Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

M Shop Πάσχα © A Katrakazis

Το μεγάλο άγχος κάθε νονού το Πάσχα είναι να βρει το πιο ξεχωριστό δώρο για το βαφτιστήρι του. Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι γκαλερί της πολης έχουν τη λύση.

Λαμπάδες με χαριτωμένα σχέδια θα βρείτε στο Cycladic Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαζί με οικολογικά παιχνίδια, κοσμήματα και κεραμικά που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργία. Σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές, κεραμίστες και άλλοι, συνεργάζονται με το μουσείο, εμπνέονται από τις συλλογές του και δημιουργούν τα πιο πρωτότυπα δώρα.

Πάσχα Cycladic Shop
Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art
Cycladic Shop

Στο Μουσείο Ακρόπολης υπάρχουν ένα σωρό γουστόζικα easter-themed αντικείμενα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας, από μπρούτζινα στολίδια μέχρι κεραμικά λαγουδάκια εμπνευσμένα από τα μουσειακά εκθέματα.

Πασχαλινά δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης
Μουσείο Ακρόπολης

Πολύχρωμες λαμπάδες εντοπίσαμε στο Μουσείο Μπενάκη, του οποίου τα πασχαλινά προϊόντα έχουν μια πιο ανοιξιάτικη διάθεση. Έλληνες σχεδιαστές και καλλιτέχνες εμπνέονται από τα μοναδικά εκθέματα του μουσείου και προτείνουν ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες: κεραμικά διακοσμητικά αβγά, κεραμικά σκεύη, καθώς και μενταγιόν από κρύσταλλο.

Πάσχα Μουσείο Μπενάκη
Μενταγιόν της Μαρίας Σαμίρκα. Κρεμαστά αυγά από κρύσταλλο, διακοσμημένα με επίχρυσα στοιχεία, που αναπαράγουν μοτίβα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Η γκαλερί Eleni Marneri στην Πλάκα έχει μία ακόμα πιο πλούσια συλλογή λαμπάδων, από περίτεχνα, εντυπωσιακά σχέδια μέχρι το πιο απλό κερί για όσους προτιμούν τη λιτότητα. Χρωματιστές, αρωματικές, χειροποίητες, στολισμένες με γιαπωνέζικο χαρτί, ψηφιακό αλουμίνιο και άλλα ιδιαίτερα υλικά, είναι το ιδανικό πασχαλινό δώρο. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στα μοναδικά κοσμήματα της γκαλερί, αν χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για τα ψώνια σας.

Λαμπάδες Eleni Marneri
Eleni Marneri
M Shop Πάσχα
© A Katrakazis
M Shop

Σε ανοιξιάτικο mood μπαίνει και το M Shop του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζοντας πρωτότυπες δημιουργίες από το εργαστήρι του: λαμπάδες παιδικές ζωγραφισμένες στο χέρι από την Ειρήνη Γουλανδρή, λαμπάδες με φυσικό μελισσοκέρι από την ΤhygaTerra, αβγά πασχαλινά και λαγουδάκια με την τέχνη του οριγκάμι από την Mυρτώ Δημητρίου, κούκλες (Ζιζέλ, Τοσοδούλα, Κλάρα Μαρί) από την Αλεξάνδρα Ανδρέου, αλλά και κοσμήματα της άνοιξης με μέλισσες και πεταλούδες, από την Tiara. Και ακόμη, μουσικά CD, συλλεκτικά βινύλια, λογοτεχνικά βιβλία και παραμύθια, παιχνίδια, γλυπτά διακοσμητικά, τσάντες και χρηστικά αντικείμενα, όπως τα απαραίτητα αλλά πάντα κομψά pendant glasses.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
16/05/2024

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;