Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

13 υπέροχα κομμάτια που μας προσφέρουν με όλη τους την soulful δύναμη, ευγένεια και καθαρότητα η Αγγελική Τουμπανάκη και το γκρουπ της.

Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

13 υπέροχα κομμάτια που μας προσφέρουν με όλη τους την soulful δύναμη, ευγένεια και καθαρότητα η Αγγελική Τουμπανάκη και το γκρουπ της.

Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz - εικόνα 1

Η επανέκδοση του άλμπουμ της πολυσχιδούς τραγουδίστριας / βοκαλίστας Αγγελικής Τουμπανάκη και του γκρουπ της, των δημιουργικών Ελλήνων Jazz-Balkan μουσικών που φέρουν το όνομα Buzz Bastardz, ένα χρόνο (και κάτι) μετά την πρώτη του κυκλοφορία έρχεται να υπογραμμίσει τόσο την μουσική του αξία όσο και την καλλιτεχνική του ιδιαιτερότητα. Η Αγγελική εδώ τραγουδάει εκφραστικά και άνετα σε πολλές γλώσσες (πορτογαλικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ελληνικά φυσικά, αλλά και σε τσιγγάνικη διάλεκτο) ενώ οι μουσικές – original ή διασκευασμένες – διατηρούν έναν jazzy world, μεσογειακό, βαλκανικό χαρακτήρα που τονίζει την έννοια ενός μουσικού ταξιδιού που, από κομμάτι σε κομμάτι, γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, όλο και πιο συναρπαστικό. Η καλή μουσική πάντα μας ταξιδεύει ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασία, ανάμεσα στις καλές ανθρώπινές μας σχέσεις / δράσεις και τους λαβυρίνθους του μυαλού μας – και αυτό ακριβώς κάνουν η Αγγελική και τα παιδιά εδώ. Οι μουσικές τους εδράζονται σε πλούσιο και δυνατό συναισθηματικό κόσμο, πράγμα που εμάς (σαν συμμέτοχους ακροατές) μας κάνει να χαιρόμαστε, να απολαμβάνουμε, να συγκινούμαστε καθώς τα κομμάτια αλλάζουν τον χαρακτήρα τους από folk, σε dance, σε ρεμπέτικο, σε sophisticated σύνθεση, σε morna (ή fado), σε ξέφρενο γλέντι κ.λπ. διατηρώντας όμως την τζαζική φλόγα και το δημιουργικό ρίσκο που διδάχθηκαν (και διδαχθήκαμε) από μουσικούς όπως ο Miles, ο Coltrane κ.ά. Εδώ, στον δίσκο έχουμε 13 υπέροχα κομμάτια που μας προσφέρουν με όλη τους την soulful δύναμη, ευγένεια και καθαρότητα η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), ο Γιάννης Παπαναστασίου (σαξόφωνα), ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρες), ο Παρασκευάς Κίτσος (μπάσα), ο Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και ο Γιάννης Αγγελόπουλος (ντραμς). (Μετρονόμος)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.