Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους

Συναισθήματα από ένα εξαιρετικό live στον Ιανό, που συνεχίζεται και 13-14/2, και μερικές σημειώσεις από το φρέσκο τους άλμπουμ, «Ζωή μου μην αργείς».

Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους

Συναισθήματα από ένα εξαιρετικό live στον Ιανό, που συνεχίζεται και 13-14/2, και μερικές σημειώσεις από το φρέσκο τους άλμπουμ, «Ζωή μου μην αργείς».

Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου: Soul feelings στον Ιανό και στον δίσκο τους - εικόνα 1

Μετά από αρκετά χρόνια, νέος δίσκος – ή, μάλλον, δισκοβιβλίο, φτιαγμένο με την ποιητική / εικαστική αισθητική της «Μικρής Άρκτου» - για τον Γιώργο Ανδρέου. Με νέα τραγούδια και με ερμηνεύτρια την Ρίτα Αντωνοπούλου. Κοιτώντας συνολικά την πορεία του, αυτό που χαρακτηρίζει την συνθετική και τραγουδοποιητική τέχνη του Ανδρέου είναι η ποιότητα και η σοβαρότητα με την οποία (πάντα) μας προσ-φέρεται, απαιτώντας από εμάς να την αφουγκραστούμε και να της ανοίξουμε την καρδιά μας. Γιατί είναι μια τέχνη που μας αφορά – και γιατί ξέρει (και ο Ανδρέου και η μουσική του γραφή) πως να μας απευθύνεται και να μας μιλάει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτό συμβαίνει και με το άλμπουμ «Ζωή μου μην αργείς» που, με κάθε νέα ακρόαση, έρχεται να μας αφήσει και κάτι ακόμα καθώς «βλέπουμε» (μέσα από την ωραία μουσική και τους στίχους του Γιώργου Ανδρέου) τις σκηνές που «παίζει» με την μοναδική φωνή και το πάθος της η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Στο live αυτό το πάθος και το γενικότερο soul feeling πολλαπλασιάζονται επί τρία. Γιατί είναι το πιάνο που παίζει ο Γιώργος Ανδρέου που, σαν δημιουργικός μουσικός, ξέρει με ποιους τρόπους να μας ταξιδεύει ορίζοντας το πλαίσιο μιας ελεγχόμενης Οδύσσειας, είναι η φωνή και η παρουσία της Ρίτας που σχεδόν σε κάθε τραγούδι δίνει ένα ακόμα δυνατό φύσημα σε μια περιπέτεια των αισθήσεων και είναι το βιολί του Στέργιου Γαργάλα που έρχεται να προσθέσει περαιτέρω συγκλονιστικούς ήχους σε ένα μουσικό τοπίο λιτό και έντονο, με ξεκάθαρη ομορφιά και σαφήνεια, μέσα από μια ποικιλία συναισθηματικών δράσεων.

Στο live που παρακολουθούμε (στον Ιανό, 6/2) έχουμε να κάνουμε με τρεις ανθρώπους που παίζουν ΜΟΥΣΙΚΗ μέσα σε ένα πλαίσιο που δεν περιορίζεται μόνο στα καινούρια τραγούδια, στα τραγούδια του Ανδρέου και στο προφανές ρεπερτόριο της Αντωνοπούλου αλλά τα συμπεριλαμβάνει όλα αυτά και τα ενσωματώνει σε ένα σύνολο τραγουδιών που αντικατοπτρίζει την ζωή μας και τους πόθους μας με τρόπο άμεσο, λιτό και γεμάτο δύναμη. Έτσι όπως γίνεται πάντα όταν η μουσική που ακούμε και βιώνουμε παίζεται μπροστά μας ΑΛΗΘΙΝΑ...

Αυτό το αληθινό, ψυχωμένο παίξιμο είναι που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και σαν συμμέτοχοι μιας μουσικής τέχνης που βρίσκεται πραγματικά εν δράσει. Να πάμε να το ξανακούσουμε… Οι εμφανίσεις του Γιώργου Ανδρέου και της Ρίτας Αντωνοπούλου στον Ιανό επαναλαμβάνονται και αυτό το Παρασκευοσάββατο 13-14/2. Με συμμέτοχο τον Στέργιο Γαργάλα στο βιολί και άλλες εκπλήξεις. Σ’ εμάς, στην έναρξη, η έκπληξη ήταν η νέα ταλαντούχος τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη σε δυο τραγούδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου

  • Ελληνική

Σε τραγούδια από το νέο τους δίσκο «Ζωή μου μην αργείς», αγαπημένα του Ανδρέου, από τη δισκογραφία της Αντωνοπούλου και τις συνεργασίες της με καταξιωμένους δημιουργούς καθώς και κλασικά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

18/04/2024

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).