Bob Dylan: 1965-1966 - The Best of the Cutting Edge

Δεν μου έρχεται στο μυαλό μια άλλη πληθώρα τόσο υπέροχων κομματιών που να έχουν γραφτεί σε τόσο μικρό διάστημα και να διαρκούν μια ολόκληρη ζωή

Bob Dylan: 1965-1966 - The Best of the Cutting Edge

Τα τρία άλμπουμ που ηχογράφησε ο Dylan από τις αρχές του ’65 ως τις αρχές του ’66 (“Bringing it All Back Home”, “Highway 61 Revisited” και “Blonde on Blonde”) αποτελούν τομή για την popular μουσική που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε rock. Πολύ σωστά, πρόκειται για “Cutting Edge” για πολλούς λόγους ανάμεσα στους οποίους μπορούμε να υπολογίσουμε την στροφή του Dylan προς την ηλεκτρικοποιίηση της μουσικής του αλλά και την ποιότητα της ποιητικής του που πάει πια σε ένα άλλο, αξεπέραστο όπως δείχνει η ιστορία – ακόμα και από τον ίδιο – επίπεδο. Το Vol. 12 της Bootleg Series – που στην πλήρη deluxe μορφή του αποτελείται από box 6CD – έχει σαν θέμα τους θησαυρούς αυτής της περιόδου, δηλαδή εναλλακτικές εγγραφές, outtakes, πρόβες κ.λπ. από αριστουργηματικά κομμάτια όπως “Love Minus Zero / No Limit”, “She Belongs to Me”, “Subterranean Homesick Blues”, “Mr. Tambourine Man”, “It Takes a Lot to Laugh…”, “Like A Rolling Stone”, Desolation Raw”, “Tombstone Blues”, “Positively 4th Street”, “Just Like Tom Thumb’s Blues”, “Highway 61 Revisited”, “Queen Jane Approximately”, “Visions of Johanna”, “One of Us Must Know”, “Stuck Inside of Mobile…”, “Just Like a Woman”, “I Want You” κ.ά. Δεν μου έρχεται στο μυαλό μια άλλη πληθώρα τόσο υπέροχων κομματιών που να έχουν γραφτεί σε τόσο μικρό διάστημα και να διαρκούν μια ολόκληρη ζωή. Και είναι υπέροχο να βλέπεις / ακούς αυτά τα τραγούδια πως γεννιούνται, πως αλλάζουν και πως παίρνουν την τελική τους μορφή, δίνοντάς μας τα ως άνω αριστουργήματα της ντυλανικής δισκογραφίας. Η στάνταρ έκδοση αυτού του άλμπουμ, που τιτλοφορείται “The Best of the Cutting Edge” (και κυκλοφορεί σε διπλό CD ή τριπλό LP) τα έχει όλα αυτά συν ένα booklet 60 σελίδων με θαυμάσια πληροφοριακά κείμενα, υπέροχες φωτογραφίες και ντοκουμέντα μιας εποχής που πραγματικά είναι σημείο καμπής. Τουλάχιστον σε ότι μας αφορά… (Sony Music / Columbia Legacy / Feelgood) ΥΓ. Για την Ultra Deluxe Edition των 18CD δεν μιλάμε. Αυτή είναι για τους ultra completists (και τους έχοντες καθώς κάνει περίπου $ 500) και μπορεί να την βρει κανείς μόνο στο www.bobdylan.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.