8+ 1 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες, από όλη την μουσική γκάμα, σηματοδοτούν την συναυλιακή κίνηση της εβδομάδας.

8+ 1 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Σταύρος Ξαρχάκος-Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον μουσικό κόσμο του Σταύρου Ξαρχάκου και η «Συνάντηση» αυτή πήρε νέα χρώματα και άλλες διαστάσεις στον χρόνο που «τρέχει» - δηλαδή από τον Μάιο του '17 ως τις μέρες μας, που πιάνει μια νέα κορύφωση. Αποδείχθηκε μια από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες μουσικές παραστάσεις, τρέχοντας σε όλη την Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο «Gazarte» και ξανά τώρα σε όλη την Ελλάδα και στο Κατράκειο της Νίκαιας, την Δευτέρα 16 Ιουλίου. Μεγάλα, πολύ μεγάλα τραγούδια, σε ακριβές και πολύτιμες ερμηνείες. Τι άλλο;

Nigel Kennedy

Όλοι λένε πως είναι το «κακό» ή, έστω, το δύστροπο παιδί της κλασικής μουσικής σκηνής – όμως πρόκειται για έναν από τους πιο εφευρετικούς και δημιουργικούς μουσικούς που έχει δώσει η κλασική πλευρά της μουσικής τις τελευταίες δεκαετίες. Δεξιοτέχνης βιολονίστας, με μεγάλη αγάπη για τη τζαζ και το ροκ αλλά και με πλήρη κλασική κατάρτιση, ο Nigel Kennedy από νωρίς φρόντισε να ρίξει οποιαδήποτε στεγανά και να διασυνδέσει με ανατρεπτικούς και πρωτότυπους τρόπους τα μουσικά genres. «Ξαναδιάβασε» με δικούς του, πρωτότυπους τρόπους τον Hendrix, τους Doors, το εβραϊκό klezmer κ.ο.κ. και τώρα, έρχεται, να μας δώσει μια πρωτότυπη συνάντηση του Μπαχ με τον Τζορτζ Γκέρσουιν. Ο δίσκος «Bach meets Kennedy meets Gershwin» είναι το project που ο ανατρεπτικός μουσικός θα μας παρουσιάσει την Τρίτη 17 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Φυσικά και θα είμαστε εκεί.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει φέτος ένα σόλο πρόγραμμα. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Θα είναι στο Θέατρο «Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια στις 18/7.

Theodore

Μια γέφυρα ανάμεσα στο «It is but it’s not» και στο μουσικό τοπίο που διαμορφώνεται με τον καινούριο δίσκο του – που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο – φτιάχνει ο Theodore με την μεγάλη του συναυλία στην Τεχνόπολη, την Τετάρτη 18 Ιουλίου. Έχοντας ταξιδέψει τη μουσική του εκτός συνόρων, σε μεγάλα φεστιβάλ και venues, με τη μουσική του ο Theodore κάνει ένα εσωτερικό ταξίδι που, σ’ εμάς τους ακροατές, δημιουργεί ισχυρές και έντονες εικόνες, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, με πλήθος από συναισθήματα να αναβλύζουν.

Τόλης Βοσκόπουλος

Ο μοναδικός αυτός τραγουδιστής είναι στο Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018! Ο Τόλης Βοσκόπουλος δίνει εδώ το παρών με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συνεισφέρονται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας. Τραγουδούν μαζί του η Χρυσανθεμίς Παπανικολάου και η Αγάθη Κοσκινά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Καραντίνης ενώ σολίστ στο κλαρίνο είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Rockwave με Judas Priest

19 και 20 Ιουλίου είναι μια πραγματική γιορτή για όλες τις εκφάνσεις του σκληρού ροκ. Αυτό το διήμερο στο TerraVibe είναι η κορύφωση του φετινού Rockwave καθώς headliners είναι δυο από τα top ιστορικά ονόματα του βρετανικού heavy metal, οι Judas Priest και οι Iron Maiden. Την πρώτη βραδιά, την Πέμπτη 19 Ιουλίου, οι Judas Priest τα χώνουν γερά έχοντας φτιάξει μια δυναμική κλίμακα πίσω τους, στην οποία τα ονόματα είναι βαρειά σαν ιστορία: οι Σουηδοί Sabaton, οι Γερμανοί Accept και, φυσικά, οι ευμεγέθεις Saxon.

Φωτεινή Δάρρα

Ξεκινάει ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι με το στίγμα της ποιότητας και του πάθους που έχουν οι ζωντανές εμφανίσεις της. Μετά τις sold out παραστάσεις της με θέμα «τα τραγούδια της Τζένης Βάνου» η Φωτεινή γεμίζει τις αποσκευές της με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου όλων των εποχών και ταξιδεύει στην Ελλάδα. Από τη Τζένη Βάνου μέχρι την Εντίθ Πιάφ και τις δικές της «Μάγισσες της Σμύρνης», θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Rockwave με Iron Maiden

Τη δεύτερη μέρα του μεταλλικού διημέρου του Rockwave, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, έχουμε το big thing, τους Iron Maiden και την «Legacy of the Beast», μια θρυλική παράσταση που εμπεριέχει όλο το απόσταγμα της ιστορίας του γκρουπ, με όρους καθαρής απόλαυσης και κομμάτια που όλοι θέλουμε ν’ ακούσουμε. Την σύσταση της μεγάλης αυτής βραδιάς συμπληρώνουν οι Monument, οι Volbeat, οι Tremonti και οι Raven Age.

Active Member

Είτε με τη δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε έναν κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Στη συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, το Σάββατο 21 Ιουλίου θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ. Είσοδος ελεύθερη.

Και ένα ακόμα...

Το «Αναψυκτήριο τα Ωραία Εξάρχεια» είναι ένα πολιτιστικό πανηγύρι μέσα στην πλατεία, ένα φεστιβάλ με μουσικές, χρώματα, χορούς, εκθέσεις από τις 16 έως και τις 29 Ιουλίου. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι εξής καλλιτέχνες και γκρουπ:
The Athenian Phanero, Dr Flipout's One Can Band, Κτίρια τη νύχτα, The Boy, The Callas, Magic DeSpell, Babis Batmanidis Co(m)pany, Penny Dreadful, Koza Mostra, Υπόγεια Ρεύματα κα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των καλλιτεχνών, δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Σταύρος Ξαρχάκος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη

  • Ελληνική

Η τελευταία «Συνάντηση» με τον μαέστρο, σε ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα τραγούδια του χρωματισμένα από την ακριβή ερμηνεία της Άλκηστης

Nigel Kennedy

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Το «τρομερό παιδί» της κλασικής μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Μπαχ συναντά τον Τζορτζ Γκέρσουιν μέσα από την προσέγγιση του πιο ανατρεπτικού βιολονίστα της εποχής μας

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, με solo εμφάνιση (κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή), μεταφέρει συναισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους.

Rockwave ’18 (2η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Μια πραγματική χεβιμεταλική γιορτή και ένα κάλεσμα στα όπλα με Judas Priest, Saxon, Accept και Sabaton

Rockwave ’18 (3η ημέρα)

  • Rock-pop-folk

Η μεγάλη βραδιά με headliners τους Iron Maiden. Νωρίτερα εμφανίζονται οι Monument, Volbeat, Tremonti και The Raven Age

Φωτεινή Δάρρα

  • Ελληνική

«La voce»: από την Τζένη Βάνου μέχρι την Εντίθ Πιάφ και τις «Μάγισσες της Σμύρνης»

Theodore

  • Rock-pop-folk

Μια συναυλία-γέφυρα μεταξύ του «It is But It’s Not» και του νέου ηχητικού τοπίου που διαμορφώνουν οι μουσικές και τα τραγούδια της νέας του δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες

Τόλης Βοσκόπουλος

  • Ελληνική

Μαζί με τον ανεπανάληπτο ερμηνευτή, τραγουδούν οι Χρυσανθεμίς Παπανικολάου και Αγάθη Κοσκινά. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μανώλης Καραντίνης. Σολίστ: Θανάσης Βασιλόπουλος

Active Member

  • Hip Hop

Ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ (BD Foxmoor, Sadahzinia) με μια συναυλία σε εμβληματικό για τους ίδιους χώρο

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, μεταφέρει αισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.