να κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο μοναδική και για να μετατρέψουν αυτό το φεστιβάλ σε ένα μεγάλο τριήμερο urban party.

Athens Tattoo Convention
Εκεί θα μεταφερθούν από τις "πλατείες" & μερικοί σκεϊτάδες από που θα κάνουν τα δικά τους. Για να κλείσεις εισιτήριο πάτα εδώ

Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχουν food kiosks με streetfood όπως με burgers και hot dogs, γιατί με όλα αυτά που έχουμε να δούμε σίγουρα θα πεινάσουμε και θα διψάσουμε, game rooms για να γουστάρουμε, ενώ ένας χώρος θα μετατραπεί σε kids playground, για τα παιδιά των ink lovers.

Athens Tattoo Convention
Όλο το τριήμερο έχουν οργανωθεί διάφορα σόου από ακροβατικά μέχρι fire performances. Για να κλείσεις εισιτήριο πάτα εδώ

Επίσης, να πούμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η ενέργεια Star Your Body, που διοργανώνει από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του το Athens Tattoo Convention με σκοπό να στηρίξει την πολύ σημαντική δράση του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Μέχρι σήμερα οι καλλιτέχνες της διοργάνωσης έχουν "χτυπήσει" περισσότερα από 5.000 tattoo-αστεράκια, το 100% του αντιτίμου των οποίων προσφέρεται στον οργανισμό για την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. 

Athens Tattoo Convention
Αν δεν έχεις κάνει ήδη το tattoo-αστεράκι του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), είναι η ώρα. Για να κλείσεις εισιτήριο πάτα εδώ

Το τριήμερο 17, 18 & 19 Μαΐου με λίγα λόγια, είναι το "τρικούβερτο" πάρτι της κοινότητας του τατουάζ και είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της χρονιάς να δούμε αμέτρητα τατουάζ και τεχνικές, να πάρουμε ιδέες για τα επόμενά μας, να γνωρίσουμε την αφρόκρεμα της διεθνούς σκηνής του tattoo και γενικά να περάσουμε ένα ΠΣΚ γεμάτο χρώμα, απίστευτα σχέδια και εντυπωσιακά σόου.

More Info:
Ημερομηνίες: 17, 18 & 19 Μαΐου 2024
Τοποθεσία: Γήπεδο TAE KWON DO, Παλαιό Φάληρο
Για να κλείσεις το εισιτήριό σου πάτα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/05/2024

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.